Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Προκλητικό άρθρο του Foreign Policy: «Είναι ώρα οι Ελίτ να σηκωθούν ενάντια στις αμαθείς μάζες». «Αριστεροί και δεξιοί να συμμαχήσουν ενάντια στον εθνικισμό για να σωθεί η παγκοσμιοποίηση»

Άλλο ένα κρούσμα ξεδιάντροπου ελιτισμού και δείγμα του πως εννοούν οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης την λέξη «δημοκρατία». Όταν δεν εξυπηρετεί τα σχέδιά τους μετατρέπεται σε «παραλογισμό αμαθών μαζών». Οι οποίες χρειάζονται «επανευθυγράμμιση» από τους «λογικούς». Η Νέα Τάξη ομόφωνα και χωρίς συστολές αναγνωρίζει έναν εχθρό. Τον εθνικισμό. Κάποιοι, εν τούτοις, συνεχίζουν να ζουν "στον κόσμο τους", εγκλωβισμένοι σε απαρχαιωμένα δίπολα και γκρεμισμένα κοσμοείδωλα.   

Από το άρθρο του Foreign Policy:

«Ο εξτρεμισμός γίνεται mainstream. Ένα από τα πιο ξεδιάντροπα χαρακτηριστικά της ψηφοφορίας του Brexit ήταν η απόλυτη αποκήρυξη των τραπεζιτών και ΄των οικονομολόγων και των αρχηγών κρατών της Δύσης που προειδοποίησαν τους ψηφοφόρους για τους κινδύνους από ένα χωρισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πίστευε ότι οι ψηφοφόροι θα σέβονταν την σχεδόν καθολική άποψη των εμπειρογνωμόνων. Αυτό δείχνει πόσο εντελώς υποτίμησε τον δικό του λαό.

Ήδη η Ευρώπη δείχνει προς μία κατεύθυνση. Σε πολλά μέρη της Ευρώπης, ακροδεξιά τοπικιστικά κόμματα είναι επικεφαλής στις δημοσκοπήσεις. Μέχρι στιγμής, κανένα δεν έχει συγκεντρώσει την πλειοψηφία, αν και τον περασμένο μήνα ο Norbert Hofer, ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας της Αυστρίας, έφτασε στο παρά τρίχα να κερδίσει την εκλογή του Προέδρου.
Τα mainstream κόμματα της αριστεράς και της δεξιάς ίσως όλο και περισσότερο ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κρατήσουν μακριά τους εθνικιστές. Αυτό έχει ήδη συμβεί στη Σουηδία, όπου ένα κεντροδεξιό κόμμα λειτουργεί ως εταίρος μειοψηφίας στην κεντροαριστερή κυβέρνηση*. Αν οι σοσιαλιστές στη Γαλλία χάσουν τον πρώτο γύρο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υποστηρίξουν τους συντηρητικούς κεντροδεξιούς εναντίον του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

Ίσως αυτές οι άτυπες συμμαχίες μπορούν να επιβιώσουν μέχρι να πέσει ο πυρετός. Όμως, η επιτακτική ανάγκη της συμβίωσης θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε μια πραγματική επανευθυγράμμιση. Δηλαδή, τα διάφορα κομμάτια των κομμάτων από την αριστερά και δεξιά θα μπορούσαν να συγκλίνουν προς τον σχηματισμό ενός διαφορετικού είδους κέντρου, υπερασπιζόμενα τον πραγματισμό, την βελτιοδοξία, τις τεχνικές γνώσεις, και την αποτελεσματική διακυβέρνηση ενάντια στις ιδεολογικές δυνάμεις που συγκεντρώνονται στα άκρα των δύο πλευρών. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες - και ίσως τους Βρετανούς Συντηρητικούς με το Brexit - να χάνουν τον έλεγχο των θυμωμένων, εθνικιστικών τάξεων και να τοποθετούσαν και να ανασύσταιναν τους εαυτούς τους ως το είδος των Main Street, pro-business κομμάτων που ήταν πριν από μια γενιά, πριν ο ιδεολογικός τους ζήλος, τους οδηγήσει σε αδιέξοδο. Αυτό μπορεί να είναι η μόνη εναλλακτική λύση τους στον παραγκωνισμό....

