Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

“Call Brussels” – Η τραγική ειρωνεία

Δύο μήνες πριν από τις επιθέσεις των ισλαμιστών τρομοκρατών στις Βρυξέλλες, που έχουν αφήσει περισσότερους από 30 νεκρούς και τουλάχιστον 200 τραυματίες, κυκλοφόρησε ένα βίντεο από την ‘Visit Brussels’, την ιστοσελίδα του Γραφείου Τουρισμού των Βρυξελλών , που λεγόταν Call Brussels, που σκοπό είχε να δοθεί μία «ανάλαφρη» εικόνα της βελγικής πρωτεύουσας, ως «απάντηση» στο αίσθημα φόβου που θεωρούσαν ότι καλλιεργούσαν τα μέσα ενημέρωσης, απεικονίζοντας την πόλη ως εμπόλεμη ζώνη. Το visit brussels θέλησε να αλλάξει αυτή την αντίληψη και να περάσει το μήνυμα ότι «όλα πάνε καλά». Ήταν τόσο «αισιόδοξοι», ώστε στο άκουσμα της είδησης ότι βρέθηκε σε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες εκρηκτικό υλικό και αποτυπώματα που ανήκαν στον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, (τον μαροκινής καταγωγής εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων του περασμένου Ιανουαρίου στο Παρίσι, τον οποίον συνέλαβε η βελγική αστυνομία και ο οποίος θα έπαιρνε μέρος στην επίθεση σε αεροδρόμιο και μετρό), ο Geert Cochez, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Visit Brussels, δεν έδειξε να συγκινείται. «Είναι μια σύμπτωση», είπε. «Η ζωή στις Βρυξέλλες συνεχίζεται κανονικά, όπως σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Έχουμε εισέλθει σε μια νέα εποχή μέτρων ασφαλείας, αλλά αυτό δεν αφορά μόνο τις Βρυξέλλες, αλλά κάθε ευρωπαϊκή πόλη». Δείτε στο βίντεο το πρώτο τηλεφώνημα: "Είδατε τίποτα ανθρώπους να πολεμάνε με όπλα και βόμβες;", ακούγεται η φωνή από την άλλη γραμμή με ειρωνεία. Και η γυναίκα απαντάει χαχανίζοντας "Νόοοου".. 

Παρακάτω ένα βίντεο που ήδη κυκλοφορεί, βασιζόμενο στο πρωτότυπο "χαρούμενο", αλλά με έξτρα υλικό δύο μήνες μετά…


ΚΟ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

περιμενε....
βομβιστικη επιθεση στις Βρυξελες, απο ισλαμοφασιστες....
τις Βρυξελες, που ειναι η πρωτευουσα του Βελγιου, που σαν πρωτευουσα εχει παντα αυξημενα μετρα ασφαλειας, που ειναι το Ευρωκοινοβουλιο, που πα να πει ακομα περισοτερα μετρα ασφαλειας, που βρισκεται και το ευρωπαικο στρατηγειο του ΝΑΤΟ, που πα να πει ακομα περισσοτερα μετρα ασφαλειας, που εγινε η επιθεση στο αερολιμενα Ζαβεντεμ, ενα απο τα καλυτερα φυλασομενα αεροδρομια στον πλανητη, που εχουν παντου εκτος απο μηχανηματα με ακτινες χ και ανιχνευτες χημικων και εκρητικτων και μεχρι και κολονοσκοπηση κανουν σε καποιον υποπτο, και η επιθεση θυμιζει πολλα απο την τρομοκρατικη ενεργεια στο Λονδινο, που ειχε πολλα κενα σημεια, που δεν μπορεσε ποτε η ΜΙ5 να εξηγησει
ρε γαμωτο, κατι δεν μου καθεται καλα σε αυτην την ιστορια...
και αν αναλογιστει κανεις οτι μια τετοια ενεργεια δημιουργει αυτοματα ισλαμοφοβια στον μεσο ανθρωπο, και το συνδιασει με το γεγονος οτι εχουν εγλωβιστει μουσουλμανοι προσφυγες στην χωρα μας που τα αλλα ευρωπαικα κρατη δεν θελουν να δεχτουν παρα το γεγονος οτι υποχρεουνται απο διεθνη νομοθεσια.....
μμμμμμμμμμμ...... σαν να βγαινει νοημα τωρα, ετσι δεν ειναι??????
οποτε το συμερασμα ειναι ενα, η ουσια μια, και ο μπακλαβας γωνια
οχι, μαγκες, δεν θα τσιμπησω το εδεσμα ισλαμοφοβιας που παει να σερβιριστει.
και ο ποιο αδαης μπορει ευκολα να καταλαβει οτι ειναι στημενη προβοκατσια που στρεφεται εναντια στην πατριδα μου
και οποιος , οποιοσδηποτε, κοκκινος ουρανος, πρασινος κηπος, βιολετι ηλιοβασηλεμα, και παει λεγοντας δεν το ξεκαθαριζει αμεσα και με συνεπεια αυτο το καταφανες γεγονος , τοτε ακομη και εν αγνοια του λειτουργει σαν λαγος των μυστικων υπηρεσιων και των σιωνοκρατουμενω κυβερνησεων
σακουλετζεμ? γκεγκε?

