Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

«Ο μύθος της Ελευθερίας»

"Εμείς αντιθέτως, ρωτάμε αν οποιοσδήποτε τίμιος άνθρωπος ή κίνημα στην πολιτική, δεν θα έθετε ως πρώτιστο μέλημά του και πρώτιστο καθήκον του, το να δημιουργήσει ένα όργανο διακυβέρνησης με το οποίο θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τις πολιτικές υποσχέσεις που είχε δώσει στο λαό και για τις οποίες ο λαός το ψήφισε. Ωστόσο, όλα τα παλιά κόμματα συνεργάζονται από κοινού για να αντισταθούν σε αυτή την στοιχειώδη αρχή της εντιμότητας και να καταγγείλουν οποιαδήποτε πρόταση που δίνει στο λαό την πρώτη αρχή της ελευθερίας και της πραγματικής εκτέλεσης της πολιτικής που αυτός επιθυμεί. Ως εκ τούτου η ψήφος στις εκλογές γίνεται όλο και πιο κενή νοήματος και λιγότεροι άνθρωποι κάνουν τον κόπο να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, καθώς έχουν αποκτήσει την πικρή εμπειρία ότι, ανεξάρτητα από το κόμμα το οποίο ψηφίζουν, ποτέ δεν θα εφαρμοστεί η πολιτική την οποία έχουν ψηφίσει.

Το κοινοβουλευτικό τοπίο γίνεται γελοίο, καθώς ο λαός αντιλαμβάνεται ότι το σύστημα αυτό δεν μπορεί ποτέ να του προσφέρει κάτι καλό και όπως γίνεται με όλα τα συστήματα που παραπαίουν, τα κοινοβουλευτικά μυαλά το μόνο που φαίνεται να τα ανησυχεί είναι το πώς θα παράγουν την δική τους καρικατούρα.

Η Ιστορία κάποτε θα καταγράψει μια περίεργη εκτροπή του ανθρώπινου νου όπου μεγάλα κράτη εκλέγουν μια κυβέρνηση για να κάνει μια δουλειά και στη συνέχεια επιλέγουν μια αντιπολίτευση για να σταματήσει αυτούς που την κάνουν…. Ωστόσο, αυτή η εξαιρετική παντομίμα, όπου τίποτα δεν είναι σοβαρό, και τίποτα σοβαρό δεν συζητιέται, απεικονίζεται ως το μόνο μέσο για τη διατήρηση των ελευθεριών του λαού.

Είναι απλό να καταλάβουμε τα μέσα με τα οποία έχει επιτευχθεί αυτή η μεγάλη κομπίνα. Το πρώτο μέσο είναι η διατήρηση ενός απαρχαιωμένου κοινοβουλευτικού συστήματος που εξακολουθεί να τροφοδοτείται με το μύθο της ελευθερίας, ενώ η κυβέρνηση έχει παραλύσει και η πραγματική δύναμή της ασκείται από αλλού, όχι από αυτό που θέλει ο λαός, αλλά από αυτό που θέλει ο οικονομικός παράγοντας.

Το δεύτερο μέσο είναι το μονοπώλιο της προπαγάνδας από τη δύναμη του χρήματος υπό τη μορφή ενός Τύπου που επίσης τροφοδοτείται από το μύθο της ελευθερίας. Η Ελευθερία του Τύπου που κτίστηκε από γνήσιους δημοσιογράφους που μετέδιδαν έντιμες "ειδήσεις" πολύ καιρό πριν, έδωσε την θέση της, στο μεγαλύτερο μέρος του Τύπου, σε οικονομικές δυνάμεις που έχουν αποκτήσει τον έλεγχο των μεγάλων πακέτων των μετοχών των εφημερίδων. Έτσι, η δύναμη του χρήματος και πάλι στο όνομα της «Ελευθερίας του Τύπου» μπορεί να σερβίρει στο λαό όχι μόνο τις  απόψεις, αλλά και τις «ειδήσεις» εκείνες οι οποίες εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εξουσίας του χρήματος. Έτσι, στον "ελεύθερο" Βρετανό πολίτη στερούν το οποιοδήποτε νόημα να ψηφίσει ώστε να λάβει κάποτε αυτό που θέλει, αλλά επίσης του στερούν ακόμα και το μικρό προνόμιο της εκμάθησης της αλήθειας. Γιατί τόσο η εξουσία όσο και η προπαγάνδα είναι εξίσου, στα χέρια μιας δύναμης της οποίας τα συμφέροντα συγκρούονται με τα συμφέροντα του λαού και η οποία για αυτό ακριβώς, μεριμνά ώστε ο λαός ποτέ να μην μάθει την αλήθεια.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο μύθος της ελευθερίας στο Κοινοβούλιο και στον Τύπο ενώνουν τις δυνάμεις τους για  να προωθήσουν την υποδούλωση του λαού".

