Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Απίστευτος διάλογος Κινέζου - Κογκολέζου (video)

Στο βίντεο βλέπουμε τον Κινέζο Lao Yang και τον Κονγκολέζο Eddy που εργάζονται για την κινεζική εταιρεία CREC (Chinese Railway Engineering Company), στην απομακρυσμένη πόλη των ορυχείων Kolwezi, στην επαρχία Κατάνγκα της Δημοκρατίας του Κονγκό. Ο στόχος της εταιρείας είναι να ξαναφτιάξει ο δρόμος - που καλύπτει 300 χιλιόμετρα και που συνδέει την Kolwezi με την πρωτεύουσα της επαρχίας Λουμπουμπάσι. Ο Lao Yang είναι ο επικεφαλής εφοδιασμού της ομάδας. Είναι υπεύθυνος για τον εξοπλισμό, τα οικοδομικά υλικά και τα τρόφιμα (κυρίως κοτόπουλα) που πρέπει να φτάσουν στο απομονωμένο στρατόπεδο. Υπάρχει εκνευρισμός. Η κυβέρνηση του Κονγκό έπρεπε να παραδώσει αυτά τα πράγματα, αλλά μέχρι στιγμής η ομάδα δεν έχει λάβει τίποτα.- (όλο το βίντεο εδώ). Εμφανώς αγανακτισμένος ο Lao Yang τα λέει με τον Eddy, ο οποίος μιλάει άπταιστα μανδαρίνικα, (την επικρατέστερη κινεζική διάλεκτο).

Ο διάλογος έχει περίπου έτσι:

- Τόσα χρόνια είχατε λευκούς Ευρωπαίους να σας κυβερνάνε, έπρεπε να μάθετε κάποια πράγματα, λέει ο Κινέζος. - Δεν ήταν πολλά χρόνια που γίναμε ελεύθεροι, μόνο 50, το επιχείρημα του Κογκολέζου. - Ναι, αλλά η εμπειρία έπρεπε να περάσει σε εσάς. Μόνο έτσι εξελίσσεσαι. Αντί να πάτε μπροστά εσείς πήγατε πίσω, κεραυνοβολεί ο Κινέζος και συνεχίζει: Κοιτάξτε τον σιδηρόδρομό σας. Υψηλή τεχνολογία από το 1930. Εμείς δεν είχαμε τέτοια στην Κίνα. Κοίτα τώρα την σιδηροδρομική γραμμή στα ορυχεία. Οι γραμμές είναι χάλια. Απορρίψατε πράγματα που οι άλλοι σας άφησαν, και όχι μόνο αυτό, τα καταστρέψατε κι όλας. Στο τέλος μονολογεί: Εμείς οι Κινέζοι διαφέρουμε από τους Κονγκολέζους. Αυτοί όλο πίνουν. Μόλις πάρουν τον μισθό τους τον ξοδεύουν όλον και σε δύο μέρες ζητούν δάνειο..     




ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

3 σχόλια:

π. Γ. Θ. είπε...

μία ερμηνεία του γιατί οι μαυροι δεν ειναι τόσο συστηματικοί στην δουλειά, δεν επιμένουν να μιμηθουν τους τεχνολογικά ανεπτυγμένους ξένους κλπ. ειναι το ότι τους βοηθα το κλιμα στο να ζουν αμέριμνοι . αφου μπορουν και ζουν με δωρεάν μπανάνες και άλλα αγροτοκτηνοτροφικά προιόντα, γιατί να ασχολουνται με την δουλεια;

ΗΛΙΑΚΟΣ είπε...

Αν ήταν έτσι όπως τα λες, τότε θα έπρεπε οι μαύροι που έχουν μεταναστεύσει (ή μεταφερθεί δια της βίας) σε ψυχρότερα κλίματα (δηλ. Ευρώπη και Αμερική) να διέφεραν ουσιαστικά και να παρουσίαζαν τάσεις βελτίωσης. Αντιθέτως, είναι εξίσου απαράδεκτοι.

Επίσης το παρόμοιο τροπικό κλίμα της Κεντρικής Αμερικής δεν εμπόδισε τους Μάγιας να προοδεύσουν.

π. Γ. Θ. είπε...

ειπα...μία ερμηνεία...δεν ειμαι και ο δαρβινος.
επίσης, κάποιοι προτεστάντες λένε πως οι μαυροι ειναι απόγονοι του γιου που καταράστηκε ο Νωε...