Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Μαζικό τζόκινγκ μέσα σε νεκροταφείο πεσόντων πολέμου στην Γαλλία, πασαρέλα μέσα σε ιστορικό μοναστήρι στην Αγγλία. Αυτός είναι ο ευρωπαϊκός «πολιτισμός» που πρέπει να προστατευθεί από τους βάρβαρους;



Στο νεκροταφείο του Βερντέν, στη βορειοανατολική Γαλλία, όπου παραβρέθηκαν δύο εκ των νεκροθαφτών της Ευρώπης, Ολάντ και Μέρκελ, την Κυριακή 29 Μαΐου, «προς τιμήν» των 100 χρόνων από την αιματηρή μάχη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που κόστισε τη ζωή περισσότερων από 300.000 στρατιωτών, Γάλλων και Γερμανών, υπήρχε μέσα στις εκδηλώσεις και ένα εμετικό "πολιτιστικό" event του Γερμανού παραγωγού, Volker Schlöndorff.

Σημείωση: στις "εκδηλώσεις μνήμης" είχε κληθεί να συμμετάσχει ο μαύρος μουσουλμάνος ράπερ Black M., ένα άτομο που έχει εκδηλώσει ξεκάθαρα με τους στίχους του την απέχθειά του και το μίσος του για την Γαλλία (!), αλλά μετά από έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο, οι διοργανωτές έκαναν πίσω.

Παρακάτω, επτά λεπτά βίντεο της σουρεαλιστικής «χορογραφίας», όπου 3.400 υποτίθεται Γάλλοι και Γερμανοί «νέοι» (όχι κι όλοι τόσο νέοι), δήθεν τιμούν τους προγόνους τους που βρίσκονται κάτω από τα πόδια τους. Ένα σκιάχτρο κάνει βόλτες ανάμεσα στους τάφους, συμβολίζοντας το θάνατο μιας ολόκληρης γενιάς ανδρών, ενώ τα σκιάχτρα Μέρκελ και Ολάντ συμβολίζουν την ευχή τους για το θάνατο της παραδοσιακής Ευρώπης.



Η δήλωση της Marine Le Pen: Το «θέαμα» περιελάμβανε τζόκινγκ στους τάφους. Άσεμνο, πραγματικά άσεμνο.

Λίγες ημέρες μετά, στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ, ένα από τα πιο διάσημα μνημεία του Λονδίνου, έγινε επίδειξη μόδας του οίκου Gucci. Την απόφαση να παρουσιαστεί η ανοιξιάτικη κολεξιόν του οίκου στον ιερό αυτό χώρο, την πήρε ο σχεδιαστής του οίκου Αλεσάντρο Μικέλε (φώτο κάτω), με την εξής δικαιολογία : «Διάλεξα το Λονδίνο γιατί όλοι το θεωρούν cool. Για μένα η ιστορία είναι cool»…
Το γοτθικού ρυθμού μοναστήρι του 13ου αιώνα του Westminster, είναι ένας από τους πιο ιερούς τόπους στη Βρετανία.

Το Westminster Abbey είναι ένα από τα πιο αξιόλογα θρησκευτικά κτίρια στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποτελεί τον παραδοσιακό τόπο στέψης και ταφής Άγγλων και Βρετανών μοναρχών. Μεταξύ 1540 και 1556 η μονή είχε την ιδιότητα του καθεδρικού ναού. Από το 1560, ωστόσο, το κτίριο δεν είναι πλέον μονή, ούτε καθεδρικός ναός, και έχει τον χαρακτήρα του "Βασιλικού Ιδιόμορφου" της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Σύμφωνα με μια παράδοση από το 1080, στο σημείο εκείνο ιδρύθηκε μια εκκλησία τον 7ο αιώνα, ενώ η κατασκευή του σημερινού ναού ξεκίνησε το 1245, με διαταγή του βασιλιά Ερρίκου του Γ΄. Από το 1066, πραγματοποιούνται εκεί οι στέψεις των Άγγλων και Βρετανών μοναρχών και έχουν γίνει 16 βασιλικοί γάμοι.

Η χρήση της μονής για αυτού του είδους την εκδήλωση προκάλεσε την κριτική του αιδεσιμότατου Peter Owen-Jones - συγγραφέα και εφημέριο του Firle, Glynde και Beddingham, ο οποίος μάλιστα, κατά δήλωσή του, «Δεν είμαι κάποιος συντηρητικός, αλλά ανήκω στην φιλελεύθερη πτέρυγα της Εκκλησίας της Αγγλίας».

«Η κεντρική εικόνα του Χριστιανισμού εκεί είναι για να προσφέρει πνευματική τροφή και αγάπη ή απλά είναι μέρος της αγοράς του καπιταλισμού;», αναρωτήθηκε στην Independent.  

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

2 σχόλια:

Γεώργιος είπε...

Πάντως, πάρα πολλοί "νέοι" ήταν "Γάλλοι". Τί να σεβαστούν οι καρυδοφάγοι;

polycmike είπε...

Θα συμφωνήσω με την Λε Πεν.

Προς ΚΟ,

πιστεύω πως είναι καιρός να φτιάξετε και ένα κανάλι στο γιουτιούμπ. Το λέω έπί της ευκαιρίας, μιας και υπάρχει στα τόσα χρόνια αρθρογραφίας άφθονο υλικό.

Υ.Γ. Το κανάλι "ελληνόφωνων γραικύλων" ανέβασε πριν λίγες μέρες (ακόμη) ένα (αντι-)ρατσιστικό βίντεο που δείχνει, πως περνάει την προπαγάνδα της η ΝΤΠ. Αξίζει.