Το ζήτημα τελικά είναι η παγκοσμιοποίηση. Brexit, Trump, Εθνικό Μέτωπο, και ούτω καθεξής δείχνουν ότι οι πολιτικές ελίτ έχουν υποτίμησαν το βάθος της οργής στις παγκόσμιες δυνάμεις.. Μπορεί να φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι η αντίδραση έχει έρθει σήμερα και όχι αμέσως μετά την οικονομική κρίση του 2008, αλλά και η υποχώρηση της κρίσης έχει οδηγήσει σε μια νέα αίσθηση στασιμότητας…. Ήμουν πρόσφατα στην Πολωνία, όπου ένα ακροδεξιό κόμμα που μιλάει για εθνικισμό και παράδοση έχει αποκτήσει ισχύ παρά τα χρόνια της αναμφισβήτητης ευημερίας κάτω από ένα κεντρώο καθεστώς. Οι υποστηρικτές χρησιμοποιούν τις ίδιες λέξεις ξανά και ξανά για να εξηγήσουν την ψήφο τους: "Αξίες και παράδοση". Ψήφισαν υπέρ της Πολωνικότητας και κατά της νεωτερικότητας της Δυτικής Ευρώπης.

Ίσως η πολιτική επαναπροσδιοριστεί γύρω από τον άξονα της παγκοσμιοποίησης, με τους θυμωμένους από τη μία πλευρά και τους πραγματιστές, από την άλλη. Οι εθνικιστές θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη της εργατικής τάξης και της λευκής μεσαίας τάξης που βλέπουν τους εαυτούς τους ως υπερασπιστές της εθνικής κυριαρχίας. Το μεταρρυθμιστικό κέντρο θα περιλαμβάνει τους ωφελημένους της παγκοσμιοποίησης και των φτωχών και των μη-λευκών και περιθωριακών πολιτών, οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι η εξύμνηση της εθνικής ταυτότητας τους αποκλείει. ... "

Το σχίσμα που βλέπουμε να ανοίγεται μπροστά μας δεν είναι μόνο για τις πολιτικές, αλλά για την πραγματικότητα. Οι δυνάμεις του Brexit κέρδισαν επειδή κυνικοί ηγέτες ήταν διατεθειμένοι να καλύψουν την παράνοια των ψηφοφόρων, λέγοντάς του ψέματα για τους κινδύνους της μετανάστευσης και το κόστος της ένταξης στην ΕΕ. Μερικοί από αυτούς τους ηγέτες έχουν ήδη αρχίσει να παραδέχονται ότι έλεγαν ψέματα… Στις ΗΠΑ, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει πέσει στην αγκαλιά ενός ανθρώπου, του Donald Trump, που κατασκευάζει πραγματικότητες στις οποίες ο αμαθής λαός θα ήθελε να ζει.

Μήπως είπα "αμαθής"; Ναι. Είναι απαραίτητο να πούμε ότι οι άνθρωποι είναι παραπλανημένοι και ότι το έργο της ηγεσίας είναι να τους βγάλουν από τις αυταπάτες τους. Είναι αυτό «ελιτίστικο»; Ίσως είναι. Ίσως έχουμε κλίνει τόσο πολύ στο να εξυμνούμε την αυθεντικότητα κάθε προσωπικής πεποίθησης ώστε τώρα είναι ελιτίστικο να πιστεύεις στην λογική, την εμπειρία και τα διδάγματα της ιστορίας. Αν ναι, το κόμμα που αποδέχεται την πραγματικότητα πρέπει να είναι προετοιμασμένο να τα βάλει με το κόμμα που αρνείται την πραγματικότητα, και των υποκινητών του ανάμεσα εκείνων που γνωρίζουν καλύτερα. Αν αυτή είναι η επανευθυγράμμιση που έρχεται, θα πρέπει να την αγκαλιάσουμε.

