Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ο Dave Mustaine απαγόρευσε το 2012, τον King Diamond να ανέβει στην σκηνή με τους Volbeat



Ο Δανός κιθαρίστας Hank Shermann που έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του παίζοντας στους Mercyful Fate και υπήρξε μέλος των Δανών Volbeat μεταξύ 2011 και 2013,  και περιόδευσε στις Η.Π.Α. ως μέρος της Gigantour του Dave Mustaine το 2012, σε συνέντευξή του, εξήγησε πώς η μορφή των Megadeth (Mustaine) εμπόδισε τον King Diamond να τραγουδήσει μαζί με τους Volbeat ένα κλασικό κομμάτι των Mercyful Fate στο Τέξας.

Οι Mercyful Fate είναι μια δανέζικη heavy metal μπάντα από την Κοπεγχάγη, που ιδρύθηκε το 1981 από τον τραγουδιστή King Diamond και τον κιθαρίστα Hank Shermann. Στους στίχους ασχολούνται με τον Σατανά και τον αποκρυφισμό. Ο King Diamond, επίσης Δανός (πραγματικό όνομα Kim Bendix Petersen - φώτο κάτω), δηλώνει ως θρησκεία τον σατανισμό, τον οποίον θεωρεί περισσότερο «φιλοσοφία», ακολουθώντας τις διδαχές του Anton LaVey. Σατανίστρια δηλώνει και η γυναίκα του Livia Zita. Η Livia Zita γεννήθηκε στην Ουγγαρία και ολόκληρο το όνομά της είναι Livia Zita Lokay, που παραπέμπει σε εβραϊκή καταγωγή. Ο Anton Szandor LaVey, ήταν ο ιδρυτής της λεγόμενης «εκκλησίας του Σατανά» και συγγραφέας της λεγόμενης «σατανικής βίβλου». Το πραγματικό του όνομα ήταν Howard Stanton Levey (Λέβι) και ήταν εβραϊκής καταγωγής. Γεννήθηκε στην Καλιφόρνια το 1930. Πέθανε το 1997. Διάβασε άρθρο εδώ.
Ο Dave Mustaine, τραγουδιστής και μορφή του γνωστού heavy metal συγκροτήματος Megadeth γεννήθηκε το 1961 στην Καλιφόρνια από πατέρα Ιρλανδογάλλο και μητέρα Γερμανοεβραία. Η μητέρα του, αφού χώρισε με τον πατέρα του, προσχώρησε στους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Ο Mustaine, όπως λέει, υπέστη «πνευματική κακοποίηση» εκείνη την περίοδο. Απαρνήθηκε οτιδήποτε σχετικό με την θρησκεία και τον Θεό και έγινε αγνωστικιστής και στη συνέχεια άθεος. Αφού περπάτησε στον δρόμο το αποκρυφισμού για χρόνια, μέσα από μία δύσκολη προσωπική στιγμή, έγινε χριστιανός. Το 2005, δεν θέλησε κατά την περιοδεία του συγκροτήματος στην Ελλάδα, να τους συνοδεύσουν ως support group το ελληνικό black metal συγκρότημα ‘Rotting Christ’ (= σαπισμένος χριστός). Διάβασε άρθρο εδώ.

Οι Volbeat εξέφρασαν την επιθυμία να παίξουν το “Come to the Sabbath” με τον King Diamond, ο οποίος είχε μεταφερθεί στο Τέξας. Αυτό δεν κάθισε καλά στον Mustaine, όπως είπε ο Shermann στο Vita in Musica. «Προφανώς, ο Dave Mustaine δεν ήθελε ο King να είναι πάνω στη σκηνή και να αρχίσει τους σατανιστικούς στίχους ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. Έτσι, ο King ήρθε στη συναυλία και του είπαν, «Γεια σου, King, δεν σου επιτρέπεται από τον Mustaine για κάποιο λόγο».

«Μετά πήγαμε στη σκηνή και ο King ήταν κάτω ανάμεσα στους θεατές ... Κάναμε το intro, όπου ο King τραγουδούσε τα intro φωνητικά. Αυτό ήταν πολύ αστείο», παραδέχτηκε ο Shermann. «Γιατί έγιναν όλα αυτά δεν έχω πραγματικά ιδέα. Δεν ξέρω αν ξαφνικά ο Mustaine άρχισε να ασχολείται με τον Θεό, ή, είχε κάποιον άλλο λόγο. Αλλά αυτό ήταν αρκετά παράξενο, ξέρετε, επειδή παλιά ήταν πολύ καλοί φίλοι ... Οι Megadeth είχαν περιοδεύσει με τον Diamond πίσω στη δεκαετία του '80. Έτσι από τότε έχουν γίνει πολλές αλλαγές στους Megadeth. Αλλά, ξέρετε, είναι ωραίοι τύποι και μου αρέσουν, και έχουν κάνει κάποιους πραγματικά πολύ cool δίσκους».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ δεν είχα ασχοληθεί με τους Megadeth μέχρι πριν λίγους μήνες, μου έκανε φοβερή εντύπωση οτι μέσα απο τα τραγούδια τους μιλάνε εναντίων της ΝΤΠ. (Ενδεικτικά δύο παρακάτω)

Megadeth - New World Order Lyrics

Where hath the Apostles gone?
Joining hands with wicked ones
Revelation has come to pass
New World Order will hold the mass

A book written by the man
Used to control and command
All rights will be denied
Without the mark you shall die

No confession, all is known
New world order, you shall be shown
No confession, all is known
New world order, you shall be shown

Monitoring all wages
New world order comes stages
Currency is obsolete
Feel the agony of defeat

Symbol of society today
A must have or you shall pay
As humans flesh leads the mind
Just as a pawn the last martyr dies

No confession, all is known
New world order, you shall be shown
No confession, all is known
New world order, you shall be shown

Where hath the Apostles gone?
Joining hands with wicked ones
Revelation has come to pass
New World Order, will hold the mass
---------------
"Endgame"

Attention! Attention!
All citizens are ordered to report to their District detention centers!
Do not return to your homes;
Do not contact anyone!
Do not use any cellular or GPS devices!
Surrender all weapons at once!
Attention! This way to the camps!

I woke up in a black FEMA box
Darkness was all around me, in my coffin
My dreams are all nightmares anymore
And this is what I dream every night

The Leader of the New World Order, the President of the United States
Has declared anyone now residing inside the US of A
Without the RFID chip, you're just an illegal alien
An enemy combatant of America, welcome to the New World Order

This is the end of the road; this is the end of the line
This is the end of your life; this is the...

A society in a society, inside the fence life as you know it stops
They got their rules of conduct and we got ours
Be quick or be dead, you crumble up and die, the clock is
Ticking so slowly and so much can happen in an hour