Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ο Mark Zuckerberg και το Facebook χρησιμοποιούν την εικονική πραγματικότητα για να δημιουργήσουν ψηφιακά ζόμπι

Η παραπάνω φωτογραφία με τον εμφανώς περιχαρή Zuckerberg να περιφέρεται άνετος ανάμεσα από έναν όχλο καθηλωμένων αποβλακωμένων ‘tech junkies’ είναι ανατριχιαστική. Μου θυμίζει αφεντικό σε γαλέρα σκλάβων. Η φωτογραφία αυτή προέρχεται από το World Mobile Congress (MWC) στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, όπου έγινε η παρουσίαση του Galaxy S7 και του Galaxy S7 Edge, μαζί με την κάμερα Gear 360, που θα επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν τα δικά τους βίντεο εικονικής πραγματικότητας.

Στην εκδήλωση, η οποία θεωρείται η σημαντικότερη διεθνής εκδήλωση για τη ψηφιακή επικοινωνία, ήταν παρών ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, ο οποίος και μίλησε για την εικονική πραγματικότητα (Virtual Reality ή VR), αφού η εταιρεία Oculus Rift, που ανήκει στο Facebook, συνεργάζεται με τη Samsung στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας και έχουν δημιουργήσει μαζί το Gear VR (μάσκες εικονικής πραγματικότητας). O 31χρονος εβραϊκής καταγωγής Zuckerberg, είπε χαρακτηριστικά ότι η εικονική πραγματικότητα είναι το "επόμενο βήμα".

Όμως ακόμα και τους εθισμένους στην τεχνολογία, αυτή η συγκεκριμένη φωτογραφία με τον Zuckerberg να περπατά ανάμεσα σε 5.000 ανθρώπους που συμμετείχαν στο συνέδριο και φορούσαν όλοι μάσκες εικονικής πραγματικότητας,  προκάλεσε αρκετά σχόλια, ακόμα και… τρόμο.

Οι χρήστες στο διαδίκτυο ανέβασαν σχόλια για την επίμαχη φωτογραφία, η οποία τρομάζει, καθώς ίσως πρόκειται για μια εικόνα από το μέλλον. Ο ζάπλουτος επιχειρηματίας μένει ολομόναχος, ένας ηγέτης, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι για εκείνον έχουν μεταμορφωθεί σε ρομπότ που βλέπουν τη ζωή τους μέσα από κάσκες εικονικής πραγματικότητας.

Ένας χρήστης έγραψε: «Μια αλληγορία από το μέλλον. Οι άνθρωποι ζουν σε εικονική πραγματικότητα και οι ηγέτες προσπερνούν».

Η ιστοσελίδα Verge, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η παραπάνω εικόνα μοιάζει να προέρχεται από το σενάριο μιας νέας δυστοπικής sci-fi ταινίας (επιστημονικής φαντασίας). Ένα υπεράνθρωπος δισεκατομμυριούχος με σαρδόνιο χαμόγελο, να περνάει με διασκελισμό ένα πλήθος ανθρώπινων drones, δεμένων με μηχανές και τυφλών στην πραγματικότητα πίσω από πλαστικές μάσκες που αναβοσβήνουν. Ένα χρυσό φως πέφτει πάνω στον άνθρωπο, καθώς προσπερνάει τα αντικείμενά (subjects) του, βυθίζοντάς τα στο σκοτάδι, σε μία κατάσταση όπου σε λίγο θα αποδεχθεί τα κολακευτικά τους σχόλια! Αργότερα εκείνο το βράδυ, θα εντρυφήσει μέσα στο τεράστιο δίκτυό του και θα διαβάσει τους επαίνους προς το πρόσωπό του, σε υπερθετικό βαθμό, καθώς ο ίδιος οδηγεί ό, τι πλέον έχει απομείνει από την ανθρωπότητα, προς το μοναδικό όραμά του!

