Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΓΑΛΛΙΑ: «Εάν καταδικάσουν τον στρατηγό μπορεί να υπάρξει εξέγερση»



Η γαλλική κυβέρνηση έκανε λάθος που συνέλαβε τον εν αποστρατεία στρατηγό Christian Piquemal κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης στο Καλαί, καθώς πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι υπάρχουν πάρα πολλοί παράνομοι μετανάστες που έχουν παραβεί το γαλλικό δίκαιο ερχόμενοι στη χώρα, αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Russia Today (RT).

Το συλλαλητήριο κατά της λαθρομετανάστευσης που είχε απαγορευτεί από τη γαλλική κυβέρνηση έλαβε χώρα στην πόλη του Καλαί το Σάββατο. Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το κίνημα PEGIDA. Αρκετοί διαδηλωτές συνελήφθησαν. Ο πρώην διοικητής της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων στρατηγός Christian Piquemal, 75 ετών - ο οποίος μίλησε στο συλλαλητήριο - ήταν μεταξύ εκείνων που συνελήφθησαν. Όλοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης μέχρι ένα έτος και έπρεπε να εμφανιστούν στο δικαστήριο τη Δευτέρα. Ωστόσο, η εμφάνιση του Piquemal αναβλήθηκε αφού ο απόστρατος στρατηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δείτε ένα σύντομο βίντεο που δείχνει την βία των αστυνομικών και τη σύλληψη του στρατηγού Piquemal...


Πριν συλληφθεί ο στρατηγός Piquemal μίλησε στο Boulevard Voltaire:

«Σήμερα, είμαστε εδώ ως Γάλλοι πολίτες και πατριώτες για να υπερασπιστούμε το μεγαλείο και την ταυτότητα της Γαλλίας. Επειδή πιστεύουμε ότι απειλείται, ειδικά στο Καλαί. Η απαγόρευση από το κράτος είναι τελείως σκανδαλώδης, γιατί είχαμε δώσει υπόσχεση, ως άνδρες που έχουμε τιμή, ότι δεν θα υπάρχει καμία πρόκληση, καμία διαταραχή ... η απαγόρευση ... με χωροφύλακες τους οποίους υπηρέτησα 40 χρόνια, οι οποίοι είναι έτοιμοι να χτυπήσουν τους πατριώτες ... άλλωστε η απαγόρευση εκδόθηκε με απατηλά προσχήματα που δεν είναι αποδεκτά ... και σήμερα αντιμετωπιζόμαστε ως κανίβαλοι ... στέλνουν χωροφύλακες, στρατιώτες που αντιμετωπίζουν απαράδεκτα τους Γάλλους. Και αυτό είναι μόνο η αρχή ... η Γαλλία θα σηκωθεί ... θα συμβούν πράγματα μέσα στους επόμενους μήνες ... επειδή δεν μπορούν να φέρονται σε αξιότιμους πολίτες, με αυτό τον τρόπο, ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει την Γαλλία για χρόνια έντιμα και πιστά, αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο ... χωροφύλακες που μένουν άνετοι όταν τραγουδάμε τη Μασσαλιώτιδα αντί να είναι σε στάση προσοχής και να τραγουδούν μαζί μας ... Η Γαλλία πεθαίνει ... είναι σκανδαλώδες, και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για τη Γαλλία να ξαναγεννηθεί ... Η Γαλλία είναι αιώνια, η Γαλλία είναι το φως του κόσμου. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Σήμερα είναι πλειοψηφία (δηλαδή οι χωροφύλακες) ... δεν ξέρουν καν τι υπερασπίζονται... Θα πρέπει να ντρέπονται που είναι εκεί, επειδή είναι στρατιώτες ... που χτύπησαν πολίτες που ήρθαν για να υπερασπιστούν τη χώρα τους ... μας απαγόρευσαν να έχουμε περισσότερες από δύο γαλλικές σημαίες ... σήμερα έχουμε... πώς να το πω .. μια δικτατορία. Ο λαός είναι κυρίαρχος σε μια δημοκρατία και η δύναμη του λαού είναι πιο σημαντική από την πολιτική εξουσία ...»


Ο Yvan Blot, πρώην μέλος του Εθνικού Μετώπου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και φίλος του στρατηγού είπε στο RT ότι έμεινε έκπληκτος από τις συλλήψεις στο Καλαί. Κατά την άποψή του, πολλοί μετανάστες που παραβίασαν το νόμο για να έρθουν στη Γαλλία, εξακολουθούν να μένουν ελεύθεροι, ενώ αυτοί που ήρθαν να διαμαρτυρηθούν για αυτή την κατάσταση συνελήφθησαν!

«Ο στρατηγός Piquemal είναι φίλος μου και είμαι πρώην μέλος του κοινοβουλίου για την εκλογική περιφέρεια του Καλαί. Έτσι ξέρω καλά την κατάσταση στο Καλαί. Πρόκειται για ένα μεγάλο σκάνδαλο. Είμαι πολύ σοκαρισμένος», είπε. Κατά τη γνώμη του Blot "η κυβέρνηση έκανε ένα πραγματικό λάθος".

