Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΡΩΣΙΑ: Βγήκε από τα ρούχα του αρχιερέας. «Ε, όχι και φιγούρα πατριώτη ηγέτη ο Στάλιν!»



Όπως διαβάζουμε στους Moscow Times, ένας Ρώσος ορθόδοξος ιερέας κατήγγειλε δριμύτατα ένα τεράστιο αυτοκόλλητο στο παράθυρο ενός αυτοκινήτου που δείχνει τον σοβιετικό δικτάτορα Ιωσήφ Στάλιν, μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Τσάρο Αλέξανδρο Γ΄, ως μορφή «πατριώτη» κυβερνήτη της χώρας, αναφέρει η πύλη ορθόδοξων ειδήσεων Blagovest-Info.

Το αυτοκόλλητο, που καλύπτει το πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου εντοπίστηκε στην περιοχή Κεμέροβο της Σιβηρίας, και απεικονίζει τον Τσάρο Αλέξανδρο Γ ', τον Στάλιν και τον Πούτιν, και ένα απόσπασμα από το βιβλίο των Ψαλμών: «Όχι σε μας, Κύριε, όχι σε μας, αλλά στο όνομά Σου δώσε δόξα», σύμφωνα με μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε από την τοπική ιστοσελίδα ειδήσεων VSE42.

Τα πορτρέτα περιβάλλονται από την μαύρη και πορτοκαλί κορδέλα του Αγίου Γεωργίου – ένα παραδοσιακό σύμβολο της Ρωσίας για την στρατιωτική ανδρεία, που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια ως ένδειξη των πιστών στο Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος ορθόδοξος αρχιερέας Artemy Kozin είπε ότι η φράση είναι ανεφάρμοστη ιδιαίτερα στον Στάλιν, «ο οποίος κατέστρεψε την μισή Εκκλησία», ανέφερε το VSE42.

«Μόνο ένα ανίδεο άτομο, που έχει κακή γνώση της ιστορίας και αναζητά αγιότητα εκεί που δεν υπήρξε ποτέ, μπορεί να τον δικαιολογήσει [τον Στάλιν]», είπε ο Kozin.

Ο αρχιερέας χρησιμοποίησε δύο ρωσικούς όρους αργκό για να καταγγείλει την αυξανόμενη δημοτικότητα του Στάλιν στην χώρα - η οποία, είπε, οφείλεται στην «ορθοδοξοποίηση του εγκεφάλου», από την οποία υποφέρουν πολλοί Ρώσοι, και την "ζομποποίηση" και "απροθυμία να διαβάσουν σοβαρά βιβλία", αναφέρει το VSE42.

Ζητήθηκε από τον Kozin να κάνει κάποιο σχόλιο για τον Πούτιν, αλλά εκείνος αρνήθηκε λέγοντας ότι ο πνευματικός του Ρώσου προέδρου θα είναι σε καλύτερη θέση να κρίνει την πνευματική του κατάσταση, αναφέρει το άρθρο.

ΚΟ: Κάπου έχει αρχίσει και μπερδεύεται το πράγμα με τον Στάλιν στην Ρωσία του Πούτιν. Δεν ξέρω τι εννοεί ο ιερέας με την φράση «ορθοδοξοποίηση του εγκεφάλου», αλλά πολλοί Ρώσοι εμφορούμενοι πατριωτικών αισθημάτων, έχουν θετική γνώμη για τον Στάλιν. Στην φωτογραφία βλέπετε τους Ρώσους μηχανόβιους “Night Wlives” που είναι οπαδοί του Πούτιν, ορθόδοξοι και πατριώτες, όπως δηλώνουν, να νιώθουν άνετα με σημαίες με το σφυροδρέπανο και τον «πατερούλη»! Ο ίδιος ο Πούτιν προωθεί αυτή την - κάτι παραπάνω από - νοσταλγία για τον Στάλιν. Π.χ. διέταξε την αναθεώρηση των ρωσικών βιβλίων Ιστορίας, στα οποία δεν θα γίνεται καμία αναφορά στον αριθμό των θυμάτων του Στάλιν. Πρόσφατα επανέφερε το πρόγραμμα γυμναστικής του Στάλιν, όπου απονέμονταν και μετάλλια σε όσους «συντρόφους» είχαν καλή φυσική κατάσταση. Ο Πούτιν, οπαδός της γυμναστικής ο ίδιος, είπε ότι επιθυμεί οι Ρώσοι να αποτίσουν φόρο τιμής στις «εθνικές ιστορικές παραδόσεις» τους. Πολλοί ερμηνεύουν αυτές τις κινήσεις σε μια γενικότερα «εθνικιστική» πολιτική του ρώσου προέδρου, ο οποίος επιθυμεί να προσδώσει μεγαλείο στη Ρωσία μέσα από έναν συνδυασμό σοβιετικής υπερδύναμης και τσαρικής αυτοκρατορικής αίγλης. Πάντως τον Φεβρουάριο του 2015, ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας έκανε έκκληση στην κυβέρνηση Πούτιν να μετονομαστεί η πόλη Βόλγκογκραντ σε Στάλινγκραντ, όπως λεγόταν και στο παρελθόν, καθώς και μια πλατεία στην Μόσχα να πάρει το όνομα του δικτάτορα αλλά και ένα μνημείο να στηθεί "προς τιμήν του" στη ρωσική πρωτεύουσα. Το Κρεμλίνο απάντησε αρνητικά στην σχετική πρόταση.

                                     ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ότι και να ήταν ο στάλιν,η αλήθεια είναι ότι στο τέλος τον "φάγαν" οι "περιούσιοι". Αρα κάτι "στραβωσε" μαζί του στην πορεία (και πολύ πιθανόν αυτό να ήταν η όντως εθνικιστική πολιτική του στάλιν).
Άλλωστε, αν μιλάμε για θηριωδίες και κτηνωδίες, ειδικά κατά των Χριστιανών, ο στάλιν ΩΧΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ "ΠΕΡΙΟΥΣΙΟ", ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ, ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟ, ΜΙΑΣΜΑ ΛΙΕΜΠ ΝΤΑΒΙΝΤΟΤΒΙΤΣ ΜΠΡΟΝΣΤΑΪΝ, ΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΤΟ "ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ" ΤΡΟΤΣΚΙ!
Και αυτό είναι κάτι ΠΟΛΥ περίεργο, ενω ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ρίχνουν ανάθεμα στον στάλιν, τον σταλινισμό κτλ, ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ "ΞΕΧΑΣΕΙ" ΤΟ ΟΒΡΙΟ-ΣΙΧΑΜΑ ΤΟΝ ΤΡΟΤΣΚΙ!

polycmike είπε...

Θα πω μόνο, πως άλλο πράγμα οι κομμουνιστές στην Ελλάδα, άλλο στην Αλβανία του Χότζα, άλλο στην Ρουμανία του Τσαουσέσκου και άλλο η ΕΣΣΔ του Στάλιν. Ναι μεν ήταν όλοι -θεωρητικά τουλάχιστον- κουμμουνιστές, αλλά τέτοιοι προδότες (και κουμμουνιστές), υπήρξαν μόνο στην Ελλάδα. Δεν τα λέω αυτά από μίσος, είναι η ιστορική πραγματικότητα.

Υ.Γ. "Ο κόσμος της Φρίκης του ΚΚΕ" ένα βίντεο που πρέπει να το δουν όλοι!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποια εγκλήματα έκανε ο Τρότσκι; μπορείς να παραθέσεις κάποια σχετικά λινκ;;