Όμως η φωτογραφία δεν είναι από μια ταινία sci-fi - είναι από Mobile World Congress, στη Βαρκελώνη και ο άνθρωπος είναι το αφεντικό του Facebook, Mark Zuckerberg. Η φωτογραφία φέρνει στο νου όλους τους κινδύνους υλοποίησης ενός "φρικτού κυβερνοπάνκ μέλλοντος", από το Matrix μέχρι την «Κατασκευή της Συναίνεσης» του Νόαμ Τσόμσκι. Στο πρώτο περιγράφονται σατανικά ρομπότ με σώμα καλαμαριού και στο δεύτερο μια προνομιακή ανθρώπινη ελίτ, αλλά και τα δύο έργα βλέπουν μια ανθρωπότητα τόσο απορροφημένη και αφηρημένη - από μια ψεύτικη πραγματικότητα ή απλά από τα αθλητικά που δείχνει η τηλεόραση – ώστε να μην γνωρίζει τι κάνουν αυτοί που κρατάνε τοις τύχες του κόσμου στα χέρια τους. Η φωτογραφία με τον Zuckerberg συμβαδίζει με αυτή την εικόνα: οι παρευρισκόμενοι στο MWC είναι συνδεδεμένοι με μάσκες Gear VR της Samsung και κυριολεκτικά δεν μπορούν να δουν το αφεντικό του Facebook, που τους προσπερνάει αφήνοντας πίσω μόνο το αεράκι του».

Πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 1990, υπήρξε στην Αμερική μια σειρά low-budget χριστιανικών «εσχατολογικών» ταινιών από την εταιρία Cloud Ten Pictures των Καναδών ευαγγελικών αδελφών Peter LaLonde και Paul LaLonde. (Η εταιρία αυτή πρωτοκυκλοφόρησε σε βιντεοταινία και την δημοφιλή σειρά βιβλίων ‘Left Behind’. Το 2014 προβλήθηκε ένα remake της αρχικής ταινίας με τον Nicolas Cage). Η πρώτη ταινία ονομαζόταν ‘Apocalypse’ και κυκλοφόρησε το 1998. Ακολούθησαν οι ‘Revelation’ (1999), ‘Tribulation’ (2000) και ‘Judgment’ (2001). Στην δεύτερη ταινία, την ‘Revelation’, (πρωταγωνιστεί ο Jeff Fahey), η οποία διαδραματίζεται στα χρόνια του Αντιχρίστου, ο οποίος ηγείται της παγκόσμιας κυβέρνησης O.N.E. - One Nation Earth, ένα κόλπο για να παραμυθιαστούν οι άνθρωποι ότι ο Αντίχριστος – Παγκόσμιος Κυβερνήτης (υπό το όνομα Franco Macalousso) είναι «Μεσσίας» και να είναι χειραγωγούμενοι, είναι η λεγόμενη «Ημέρα των Θαυμάτων», Day Of Wonders. Εκεί κάθε καλός υπήκοος της παγκόσμιας κυβέρνησης μπορεί να δικτυωθεί και να φορέσει τα ειδικά γυαλιά της εικονικής πραγματικότητας και έτσι να ενεργοποιήσει την «Ημέρα των Θαυμάτων». Εκεί θα βρεθεί αυτόματα σε έναν παραμυθένιο κόσμο τον οποίον του χαρίζει ο «Μεσσίας». Π.χ. μία τυφλή «βλέπει» και ένας άνθρωπος σε αναπηρικό καροτσάκι «περπατάει»! Στην συνέχεια, ως ένδειξη λατρείας, αλλά και υποταγής στον «Μεσσία», ο υπήκοος δέχεται το χάραγμα με το 666. Τελικά τα γραφεία που έχει την έδρα του αυτό το σύστημα εξαπάτησης θα δεχτούν σαμποτάζ από ομάδα χριστιανών, που έχουν πλέον περάσει στην παρανομία και για αυτό ονομάζονται υποτιμητικά ‘haters’ (αυτοί που μισούν).
Την ταινία μπορείτε να την δείτε εδώ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ

12 σχόλια:

sta είπε...

Ειχα πει σε 3-4 ατομα ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ facebook το εξης (ψεμμα φυσικα) : -"ακου φιλε θα βγαλουν νομο και μια φορα την εβδομαδα θα συνδεομαστε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στο ιντερνετ και θα γραφουμε καποιου ειδους αναφορα για το τι καναμε ολη την εβδομαδα. Φυσικα θα αναβαζουμε και τυχον φωτο που θα εχουμε στο κινητο μας. Αυτο θα γινει για λογους ασφαλειας"...
Η αντιδραση ολων;: "να πανε να γα-----νε , εγω δεν θα το κανω, απο που κι ως που, αυτο ειναι χουντα κλπ κλπ..."....

