Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Απίστευτη παραδοχή Σύριου «πρόσφυγα» σε δημοσιογράφο της Huffington Post: «Κανείς μας δεν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Συρία. Ήρθαμε για δουλειές και λεφτά»Κανείς στη Συρία δεν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την χώρα λόγω του πολέμου και όλοι έχουν έρθει στην Ευρώπη μόνο για να αναζητήσουν χρήματα και δουλειές.

Η απίστευτη αυτή ομολογία περιέχεται σε ένα άρθρο που έγραψε ένας γνωστός αρθρογράφος ιρανικής καταγωγής που ζει στη Γερμανία, ο Ramin Peymani, και δημοσιεύθηκε στη γερμανική έκδοση της γνωστής αμερικάνικης ειδησεογραφικής ιστοσελίδας.

Το άρθρο, με τίτλο “Der Syrer-eine Flüchtlingsgeschichte” («Οι Σύριοι – Μία Προσφυγική Ιστορία», στις 2 Δεκεμβρίου 2015), ξεκινά με τον Peymani να εξηγεί ότι συναντήθηκε με έναν Σύριο πρόσφυγα, κατά τύχη, στην ουρά ενός τοπικού σούπερ μάρκετ στην Γερμανία.

Όντας Ιρανός ο Peymani, μπορούσε να μιλήσει άπταιστα με τον «πρόσφυγα», ο οποίος αποδέχθηκε ότι ο ίδιος και όλοι οι άλλοι που ισχυρίζονται ότι είναι πρόσφυγες, δεν φεύγουν για να γλυτώσουν τον πόλεμο, αλλά έρχονται απλώς για να βρουν δουλειά και χρήματα.

Ο Σύριος είπε στον Peymani ότι η μητέρα του ήδη είχε πάει στην Αμερική και ότι η αδελφή του ήταν ακόμα στη Συρία.

«Το έσκασες μαζί με τη μητέρα σου; Γιατί η αδελφή σου δεν ήρθε μαζί;» ρώτησε ο Peymani.

«Όχι, δεν το έσκασα. Κανείς από εμάς δεν αναγκάστηκε να το σκάσει», παραδέχτηκε άνετα ο Σύριος.

«Το καθεστώς του Άσαντ είναι σκληρό και άδικο, αλλά μπορείς να ζήσεις στη Συρία, αν δεν μπλέκεις με αυτό».

Τότε ο Peymani τον ρώτησε αν οι Σύριοι έφυγαν από την χώρα για να γλυτώσουν από τους τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους. Η απάντηση του Σύριου στο θέμα αυτό ήταν επίσης, αποκαλυπτική:

«Κατάγομαι από τη Δαμασκό, όπως και οι περισσότεροι από εμάς [πρόσφυγες] που έχω γνωρίσει στο κέντρο προσφύγων. Δεν υπάρχει ISIS [στη Δαμασκό]. Είναι σε άλλες περιοχές, για παράδειγμα, προς το Ιράκ».

Ο Peymani του έκανε τότε το παρακάτω λογικό ερώτημα: «Θέλεις να πεις ότι οι περισσότεροι Σύριοι δεν εγκαταλείπουν την χώρα εξαιτίας του πολέμου και των διώξεων;»

Ο Σύριος απάντησε: «Ναι. Οι φίλοι μου και εγώ φύγαμε γιατί δεν θέλαμε να πάμε στο στρατό. Και επειδή είναι πιο εύκολο να βρεις μια καλή δουλειά και να κερδίσεις χρήματα στην Ευρώπη».

Ο Peymani τότε ήθελε να μάθει γιατί τόσοι πολλοί Σύριοι είχαν έρθει τόσο ξαφνικά. «Γιατί είναι τώρα που έρχονται τόσοι πολλοί; Είναι επειδή το καθεστώς Άσαντ έχει γίνει χειρότερο;»

Ο Σύριος απάντησε: «Όχι. Αυτός [ο Άσαντ] βρίσκεται ήδη στην εξουσία εδώ και πολλά χρόνια. Το καθεστώς είναι σκληρό και μπορεί να σκοτώσει τους αντιπάλους, αλλά την οικογένειά μου και εμένα δεν μας έχει αγγίξει, όπως και κανέναν από τους φίλους μου».