ΚΟ: Κατά «συγκυρία», στο τεύχος του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ υπάρχει άρθρο του Zbigniew Brzezinski, ενός από τα πιο ‘πιστά σκυλιά’ της παγκοσμιοποίησης, με τίτλο «Προς μια παγκόσμια Επανευθυγράμμιση».

Το Foreign Policy είναι μια ειδησεογραφική έκδοση και ιστοσελίδα που ιδρύθηκε το 1970 και που "επικεντρώνεται στις παγκόσμιες υποθέσεις, τα τρέχοντα γεγονότα και την αμερικανική και διεθνή πολιτική". Βρίσκεται υπό την ηγεσία του CEO και αρχισυντάκτη David Rothkopf, (εβραϊκής καταγωγής και μέλος του πανίσχυρου CFR).

*Ξέχασε τους σαμαροβενιζέλους και τους συριζανέλ;

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρά τα σκοτεινά τους σχέδια,ο Εθνικισμός αναπτύσσεται στην Ευρώπη,αλλού ραγδαία και αλλού με αργούς ,αλλά σταθερούς μισθούς.Εμείς εδώ πάλι κάθε Παρασκευή βράδυ τα σπάμε στη Βραζιλιάνα εξ'Αλβανίας Φουρέιρα,πίνουμε ασυστόλως και καπνίζουμε σαν φουγάρα επειδή είμαστε ''μάγκες'' και φυσικά είμαστε θιασώτες του ''ωχαδερφισμού''.Αλληλεγγύη στους φέροντες αντιχριστιανικό και αντιευρωπαϊκό ΄΄πολιτισμό'' ''πρόσφυγες'' και σούζες με τα μηχανάκια από τα 15 επειδή είμαστε ''αλάνια''.Πετεινόμυαλοι ανιστόρητοι που δε γνωρίζουμε ούτε τα βασικά της Ιστορίας μας, οδηγούμαστε μόνοι μας στην Παγκοσμιοποίηση,μετά από αλλεπάλληλες αντιγραφές των ''αμερικανιών'' . Καλώς ήλθες
globalization!
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Είναι ζήτημα ύπαρξης του σημερινού παγκόσμιου κατεστημένου που ρίχνει όλες του τις δυνάμεις στη μάχη, από την προπαγάνδα να αντιστραφεί η ψήφος για το Brexit έως τον περιορισμό του εθνικισμού και του πατριωτισμού.


Ανώνυμος είπε...

το παραμυθι των αθεατων εθεαθη σε πολλα ομματα,και ηκουσθη σε πολλα ωτα,τωρα υπαρχουν αρκετοι σε σχεση απο οτι πριν λιγα χρονια που γνωριζουν,το ψεμμα εχει κοντα ποδαρακια και μεγαλη πατσοκοιλια και δεν μπορει πια να τρεξει γρηγορα να προλαβει να μολυνει και αλλους,εχουμε ηδη φθασει στο σημειο "Ε"...

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα έχουν ήδη ενωθεί αριστεροί - δεξιοί. 1ο μνημόνιο πασόκ, 2ο μνημόνιο σαμαροβενιζέλοι, 3ο συριζοσανέλ. νδ - πασόκ - σύριζα - ανέλ και οι κολαούζοι ποταμοκεντρώοι λες και είναι το ίδιο κόμμα.
Ενεργούν μετά από εντολές "άνωθεν".

polycmike είπε...

Εγώ θα πρότεινα να ανοίξουν στρατόπεδα συγκέντρωσης (γιατί όχι και γκουλάγκ) όπου θα στέλνονται οι "αντιφρονούντες" της παγκοσμιοποίησης.
Αιδώς Αργείοι!!

Ανώνυμος είπε...

