Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: «Τοκ, τοκ! Ποιος είναι; Η αστυνομία! Τι θέλετε; Ήρθαμε να σας πούμε να πάψετε να τουιτάρετε για τους πρόσφυγες!»


Η ολλανδική αστυνομία, επισκέπτεται τα σπίτια των ανθρώπων που ασκούν κριτική για τα κέντρα ασύλου στο Twitter, καλώντας τους να διαγράψουν τις δημοσιεύσεις!

Ήταν Δευτέρα, στην πόλη Sliedrecht, όταν ο 28χρονος Mark Jongeneel δέχτηκε ένα πολύ ενοχλητικό τηλεφώνημα. Η μητέρα του ήταν στην άλλη γραμμή και ανησυχούσε επειδή δύο αστυνομικοί τον έψαχναν, αλλά δεν της έλεγαν γιατί. Όπως είπε ο Jongeneel στην καθημερινή ολλανδική εφημερίδα ‘NRC Handelsblad’, οι αστυνομικοί ήρθαν στο γραφείο του και του είπαν: «Τουιτάρεις πάρα πολύ. Έχουμε διαταγές να σου ζητήσουμε να προσέχεις το ύφος σου. Τα tweets σου μπορεί να φαίνονται ανατρεπτικά». 

Στο Sliedrecht υπήρξε μία συνάντηση πολιτών σχετικά με ένα "κέντρο προσφύγων" στην περιοχή. Στο τέλος, ο Jongeneel δημοσίευσε μερικά tweets. Ένα έλεγε: «Το Σώμα του Sliedrecht έκανε πρόταση να αναλάβει 250 πρόσφυγες τα επόμενα δύο χρόνια. Τι κακή ιδέα!» Νωρίτερα είχε επίσης γράψει: «Πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί αυτό;»

Τους τελευταίους μήνες, η αστυνομία έχει επισκεφθεί τα σπίτια πάρα πολλών ανθρώπων που επέκριναν τα σχέδια για τα κέντρα ασύλου. Τον Οκτώβριο του 2015, στο Leeuwarden περίπου είκοσι αντίθετοι με το πρόγραμμα δέχτηκαν επισκέψεις από την αστυνομία στο σπίτι. Αυτό συνέβη στο Enschede, και σε ορισμένα μέρη του Brabant, όπου, σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, οι άνθρωποι που ασκούσαν κριτική για την άφιξη των προσφύγων και είχαν μια σελίδα στα  μέσα κοινωνικής δικτύωση σχετικά με το θέμα, δέχτηκαν εντολή να σταματήσουν.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας έκανε γνωστό στον Handelsblad ότι υπάρχουν δέκα μονάδες υπηρεσίας πληροφοριών «ψηφιακών ντετέκτιβ» που παρακολουθούν νύχτα μέρα σελίδες στο Facebook και λογαριασμούς στο Twitter και ψάχνουν για θέσεις που είναι "ακραίες".

Οι πολίτες ακόμα παραπονέθηκαν ότι η Ολλανδία αρχίζει να μετατρέπεται σε "ένα αστυνομικό κράτος".

Οι άνθρωποι που δέχτηκαν επισκέψεις από την αστυνομία αισθάνονται ότι φιμώνεται το στόμα τους. «Γιατί δεν μπορούμε να πούμε αυτό που πιστεύουμε;», ρωτάει η 33χρονη Kim από το Kaatsheuvel. Δεν θέλει το όνομά της να γραφτεί στην εφημερίδα. Η Κιμ είδε την αστυνομία στην πόρτα της λόγω των tweets που αυτή και ο φίλος της ανάρτησαν δείχνοντας την δυσαρέσκειά τους για ένα κέντρο υποδοχής «προσφύγων» στην γειτονιά τους.

Από την άλλη πλευρά, η Ολλανδία σκληραίνει την στάση της σχετικά με τους νεοεισερχόμενους την τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η ολλανδική πολιτική έναντι των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών να επικρίνεται από ΜΚΟ και τα Ηνωμένα Έθνη ως «υπερβολικά αυστηρή».

Σε έκθεσή της τον Αύγουστο του 2015, η Επιτροπή του ΟΗΕ για την «Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων» είπε στους Ολλανδοί ότι θα πρέπει να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των μεταναστών «χωρίς όρους».

Το Συμβούλιο της Ευρώπης προειδοποίησε την Ολλανδία το 2014, ότι θέτει τους αιτούντες άσυλο υπό διοικητική κράτηση και αφήνει πολλούς λαθρομετανάστες σε νομική αβεβαιότητα και εξαθλίωση.

Η Ολλανδία είναι η όγδοη χώρα προορισμού για τους αιτούντες άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σχολιο περι σχολιων κλπ.

Τελικα απειλουν και σενα ΚΟ;



Πατρικιος

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην Ελλάδα ή δεν πρόκειται να συμβεί;

Steve

Ανώνυμος είπε...

Να σας πω καλώς να τα δεχτούμε σε λίγο? Άσχετα με το τι θέλει να γράφει ο καθ΄ένας, ρωτάω ΕΧΑΣΕ ?? πλέον το δικαίωμα να το γράφει??? από ποιους?? γιατί?? Όσοι δεν το γνωρίζατε καλώς , τώρα το γνωρίζετε, αν ακόμη δεν καταλάβατε ότι σας πάνε για υποχρεωτική προβατοποίηση !!! τότε σίγουρα θα καταλάβετε ότι μπεεεεε!! μπεεεε !!μπεεεεε!! Καταλάβατε?? δεν είναι τίποτα σοβαρό, βοσκιματώδης ζωή λέγεται και κρατάει το πολύ 100 χρόνια..μετά περνάει.

Ανώνυμος είπε...

κάπου διάβασα, μάλλον εδώ, ότι η πολιτική ορθότητα είναι το τελευταίο μέσο πριν δρομολογηθούν τα μέτρα καταστολής εναντίον των διαφωνούντων. Μάλλον η ώρα αυτή έχει φτάσει...
μάνος

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως θεωρώ βέβαιο ότι ο ΚΟ είναι διεθνώς καταχωρημένος σε κάποιο κατάλογο που περιέχει τους "αντιφρονούντες" με απήχηση.

Ανώνυμος είπε...

ΨΕΥΔΕΣΘΑΙ ΟΙΚΤΡΑ- ΤΟ ΕΝΑ ΜΠΛΟΚ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ...