Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: Χριστιανοί συγκροτούν ένοπλη ομάδα για να προστατευθούν από τις επιθέσεις των ισλαμιστών

Μια νέα πολιτοφυλακή 300 περίπου ένοπλων χριστιανών συγκροτήθηκε στην, κατά κύριο λόγο, μουσουλμανική επαρχία του Κεντρικού Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες, η οποία μαστίζεται από συγκρούσεις, με σκοπό την κατάρτιση για την αντιμετώπιση των τοπικών τρομοκρατικών ομάδων και εκείνων που δηλώνουν υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος.

Αποκαλούν τους εαυτούς τους «Pulahan», το οποίο μεταφράζεται ως «Κόκκινοι Πολεμιστές του Θεού» ή «Κόκκινοι Υπερασπιστές του Θεού» και έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους μπροστά στα μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα, όπου, όπως λένε οι αναφορές, έκαψαν μια σημαία του ισλαμικού κράτους, γνωστού ως ISIS.

«Δεν είμαστε μια δύναμη επίθεσης. Εμείς απλά θέλουμε να υπερασπιστούμε τη γη μας», λέει στο CNN Philippines, ένας μεσήλικας άνδρας, ο οποίος συστήθηκε ως αδελφός Asiong.

Η ομάδα αποτελείται από ως επί το πλείστον τοπικούς αγρότες, που προσπαθούν να υπερασπιστούν τα εδάφη τους και τις οικογένειές τους από τις θηριωδίες των Μαχητών της Bangsamoro Ισλαμικής Ελευθερίας ή BIFF, (φωτο) μια ομάδα που διασπάστηκε από το Ισλαμικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Μόρο ή MILF, το οποίο έχει σκοτώσει αμάχους σε επιθέσεις σε τοπικές κοινότητες, σύμφωνα με το Inquirer.

«Δεχόμαστε συνεχώς επιθέσεις, ακόμη και ενώ εργαζόμαστε στα αγροκτήματα μας. Ήμασταν αναγκασμένοι να πάρουμε τα όπλα για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. Δεν θέλουμε να πεθάνουμε χωρίς να κάνει κάτι», λέει ο Asiong. Πρόσθεσε επίσης, ότι ο στρατός δεν είναι πάντα στην περιοχή τους για να τους προστατεύσει από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών.

Το ‘Pulahan’ ήταν το όνομα μιας ένοπλης ομάδας, ως επί το πλείστον αγροτών, που υπήρχε στο Μιντανάο στη δεκαετία του 1990 για την καταπολέμηση των κομμουνιστικών και Moro αντάρτικων ομάδων. Δεν είναι σαφές αν τα μέλη της νέας ομάδας είναι όλοι καθολικοί. Οι Φιλιππίνες είναι στην πλειοψηφία της καθολική χώρα.

Ο εκπρόσωπος της BIFF Abu Misry Mamah αντέδρασε στο σχηματισμό της χριστιανικής ομάδας εκδίδοντας μια προειδοποίηση. «Εάν ένας πολίτης είναι οπλισμένος και είναι ανεκτό από τις αρχές, γίνεται ο ίδιος μέρος της κυβέρνησης και ως εκ τούτου, θα πρέπει να θεωρείται εχθρός μας», είπε στο CNN Philippines.

Οι τοπικές αρχές έχουν δηλώσει ότι οι πολίτες δεν επιτρέπεται να πάρουν τα όπλα.

«Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να καθορίσει  αμετάκλητα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των εν λόγω εδαφών», λέει ο Asiong. «Ανήκουν σ’ αυτούς ή σε μας; Είμαστε πρόθυμοι να επιστρέψουμε αυτά τα εδάφη σε αυτούς, εφ’ όσον δεν καταφεύγουν στη βία. Είμαστε πρόθυμοι να συμμορφωθούμε μέσω των νόμιμων διαδικασιών».

Στα τέλη Δεκεμβρίου, δημοσιεύτηκε ένα βίντεο 3 λεπτών από την ομάδα ‘Ansar Khalifa Philippines’, στην οποία πιστεύεται ότι έχουν καταφύγει τουλάχιστον τρεις εξτρεμιστές που έχουν επιστρέψει μετά από μάχες με το ISIS στη Συρία.

Το βίντεο έδειχνε μια ομάδα ανδρών που φέρουν την σημαία του ισλαμικού κράτους και καλούν τους μουσουλμάνους να ταξιδέψουν στη Συρία και να αγωνιστούν. Έδειχνε επίσης κάτι σαν στρατόπεδο εκπαίδευσης στη μέση μιας ζούγκλας στο νησί Μιντανάο.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O ισλαμισμός έφθασε στο Μιντανάο ήδη από τον 13ο αιώνα από Ινδούς, Πέρσες, Άραβες και εξισλαμισμένους Κινέζους εμπόρους και προσηλυτιστές. Οι φυλές των νήσων Σούλου και Παλαουάν εξισλαμίστηκαν πρώτες. Το 1565 καταγράφονται μουσουλμάνοι στην Μανίλα.
Πρέπει να έχουμε υπ΄όψιν ότι οι Φιλιππίνες ως διοικητική ενότητα δημιουργήθηκαν από τους Ισπανούς, στην προσπάθεια τους να κατακτήσουν όσα περισσότερα νησιά, ανταγωνιζόμενοι τους Άγγλους,Γάλλους,Ολλανδούς και Πορτογάλους. Πρώτοι κάτοικοι του πολυνήσου φέρονται οι ολιγάριθμοι
πλέον νεγρίλοι, εγκατασταθέντες πριν 30.000 έτη. Οι μογγολοειδείς φυλές έλκουν την προέλευση από Φορμάζο (Ταϊβάν), απ΄όπου ξεκίνησαν μια πορεία πριν 6.000 έτη, που τους έφερε στην Ινδονησία,Μαλαισία, Πολυνησία και μέχρι Μαδαγασκάρη! Οι Φιλιππίνες συγκροτούν ένα πολυφυλετικό κράτος, στο οποίο πολλάκις οι διάφορες φυλές ευρίσκονται σε σύγκρουση.
Στο Μιντανάο υφίσταται εδώ και δεκαετίες ένοπλο κίνημα για την δημιουργία ανεξαρτήτου μουσουλμανικού κράτους. Οι θρησκευτικές έριδες συμπλέκονται με τις φυλετικές.

konion είπε...

Σὺν τῇ Ἀθηνᾷ καὶ χεῖρα κίνει.
Ὡραία ἱστορικὴ ἀναδρομὴ τοῦ ἀνωνύμου 26 Ιανουαρίου 2016 - 2:14 μ.μ.
Κι αὐτὸ ποὺ λέει γιὰ τὶς φυλὲς ἔχει βάσι.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς σε λίγο, με τους μπολσεβίκους ανθέλληνες που από μεγάλη βλακεία μπλέξαμε, θα χρειάζεται και εδώ να δημιουργήσουμε ένοπλες ομάδες περιφρούρησης για να προστατεύουμε από τους λαθρομετανάστες που μπαίνουν με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Μακάρι να αποδειχθεί ότι έχω άδικο.