Και η σύγχυση καλά κρατεί …

Ως δεξιά θεωρούνται, από τους ΔΕΞΙΟΥΣ ψηφοφόρους η ΝΔ και ΑΝΕΛ, εννοείται πως αυτά τα κόμματα ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ δεξιά και τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα του κοινοβουλίου!
Φροντίζουν άριστα και τα δυο “δεξιά” κόμματα περί αυτού και οι σπερμολόγοι όλων των αποχρώσεων. Μάλιστα τους ΑΝΕΛ τους ονομάζει το δημοσιογραφικό δημιούργημα και ακρoδεξιούς, για να μπερδεύεται ακόμα περισσότερο το σανοφάγο πόπολο, που ψάχνει εναγωνίως για εχθρούς δεξιούς και αριστερούς, κρατώντας για το εαυτό του τον όρο του ορθολογιστή μεταρυθμιστή που αναφέρει και ο δικτάτορας στο παρών διάγγελμα του!

Εάν Κ.Ο. δεν ξεκαθαριστούν οι έννοιες δεξιά , ακροδεξιά , ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ καθώς και εάν εκφράζονται στο Ελληνικό κοινοβούλιο αυτές οι ιδεολογίες ,το πιο πιθανό θα είναι τα εθνικιστικά κόμματα και όλοι όσοι υποστηρίζουμε τον Ελληνικό και Χριστιανικό εθνικισμό όπως περιγράφεται στην εγκυκλοπαίδεια ΗΛΙΟΣ και όχι όπως την περιγράφει η “δεξιά καπιταλιστική βικπαιδεια” να ψάχνουμε να βρούμε για πολλά χρόνια τι φταίει και δεν περπατάει ο …εθνικισμός στην Ελλάδα κατηγορώντας σύσσωμο τον Ελληνικό λαό που του πουλανε οι λαϊκιστές σπερμολόγοι σανό και φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες!

Την δεξιά που δεν υπάρχει ψηφίζει ο δεξιός ψηφοφόρος ΚΑΙ ΕΑΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΞΙΑ αυτό θα υποστήριζε και ο αριστερός ψηφοφόρος που καυχιέται πως έδωσε το αίμα του στον ΕΑΜ ΕΛΑΣ για το έθνος του στην εθνική αντίσταση.
Ο Έλληνας Χριστιανός ορθόδοξος όπως είναι κατά βάση οι Έλληνες, διεθνιστής άθεος ανθέλληνας που οικιοθελώς θα αποποιηθεί την ατομική ιδιοκτησία του χαρίζοντας την στο κράτος – όποιο κράτος , παγκόσμιο η μη - δεν πρόκειται να γίνει ποτέ και όσοι πολλοί μετακόμισαν στον συριζα μετακόμισαν λογω ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ.
Είχαν γνώσει οι φύλακες “δεξιοί” Καραμανλήδες και Παπανδρέειδες για το πώς θα δυναμώσουν τον αριστερό …αντίπαλο τους!

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !

Το μπλογκ μας έχει χαρακτήρα ιδεολογικό, ιστορικό και ερευνητικό, όμως με τα όσα γίνονται στη χώρα αποφασίσαμε να γράψουμε κάτι σχετικό με την επικαιρότητα
Θεόδοτος

http://theodotus.blogspot.gr/2012/02/blog-post_9825.html

Το σχόλιο στην ιστοσελίδα λέει πολλά …για την δεξιά στην Ελλάδα

1. Ανώνυμος12 Φεβρουαρίου 2012 - 9:13 μ.μ.
Όσον αφορά τον Ανώνυμο που λέει στον Θεόδοτο ότι "αυτά έπρεπε να τα είχαμε πει νωρίτερα".
Προσωπικώς, από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 εξηγούσα ότι το πιο επικίνδυνο κομμουνιστικό κόμμα είναι η "Νέα Δημοκρατία". Υπήρξαν πολλοί τότε που λέγανε και σε εμένα τον ίδιο ακόμα(!) ότι "δεν είμαι στα καλά μου, να τα λέω αυτά".
Προσφάτως διευκρίνιζα ότι η ηγεσία του ΛΑ.Ο.Σ. είναι -συνειδητώς ή όχι- μαρξιστική. Η απάντηση: Δημοσιογράφος "δεξιάς" εφημερίδας διέδιδε πως είμαι "τρελλός".
Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν πιστεύουνε ούτε στη Λογική ούτε καν στα ίδια τους τα μάτια: Πιστεύουνε μόνο εκείνον τον οποίο φοβούνται να μη πιστέψουνε.
Δημήτρης Μιχαλόπουλος