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ανατριχιαστική η εικόνα με τον ζουγκενμπερκ να περπατά ανάμεσα σε ''ανθρώπους'' που απολαμβάνουν τα ...οφέλη της εικονικής πραγματικότητας...δεν υπάρχει σωτηρία όλοι είναι αποβλακωμένοι με τα φεισμπουκ τις σέλφις και τα διάφορα ''τεχνολογικά επιτεύγματα'' . Προσωπικά νιώθω ότι αντιδρώ που δεν έχω φεισμπουκ και που βλέπω επιφυλακτικά την τεχνολογία αλλά υπάρχουν και φορές που νιώθω καταπονημένος,διότι από τον περίγυρο μου είμαι ο μόνος που δεν ασχολείται με αυτά και αναγκαστικά ''μένω στην απ΄΄έξω''.Στην τελική πάντως αισθάνομαι υπερήφανος με τον εαυτό μου που προσπαθώ να αντιστέκομαι με όποιον τρόπο μπορώ.

Ανώνυμος είπε...

Επιτρεψτε μου να σας ενημερωσω οτι ο εβραιος Ζουκερμβεργκ, απλα "μεταβιβασε" εναντι ολιγων εκ. δολλαριων (δεν ειχε κι αλλη επιλογη) στις CIA και MOSSAD οι οποιες τα παντα και τους παντες ωρουν.
Αυτος παραμενει CEO για "ξεκαρφωμα" μιας κι εχει λυσει το οικονομικο του.

Orthodox True είπε...

Η εικονική πραγματικότητα καί το καπίστρι στά μάτια, είναι η τύφλωση τών ανθρώπων γιά τήν μετέπειτα πορεία στην ζωή τους. Όπως τά ζώα βάζοντας καπίστρι τά πάς όπου θέλεις έτσι καί ο διάβολος βάζει το καπίστρι γιά νά τον κάνει υποχείριο.
Η εικονική πραγματικότητα λοιπόν, είναι αυτό τό προπαρασκευαστικό στάδιο πού θά ενώσει τήν παλαιά εποχή τών πραγμάτων μέ την νέα τάξη στήν τελική της μορφή. Δεν είναι τυχαίο πού οι κολοσσοί Google, Facebook, πανεπιστήμια, NASA, μυστικές υπηρεσίες, μεγάλος αδελφός, συνεργάζονται μεταξύ τους γιά νά μπορέσουν νά αποκρυπτογραφήσουν τόν εγκέφαλο τού ανθρώπου, και νά αποκτήσουν μεγαλύτερη πρόσβαση γιά περισσότερο έλεγχο καί παρατήρηση. Η μεγαλύτερη προσβαση καί γνώση τού εγκέφαλου, μέσα απλο ερεθισματα και αντιδράσεις, τους βοηθήσει να μειώσουν τις αντιστασεις των ανθρώπων για την τελική επέλαση.
Βλέπεις οι νεοταξίτες κάνουν ότι μπορούν γιά νά μπορέσουν νά διευκολύνουν τά μέγιστα στην καθολική επέλαση καί κυριαρχία τού Παγκοσμίου θρησκευτικού πολιτικού ηγέτη.
Δέν πρέπει νά υπάρχουν αντιδράσεις γιά νά πετύχει, και γιά νά μην υπάρχουν αντιδράσεις θά πρέπει ο πλανήτης γη να γίνει zombie. Zombie δηλαδή αγριάνθρωποι, γινόμαστε όσο φεύγουμε μακρύτερα από την Χάρη Του Θεού, καί ένας τρόπος απομάκρυνσης είναι η εικονική πραγματικότητα, το βασίλειο τού διαβόλου, μέσα από τεχνητά κόλπα καί ερεθίσματα, φαντάζομαι καί σατανιστικά σύμβολα θεωρίες καί πράξεις, ξεγυμνώνουν τόν άνθρωπο από τήν Θεία Χάρη καί τόν κάνουν εύκολη λεία τού διαβόλου καί των οργάνων του....
Ο Θεός καί η Παναγία μας, να μας φυλάει καί νά μάς ξυπνήσει....

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 10 Μαρτίου 2016 - 8:52 μ.μ.

Δεν είσαι μόνος σου και θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ξυπνήσουμε κι άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Η οθόνη του φορητού υπολογιστή μας έχει κάμερα που μας βλέπει καθώς και μικρόφωνο. Βέβαια μπορούμε να τα κλείσουμε, αλλά το θέμα είναι ότι υπάρχουν.
Τα νέα κινητά τηλέφωνα έχουν πλέον δύο κάμερες (μπρος-πίσω και συνοδεύονται με λογισμικό αναγνώρισης προσώπων (όπως στην περίπτωση του φαίησμπουκ). Έχουν επίσης και μικρόφωνο που μονίμως μένει ανοιχτό για να μιλάμε.
Ομοίως και οι φορητοί Η/Υ τύπου τάμπλετ. Μάλιστα, αυτοί που είναι της Apple δίνουν τη δυνατότητα να ανοίγουν με το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη. Με άλλα λόγια η Apple μπορεί να έχει - αν το θέλει - τα δακτυλικά μας αποτυπώματα.
Όλες οι συσκευές αυτές είναι μονίμως συνδεδεμένες σε ένα δίκτυο.
Τα παραπάνω, μαζί με άλλες πληροφορίες που περνούν από τις συσκευές αυτές (τραπεζικοί λογαριασμοί, "μυστικοί" κωδικοί, καταχωρήσεις μας στο διαδίκτυο κλπ, μπορούν να οδηγήσουν στη συνεχή παρακολούθηση της ζωής μας ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ.
Συνεπώς, η μάσκα του Ζούκερμπεργκ είναι πράγματι "το επόμενο βήμα".

Ανώνυμος είπε...

η τεχνολογια αναπυσεται και παραγει προιοντα κατωτερων αναγκων τα οποια προαγει σε βασικες αναγκες,η τεχνολογια ειναι μερος της νεας ταξης πραγματων,ειναι απλο ειναι ολοφανερο...

konion είπε...

Λοιπόν, αὐτὸ τὸ ἄρθρο εἶναι ἡ ἄποψις - κραυγὴ τοῦ ὑποταγμένου.
Ὁ μαχητής - ἐλεύθερος χρησιμοποιεῖ τὰ πάντα ὄχι ὅπως νομίζει. Αὐτὴ ἡ τεχνολογία εὐκόλως κακοποιεῖται, συνεπῶς καβαλλᾶμε τὸ κῦμα καὶ δὲν παρασυρόμεθα ἀπὸ τὸ κῦμα.

polycmike είπε...

Από την μια τους παραδέχομαι, που δεν το κρύβουν καθόλου. Σου λέει:"αγαπητέ μου κύριε, θα με προσκυνάς και δεν θα αντιδράς". Ενώ αν έλεγαν:"πέσε κάτω κάτω και προσκύνα με και μη μιλάς!!!" θα έσκιζαν οι υπόδουλοι τα ιμάτια τους. Τελικά όλα θέλουν τρόπο κι όχι κόπο ..μ

polycmike είπε...

Από την μια τους παραδέχομαι, που δεν το κρύβουν καθόλου. Σου λέει:"αγαπητέ μου κύριε, θα με προσκυνάς και δεν θα αντιδράς". Ενώ αν έλεγαν:"πέσε κάτω κάτω και προσκύνα με και μη μιλάς!!!" θα έσκιζαν οι υπόδουλοι τα ιμάτια τους. Τελικά όλα θέλουν τρόπο κι όχι κόπο ..μ

Ανώνυμος είπε...

Δείτε και το καινούργιο : https://www.kickstarter.com/projects/arenar/iband-eeg-headband-that-helps-you-sleep-and-dream/updates

μήπως μοιάζει με το "Ολική επαναφορά(1990)" :http://www.imdb.com/title/tt0100802/

Ανώνυμος είπε...

την εχω δει