Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΓΑΛΛΙΑ: «Θερμή» υποδοχή Ολάντ από αγρότες (video)

Παρακάτω ένα πολύ σύντομο βίντεο που δείχνει την άφιξη του Φρανσουά Ολάντ στο Salon de l'Agriculture. Όλοι γνώριζαν ότι η συνάντηση θα ήταν θυελλώδης και ο Ολάντ το ήξερε ότι δεν θα αποφύγει την ταπείνωση.


Το Salon de l'Agriculture είναι μια ετήσια εκδήλωση για τους γαλακτοπαραγωγούς και κτηνοτρόφους κατά την οποία εκθέτουν τα προϊόντα τους και τα ζώα τους. Είναι επίσης μια ευκαιρία για αυτούς να εκφράσουν την απογοήτευσή τους, η οποία είναι μεγάλη φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης, της πτώσης της γεωργίας καθώς άνθρωποι εγκαταλείπουν τη γεωργία για άλλες μορφές απασχόλησης, καθώς ο εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος και δεν αντικαταστάθηκε, υπάρχει ανταγωνισμός από τη Γερμανία η οποία χρησιμοποιεί «μη-Ευρωπαίους» εργάτες με αποτέλεσμα οι υψηλότερες γαλλικές τιμές να είναι λιγότερο ελκυστικές, καθώς οι Βρυξέλλες επιβάλλουν υπερβολικά ρυθμιστικά μέτρα, κλπ ... και έτσι η Γαλλία έχει πέσει από την δεύτερη στην πέμπτη θέση μεταξύ των εξαγωγικών γεωργικών χωρών του κόσμου.

Όλα αυτά οφείλονται στην κακή διαχείριση που έγινε από διαδοχικές κυβερνήσεις υποτακτικές των Βρυξελλών. Η καρδιά και η ψυχή της Γαλλίας είναι στη γεωργία της, στους αγρότες της, στην παραγωγή τροφίμων της και στην αγροτική ζωή της. Η Γαλλία ήταν ιστορικά μια γεωργική και στρατιωτική οικονομία και τώρα αναγκάζεται να γίνει μέρος της διαδικασίας της παγκοσμιοποίησης που καταστρέφει την ατομικότητα και απομακρύνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων από το γαλλικό έθνος και την αναθέτει στο μεγαθήριο της ΕΕ. Επίσης, είναι ένα σημάδι της συνολικής εξαθλίωσης είναι το υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών που παρατηρείται σους αγρότες.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποιος τον μπιπ τον Ολαντ? στα τετοια μας....
παντως εχω τσαντιστει μαζι σου ΚΟ...
αν η επομενη σου αναρτηση δεν αφορα τον Παντελιδη εγω δηλωνω οτι θα σταματησω να σε διαβαζω....
γραψε κατι ρε γαμωτο για τον Παντελη Παντελιδη
εδω γραφεις ενα σωρο ακατανοητες μαλακιες για νεγρους, λευκους εβραιους , εξωγηινους, κομμουνιστες, συνωμωσιες και παει λεγοντας...
για τον Παντελιδη τιποτε ρε? μα τιποτε?
ε, αι σιχτιρ πια.....

Ανώνυμος είπε...

Hello?
Τι δουλειά έχει ο Παντελίδης στον Κ.Ο.;
Είναι ρατσιστής, θύμα ρατσισμού, προπαγανδιστής gay, μασόνος κλπ;
Μα καλά δεν έχεις καταλάβει ότι δεν είναι δελτίο ειδήσεων εδώ;

Το μόνο που μπορείς να πεις για τον Παντελίδη είναι ότι η απήχηση που είχε στην ελληνική κοινωνία είναι ενδεικτική της παιδείας μας.

Α.Β.