Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Έκκληση της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς την κυβέρνηση: « Μην αφήνετε άλλους μουσουλμάνους να εισέρχονται στην χώρα. Πρόκειται για εισβολή. Δε θα εξαφανιστούμε εμείς επειδή άλλοι κάνουν πολέμους»



H Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας ζήτησε από την κυβέρνηση της χώρας να μην αφήσει πλέον να εισέρχονται άλλοι μουσουλμάνοι πρόσφυγες στη χώρα για να αποφευχθεί η «εισβολή».

Σε έκτακτη σύγκλησή της η Ιερά Σύνοδος της βουλγαρικής εκκλησίας εξέδωσε μια γνωμοδότηση για τους μετανάστες από χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής.

Σε αυτήν σημειώνεται ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για τους εισερχόμενους μετανάστες, οι οποίοι είναι μουσουλμάνοι, σχετικά με τη σταθερότητα του βουλγαρικού κράτους.

Η γνωμοδότηση αυτή υπογράφεται από τον Πατριάρχη της βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Νεόφυτο. Η Εκκλησία προτρέπει τη βουλγαρική κυβέρνηση να μην επιτρέψει την είσοδο και άλλων μεταναστών στη βουλγαρική επικράτεια.

«Κατά τους τελευταίους μήνες έχουμε δει ένα κύμα μεταναστών λόγω του πολέμου από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής να αναζητούν καταφύγιο σε ευρωπαϊκές χώρες. Ένα κύμα, το οποίο αποκτά όλα τα σημεία της Εισβολής.

Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία, βιώνει συμπόνια και κάνει εκκλήσεις για αλληλεγγύη σε όλους όσους έχουν παγιδευτεί μαζί μας και στην πραγματικότητα χρειάζονται φροντίδα και υλική στήριξη, σύμφωνα με τις δυνατότητες μας.

Αλλά, είναι επίσης σαφές, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι έντονα κατά του πολέμου που αποτελεί αιτία της ανθρώπινης εξαθλίωσης. Η εκκλησία πάντα διερευνά τις αιτίες αυτής της ατυχίας και απευθύνει έκκληση για την άρση των λόγων. Η μάχη πρέπει να δοθεί στις αιτίες που δημιουργούν τον πόλεμο, αλλιώς η όλη προσπάθεια είναι καταδικασμένη. Πάντως ο βουλγαρικός λαός δεν πρέπει να πληρώσει το τίμημα με εξαφάνιση.

Βοηθάμε και θα βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τους πρόσφυγες που ήδη βρίσκονται στην πατρίδα μας, που έχουν ξεχωριστή πίστη και ιθαγένεια, αλλά η κυβέρνησή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψει την είσοδο σε περισσότερους πρόσφυγες στη χώρα μας», τονίζει η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρίας.

Πιο κάτω τονίζει για τους μουσουλμάνους μετανάστες:

«Η χριστιανική κοινότητα στο μέλλον θα έχει ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από ό, τι υποψιαζόμαστε».

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε την Παρασκευή ότι έχει "ανησυχίες" για μια πιθανή μαζική εισροή μεταναστών κατά τους προσεχείς μήνες.