Επομένως, γιατί όλοι τώρα έρχονται στην Ευρώπη, ρώτησε ο Peymani, για να λάβει την απάντηση από τον Σύριο:

«Το καλοκαίρι είδαμε στο Διαδίκτυο ότι η Γερμανία ήθελε ανθρώπους να πάνε να ζήσουν εκεί. Μας κάλεσαν να έρθουμε εδώ. Και ακούσαμε ότι το κράτος θα αναλάβει τη φροντίδα μας και θα μας δοθούν δουλειές. Αλλά δεν μπορώ να βρω μία δουλειά...».

Ο Peymani τον ρώτησε επίσης ποια διαδρομή είχε ακολουθήσει για να έρθει στη Γερμανία.

«Έζησα στην Τουρκία για κάποιο χρονικό διάστημα αφότου η μητέρα μου μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να είναι με συγγενείς. Αλλά δεν μπορούσα να πάρω βίζα για τις ΗΠΑ, παρόλο που η μητέρα μου έχει πράσινη κάρτα».

Ο Peymani τον ρώτησε αν αναγκάστηκε να «καταφύγει» στην Τουρκία, «λόγω του πολέμου στη Συρία;»

Γελώντας, ο Σύριος απάντησε: «Όχι (γελάει). Οι φίλοι μου και εγώ είμαστε εδώ γιατί σκεφτήκαμε ότι θα βρούμε δουλειά. Δεν μας άρεσε η Τουρκία».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν «η ιστορία του είναι χαρακτηριστική των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τη Συρία;»

Ο Σύριος απάντησε: «Νομίζω ότι οι περισσότεροι φεύγουν για τον ίδιο λόγο που έφυγα εγώ. Όλοι οι άνδρες της ηλικίας μου, που απλά θέλουν να ζήσουν καλύτερα σε κάποιο άλλο μέρος. Ταξιδεύοντας με βάρκα προς στην Ελλάδα, είδα και μια γυναίκα που καθόταν με ένα παιδί στη βάρκα. Ήταν κάτι το ιδιαίτερο για εμάς..».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω να κάνει κάνεις το εξής :
Να μπείτε στο Facebook και να βρειτε τους χρήστες απο ( για παράδειγμα Halep -70 000 χρήστες ) την Συρία .
Μπείτε σε επικοινωνία η στα γαλλικά η στα αγγλικά η και με το μεταφραστή on line.....
Ζητήστε να σας δείξουν τις φωτό απο την " κατεστραμμένη " απο τον πόλεμο περιοχή η πόλη και μιλήσετε για τον πόλεμο .....
..... θα εκπλαγείτε ευχάριστα ! ( Αν βέβαια το ευχαριστω για εσάς ειναι ότι τα ΜΜΕ λένε ψέμματα και δεν υπάρχουν μαζικές σφαγές, καταστροφές κλπ. )

polycmike είπε...

Το "απίστευτο" (επικεφαλίδα) ... που το είδε?

... να πέσω από τα σύννεφα αλλη μια φορά....

Ρωτήστε τους νεαρούς "πρόσφυγες": "Όταν εσείς οι ίδιοι δεν θέλετε να πολεμήσετε για την Πατρίδα σας, ποιός περιμένετε να την σώσει (εάν τους νοιάζει η σωτηρία της πατρίδας τους φυσικά)?"

polycmike είπε...

Καταρχάς ο Σύριος αναφέρεται στην Δαμασκό και όχι στο Χαλέπι.

Προφανώς μιλάμρ για φυγόστρατο και όχι "κατατρεγμένο".

Και εγώ να συμφωνήσω με σένα για τις καταστροφές και τις μαζικές σφαγές. Αλλά αυτός είναι ακόμη ενας λόγος για να ΜΗΝ εγκαταλείψεις την Χώρα σου, τουναντίον να πολεμήσει για την ειρήνη!!