Πολλοί άνθρωποι υπερασπίζονται τώρα τον Piquemal και αυτό "επειδή τα δύο τρίτα των πολιτών στη Γαλλία" είναι κατά του αριθμού των μεταναστών που τους επετράπη να μπουν στη χώρα, δήλωσε ο Blot.

«Δεν είναι γενικώς εναντίον των αλλοδαπών», είπε. «Αλλά πιστεύουν ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες και η πλειοψηφία από αυτούς έρχονται εδώ παραβιάζοντας το γαλλικό δίκαιο».

«Πολλοί άνθρωποι που είναι από την δεξιά ή από την αριστερά, πιστεύουν ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες και πολλοί από αυτούς – όχι όλοι φυσικά - διαπράττουν εγκλήματα. Αν πάτε στις γαλλικές φυλακές, θα δείτε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων εκεί είναι αλλοδαποί που βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας», πρόσθεσε.

Ο Blot θεωρεί ως απίθανο ο απόστρατος στρατηγός τεσσάρων αστέρων, να καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης.

«Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να υπάρξει μια μεγάλη εξέγερση στον γαλλικό λαό, ίσως και εντός του στρατού, επειδή ο στρατηγός Piquemal ... είναι η δόξα του γαλλικού στρατού», είπε. «Θα ήταν ένα μεγάλο λάθος για την κυβέρνηση μετά τη σύλληψή του να τον βάλουν στην φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ο Nicolas Dhuicq, μέλος της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας, λέει ότι οι άνθρωποι υποστηρίζουν τον στρατηγό γιατί ξέρουν ότι η πραγματικότητα είναι δύσκολη, αλλά και γιατί «ξέρουν ότι απαιτείται σεβασμός για τον στρατηγό».

«Αυτό που με εκπλήσσει είναι ο τρόπος που συνελήφθη, επειδή η Λεγεώνα των Ξένων, δεν είναι μια τακτική μονάδα, όπως γνωρίζετε, είναι το καμάρι όλου του γαλλικού στρατού...», δήλωσε ο βουλευτής.

Κατά την άποψη του Dhuicq, η κυβέρνηση εφαρμόζει διπλά μέτρα και σταθμά στην αντιμετώπιση των υπέρ και των αντι-προσφυγικών διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με τον Dhuicq, το αυξανόμενο αντι-προσφυγικό αίσθημα εξαπλώνεται μεταξύ όλων των τμημάτων της κοινωνίας και δεν είναι ζήτημα δεξιάς και αριστεράς, αλλά του τρόπου που οι άνθρωποι στη Γαλλία αισθάνονται.

«Εμείς πληρώνουμε το γεγονός ότι ακολουθούμε τους Αμερικανούς στην εντελώς επαίσχυντη πολιτική τους στη Μέση Ανατολή», είπε. «Το καλύτερο πράγμα θα ήταν να αρθεί το εμπάργκο στη Συρία, επειδή το εμπάργκο καταστρέφει τις επιχειρήσεις στη Συρία και αναγκάζονται οι άνθρωποι να μεταναστεύσουν. Έτσι, η σωστή απάντηση είναι, και πάλι, η Γαλλία να έχει πραγματική γαλλική κυρίαρχη εξωτερική πολιτική».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα απλα να πω οτι ξερουμε σχεδον ολοι τα εγκληματα της λεγεωνας τον ξενων και τι ανθρωποι ειναι αυτη που εχουν υπηρετηση σε αυτην με μαλλον οχι σωας τας φρενας αρκετοι απο αυτους μιας και εχουν διαπραξη εγκληματα.λεγεωνα τον ξενων αποτελειται κυριως απο μισθοφορους με εγκληματα κυριως στην αλγερια αλλα και αλλου οσον αφορα το προσφυγικο απλα δημιουργησαν το προβλημα και τωρα εχουν και την λυση που ολοι βλεπουμε πια ειναι και ονομαζεται hotspot και οχι μονο.ο θεος να βαλει αγαπη στης καρδιες των ανθρωπων και να μας φυλαξει απο τα σκοτεινα τους σχεδια που πλεον ειναι ολοφανερα.

Ανώνυμος είπε...

κατι γινεται...

Ανώνυμος είπε...

Γαλλοι δραστε κατα των προδοτων της πατριδας σας.
πρεπει ολοι να ξανακερδισουμε τις πατριδες μας,και το σπιτι μας την ευρωπη,αλλοιως χαιρετα μου τον πλατανο...

Orthodox True είπε...

Εδώ σε εμάς έχουν καταδικάσει σε αφανισμό ένα ολόκληρο Έθνος καί κοιμόμαστε όρθιοι.