«Φοβάμαι και ο βουλγαρικός λαός είναι φοβισμένος. Μόνον τις θρησκείες αν εξετάσουμε. Εμείς είμαστε Χριστιανοί, αυτοί είναι μουσουλμάνοι».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ κι εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με θλίβει αφάνταστα το γεγονός ότι η άθλια και εν πολλοίς ΠΑΡΑΛΟΓΉ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΈΝΗ νεοταξίτικη προπαγάνδα περί "προσφύγων πολέμου" έχει καταστεί πλέον ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΔΟΓΜΑ ακόμα και απο την εκκλησία:
- Οι πρόσφυγες πολέμου ΠΑΝΤΟΤΕ απαρτίζονται ΚΥΡΙΩΣ από γυναικοπαιδα, ηλικιωμένους, τραυματίες ΚΑΙ ΟΧΙ από ΥΓΙΕΙΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ, όπως συμβαίνει με τους...."προσφυγες απο την συρία" που έχουν κατακλύσει τα νησιά του ανατολικού αιγαίου!
- Οι πρόσφυγες πολέμου είναι άνθρωποι, φοβισμένοι, κυνηγημένοι, κατατρεγμένοι.Πως λοιπόν εξηγείται η ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ, ΑΝΑΙΔΕΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΩΝΙΚΗ συμπεριφορά που επιδεικνύουν με εξεγέρσεις, φασαρίες, τσαμπουκάδες, και όλα αυτά που βλέπουμε να εκτυλίσσονται στα νησιά μας τον τελευταίο καιρό;
- Κατα γενική ομολογία, η συντριπτική πλειοψηφία των "σύρων προσφύγων" είναι μουσουλμάνοι! Όμως όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτοί που υφίστανται ΚΥΡΙΩΣ τις σφαγές και τις διώξεις από τα ισλαμο-ορκ του ISIL, ειναι οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ σύριοι πολίτες, επομένως δεν είναι αυτονόητο να είχαμε προσφυγικά κύματα αποτελούμενα ΚΥΡΙΩΣ από Χριστιανούς;
- Είναι αποδεκτό πλέον από όλους το γεγονός ότι κάθε ένας από τους "συριους πρόσφυγες" πληρώνει χιλιάδες δολλάρια στους διακινητές οι οποίοι και τους εισάγουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην ελλάδα στοιβαζοντάς τους σε σαποιοβαρκες, με αποτέλεσμα να θέτουν άμεσα σε κίνδυνο και την ζωή τους! Τίθεται λοιπόν το ερώτημα:
Ποιος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ πρόσφυγας πολέμου θα είχε αφενός την "πολυτέλεια" να δώσει τόσα πολλά χρήματα, και αφετέρου, ΓΙΑΤΙ να δώσει τόσα χρήματα για να τον "περάσουν" παράνομα και με άκρως επικίνδυνο τρόπο σε μία ΠΑΝΤΕΛΩΣ αγνωστη και ξένη χώρα, όταν με πολύ λιγότερα χρήματα θα μπορούσε να αιτηθεί άσυλο μπαίνοντας κανονικά από τα σύνορα, όπως θα έκανε καθε στοιχειωδώς πολιτισμένος άνθρωπος;
- Γιατί σχεδόν κανένας από τους "πρόσφυγες", ΔΕΝ έχει ταξιδιωτικά έγγραφα που να αποδεικνύουν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ του ταυτότητα, με αποτέλεσμα η "ταυτοποίηση" που κάνουν οι ελληνικές αρχές να είναι πρακτικτά μία πλήρης αποδοχή του ότι μας λένε;
-Στην ουκρανία διεξάγεται ένας πόλεμος εδώ και περίπου έναν χρόνο με βομβαρδισμούς αμάχων και χιλιάδες νεκρούς. Επίσης και στην σερβία, πριν ~15 χρόνια είχαμε τον βομβαρδισμό και την καταστροφή σερβικών πόλεων από το ΝΑΤΟ. Η σερβία όπως και η ουκρανία είναι χώρες γεωγραφικά πολύ εγγύτερα στην Ελλάδα, αποτελούμενες από ομόδοξους πληθυσμούς ορθόδοξων Χριστιανών, και με ομολογουμένως συγγενικά πολιτισμικά στοιχεία με τους έλληνες και τους υπόλοιπους ευρωπαίους. Αν λοιπόν έχουμε πραγματικά προσφυγικές ροές από την πολύ ποιο μακρινή ,γεωγραφικα και πολιτιστικά, ισλαμική κατα κύριο λόγο συρία, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ, ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑ;
- Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, προσφυγας πολέμου μπορεί να αιτηθεί ασυλο, ΜΟΝΟ στο ΠΡΩΤΟ κρατος που εισερχεται, δηλαδή σε όμορρα κράτη που συνορευουν με αυτό που βρίσκεται σε εμπολεμη κατασταση! Εχει η ελλάδα σύνορα με την συρία, ή μήπως είναι η τουρκία σε εμπολεμη κατασταση;
Τελικά τα.... "ανθρώπινα δικαιώματα" και το.... "διεθνες δικαιο" χρησιμοποιείται ως αλλοθι για την ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ στην εισβολή και τον εποικισμό από αγέλες τριτοκοσμικών ισλαμο-υπανθρώπων προερχόμενων κατα κύριο ολόγο από ισλαμικα κράτη ασίας και αφρικής (πακιστάν, μπαγκλαντες, αφγανιστάν, ινδονησία, σομαλία, νηγηρία, λιβύη κτλ), οι οποίοι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ.... "ΑΦΟΜΕΙΩΘΟΥΝ" ΟΥΤΕ ΝΑ.... "ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ" ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ!
ΓΙΑΤΙ;
- ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ!
- ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΥΜΒΑΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ!
- ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ..." ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!



ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ "ΑΦΩΜΕΙΩΘΗΚΕ" , ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΔΕΙΧΝΕΙ "ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ" ΚΑΙ.. "ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ", ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΖΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Έξοχος!! Απλά ζωγραφίσατε, κύριε! Σας ευχαριστούμε

Ανώνυμος είπε...

Ο πρώτος ανώνυμος είναι πανέξυπνος. Τα επιχειρήματα του μας αφάνισαν. Μην το πάρει και πάνω του αλλα το δίκαιο να αναγνωρίζεται.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ τους ανωτέρω σχολιαστές, αν και δεν νομίζω ότι έκανα και τίποτα σπουδαίο.
Απλά εξέφρασα αυτό που ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΛΟΓΙΚΗ, με βάση ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!
Το μεγαλύτερο πρόβλημα των σύγχρονων "προοδευτικών" κοινωνιών είναι ότι αποτελείται από ΜΗ σκεπτόμενους ανθρώπους! Η στοιχειώδης λογική και η επαγωγική σκέψη είναι πλέον ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ενώ ως "εξυπνάδα" και "ευφυϊα" λογίζεται απλά το παπαγάλισμα και αναμάσημα των πληροφοριών που μας ταϊζουν οι "αυθεντίες" του κατεστημένου συστήματος, είτε είναι ΜΜΕ, είτε ο.... "καθηγητής στο πανεπιστήμιο"
(σημείωση: ο γράφων διαθέτει πτυχίο ΑΕΙ και μεταπτυχιακό, επομένως τα παραπάνω δεν αποτελούν προϊόν κάποιου "κομπλεξ κατώτερότητας" απέναντι στους.... "μορφωμένους", παρά μόνον εμπειρική διαπίστωση....)
Όπως και να'χει, πιστεύω ότι αξίζει το παραπάνω κείμενο να διαδοθεί όσο γίνεται περισσότερο, ώστε να καταδειχθεί με ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ τρόπο (δεν νομίζω να υπάρχει στοιχειωδώς νοήμων άνθρωπος που να μπορεί να αντικρούσει τα ερωτήματα-επιχειρήματα που θέτω, και που δεν θα καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα) του πόσο ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ συνιστά η συναισθηματική και με ενοχικά σύνδρομα "προσφυγοποίηση" , της ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΎ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΑΝΕΝΤΑΧΤΕΣ ΑΓΕΛΕΣ ΙΣΛΑΜΟ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ "ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ" ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΞΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!