Πάλι από εκεί που ενημερώνονται οι Έλληνες , Βικιπαίδεια, μεταξύ αυτών και οι …ξερόλες ορθολογιστές που υπερασπίζονται τις μεταρρυθμίσεις για να ανακάμψει η οικονομία της υπόδουλης Ελλάδας μας…

Ο Εθνικισμός (αγγλ. nationalism) είναι πολιτική ιδεολογία ...
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η έννοια του εθνικισμού, ορίζεται ως εξής: Ο εθνικισμός είναι η απόλυτη και με πάθος προσήλωση των ατόμων στο έθνος τους, η οποία φτάνει ως την περιφρόνηση και την εχθρότητα προς άλλα έθνη τα οποία θεωρεί κατώτερα (πρβ. Σοβινισμός)….

Ακροδεξιά
... Πολλάκις, ο όρος αυτός έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει ιδεολογίες όπως ο Εθνικοσοσιαλισμός κι ο Φασισμός, ενώ είναι άμεσα συσχετιζόμενος με τον ρατσισμό….

Τρεις λαλουν και οι λοιποί χορεύουμε στον ρυθμό τους!

Πάλι σαν πρόβατα στη σφαγή μας πάνε και δεν θα ξέρουμε και γιατί!

Ανώνυμος είπε...

9,35
Ολοι αυτοι που αναφέρεις ειναι αριστεροι , δεν εχουν καμία σχέση με την δεξια ιδεολογια,
Ελληνική πατρίδα θρησκεία οικογένεια ηθη εθιμα αξιες , διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας του γένους των Ελλήνων, την υπερασπιση της ατομικης και συλλογικής ελευθερίας , την υπερασπιση της ατομικής ιδιοκτησίας , της δημόσιας ιδιοκτησιας που πρέπει να παραμένει στην ιδιοκτησια και προς οφελος του ΕΘνους των Ελλήνων και των φυσικών κληρονόμων των κλπ., .
Πράγμα πια που φαίνεται πεντακάθαρα απο τα νομοσχέδια τα οποία ψηφιζουν.
Αλλη μια τρανταχτή απόδειξη περι τούτου , πως είναι δηλαδη ολοι αριστεροί, φαίνεται και απο το οτι ολα τα νομοσχέδια που ψηφίζουν βρίσκουν σύμφωνους τους κομμουνιστες "που δεν κυβέρνησαν".
Πλήν βεβαίως των οικονομικών μέτρων που ουτως η αλλως και αυτοι που κυβερνούν με "βαριά καρδιά "

ψηφίζουν τα φορομπηχτικά μέτρα απαλλοτρίωσης της ατομικής και ΕΘΝΙΚΗΣ μας ιδιοκτησίας για να συντηρείται το σοβιετικό τέρας που τους κρατάει και στην εξουσία.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Ανώνυμος είπε...

Αιδώς Αργείοι!!!
πράγματι,indeed όπως θα έλεγε και ο Nigel Farage,δεν έχουν καμία απολύτως ηθική αναστολή και θα αρχίσουν ήδη να εφαρμόζουν τη στρατηγική που είχαν σχεδιάσει αν πετύχει το Brexit...!!!
Είμαστε σε πόλεμο...!!!

Ανώνυμος είπε...

