Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Διαμαρτυρία κατά της ανέγερσης Μεγάλου Τζαμιού στο Βουκουρέστι «Δεν θα πουλήσουμε τις παραδόσεις μας που μας κράτησαν ενωμένους τόσους αιώνες. Δεν θα γίνουμε οθωμανικό πασαλίκι» (video)



Ο κόσμος κρατούσε πανό που έγραφε «Δεν διαπραγματευόμαστε: Ορθόδοξη Πίστη -Οικογένεια – Εθνική Ταυτότητα», ζητούσε να τεθεί ένα «Πρόγραμμα Tepes» (Βλαντ Τέπες, ο Παλουκωτής, ο ήρωας των Ρουμάνων κατά των Οθωμανών, που γέννησε τον μύθο του «δράκουλα», εικόνα του κρατάει ο κύριος στην πρώτη φωτογραφία), έλεγε συνθήματα, έψελνε εκκλησιαστικούς ύμνους και στο τέλος προσευχήθηκε. Ο κόσμος φώναζε «Ο Klaus Johannis είναι προδότης» (Κλάους Γιοχάνις, ο κεντροδεξιός πρόεδρος της Ρουμανίας, ο οποίο είναι Σάξονας της Τρανσυλβανίας, μία από τις εθνικές μειονότητες της Ρουμανίας και Λουθηρανός στο θρήσκευμα) και «κρίμα, για την αιματοχυσία, (το αίμα των Ρουμάνων που χύθηκε για να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό), αλλά και σύνθημα … «ποδοσφαιρικό»: «Oλέ, Ολέ.. ... η Ρουμανία δεν θα γίνει Οθωμανικό πασαλίκι ποτέ».

«Δεν θέλουμε το τζαμί, δεν θέλουμε το τζαμί»… «Δεν θέλουμε εχθρούς, θέλουμε τον Θεό μαζί μας, κανέναν εναντίον μας»… «Το μήνυμά μας είναι πολύ σαφές, είμαστε συγκεντρωμένοι εδώ την Κυριακή, για να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στον Πρόεδρο Johhanis, ότι η πίστη μας δεν είναι προς πώληση, οι παραδόσεις μας δεν είναι προς πώληση, οι κοινές μας αξίες και η πίστη μας είναι αυτά που μας κράτησαν ενωμένους εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι Ρουμάνοι δεν θέλουν (ούτε καν σαν ιδέα) ένα μέγα-τζαμί στο Βουκουρέστι. Οι Ρουμάνοι δεν θέλουν να αποδεχθούν υποχρεωτικές ποσοστώσεις μεταναστών στη Ρουμανία..».

Σημαντική λεπτομέρεια: Δεν υπάρχει πληροφορία ότι υπήρχε «αντισυγκέντρωση» «αντιφασιστών», ντεκόρ σχεδόν άγνωστο σε κάθε χώρα που γνώρισε στο πετσί της τον κομμουνισμό.  


ΚΟ: Το τζαμί που πρόκειται να κτιστεί στο Βουκουρέστι σε έκταση 11.000 μ2, που θα χωράει 1.500 πιστούς, προβλέπεται να είναι «το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής πρωτεύουσας». Το έργο θα είναι έτοιμο το 2018 και έχει προϋπολογισμό 4.000.000 ευρώ. Σε δημοσκόπηση που έκανε εφημερίδα, το 92% του ρουμανικού λαού ήταν αντίθετο, αλλά στις δημοκρατίες αυτά είναι λεπτομέρειες. Πίσω από την χρηματοδότηση βρίσκεται η Τουρκία. Ακόμα και μουσουλμάνοι της Ρουμανίας απόρησαν, καθώς δεν ήταν δική τους πρωτοβουλία, ούτε και ζητήθηκε η γνώμη τους (!) και βλέπουν πολιτικά παιχνίδια πίσω από αυτό και προσπάθειες επέκτασης της Τουρκίας στην περιοχή. To ισλάμ ακολουθεί μόνο το 0,3% στην Ρουμανία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία και υπάρχουν ήδη 80 επίσημα τζαμιά στην χώρα και στο Βουκουρέστι υπάρχουν ήδη πέντε!! Άρα όλοι καταλαβαίνουν ότι το μέγα-τζαμί το ετοιμάζουν για τους λαθρομετανάστες εισβολείς. Το Πατριαρχείο Ρουμανίας είχε ενημερωθεί από το 2005 για τα σχέδια κατασκευής του τεράστιου τζαμιού στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας και δεν είχε ταχθεί κατά της κατασκευής, παρά μόνο έθεσε ως προϋπόθεση να δοθεί και στην Εκκλησία της Ρουμανίας ένα κομμάτι γης στην Κωνσταντινούπολη για να χτιστεί παρεκκλήσιο που θα είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιακώβο, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από την Τουρκία, καθώς «δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο από την τουρκική νομοθεσία», κάτι που προφανώς αποτελεί «κόλπο» των Τούρκων, αφού ενέκριναν άδεια στην Συροϊακωβιτική Εκκλησία (την ονομαζόμενη Συριακή Ορθόδοξη) για ανέγερση ναού στην Κωνσταντινούπολη.... Τελικά οι Ρουμάνοι θα βολευτούν με ξενοδοχείο για τους προσκυνητές.. (βλ. εδώ)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΔΡΑΚΟΥΛ ΠΑΛΟΥΚΩΝΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ???????