Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Αυτό απαγορεύεται να το πεις! Η σουηδική δημόσια τηλεόραση επιβάλλει νέο εγχειρίδιο γλώσσας στους δημοσιογράφους

Η Sveriges Television, ο γίγαντας της δημόσιας τηλεόρασης της Σουηδίας, αποκάλυψε ένα νέο εγχειρίδιο γλώσσας που αποσκοπεί στο να διασφαλίσει ότι οι δημοσιογράφοι θα μιλούν με ‘πολιτικά ορθό’ τρόπο, συχνά μέχρι παραλογισμού, όπως αναφέρει η σουηδική ιστοσελίδα Fria Tider.

Κάνοντας αναφορά σε εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που προετοιμάστηκαν προσφάτως εκ μέρους της Hanna Stjarne, (φωτο κάτω) της γενικής διευθύντριας της εταιρείας, η εφημερίδα εξηγεί ότι οι δημοσιογράφοι παροτρύνονται να χρησιμοποιούν - ή να αποφεύγουν - ορισμένες λέξεις ή φράσεις. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, όλοι οι μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων και των υπόπτων ως τρομοκρατών, οι οποίοι έχουν λάβει σουηδική υπηκοότητα, πρέπει να αποκαλούνται απλώς «Σουηδοί», ενώ εκείνοι που έχουν κατηγορηθεί για ρατσισμό τώρα ουσιαστικά δεν έχουν δικαίωμα να αντικρούσουν τις κατηγορίες.

Προτείνουν οι οδηγίες : «αν κάποιος ισχυριστεί ότι έχει πέσει θύμα διακρίσεων, αυτό σημαίνει ότι έτσι αισθάνεται και εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε από εκεί», (δηλαδή άσχετα αν λέει αλήθεια ή ψέματα!).

«Δεν πρέπει να κάνουμε γενικεύσεις για ανθρώπους βασιζόμενοι ότι ανήκουν σε κάποιο έθνος, περιοχή ή θρησκεία. Αποφεύγετε την ασαφή και απολύτως λανθασμένη έννοια του “μετανάστη”, λέει ένα άλλο απόσπασμα από το εγχειρίδιο.

('Μετανάστης' δεν είναι "έννοια" και μάλιστα "λανθασμένη", αλλά πραγματικότητα).

Στη θέση της λέξης “μετανάστης”, λέει το έγγραφο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε καλύτερα τη φράση «γεννημένος στο εξωτερικό». Εν τούτοις, είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι «αυτοί που είναι γεννημένοι στο εξωτερικό είναι επίσης Σουηδοί, και ότι δεν υπάρχει ανακολουθία μεταξύ των δύο εννοιών».

Οι οδηγίες δηλώνουν ότι η λέξη «πρόσφυγες» μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά να προτιμάται να εναλλάσσεται η λέξη με την έκφραση «άνθρωποι υπό διωγμόν».

(Εάν 'μετανάστης' είναι "έννοια", τότε "έννοια" είναι και το 'πρόσφυγας'. Αλλά επειδή έχει το στοιχείο το δραματικό εγκρίνεται).

Ίσως περισσότερο αμφιλεγόμενο από όλα είναι ότι o οδηγός της Sveriges Television προτείνει ότι όλοι, ανεξαρτήτως των πράξεών τους, πρέπει να αποκαλούνται «Σουηδοί», αν έχουν λάβει τη σουηδική υπηκοότητα. Σε αυτούς περιλαμβάνονται τρομοκράτες που συμβαίνει να είναι Σουηδοί πολίτες, οι οποίοι και αυτοί πρέπει να αποκαλούνται άνευ όρων ‘Σουηδοί’. «Είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε τη λέξη ‘Σουηδός’ παρά ‘πολίτης της Σουηδίας’, για να αποφεύγεται η διάκριση. Και αν είναι απαραίτητη η διευκρίνιση, για παράδειγμα σε περιπτώσεις τρομοκρατίας, είναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε φρασεολογία του τύπου ‘ένας Σουηδός, που είχε δοσοληψίες με οπλισμένους και βίαιους Ισλαμιστές’».

Παραδόξως, η διεύθυνση της εταιρείας αισθάνεται δυσφορία με τη λέξη ‘μαύρος’, αν και δεν έχει τίποτα εναντίον όσων είναι ‘ανοιχτόχρωμου δέρματος’. «Οι έννοιες ‘μαύρος’ και ‘σκουρόχρωμου δέρματος’ μπορεί να εγείρουν κριτική» προτείνει το εγχειρίδιο, ενώ οι όροι ‘λευκός’, ‘ανοιχτόχρωμου δέρματος’ ή ‘ασιατικού παρουσιαστικού’ είναι ακόμη εντάξει, προφανώς.