εδω ενα καταπληκτικο αρθρο για την αρωστημενη σκεψη των κομουνιστων και ειδικα της σημερινης συμοριας του καροτου και του καριερα-χολερα....

http://www.elkosmos.gr/apo-tin-nep-tou-lenin-sto-mnimonio-tou-tsipra/

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2 Ιουλίου 2016 - 8:17 μ.μ.
Η ''δεξιά'' ήταν ανέκαθεν μια πατριδοκάπηλη,''light'' με καπιταλιστικό χαρακτήρα ιδεολογία.Η δε ακροδεξιά που πολλοί θεωρούν κάτι κοντά στον εθνικισμό,ουδεμία σχέση έχει με αυτόν,αφού ουσιαστικά αναφέρεται σε οικονομικές πολιτικές ακραίου καπιταλισμού,άσχετα αν ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει...πατριώτες.Αναφερόμαστε σε έναν όρο που ''γεννάται'' κατά τη Γαλλική Επανάσταση,που απλά επιδίωκε τα πράγματα να μείνουν ως έχουν στη Γαλλία.Και μπορεί να αναφέρονται ως ''συντηρητικοί'',αλλά κάθε άλλο,φιλελεύθεροι είναι.Οι Δεξιοί τα βλέπουν όλα υπό το πρίσμα της εκάστοτε οικονομικής κατάστασης που επικρατεί και ανάλογα πράττουν.Λίγο τους ενδιαφέρει το έθνος και τα πάτρια,απλά δεν εκδηλώνουν τον εθνομηδενισμό των αριστερών.Και προς Θεού δεν υποστηρίζω πως οι σημερινοί αυτοπροσδιοριζόμενοι ως ''δεξιοί'' δεν αγαπούν το Έθνος,απλά η ''ιδεολογία''τους παρά τα όσα λέει περί πατρίδας και θρησκείας,δεν εστιάζει εκεί.Φυσικά η δεξιά δεν ''κολλάει'' με την Ορθοδοξία ως θρησκεία,παρά μόνο τον Προτεσταντισμό ως ψευτοχριστιανικό καπιταλιστικό δόγμα.Εν πάσι περιπτώσει,ο Εθνικισμός περισσότερα κοινά έχει με τον Αναρχισμό του Προυντόν και του Μπακούνιν(μιας και έχουν κοινή ρίζα το κίνημα του Ρομαντισμού) παρά με τη δεξιά.Στόχος μας πιστεύω πως πρέπει να είναι η ανάπτυξη του εθνικιστικού αισθήματος και καμία δεξιά.Οπότε μια χαρά τα λέει ο ανώνυμος 9.35.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΠΙΑ ΔΕΞΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Μόλις τώρα το είδα.''Ρυθμούς'' ήθελα να γράψω και όχι ''μισθούς''.Άσχετο τελείως.Συγγνώμη.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο,
στόχος μας των Ελλήνων πρέπει να είναι η προσέγγιση της αλήθειας, χωρις φόβο και χωρίς πάθος.
Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε και να ενώσουμε οσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια απο τον "σπασμένο καθρέπτη" του Πλούταρχου.

Το οτι η δεξια ιδεολογια βάλλεται απο το μεταπολιτευτικό σύστημα και οχι μόνο , αλλά πολύ πιο πίσω απο την εποχή του φιλελεύθερου "εθνάρχη" Βενιζέλου , η οποία δεξιά νικήθηκε κατα κράτος με τα κανόνια των Αγγλων Γάλλων στον "αγνωστο εμφύλιο" θα πρέπει τουλάχιστον να μας προβληματίσει , για τον εαν η δεξιά κυβέρνησε αυτον τον τόπο στα 100 τελευταία χρόνια.
Το οτι η "δεξιοι" καπηλευτηκαν τις έννοιες Ελληνική πατριδα θρησκεία οικογένεια ηθη εθιμα αξιες , αυτο δείχνει πως οι αξίες αυτές εινια δεξιές και αυτοι απλώς εκμεταλεύτηκαν τους δεξιούς πολίτες αυτης της δύσμοιρης χώρας που ΔΕΝ απελευθώρθηκε το 1821!
Το ιδιο ακριβώς έκαναν οι αριστεροί ηγέτες, εκμεταλεύτηκαν τα παραπάνω τα οποία υποστήριζαν ΚΑΙ οι αριστεροί πολίτες κατηγορώντας τους" δεξιούς " ηγέτες ως πατριδοκάπηλους με μια σημαντικότατη διαφορά.
Η αριστερή μαρξιστική ιδεολογία ολα αυτα τα απεχθάνεται και τα πολεμάει και εκεί βρίσκεται η εκμετάλευση των αριστερών Ελλήνων πατριωτών απο την αριστερά. Καμία αριστερά δεν θα μπορούσε να επιβιώσει στην Ελλάδα ΕΑΝ φανέρωνε το πραγματικό πρόσωπο της , το οποίο φανερώθηκε το 1980 και τώρα σε ΟΛΟ της μεγαλείο.

