Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΣΟΥΗΔΙΑ: Η ομοφυλόφιλη επίσκοπος ζητάει από εκκλησία να κατεβάσει κάθε σταυρό για να νιώθουν «πιο ευπρόσδεκτοι» οι μουσουλμάνοι

 Η επίσκοπος της Στοκχόλμης Eva Brunne πρότεινε μια εκκλησία στην επισκοπή της να αφαιρέσει κάθε σημάδι σταυρού και να τοποθετήσει μάλιστα και μια σήμανση που να δείχνει την κατεύθυνση προς τη Μέκκα προς όφελος των μουσουλμάνων πιστών!

Η Brunne, η οποία έγινε η πρώτη ανοιχτά λεσβία επίσκοπος του κόσμου στην εκκλησία της Σουηδίας το 2009 και έχει ένα μικρό γιο με τη «σύζυγό» της και συνάδελφο λεσβία ιερέα Gunilla Linden, έκανε την πρόταση να γίνουν «πιο ευπρόσδεκτοι» εκείνοι που έχουν άλλα δόγματα.

Η εκκλησία που μπήκε στο στόχαστρο της επισκόπου είναι η εκκλησία των ναυτικών στα ανατολικά ναυπηγεία της Στοκχόλμης. Η επίσκοπος πρότεινε στον ιερέα να εξηγήσει τι θα έκανε αν το πλήρωμα του πλοίου ερχόταν στο λιμένα και δεν ήταν χριστιανοί, αλλά ήθελαν να προσευχηθούν.

Αποκαλώντας τους μουσουλμάνους επισκέπτες στα εκκλησία «αγγέλους», η επίσκοπος έγραψε αργότερα στο επίσημο blog της ότι η αφαίρεση των χριστιανικών συμβόλων από την εκκλησία και η προετοιμασία του κτιρίου για τη μουσουλμανική προσευχή δεν κάνει έναν ιερέα λιγότερο υπερασπιστή της πίστης. Μάλλον, αν δεν το κάνει, θα είναι ένας «τσιγκούνης απέναντι σε ανθρώπους άλλων θρησκειών».

Η επίσκοπος επέμενε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα, αφού ήδη όλα τα αεροδρόμια και τα νοσοκομεία έχουν πολυθρησκευτικά δωμάτια προσευχής. Η ανακοίνωση πάντως, προκάλεσε διαμαρτυρίες.

Ο πατέρας Patrik Pettersson, ένας από τους ιερείς στην επισκοπή και ενεργός στην ίδια ενορία διαμαρτυρήθηκε ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος που θα μπορούσε να εξισωθεί μια αφιερωμένη εκκλησία με ένα δωμάτιο προσευχής, παρατηρώντας «Θα περίμενα ένας  επίσκοπος να είναι σε θέση να πει τη διαφορά». Αποκάλεσε δε τα λόγια της επισκόπου «απερίσκεπτα θεολογικά».

Ιερέας στην επίμαχη εκκλησία είναι γυναίκα, η Kiki Wetterberg, η οποία και ερωτώμενη είπε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους μουσουλμάνους ή τους ινδουιστές ναυτικούς που έρχονται εδώ και να προσευχηθούν. Αλλά πιστεύω ότι είμαστε μια χριστιανική εκκλησία, οπότε πρέπει να κρατάμε τα σύμβολα. Αν επισκεφθώ ένα τζαμί δεν θα τους ζητήσω να κατεβάσουν τα σύμβολά τους. Είναι δική μου επιλογή μου να πάω εκεί».