Ανώνυμος είπε...

They have bombs
We have tweets...

Ανώνυμος είπε...

Ασυναρτησίες. Τέτοια σχόλια ρίχνουν ΠΟΛΥ το επίπεδο.
Η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις μπούρδες είναι οι δηλώσεις των Ευρωπαίων πολιτικάντηδων-ανδρείκελων που έσπευσαν να καταδικάσουν τον... ρατσισμό(!) και να ζητήσουν ψυχραιμία. Που παρουσιάζουν ως λύση στην ,εκ της των αλλοφύλων εισβολής και του "πολυπολιτισμού" συντελεσθείσης, συλλογική αυτοκτονία την... περισσότερη πολυπολιτισμικότητα.
Σαν λαγοί των Σιωνιστικών Κυβερνήσεων Κατοχής λειτουργούν αυτοί που γελοιοποιούν τις απόψεις μας.

Orthodox True είπε...

Νομίζω ότι ξαναβλέπουμε τό ίδιο "έργο", μέ την ταινία 11 Σεπτεμβρίου 1999, Δίδυμοι πύργοι.
Θά δείξει από τίς αποφάσεις / μέτρα πού θά ληφθούν καί θά είναι κατά της τρομοκρατίας.
Ίσως νά είναι καί πρόφαση γιά τό τελικό τσιπάρισμα, ώς υποχρεωτική διάταξη ασφαλείας για τους Ευρωπαίους από εδώ καί πέρα.
Είδομεν....

Ανώνυμος είπε...

KO
Βρές και ανάρτησε τη συνέντευξη στην μεσημεριανή εκπομπή της ΕΡΤ που έδωσε ο Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου των Αθηνών με τίτλο Ισλάμ και Τρομοκρατία.
Βουλώνει στόματα. Η Κατσίμη που είναι αριστερομπερδεμένη βουλώθηκε αλλεπάληλα απο τον καθηγητή.
Βρές το, αξίζει πραγματικά.

polycmike είπε...

... πες και για τις αποικίες τους στην Αφρική. Μα καλά ρε, τώρα θέλεις να σε λάβουμε και σοβαρά υπόψη?
Όσοι κυκλοφορούμε στην Ευρώπη, βλέπουμε πολύ καλά τι συμβαίνει. Δεν περιμέναμε ούτε τις επιθέσεις στο Παρίσι, ούτε και τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Η πραγματικότητα είναι μια ΕΞΩ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!

Η Ευρώπη είναι χριστιανική και δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ. Είτε το σέβεστε και το αποδέχεστε, είτε να πάτε από εκεί που ήρθατε (ναι, μιλάω σε 'σένα και στο παλιομουχαμέτι σου, που μας το παίζεις και συνωμοσιολόγος)!!!

ikonsgr είπε...

