Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: «Ήρωες» σε όλη την χώρα θεωρούνται οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης που ματαίωσαν μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης για εγκατάσταση κέντρου μεταναστών. «Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε βία αν δεν σεβαστείτε τη θέλησή μας» (video)

Οι κάτοικοι μιας μικρής αγροτικής πόλης της Τρανσυλβανίας στη Ρουμανία εξοργίστηκαν όταν ανακάλυψαν ένα μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης για εγκατάσταση μεταναστών στην κοινότητά τους και γρήγορα σχημάτισαν μια αντίσταση. Τώρα χαιρετίζονται ως ήρωες στη χώρα τους.

Η εξέγερση των αγροτών εναντίον της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξέσπασε στην πόλη Ardud, στην επαρχία Satu Mare, με πληθυσμό 5.000 κατοίκους, όταν οι ντόπιοι ανακάλυψαν ότι ένα έργο μιας Εκκλησίας όπου θα στέγαζε ηλικιωμένους ήταν στην πραγματικότητα ένα μυστικό κέντρο για μετανάστες. Η απάτη ήρθε στο φως μόνο όταν ο οργανισμός που ήταν υπεύθυνος για το κέντρο άρχισε να παίρνει συνεντεύξεις από ντόπιους για τις θέσεις εργασίας που πρόσφερε και έθετε ρητά την προϋπόθεση ότι θα έπρεπε να φροντίζουν μετανάστες, αναφέρει το ρουμανικό κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι B1.

Το έργο χρηματοδοτείτο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει η ιστοσελίδα Expunere, και οργανώθηκε μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, με τη βοήθεια μιας γαλλικής χριστιανικής αδελφότητας που θα το έθετε σε εφαρμογή. Τώρα το σχέδιο έχει αναβληθεί, επειδή οι ντόπιοι οργανώθηκαν γρήγορα και υποσχέθηκαν «βία» αν η κυβέρνηση δεν αναθεωρήσει.

Ένας από τους πρωτεργάτες της εξέγερσης, στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, είναι ο 28χρονος "ήρωας" Ionut Sabău, αγρότης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη. Είπε στον Τύπο ότι θα αντισταθεί στα σχέδια έντονα επειδή είχε ζήσει για ένα χρόνο στο Παρίσι, σε μία «κατά κύριο λόγο μουσουλμανική γειτονιά», και είχε δει τα προβλήματα που οι μετανάστες φέρνουν μαζί τους.

Μοιάζει με 15χρονο;
Η είδηση ​​του μεταναστευτικού κέντρου έφτασε στην Ardud την ίδια ημέρα που ο κόσμος έμαθε για το φόνο μίας νεαρής εθελόντριας σε ένα κέντρο μεταναστών στη Σουηδία από έναν "15χρονο" μετανάστη. Οι αντιδράσεις στο σχέδιο προκάλεσαν μια "εξέγερση", αναφέρει η ρουμανική εφημερίδα Gandul.

Ο δήμαρχος της πόλης συμμεριζόμενος τις ανησυχίες των πολιτών οργάνωσε μια συνάντηση στην οποία κάλεσε έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Μιλώντας στη συνάντηση, ο κ Sabău, δήλωσε: «Δεν συμφωνούμε με το έργο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

"Δεν με νοιάζει τι λέει ο νόμος, αν το κράτος το εγκρίνει ή όχι. Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε βία αν καταπατήσουν τη θέλησή μας. Ας είμαστε απόλυτα σαφείς στους διαχειριστές του έργου και σε όλους τους άλλους - θα χρησιμοποιήσουμε βία αν προχωρήσετε. Σας το κάνουμε γνωστό, ώστε να μην εκπλαγείτε μετά. Η τοπική τηλεόραση είναι εδώ, και ελπίζω ο καθένας να πάρει το μήνυμα ".

Στο σημείο αυτό ο κ Sabău διακόπηκε από το νομάρχη, εκπρόσωπο της κυβέρνησης που του θύμισε ότι υπάρχουν "θεσμοί" που μπορεί να απευθυνθεί αν είναι αντίθετος και του είπε να μην πάρει το νόμο στα χέρια του. Απτόητος, ο κ Sabău συνέχισε:

"Καταλαβαίνω. Αλλά τα παιδιά μας πρέπει να μεγαλώσουν σε ασφαλείς και πολιτισμένες συνθήκες, και δεν θέλουμε να καταλήξουμε όπως η Δυτική Ευρώπη, όπου φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στο σχολείο μόνα τους, να αφήσουν τις συζύγους μόνες τους στο δρόμο. Δεν θέλουμε τίποτα από αυτά εδώ.

"Αυτό δεν είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με ολόκληρο το κράτος. Εμείς απλώς υπερασπιζόμαστε τις δικές μας οικογένειες".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρουμανία είναι πολύ χαμηλά στην προτίμηση των  μεταναστών, και ελάχιστοι αποφασίζουν να εγκατασταθούν εκεί. Μόλις 71 παράνομοι μετανάστες συνελήφθηκαν τον Ιανουάριο, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήθελαν να διασχίσουν τη χώρα και να πάνε αλλού.

Ωστόσο, ο αριθμός των μεταναστών που φθάνουν αυξάνετα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα επανεγκατάστασης, η Ρουμανία πρέπει να λάβει 6.300 μετανάστες ως  πρώτη δόση, αναφέρει Digi24Romania.

Δείτε το βίντεο:
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εκει ειναι το μερος του Βλαντ Τσεπες,του δρακουλα δηλαδη..δεν αστειευονται καθολου...

Orthodox True είπε...

....καί εμείς είμαστε του Αγίου Κοσμά τού Αιτωλού, τού Κολοκοτρώνη τού Καραϊσκάκη τής Μπουμπουλίνας καί τών λοιπών.
Εμείς καί αν δεν μασάμε, απλώς κοιμόμαστε όρθιοι πρός τό παρόν, καί πρέπει να αρχίσουμε να ξυπνάμε σιγά σιγά.....

Ανώνυμος είπε...

ο Βλαντ Τσεπες ηταν ο κομης της περιοχης,λεγοταν δε και ανασκλοπηστης,διοτι ειχε ανασκολοπησει χιλιαδες τουρκους εισβολεις.
Στην πραγματικοτητα ο ανθρωπος ειναι ηρωας γιατι σταματησε στην κυριολεξια την επελαση των τουρκαλαδων στο εσωτερικο της Ευρωπης.
Και αντι να τον τιμουν τον εχουν κανει δρακουλα,βαμπιρ,λυκανθρωπο,και ενα σωρο αλλες αηδιες του αμερικανικου κην/φου...