Τα ανώτερα κλιμάκια της Εκκλησίας της Σουηδίας, όπως και άλλες εκκλησίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, φαίνεται να επενδύουν στην ‘ποικιλομορφία’. Τον περασμένο Φεβρουάριο, η εκκλησία στον πολυπολιτισμικό παράδεισο Malmö δήλωσε ότι θα πρέπει να κάνει λειτουργία «αλληλεγγύης» με την τοπική μουσουλμανική κοινότητα ως διαμαρτυρία εναντίον πορεία από την αντι-ισιλαμιστική κίνηση PEGIDA στην πόλη.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μας ανακατεύεται το στομάχι με τα αίσχη που διαβάζουμε. Η Σουηδία πρέπει να είναι η δεύτερη χώρα με πειραματόζωα της κοινωνικής μηχανικής. Η πρώτη βέβαια είναι η Ελλάδα, χωρίς αμφιβολία.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ κοντά έχουμε ένα νοσοκομείο με 2 τζαμια και ένα εκκλησάκι. Ακόμα και το εκκλησάκι θα το μετατρέψουν σε χώρο προσευχής των μουσουλμάνων με αποτέλεσμα να υπάρχουν στο νοσοκομείο 3 χώροι προσευχής των μουσουλμάνων και κανένας χώρος προσευχής για άλλες θρησκείες. Πρώτα από όλα οι Πακιστανοί είναι πιο υπερπληθείς στην πόλη όπου υπάρχει το συγκεκριμένο νοσοκομείο παρα οι υπόλοιποι. Αφού έρχεται όλη η οικογένεια να εγκατασταθεί από το Pakistan, όλοι οι μακρινοί και κοντινοί συγγενείς τους. Πρόσθεσε και το γεγονός ότι ο καθένας κάνει το λιγότερο 6 παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

http://www.defencenet.gr/defence/20151009/religion/%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC/%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%B1

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Τι άλλο θα ακούσουμε στη σημερινή εποχή;
Χριστιανή, λεσβία και επίσκοπος δεν θέλει σταυρό για μουσουλμάνους σε χριστιανική εκκλησία.
Οι μουσουλμάνοι σε μουσουλμανικά κράτη δεν θέλουν ούτε χριστιανούς, ούτε ομοφυλόφιλους, ούτε γυναίκες ιερείς, ούτε σταυρούς ούτε χριστιανικές εκκλησίες.
Δεν ξέρω ποιό θα ήταν το μέλλον της πνευματικά φιλελεύθερης αυτής γυναίκας, αν πήγαινε σ΄αυτά τα κράτη.
Αν γράψω κάτι παραπάνω θα θεωρηθώ ΄΄πολιτικά ανορθόγραφος΄΄
Με όλο το σεβασμό

sta είπε...

Μην ξεχνάμε οτι ειναι εξ ισου αιρετικη με τούς μουσουλμάνους .

Orthodox True είπε...

Ούτε Χριστιανή ούτε Επίσκοπος είναι αυτή η Κυρία Eva Brunne.

tuluba είπε...

κο, να κοπιαρω το red hair gif ?

SkyWatcher είπε...

Φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο οι Μουσουλμάνοι οι γκέυ οι ρομά και οι έγχρωμοι έχουν διακιώματα, όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουμε τίποτα εμείς που θέλουμε την θρησκεία μας τα ήθη και τα έθιμα μας δεν υπάρχουμε αλλά εμείς φταίμε και πρώτος από όλους εγώ που κάθομαι στον υπολογιστή και γράφω αντί να βγώ έξω και να φωνάζω. Ζήτω η πατρίδα ζήτω η θρησκεία ζήτω η οικογένεια ζήτω ο Ελληνισμός ζήτω η 28η οκτωβρίου.

Ελεηνός είπε...

Είτε μουσουλμάνος είσαι είτε αυτό που δηλώνει αυτή η Eva Brunne δεν έχει καμιά διαφορά. Από πότε χρίζονται επίσκοποι γυναίκες και λεσβίες. Η σχέση που έχουν όλοι αυτοί με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, που είναι η μόνη αληθινή πίστη, είναι η ίδια που είχαν οι Φαρισαίοι με τις διδαχές του κυρίου ημών Χριστού. Και για να μη μακρηγορήσω παραθέτω μια από τις χιλιάδες διδαχές του Ιεράρχη της Ορθοδοξίας Ιωάννη του Χρυσοστόμου.  «οὐδὲν γὰρ ὄφελος βίου καθαροῦ, δογμάτων διεφθαρμένων. Ὥσπερ οὒν οὐδὲ τουναντίον, δογμάτων ὑγιῶν, ἐὰν βίος ἢ διεφθαρμένος»
(Αγίου Ιω. Χρυσοστόμου, Εις Ιωάννην, 66,3, PG 59,369).