Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Θυμάμαι τότε ... (με αφορμή μια φωτογραφία)

 Από το φιλικό ιστολόγιο «Ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ»:

Θυμάμαι τότε ...

τότε που οι Έλληνες πήγαιναν εκκλησία (στην ευλογημένη ορθόδοξη εκκλησιά και δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί συλλείτουργα με τους αιρετικούς παπικούς)
τότε που υπήρχαν άντρες και γυναίκες και όχι μια κοινωνία με ντύσιμο και ομιλία unisex
που ο άντρας εξέπεμπε σεβασμό και η γυναίκα καλοσύνη
που η γυναίκα είχε σεμνότητα (προσέξτε το μακρύ φόρεμα)
που οι γυναίκες στην εκκλησία φορούσαν μαντήλα και οι χήρες φορούσαν μαύρα,
τότε που τα κοριτσάκια περιποιόταν τα μαλλιά τους κάνοντας κοτσιδάκια (απλό, απέριττο και όμορφο) και δεν υπήρχαν κομμωτήρια,
τότε που τα αγοράκια δεν άλλαζαν κούρεμα σύμφωνα με τις επιταγές της μόδας

τότε που η οικογένεια ήταν ακόμη οικογένεια, που σκεφτόταν και αγαπούσαν πραγματικά τα παιδιά τους και δεν χώριζαν με τις πρώτες δυσκολίες για "να ζήσουν" την ζωή τους με κάποιον άλλον,

τότε που εκτός από τους γονείς, την διαπαιδαγώγηση των παιδιών έκανε ο παππούς, η γιαγιά, ο παπάς και ο δάσκαλος του χωριού και όχι η τηλεόραση

τότε που στα σχολεία μάθαιναν για αγίους και ήρωες και όχι για το “ρατσισμό” και την “διαπολιτισμικότητα”,
τότε που στα σχολεία μας φοιτούσαν ελληνόπουλα

τότε που η μάννα ξαγρυπνούσε υπομονετικά δίπλα στο άρρωστο παιδί και δεν το άφηνε στην "γιαγιά" για να πάει στη δουλειά, για καφέ ή για ψώνια

τα θυμάμαι όλα αυτά  ..
κι αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε τις αξίες και τα ιδανικά (υπάρχουν;;) του δυτικού τρόπου σκέψης που μας επέβαλε η καθημερινή πλύση εγκεφάλου από τις τηλεπρεσόνες και τους ερμαφρόδιτους στην  τηλεόραση.

Διαφορετικά, ότι σπείραμε (παιδιά χωρίς εγκράτεια, άσκηση, αρχές και αξίες),
μία ακόμη φορά αυτό και θα θερίσουμε (υλισμός, καλοπέραση, κατανάλωση, ναρκωτικά, χούλιγκανς, αθεΐα, αναρχία, μιζαδόροι, διαπλοκή και τελικά υλική, ηθική και πνευματική χρεοκοπία).

Αν δεν μετανοήσουμε οι ίδιοι, όσα κεριά κι αν ανάψουμε,
δεν μας σώζει ούτε ο Άγιος Παϊσιος, ούτε οι προφητείες ούτε τα άγια λείψανα.

Η επιλογή για την κόλαση που ζούμε, είναι  ΔΙΚΗ ΜΑΣ.


Ξύπνα Ραγιά,
Ξύπνα, και πάρε τις τύχες της οικογένειας, της πατρίδας και της ορθοδοξίας
στα χέρια σου.

Αρκετά ανέχτηκες προδότες, κίναιδους και λαμόγια και στην πολιτική και στην εκκλησία.

ΞΥΠΝΑ 
και ΑΓΩΝΙΣΟΥ


3 σχόλια:

sotulis είπε...

Η "λύση" δεν θα έλθει απο πολιτικό πρόσωπο..ας το κρατήσουμε αυτό το προφητικό.Ο νεο-έλληνας είναι σε κατάσταση υπνηλίας και περιμένει το ..Αγιο Πνεύμα για να ξυπνήσει απο το λήθαργο.

Ανώνυμος είπε...

Εαν τον κόσμο τον ενδιέφερε να γυρίσει πίσω στις παλιές αξίες, δεν θα είχε για κυβερνώντες έναν τέτοιο συρφετό.

Marinos είπε...

Πάντοτε οι λίγοι είναι οι εκλεκτοί. Το αλάτι το ελάχιστο, νοστιμίζει όλο το φαγητό. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός με τη βοήθεια Της Χάριτος, έκανε μόνος του την επανάσταση. Ας μην απελπιζόμαστε και ας έχουμε ελπίδα στο Χριστό μας. Μπορεί σε ένα δέκατο του δευτερολέπτου, να καταποντίσει όλους τους αντίχριστους καί να μας δώσει την αγαθή ζωή σε αυτή την γήινη ζωή. Δεν το κάνει όμως γιατί το συμφέρον μας είναι να ζούμε έτσι και να αγωνιζόμαστε. Έτσι με αυτόν τον αγώνα αποκτιούνται οι αξίες και τα ιδεώδη στη ζωή μας. Χωρίς πνευματικό αγώνα δεν υπάρχει κέρδος, και ζωή χωρίς πνευματικό κέρδος, όσα χρήματα, κοσμική δόξα και εξουσία εάν έχεις, είναι όλα άχρηστα γιατί είναι προσκαιρα καί εφήμερα. Σταματούν με το πέρας αυτής της ζωής, ενώ το πνευματικό κέρδος σε συντροφεύει καί σε αυτή αλλά και στην άλλη ζωή. Θάρρος ελπίδα καί πρωτίστως Χριστός, καί όλα θα πάνε καλά καί σε αυτή καί στην αιώνια ζωή.