Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Μονάδα χριστιανών γυναικών συστάθηκε στην Συρία

Μια στρατιωτική μονάδα χριστιανών γυναικών έχει συσταθεί στη Συρία για να πολεμήσει ενάντια στο ισλαμικό κράτος.

Η μονάδα θα λειτουργεί κατά μήκος της γραμμής της κουρδικής γυναικείας πολιτοφυλακής.

Η μονάδα είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των Σύριων χριστιανών γυναικών οι οποίες θέλουν επίσης να λάβουν μέρος στην άμυνα της χώρας τους.

Μία από τις γυναίκες που εντάχθηκε στην μονάδα και άφησε την οικογένειά της πίσω είπε ότι της λείπουν τα παιδιά της. «Μου λείπει η Limar και η Gabriella, και ανησυχώ γι' αυτές, ίσως να πεινάνε, να διψάνε ή να κρυώνουν. Τους εξήγησα όμως ότι πολεμώ για το μέλλον τους».

Η 36χρονη μητέρα είπε ότι για την απόφασή της να ενταχθεί στο στρατό βοήθησε ο σύζυγός της ο οποίος είναι επίσης στρατιώτης του Συριακού στρατού. Μου είπε να δείξω στον κόσμο ότι οι Ασσύριες γυναίκες μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο από το να δουλεύουν στο σπίτι και να περνάνε τον χρόνο τους με εμμονές για την εξωτερική ομορφιά.

«Είμαι Χριστιανή και πιστή και όταν σκέφτομαι τα παιδιά μου, μου δίνουν δύναμη για να συνεχίσω τον αγώνα κατά των τζιχαντιστών», είπε.

Η λατρεία στην Ασσυριακή Χριστιανική Εκκλησία της Ανατολής διεξάγεται στην αραμαϊκή γλώσσα (γνωστή και ως Νεστοριανική - θεωρείται ότι ιδρύθηκε από τον απόστολο Θωμά και τον άγιο Ιούδα τον Θαδδαίο). Οι χριστιανικές κοινότητες (Ορθόδοξη και Καθολική) της Συρίας πριν από τον Εμφύλιο Πόλεμο αποτελούσαν το 15 τοις εκατό του πληθυσμού.

Η πρώτη εμπειρία μάχης της χριστιανικής γυναικείας μονάδας πραγματοποιήθηκε ως μέρος της δύναμης του συνασπισμού που αποτελείται από Κούρδους, Αραβες και Χριστιανούς πολιτοφύλακες, οι οποίοι ελευθέρωσαν την πόλη αλ-Houli κοντά στα ιρακινά σύνορα.

«Η ανάπτυξη στην Al-Houli ήταν η πρώτη φορά που έζησα την μάχη, αλλά η μονάδα μας δεν ήρθε σε άμεση επαφή με τους τζιχαντιστές. Πολεμώ με ένα οπλοπολυβόλο Καλάσνικοφ», είπε η 18χρονη Λουκία που φοράει ένα ξύλινο σταυρό στον λαιμό της. Εντάχθηκε στο στρατό με την αδελφή της ύστερα από συμβουλή της μητέρας της.

Λόγω της μικρής εμπειρίας μάχης η γυναικεία μονάδα προς το παρόν εκτελεί καθήκοντα υπεράσπισης των χριστιανικών κοινοτήτων.

Η επικεφαλής του κέντρου κατάρτισης 24χρονη Thabirta Shamir, που στο παρελθόν ήταν επικεφαλής πολιτιστικού συλλόγου, είπε ότι οι γυναίκες στρατιώτες θα αναπτυχθούν πολύ σύντομα σε εμπόλεμες ζώνες.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

6 σχόλια:

Orthodox True είπε...

Παρατηρώντας λίγο τα πρόσωπα, διαπιστώνω μόνο χαρά, γλυκύτητα,αισιοδοξία, ζωντάνια καί ομορφιά. Πουθενά κατήφεια, μελαγχολία, κατάθλιψη. Πολλοί από εμάς πού ζούμε στις αναπαυτικές πολυθρόνες έχουμε θλίψη καί κατάθλιψη, ενώ εκείνες πού πολεμούν γιά την ελευθερία των αξιών καί ιδανικών, έστω καί εάν γνωρίζουν ότι μπορεί να είναι η τελευταία ημέρα της ζωής τους, έχουν μία υπερκόσμια ειρήνη. Ποιός άραγε μπορεί να εξηγήσει το γιατί; Θεωρώ ότι είναι η προσφορά της θυσιαστικής αγάπης προς την Πατρίδα τους πού ευλογεί ο Θεός καί γεύονται τα των Ηρώων καί Αγίων καρπούς καί χάρες.
Ας μας γίνει μάθημα, διότι κάπως έτσι κερδίζονται οι αιώνιες ελευθερίες, οι αιώνιες Πατρίδες, καί αποκτά νόημα η ζωή μας.

sta είπε...

Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια οτι οι Συριοι στρατιώτες και πολίτες, άνδρες και γυναίκες, ειναι ήδη Ήρωες. Ήρωες όπως οι Έλληνες πρόγονοι μας και παππουδες μας που πολεμησαν.

mnk είπε...

Η μητέρα μας η Παναγία να τις έχει υπό την Σκέπη της.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟ σε διαβάζω καιρό, καλά τα λες.
Αλλά δυστυχώς έπεσες κι εσυ στην παγίδα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ" ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. Δυστυχώς ακόμη και καλοί πατριώτες πάνω στον ενθουσιασμο τους κανουν αυτο το λαθος, χωρις να το καλοσκεφτουν. Το σπαθι ανηκει στον άνδρα. Ειναι νοσηρο σημαδι των καιρων, αυτες οι φωτογραφιες που εβαλες στο αρθρο, οσο καλές προθεσεις κι αν υπαρχουν. Δεν είμαι άνθρωπος που μιλά πολύ, προτιμω να εφαρμόζω το λακωνιζειν στην ζωη, οπότε δεν προκειται να απαντησω ή να ανοιξω συζητηση. Σκέψου το πάντως καλά το θέμα, δεν ειναι καθολου ασημαντο. (Δεν μπαινω καν στην συζητηση για την αποτελεσματικοτητα, άλλα καμπανάκια κρούω...)

Ένας κάπου κάποτε κάπως "πράσινος".

mnk είπε...

Φίλε ανώνυμε, εσύ που γράφεις για το ασυμβίβαστο του πολέμου με την γυναικεία φύση, είμαι γυναίκα μεσήλιξ και νομίζω πως κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.

Η Συρία βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο και με τον στρατό της αποδεκατισμένο, μετά από 5 χρόνια ανηλεούς πολέμου. Αναγκαστικά εφαρμόζει πανστρατιά. Εσύ τι θα ήθελες; Να κάθονται σπίτι και να πλέκουν βελονάκι, ενώ οι παράφρονες εισβολείς προελαύνουν; Ή να συνωστίζονται στους προσφυγικούς καταυλισμούς ως αδύναμα κι ανυπεράσπιστα πλάσματα;

Οι γυναίκες αυτές είναι ηρωίδες, που τρέχουν να βάλουν τα τρυφερά νιάτα τους σε κάθε κίνδυνο υπέρ πατρίδος, αντί να τρέχουν για σέλφι και λιάσιμο στο Αιγαίο ή για επιδόματα και "καλή ζωή" στην Γερμανία.

Πέραν αυτού,ειδικότερα οι γυναίκες που υφίστανται τόσα μαρτύρια κι εξευτελισμούς απ' τους ψυχοπαθείς τζιχαντιστές, είναι απολύτως απαραίτητο να είναι εκπαιδευμένες κι οπλισμένες, αν μην τι άλλο, για να μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τις κόρες τους απέναντι στα δίποδα κτήνη.

Θα έλεγες τα ίδια για την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα; Για τις γυναίκες των Μποτσαραίων; Ή για όλα τα θηλυκά ζώα που γίνονται "λέαινες" όταν η φωλιά των μικρών τους δέχεται επίθεση; Με όλο τον σεβασμό, αλλά δεν έχεις καταλάβει καθόλου τι είναι οι γυναίκες. Έχεις μια τελείως ρομαντική κι εξωπραγματική άποψη γι' αυτές.

Ανώνυμος είπε...

Σε περίοδο πολέμου όλοι πολεμούν στην ανάγκη και γυναίκες ,όσες μπορούν και όσες θέλουν,και η κάθε μια με τον τρόπο της ,άλλο η υποχρεωτική στράτευση άλλο ο εθελοντισμός .Για παράδειγμα στην Ελλάδα βλέπε Μακεδονικός αγώνας, μέτωπο του 40 στην Ήπειρο.... και άλλα πολλά ,όπου η βοήθεια των γυναικών ήταν πολύ σημαντική, και αναγκαία επίσης για την απελευθέρωση της πατρίδας και του έθνους ..!!! Καλή λευτεριά αδέρφια !!