Από το “Tomorrow We Live” (1938), του Sir Oswald Mosley (1896 – 1980) / Μετ.: ΚΟ. Ο Όσβαλντ Μόσλεϊ ήταν Βρετανός αριστοκράτης πολιτικός και στρατιωτικός, που ίδρυσε την Βρετανική Ένωση Φασιστών (The British Union of Fascists).


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ 

2 σχόλια:

Μ.Σ. είπε...

Αὐτὰ τὰ γραφόμενα περὶ ἐλευθερίας σηκώνουν πολὺ κουβέντα. Δυστυχῶς ἢ εὐτυχῶς σὲ κάθε κυβέρνησι χρειάζεται ἀντίλογος ἀλλιῶς ἡ αὐθαιρεσία καραδοκεῖ. Βλέπε τὸ «Ἐμεῖς» τοῦ Ζαμιάτιν.

Orthodox True είπε...

Ο μύθος τής Ελευθερίας όπως εμφανίζεται, έχει υποστήριξη από τον μύθο της δικαιοσύνης προερχόμενη από την δικαστική εξουσία, από το μύθο της δημοκρατίας, από τό μύθο τής χρηστής δημοσιογραφίας, από το μύθο τής χρηστής εκπαίδευσης καί παιδείας, από τον μύθο πλέον τών παραδόσεων των αξιών καί ιδανικών πού τείνει η Ελλάδα να φέρει ως Έθνος στό dna της.
Αυτή είναι μία πολύ μεγάλη αλήθεια πού έχει ως αυτοσκοπό να κυριεύσει όλο τον κόσμο, καί νά οδηγήσει τους ανθρώπους, μέ υψηλά ιδανικά καί όνειρα γιά την αξιοπρέπεια στη ζωή, στην απόγνωση στήν στέρηση τής ελπίδας στην κατάθλιψη.
Αυτή η πρωτοφανή μαύρη αόρατη εξουσία πού έχει κυριεύσει τον σκεπτόμενο κόσμο, δέν έχει ελεύθερο ορίζοντα παρά μόνο γιά τον ζωντανό Χριστιανό πού έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες καί μέριμνες της ζωής του στον Δεσπότη Χριστό μας.
Αρα όση καί να είναι η χούντα καί ο φασισμός τής εποχής μας, ο Χριστός μας ακυρώνει αυτό τον μαύρο Φασισμό, καί αξιώνει τον άνθρωπο πλούσιο από ελευθερία, από αξίες καί ιδανικά, σέ βαθμό πού όλος ο σκοτεινός παγκόσμιος πληθυσμός νά πέσει πάνω του, ο Ένθεος άνθρωπος θά σκορπίζει Φώς, ελπίδα, αισιοδοξία, λεβεντιά, σοφία, αγάπη.
Αυτό είναι το Μέγα Μήνυμα καί Μέγα Μυστήριο, ότι όσο καί νά σκλαβώνει ο διάβολος τον κόσμο, ο Χριστός θά είναι η απόλυτη ευτυχία, ελπίδα, ελευθερία.
Από εμάς λοιπόν εξαρτάται πώς θέλουμε νά ζήσουμε.....