Η... "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ" ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΛΟΓΙΚΗ!
Ειλικρινά, πίστευα ότι αυτό το ιστολόγιο το διαβάζουν ελλογοι άνθρωποι αλλά απ'οτι φαίνεται το διαβάζουν και πρακτοράκια-troll ή "αλληλέγγυα" συριζο-χάπατα...
Ο λόγος για το Τρικυμία εν κρανίο και ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ ελλειψης στοιχειώδους λογικής σχόλιο του ανώνυμου "23 Μαρτίου 2016 - 3:25 π.μ." (btw μήπως με το καταληκτικό "γκεγκε" θες να μας πεις οτι είσαι και σίπταρος κατσαπλιάς;) !

Αγαπητέ μου "φιλάνθρωπε", το ότι οι επίδοξοι εξουσιαστές της ανθρωπότητας, μπορεί να χρησιμοποιήσουν τις εν λόγω τρομοκρατικές ενέργειες (που πολύ πιθανόν να ενέχουν και το στοιχείο της προβοκάτσιας από έμμισθους παρακρατικούς πράκτορες τους) για να μας πάνε ακόμα κοντύτερα στο "1984" του Orwell αυξάνοντας το αστυνομικό κράτος και να μειώνοντας τις προσωπικές ελευθερίες μας για... "το καλό μας", σε ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΩΝ, ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΩΝ, ΜΙΣΣΑΛΛΟΔΟΞΩΝ ΔΙΠΟΔΩΝ, ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ "ΜΕΣΑΙΩΝΑ" ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ! Και η... "ισλαμοφοβία" είναι η ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΘΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ'ΑΥΤΟ!


btw, ισλαμολάγνε, "αλληλέγγυε", ο λευτέρης πανούσης γράφει για σένα εδώ: http://panusis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_51.html

...είμαι βέβαιος μωρή κουφάλα αλληλέγγυε, ότι μετα το νεο μακελειο στις Βρυξέλλες, αυτό που θα συμβεί θα είναι να αβγατίσει η μεταναστολαγνεία σου.
Ναι-Ναι!
Διότι ετσι συμβαινει με τα παθη.Εισαι σαν τον πρεζακια ρε παιδι μου ένα πράγμα...
Οσο πιο πολλές ανοίγονται οι πληγές που βλεπεις στο σώμα σου, τοσο πιο πολύ κολλάς στο παθος σου.Διότι χωρις αυτο το παθος, εισαι ενα τιποτα.
Μια σαπια ψυχη, χωρις πατριδα, χωρις ιδεολογια, χωρις συλλογικη συνειδηση, χωρις τιποτα.
Ο ξενος ειναι για σενα το αλλοθι, οτι σου εχει μεινει κατι τις το ανθρωπινο.
Οτι ταχα μου αγαπας τον συνανθρωπο σου και τον ενισχυεις...
Αυταπατες, κυρια μου
Χρησιμες αυταπατες...


Και δυστυχώς για σένα, οι ασυναρτησίες που έγραψες επιβεβαιώνουν ΠΛΗΡΩΣ το παραπάνω!

Ανώνυμος είπε...

Εκεί στην ΕΡΤ τα χουν χάσει τελείως...Στο τέλος θα μας πουν οτι τη βόμβα τη βάλανε οι Βέλγοι πατριώτες ...Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι μην τυχόν ενισχυθούν οι πατριωτικοί σχηματισμοί και η ισλαμοφοβία..!!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ με το σχόλιο στο 3:25 γιατί ειρωνευεσαι τον κόκκινο ουρανό και αρχίζεις τις ασυναρτησιες.
Σου είπε κανείς ότι μπορείς να ρίχνεις το επίπεδο του συγκεκριμένου μπλογκ???
Δικαίωμα σου να λες την γνώμη σου και σεβαστή για εσένα αλλά δεν σου επιτρέπεται η ειρωνεία
Είναι τιμή μας να διαβάζουμε τον κόκκινο ουρανό γιατί μας έχει ανοίξει σε πολλούς τα μάτια και η ίδια ομάδα με τον τρόπο της μας έχει ανεβάσει επίπεδο με αποτέλεσμα να έχει πολλούς και καλούς αναγνώστες.
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων το σχόλιο αυτό είναι απάντηση στον ανώνυμο 3:25.