Να δεχτώ κιόλας πως ο Άσσαντ είναι "σκληρός", μα εδώ και 5 χρόνια υπάρχει πόλεμος στην Συρία, τί περιμένουν από τον Άσσαντ, να μοιράζει τριαντάφυλλα? Εξάλλου η Χώρα τους (Συρία) βρίσκεται σε κίνδυνο, ας διώξουν πρώτα τους εισβολείς και μετά ας δούμε και την υπόθεση του Άσσαντ. Κι εγώ μισώ τους κουμουνιστές, αλλά αν και όποτε γίνει πόλεμος με την Τουρκία, θα πολεμήσω τους Τούρκους με ζήλο, μαζί με όποιον σταθεί δίπλα μου, ανεξάρτητα από ιδεολογία και θρησκεία!!

mnk είπε...

Εκτός απ' τους φυγόστρατους, υπάρχουν και οι φυγόδικοι που μάλλον είναι και οι περισσότεροι.

Τώρα που το διεθνές σώμα μισθοφόρων εισβολέων έχασε τον πόλεμο, όσοι σύριοι συνεργάτες των τζιχαντιστών συλληφθούν θα δικαστούν για εσχάτη προδοσία. Η συνήθης ποινή γι' αυτό το έγκλημα, τελεσθέν εν καιρώ πολέμου, είναι η δημόσια εκτέλεση.
Επίσης, ντόπιοι συνεργάτες και αλλοδαποί εισβολείς, είναι υπόδικοι για εγκλήματα πολέμου, δουλεμπόριο και γενοκτονία. Κυριολεκτικά, τρέχουν για την ζωή τους.

Αυτό που συμβαίνει, μπορεί επίσης να ερμηνευθεί και ως μετακίνηση στρατευμάτων από το ένα πολεμικό πεδίο σε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος τους "δασκάλεψε" ότι στην Ευρώπη θα βρουν δουλειά; τα χρήματα που τα βρήκαν για να έρθουν; με τι χρήματα ζουν τώρα; που βρήκαν τα τελευταίας τεχνολογίας smartphones;

Lonewolf είπε...

Ανωνυμε 12:56 πρόκειται για λαμογια-φυγοπονους πού για να μήν χάσουν την βολή τούς τήν έκαναν στας Ευρωπας για dolce vita! Και τα γνωστά κανάλια τούς έστειλαν

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Skywatcher...Τα λέει όλα ο τύπος...!
1.«Κατάγομαι από τη Δαμασκό, όπως και οι περισσότεροι από εμάς [πρόσφυγες] που έχω γνωρίσει στο κέντρο προσφύγων. Δεν υπάρχει ISIS [στη Δαμασκό]. Είναι σε άλλες περιοχές, για παράδειγμα, προς το Ιράκ».
Το "κατάγομαι", σημαίνει "έχω έρθει από"... Και είναι φυσικό, αφού όσοι φοβούνται ή δεν μπορούν να τα βάλουν με το ISIS, έχουν φύγει από τις περιοχές που αυτό ελέγχει και έχουν πάει στις περιοχές που ελέγχει το "καθεστώς"(αλλά μετά το βρίζει)...
2."Ναι. Οι φίλοι μου και εγώ φύγαμε γιατί δεν θέλαμε να πάμε στο στρατό."
Τι άλλο να σου πει κάποιος για να καταλάβεις ότι είναι λιποτάκτης...;
Και αφού αυτός δεν αγαπάει το χώμα που τον γέννησε, τόσο, όσο να κάτσει και να το υπερασπιστεί, πώς περιμένουν κάποιοι να αγαπήσει μια "δεύτερη πατρίδα"...;
Και τι σημαίνει "δεύτερη πατρίδα"...;
Αν κρίνω από το πως συμπεριφέρθηκε στην "πρώτη πατρίδα" του, τότε ακόμα κι αν πάρει την πολυπόθητη "ιθαγένεια", όταν θα έρθει η δύσκολη στιγμή, μήπως θα ψάξει για μία "τρίτη πατρίδα"...;
3.«Το καλοκαίρι είδαμε στο Διαδίκτυο ότι η Γερμανία ήθελε ανθρώπους να πάνε να ζήσουν εκεί. Μας κάλεσαν να έρθουμε εδώ. Και ακούσαμε ότι το κράτος θα αναλάβει τη φροντίδα μας και θα μας δοθούν δουλειές. Αλλά δεν μπορώ να βρω μία δουλειά...».
Εδώ λοιπόν, ερχόμαστε στο ζουμί...! Κάποιοι στη Γερμανία, επιθυμούν φθηνά εργατικά χέρια για τις βιομηχανίες τους (εις βάρος των γηγενών εργατών ακόμη μια φορά)... Μόλις μπήκαν όσοι "χρειάζονταν" και μετά την αντίδραση των "κακών", τα σύνορα "έκλεισαν"...
4."Ταξιδεύοντας με βάρκα προς στην Ελλάδα, είδα και μια γυναίκα που καθόταν με ένα παιδί στη βάρκα. Ήταν κάτι το ιδιαίτερο για εμάς..».
Εδώ βλέπουμε την πραγματικότητα κατάματα! Όσοι κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας ή πέριξ των "hot-spots", ξέρουν πολύ καλά ότι τα περίφημα "γυναικόπαιδα" είναι μία ισχνή μειοψηφία σε σχέση με το σύνολο των τριαντάρηδων ανδρών...

ikonsgr είπε...

Επιπλέον, η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των... "φτωχών προσφύγων", ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, αλλά αποτελούνται κυρίως από "Χαρτζιλικωμένους" από τις ΜΚΟ του βρομιάρη τους σόρος (frontman της "γνωστής-άγνωστης" συμμορίας "rothschild & co. satan's conglomerate"... ), ΝΕΑΡΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ 3ΚΟΣΜΙΚΑ ΑΦΡΟΑΣΙΑΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΚΡΑΤΗ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ISIS!

spartana είπε...

Ετσι !!!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ είπε...

ΜΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ !!!!!
Huffington Post: σελίδα made in sion ...
Το καθεστώς του Άσαντ είναι σκληρό και άδικο! μουσουλμανος κομμουνιστής; τι άδικο ειναι δλδ?(δικτάτορας! οπως βαφτίζει η ελίτ τους μη διάκους της)..
«Όχι, δεν το έσκασα. Κανείς από εμάς δεν αναγκάστηκε να το σκάσει»!! άπλα πηρε λεφτά για να κάνει εισβολή στην ευρωπη αυτός και αλλα 100 εκατομμύρια!
θα μπορούσα να βρω ενα σορό ακομα που δείχνουν οτι δηθεν Συνέντευξη ειναι στημένη ..

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα έτσι είναι, όπως τα λέει, όμως...Βάλτε τον εαυτό σας στην θέση ενός Σύριου και σκεφτείτε, τι θα κάνατε; Ποιός αντιμαχόμενος έχει το ηθικό πλεονέκτημα, για να αξίζει να δώσεις την ζωή σου γι αυτόν;

polycmike είπε...

Δλδ εσείς προτείνετε όλοι οι κατατρεγμένοι μας κουβαληθούν εδώ?
Έχετε αγαπητέ μου να τους προσφέρετε φαγητό, στέγη, εργασία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.α. ?

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο η στέγη-τροφή-περίθαλψη...!
Μία ερώτηση μόνο στους παραπάνω "αντιασαντικούς"...
Για την οικονομία της συζήτησης συμφωνώ ότι ο Άσαντ είναι ο χειρότερος...!
Αυτό τι σημαίνει;
Την στιγμή που έχουν μπουκάρει στην πατρίδα σου μισθοφόροι από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Τουρκία, Σ. Αραβία κλπ, η επιλογή σου ποια είναι;
Να κάτσεις να πολεμήσεις ή να πεις "pourquoi", όπως κάποιοι άλλοι στο παρελθόν;
Αν η απάντηση είναι το δεύτερο, τότε εξήγησέ μου, όταν το 1940 οι Ιταλοί επιτέθηκαν στην Πατρίδα μας, θα έπρεπε να πούμε "δεν συμφωνώ με το Μεταξά, δεν πολεμάω και πάω για χάμπουργκερ στη Δύση"...;;;