Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

«Αρχίστε το πένθος».Την παραίτηση μέρους της ηγεσίας της ΕΕ ζήτησε η ΠολωνίαO Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Witold Waszczykowski απαίτησε να μεταβιβαστεί η εξουσία από την Επιτροπή της ΕΕ στους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κρατών και κυβερνήσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Μέρος της ηγεσίας της ΕΕ πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε ο Waszczykowski την Δευτέρα μετά από μια συνάντηση με τους επικεφαλής διπλωμάτες άλλων εννέα κρατών στη Βαρσοβία. «Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα πρέπει να αρχίσουν να πενθούν», είπε. Ταυτόχρονα, κάλεσε να εργαστούν όλοι για μια νέα Συνθήκη της ΕΕ.

Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Beata Szydlo απαίτησε οι εκπρόσωποι της Επιτροπής να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για την ψηφοφορία του Brexit. Έκανε έκκληση για μια «ανακατασκευή της Ένωσης», που θα δίνει στους Ευρωπαίους τη δυνατότητα να αποφασίζουν για τις δικές τους υποθέσεις».

Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Πολωνίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Σλοβενίας, της Ισπανίας και της Σλοβακίας επικεντρώθηκε στην κατάσταση μετά την «Όχι» των Βρετανών στην ΕΕ. Συζητήθηκαν "αρκετά ριζοσπαστικές προτάσεις", δήλωσε ο Waszczykowski (φώτο). «Σκεφτόμαστε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα μπορούσε να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ο ηγέτης του εθνικού-συντηρητικού πολωνικού κόμματος Γιάροσλαβ Καζίνσκι ζήτησε επίσης να γίνουν αλλαγές στο προσωπικό. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ, Πολωνός, (στην πραγματικότητα ανήκει στην μειονότητα των Κασούμπιανς), φέρει «προσωπική ευθύνη για το Brexit και πρέπει να εξαφανιστεί από την ευρωπαϊκή πολιτική, αλλά αυτό ισχύει και για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρέχουσα διαμόρφωσή της», δήλωσε ο Κατσίνσκι στο Bialystok της Ανατολικής Πολωνίας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Μία …συνθήκη ὑπόθεσις ἦσαν ΟΛΑ!

— 24 Φεβρουαρίου 2015 ἀπὸ τὸν/τὴν Φιλονόη

1


Μία ...συνθήκη ὑπόθεσις ἦσαν ΟΛΑ!Ἡ εὐρωπαικὴ ἕνωση, πέραν ἀπὸ «ἐθνικὸ ὕμνο» καὶ σημαία, ἔχει καὶ κολεκτιβοποίηση κομματικῶν σχηματισμῶν.

Ἀπορῶ πῶς δὲν ἔχει ἀκόμη ὑπάρξει πρότασις γιὰ κατάργηση τῆς ψηφοφορίας γιὰ θέματα ἐξωτερικῆς πολιτικῆς (βλέπε κυρώσεις στὴν Ῥωσσία).
Ἡ ἄκομα καὶ για κατάργηση τῶν ἐθνικῶν ἐκλογῶν καὶ γιὰ διατήρηση μόνο τῶν εὐρωεκλογῶν.

Νὰ εἶναι ὑποψήφιοι γιὰ τὴν πρωθυπουργία ἡ Μέρκελ, ὁ Ῥαχόι καὶ ἐν γένει ὅλοι οἱ λάτρεις τῆς ΕΣΣΔ, στὴν ὁποία μετατρέπεται ἡ Ευρωπαϊκὴ Ἕνωσις.
Καὶ σταδιακὰ νὰ καταργηθοῦν καὶ οἱ εὐρωεκλογές, ἐφόσον οἱ συνθῆκες ἔχουν ὑπογραφεῖ.

Ποιός ὁ λόγος νά ὑπάρχει κἄν ἄνθρωπος-ἄτομο σέ αὐτή τήν ἕνωση;
Θὰ κάνουμε ὅλοι αὐτὰ ποὺ ὑπαγορεύουν οἱ συνθῆκες.

Πόσο ἁπλὸς ἦταν ὁ κόσμος καὶ δὲν τὸ εἴχαμε καταλάβει τόσους αἰῶνες.
Μιὰ συνθήκη ὑπόθεσις ἦταν ὅλα.

http://filonoi.gr/2015/02/24/mia-synthhkh-ypothesis-hsan-ola/

Στο Ελλαδοσοβιετισταν εντός η εκτός ΕΥΡΩ , μας προετοιμάζουν με γοργούς ρυθμούς...οι δημοκράτες!

Τσίγκινο παραπέτασμα

— 28 Ἰουνίου 2016 ἀπὸ τὸν/τὴν Δικαίαρχος


Τσίγκινο παραπέτασμα
Τόσο… πλέρια ἡ δημοκρατία μας, ποὺ ἀπὸ τηλεοράσεως τὸ ΚΚΕ ἐξαγγέλλει τὴν κατάργησή της!
...
http://filonoi.gr/2016/06/28/tsigkino-parapetasma/

Polyc Mike είπε...

Η γερμανική νομενκλατούρα εδραιώνεται και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 70 χρόνια ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΡΊΞΕΙ ΜΙΑ ΣΦΑΊΡΑ ...μα πόσο ηλίθιος ήταν ο Αδόλφος?

Υ.Γ. Κυβερνήσεις -μαριονέτες των ξένων δυνάμεων - κατοχής, επιβάλλουν εξοντωτικές πολιτικες λιτότητας LIBERTÉ Τον ρόλο του στρατού της Κατοχής αναλαμβάνουν οι μουσουλμάνοι σε συνεργασία με τους ντόπιους "μαυραγορίτες - ΜΚΟ" EGALITÉ . Οποισδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την καθεστωτική τάξη των πραγμάτων (λέγε με και "δημοκρατία"), διαπομπεύεται και κατακρίνεται από τα καθεστωτικά μέσα, ως "δημόσιος κίνδυνος" FRATERNITÉ . Να μας ζήσεις Ευρώπη...