Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Οι σταυρωμένες Αρμένισες.Αυτή είναι μια ανατριχιαστική φωτογραφία από την Γενοκτονία των Αρμενίων του 1915. Η λεζάντα κάτω, γράφει: «Σταυρωμένες Αρμένισες γυναίκες στην περιοχή του Der-es-Zor (Ντέιρ αλ-Ζορ, σήμερα ανήκει στην Συρία). Συνολικά, ήταν 16 γυναίκες. Οι Τούρκοι τις ξεγύμνωσαν, τις βασάνισαν και τις σταύρωσαν. Μερικές σώθηκαν από Άραβες Βεδουίνους που τις κατέβασαν από τους σταυρούς.
Στο Ντέιρ αλ-Ζορ, μέσα στην καρδιά της συριακής ερήμου, στήθηκαν στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου πολλές χιλιάδες Αρμένιοι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν μέσα από πορείες θανάτου κατά τη διάρκεια της Αρμενικής Γενοκτονίας. Εκτιμάται ότι οι Αρμένιοι πρόσφυγες, στην περιοχή γύρω από το Ντέιρ αλ-Ζορ και νότια της Δαμασκού, αριθμούσαν 150.000.

Αρμένιοι που επέζησαν κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας του 1915-1916, οδηγήθηκαν, είτε προς τη Δαμασκό, είτε κατά μήκος του Ευφράτη προς το Ντέιρ αλ-Ζορ. Κατά την πρώιμη περίοδο των σφαγών, 30.000 Αρμένιοι στρατοπέδευσαν σε διάφορα στρατόπεδα έξω από την πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ. Ήταν υπό την προστασία του Άραβα κυβερνήτη Αλή Μπέη Suad, έως ότου οι οθωμανικές αρχές αποφάσισαν να τον αντικαταστήσουν με τον Zeki Μπέη, ο οποίος ήταν γνωστός για τη σκληρότητα και τη βαρβαρότητα του. Όταν οι πρόσφυγες, στους οποίους υπήρχαν πολλές γυναίκες και παιδιά, έφτασαν στο Ντέιρ αλ-Ζορ, μαγείρευαν γρασίδι και έτρωγαν νεκρά πουλιά, ενώ δολοφονούνταν από σαδιστές φύλακες. Ένας μικρός αριθμός δραπέτευσε μέσα από τη μυστική προστασία κάποιων φιλικών Αράβων από τα χωριά στη βόρεια Συρία.

Το τραγικό είναι ότι σήμερα η πόλη βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ISIS. Η Εκκλησία – Μνημείο της Γενοκτονία των Αρμενίων είναι πλέον ερείπια, όπως και όλες οι εκκλησίες στο Der-er-Ζορ.

Η εκκλησία κτίστηκε το 1989-90, και εγκαινιάστηκε ένα χρόνο αργότερα. Χτίστηκε επίσης ένα μουσείο με τα λείψανα των θυμάτων της γενοκτονίας.

Η 24η Απριλίου θεωρείται ημέρα μνήμης της σφαγής, καθώς θεωρείται ότι τα γεγονότα εξόντωσης ξεκίνησαν στις 24 Απριλίου του 1915, όταν η ηγεσία της αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης φυλακίστηκε.

Οι Δυτικές και Αρμενικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των σφαγιασθέντων στο 1.500.000.

Η πορεία μνήμης των Αρμενίων στην Αθήνα κατέληξε έξω από την τουρκική πρεσβεία, όπου ορισμένοι διαδηλωτές έκαψαν μια τουρκική σημαία.

ΚΟ

5 σχόλια:

Θαλασσινός είπε...

Οι Σταυρωμένες Αγάπες.
Έτσι είναι η αγάπη, μυστηριώδης, Σταυρική, ακατανόητη γιά πολλούς, μόνο η θυσιάζουσα καρδιά πού φλέγεται γιά Την Αγάπη Του Χριστού, αντιλαμβάνεται το μεγαλείο τής θυσίας καί της ευλογίας πού λαμβάνει.
Η Αγάπη είναι το κλειδί του παραδείσου. Ειναι η μόνη αρετή που κοιτά κατάματα Τον Χριστόν μας και Τον λυγίζει στο άπειρό Έλεός Του. Η Αγάπη είναι το αληθινό χρώμα της ζωής,η ανάσα του ουρανού, η αύρα του παραδείσου, Το Φώς Τής Χάριτος.
Η Αγάπη είναι που ξεγυμνώνει Τον Θεό Του ουρανού και της Γής αυτές τις ημέρες, πάνω στον Σταυρό γιά την σωτηρία των ανθρώπων...

Ανώνυμος είπε...

Ένα άλλο ιστολόγιο που ισχυρίζεται ότι αποκαλύπτει διαδικτυακές απάτες είπαν ότι η φωτογραφία ήταν από ταινία και δεν είναι πραγματική. Το redsky τι φρονεί περί αυτού;

SkyWatcher είπε...

Το redsky δεν το ήξερε. Μετά από ψάξιμο, φαίνεται ότι είναι από την ταινία του 1919 "Auction of Souls" που βασίστηκε στην μαρτυρία της Αρμένισας Αurora Mardiganian, η οποία επέζησε της γενοκτονίας και εμφανίζεται στην ταινία. Ο μαρτυρικός θάνατος των 16 γυναικών είναι αληθής. Η ίδια είπε ότι η ταινία δεν απέδωσε με ακρίβεια τον τρόπο θανάτωσης, ο οποίος ήταν τόσο φρικτός που δεν θα άντεχε το κοινό να δει μία τέτοια σκηνή.

ΠΑΟΚ Χαμένες Πατρίδες είπε...

Τι σημασία έχει η φωτογραφία; Μήπως δεν ξέρουμε τις φρικαλεότητες των Τούρκων;
Τον καημένο τον προπάππο μου ένα ανθρωπάκι που ζούσε ειρηνικά σε ένα μικρό χωριό της Β.Ηπείρου, στα 1913 τον βασάνισαν φριχτά μπροστά στη γυναίκα και τα παιδιά του, μέχρι που του έβγαλαν τα μάτια και πέθανε σε φριχτούς πόνους, μόνο και μόνο επειδή ήταν Χριστιανός. Και αυτό έγινε και σε άλλους κατοίκους του χωριού.

Ανώνυμος είπε...

Ταινία του 1919 που απεικονίζει γυμνά σώματα απροκάλυπτα? Τι άλλο θ ακούσουμε!

Ή φωτό και το κλιπ κυκλοφόρησαν στην τηλεόραση και το διαδίκτυο για την επέτειο των 100 χρόνων της Γενοκτονίας, την Μεγάλη Παρασκευή του 14 ή 15. Επίσης αναφερόταν ότι ίδια εγκλήματα έγιναν και σε άλλες εθνότητες και ότι το υλικό είναι από το αρχείο του Βατικανου.

Αν πρόκειται περι "απατης" είναι ακομα πιο σοβαρό το θέμα ...