Το κερασάκι στην τούρτα της πολιτικής ορθότητας, όπως υποστηρίζει η Fria Tider, είναι ο κανόνας του νέου εγχειριδίου που προτείνει ότι ο λόγος των μεταναστών που έχουν κατηγορήσει Σουηδούς για ρατσισμό, θα πρέπει πάντα να παίρνεται τοις μετρητοίς: «Αν κάποιος λέει ότι έχει πέσει θύμα παρενόχλησης ή διάκρισης επί τη βάσει "ρατσιστικού μίσους", πρέπει να προχωρήσουμε με βάση τα αισθήματα του ανθρώπου αυτού – το ότι αυτός ή αυτή αισθάνεται πως έχει πέσει θύμα διακρίσεων λόγω του χρώματος του δέρματός του».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι βέβαιο ότι ο δυτικός κόσμος οδηγείται πλέον σε άλλου τύπου κοινωνιών, στον οποίο η παραδοσιακή οικογένεια δεν θα ανήκει. Προφητική ταινία (μιας και ο ΚΟ αναφέρεται συχνά σε ταινίες) είναι και η gattaca (1997), στην οποία οι απόγονοι των παραδοσιακών οικογενειών ζουν σε κατώτερες κοινωνικές κάστες χωρίς καμία ελπίδα ανέλιξης, διότι το βασικότερο προσόν είναι το DNA, ο έλεγχος του οποίου γίνεται παντού...
μάνος

Ανώνυμος είπε...

Ίσως ο καλλίτερος τρόπος αντιμετώπισης όλης αυτής της ηλιθιότητας είναι να επικεντρώσουμε πως όλοι αυτοί οι ΜΜΕαδες μπουρζουάδες πίνουν το αίμα μας ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ανεξάρτητα από εθνικότητες και θρησκείες και να τους στείλουμε στον αγύριστο μια ώρα αρχύτερα ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΜΑΖΙ!

Διότι αυτοί ΔΕΝ καταπιέζουν μόνο εμάς τους λευκούς αλλά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!
Ώρα να απελευθερώσουμε οι λευκοί με τον πολιτισμό μας και τους μαύρους αφήνοντας το κάθε έθνος να απόλαυση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ΣΤΗ ΧΩΡΑ του
ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΜΕαδες ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

μάνος
20 Δεκεμβρίου 2015 - 12:49 μ.μ.
Το θέμα είναι εάν σου αρέσει αυτός ο νέος τρόπος ζωής.
Εάν σου αρέσει έχει καλώς , εάν όχι πολέμησε τον.
Πώς;
Ο κάθε ένας επιλεγεί τον τρόπο του και όλοι μαζί με έναν τελικό στόχο:
Να μην νικήσει
το σκοτάδι το φως,
το ψέμα την αλήθεια
το μίσος την αγάπη.
Ο φόβος το θάρρος!

Δεν είναι καθόλου δύσκολο διότι εάν το εξετάσεις διαχρονικά
ΠΟΤΕ δεν νίκησε το σκοτάδι το ψέμα και το μίσος.
Δημιουργούν την εντύπωση του νομοτελειακού μέσω των ταινιών και της προπαγάνδας αλλά κατά βάθος γνωρίζουν για αυτό και φοβούνται
πως
Περαστικά είναι όλα αυτά, στον φόβο μας στηρίζονται, το θάρρος μας το αμφισβητούν παρατηρώντας μας να δεχόμαστε απαθείς όλα όσα παράλογα μας επιβάλλουν.

Δυστυχώς για αυτούς χρησιμοποίησαν την τεχνική των Ελλήνων για να μας κατακτήσουν (Δούρειο ίππο = χρέος + προπαγάνδα) ξεχνούν όμως το πώς αντέδρασε τελικά ο Οδυσσέας όταν ο ίδιος διάλεξε ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ όταν οι μνηστήρες ήθελαν.

Όσο πιο γρήγορα αντικαταστήσουμε τον φόβο με το θάρρος τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγούμε!
Μια χούφτα άνθρωποι ΜΕ ΛΕΦΤΑ είναι μπροστά στα δισεκατομμύρια των πολιτών του πλανήτη!
Μόνο αυτό εάν σκεφτούμε αρκεί για να απαλλαγούμε.

Οι στρατιές που έχουν μαζί τους είναι μισθοφόροι. Οι μισθοφόροι φοβούνται πιο πολύ από όλους δεν παλεύουν παρά μόνο για λεφτά !
Οι μισθοφόροι όσοι και εάν είναι στην πρώτη στραβή αποχωρούν ποτέ δεν θα έθεταν σε κίνδυνο την ζωή τους σε αντίθεση με όσους πολεμούν για την ελευθερία τους, την ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΗ , την θρησκεία τους και τις πανανθρώπινες αξίες τους.
Σκέψου το λίγο …

ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ χρειάζονται, ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ όσων μας διχάζουν με ψεύτικες ιδεολογίες αποτυχημένες παντού όπου και εάν εφαρμόστηκαν , για να μην μας βάλλουν να σκοτωθούμε μεταξύ μας
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

Γεννημένος στο εξωτερικό σουηδός, όταν το φέρουν και αυτό στην Ελλάδα, ο Έλληνας μετανάστης της Γερμανίας που θα γυρίζει στην πατρίδα του θα εξομοιώνεται με τον αλβανό λαθροέποικο.

Ανώνυμος είπε...

Αλλάζουν τον πολιτισμό.
Ουσιαστικά η απόδοση Δικαιοσύνης θα εφαρμόζεται κατά την "άποψη του θύματος".
...και φυσικά οι κυριότεροι θύτες είναι, λευκοί, ετερόφυλοι, και άνδρες.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΑ;