Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΒΕΛΓΙΟ: Παλιόπαιδα με μαύρα ρούχα χάλασαν συγκινητική συγκέντρωση «αγάπης» και λουλουδιών για τα θύματα της ισλαμικής τρομοκρατίας στις Βρυξέλλες (video)

Πάνω από χίλιοι casuals οπαδοί εμφανίστηκαν ξαφνικά σε ένα συλλαλητήριο στο κέντρο των Βρυξελλών σήμερα, πυροδοτώντας αντιπαραθέσεις με αριστερούς και μη λευκούς μετανάστες που είχαν έρθει να διακηρύξουν «ειρήνη και αγάπη» μετά τις ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην πόλη.

Παρά το γεγονός ότι οι οπαδοί δεν έκαναν τίποτα, παρά μόνο τραγουδούσαν, η αστυνομία τους επιτέθηκε με εκτοξευτήρες νερού και κλομπ, ενώ την ίδια στιγμή, ακόμα εννέα μη λευκοί ύποπτοι για τρομοκρατία συνελήφθησαν σε επιδρομές της αστυνομίας σε όλο το Βέλγιο.

Περίπου 1.000 αριστεροί και μη λευκοί έφτασαν πρώτοι στην πλατεία de la Bourse Place στις Βρυξέλλες, όπου υπήρχε μεγάλος αριθμός λουλουδιών σε ανάμνηση των επιθέσεων. Εκεί άρχισαν να λένε τις συνήθεις κοινοτοπίες για "ειρήνη" και "ανοχή" αποκρύβοντας τα φυλετικά δημογραφικά αιτία της βίας.

Ωστόσο, γύρω στις 14:00, σύμφωνα με το βελγικό κανάλι RTBF, περίπου 1.000 casuals εμφανίστηκαν ξαφνικά, με πανό και φωνάζοντας συνθήματα προβάλλοντας μια προηγουμένως άγνωστη οργάνωση που ονομάζεται "το έθνος".

Ένα από τα πανό έλεγε Casuals against Terrorism. Οι Casuals είναι οπαδική υποκουλτούρα που ξεκίνησε από την Βρετανία.

Άλλα συνθήματα που φώναζαν ήταν «εδώ είναι το σπίτι μας», και «το κράτος, είναι συνεργός του Ισλαμικού Κράτους», θεωρώντας το βελγικό κράτος που επιτρέπει τη μουσουλμανική εισβολή, υπεύθυνο για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Μερικοί από το πλήθος των μη λευκών και αριστερών, συγκλονισμένοι από το μέγεθος της προσέλευσης των casuals, επιχείρησαν να επιτεθούν, αλλά συγκρατήθηκαν από άλλους δικούς τους. Καθώς άρχισε να αυξάνει η ένταση, η βελγική αστυνομία σχημάτισε μια γραμμή μεταξύ των δύο ομάδων.

Τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που κάλυπταν την συγκινητική συγκέντρωση "ειρήνης", άρχισαν αμέσως να στέλνουν ειδήσεις μιλώντας για "νεοναζί" που ήρθαν στο συλλαλητήριο και έκαναν «ναζιστικούς χαιρετισμούς».

Στη συνέχεια δόθηκε διαταγή στην αστυνομία να επιτεθεί στους οπαδούς με τα ΜΑΤ, με κλομπ και εκτοξευτήρες νερού. Κάποιοι οπαδοί προσπάθησαν να αντιδράσουν στην εντελώς αδικαιολόγητη και υπερβολική χρήση βίας της αστυνομίας, και αρκετοί συνελήφθησαν.

Οι περισσότεροι όμως έφυγαν από το σημείο τόσο γρήγορα όσο είχαν εμφανιστεί, αφήνοντας την αστυνομία να προστατεύσει τους αριστερούς, όπως κάνει πάντα κάθε φορά που υπάρχει μια τέτοιου είδους αντιπαράθεση.



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Ἂν εἶχαν καὶ καμιὰ σημαιούλα τοῦ Νότου τὰ παιδιά, τότε θὰ ἔδενε τὸ γλυκό.

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=cIi-BXvll1Q

polycmike είπε...

Αυτά τα ΜΜΕ είναι πιο επικίνδυνα κι από τους τρομοκράτες!! Ζούμε σε σκοτεινούς καιρούς και τα παχύδερμα (οι Ευρωπαίοι πολίτες) ζούνε σε ένα ντελίριο υπερκαταναλωτισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πρέπει να φύγει η Ελλάδα από την Ευρώπη, να βρει την σωτηρία της.

Υ.Γ. Όποιος λαός θυσιάζει την ασφάλεια του, για την ευημερία του, δεν αξίζει τίποτα από τα δυο!!

polycmike είπε...

Ωραίο το βίντεο, αλλά όλοι αυτοί στις καφετέριες τι κάνουν;

Ανώνυμος είπε...

Τι ακριβώς σημαίνει να φύγει η Ελλάδα από την Ευρώπη; Να περπατήσει και να απομακρυνθεί; Ο Έλληνας δεν ζει σε έναν παροξυσμό νοσηρού ανθρωπισμού και ψυχοκτόνου καταναλωτισμού;

polycmike είπε...

Ναι, αυτό ακριβώς εννοώ: "να περπατήσει και να απομακρυνθεί"!!

Αν θες να κάνεις διάλογο/ ν'ανοίξεις συζήτηση, μάθε πρώτα να εκφράζεσαι ανάλογα, αλλιώς θα παίρνεις την κατάλληλη απάντηση (περιφρόνηση).

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιό σου καταλήγει σε μια αόριστη προτροπή. Το ερώτημα, λοιπόν, παραμένει. Τι εννοείς ως "Ευρώπη"; Διότι ο όρος σήμερα έχει χάσει κάθε νόημα. Πως ο Έλληνας θα φύγει από αυτήν;
Και ακόμη, τι κάνει την συντριπτική πλειοψηφία των θλιβερών νεο"ελλήνων" καλύτερη από την αντίστοιχη των, π.χ. Γάλλων ή Γερμανών;