Καμία σχέση δεν εχει ο φιλευθερισμός με την δεξιά κοσμοθεώρηση. Ο φιλευθερισμός ειναι αριστερός, γένημα θρέμα της Γαλλικής επανάστασης, ελευθερία ισοτητα αδελφοσύνη.

Τότε έκανε και ο καπιταλισμός τα πρώτα του βήματα, που θα οδηγούσε "νομοτελειακά" στον κομμουνισμό;;;;;;;;;
Εκείνη την εποχή αναπτύχθηκαν και τα εθνικιστικά κινήματα....ΤΟΤΕ ΒΟΛΕΥΑΝ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ "ΜΟΔΑΣ"!
Στόχος των τραπεζιτών που υποκίνησαν την ΑΡΙΣΤΕΡΗ Γαλλική επανάσταση ηταν η κατάρευση των Χριστιανικών αυτοκρατοριών , ιδίως της Ρωσικής Χριστιανικής ορθόδοξης και μαζι με αυτές το γκρέμισμα της ΔΕΞΙΑΣ κοσμοθεώρησης. Δεν εννοώ πως δεν έπρεπε να απελευθερωθούμε απο τον οθωμανικό ζυγό...

Οσον αφορά για τους "δεξιούς" στην Ελλλάδα, εαν μου επιτρέπεις θα σε συμβούλευα να ριξεις μια ματιά στο διαδείκτυο για
οι καταβολες του χ φιλελευθερισμου στην Ελλάδα.

Εαν θέλεις ρίξε μια ματιά στο μπλογκ του θεόδοτου, για μια δεξιά κοσμοθεώρηση.

Κ.Ο. ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις , πως κάνω ανακατεύθυνση εκμεταλευόμενος την "Ελληνική φιλοξενία σου", απλά πιστεύω πως εαν η πραγματική δεξιά δεν καταφέρει να βγάλει την "ρετσινιά" που της φόρτωσαν οι "δεξιοι" και οι αριστεροί , ο Ελληνικός Χριστιανικός ορθόδοξος εθνικισμός , που ασπάζεται αυτές τις δεξιές θέσεις δεν πρόκειται ποτέ να βρεί τον δρόμο και την αποδοχή που του αξίζει απο "ΟΛΟΥΣ" τους Ελληνες.
Θα ξεπετάγονται συνεχώς ΑΡΔΗΝ φιγδην μιγδην αριστερά κινήματα τα οποια και πάλι πανε να εκμεταλευτούν τα Ιερά και τα όσιο των Ελλήνων , κατηγορώντας τους δεξιούς ως πατριδοκάπηλους και τους εθνικιστές ως
φασίστες και ναζιστές...οραματιζόμενοι πάντα την μαρξιστική κοινωνία τους.

Ζητώ συγγνώμη που "έφυγα" απο τους εξωγήινους, προσπαθώντας να "φτάσω" το κατά δύναμην στον Πυθαγόρα
"Τας λεωφόρους μη βαδίζειν"...

Ανώνυμος είπε...

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω.Καταρχάς γράφεις:''Το οτι η "δεξιοι" καπηλευτηκαν τις έννοιες Ελληνική πατριδα θρησκεία οικογένεια ηθη εθιμα αξιες , αυτο δείχνει πως οι αξίες αυτές εινια δεξιές''.Αυτό δεν είναι σωστό,μιας και οι αριστεροί καπηλεύονται την Πατρίδα,ο υπουργός Κοτζιάς έχει βγάλει και ένα βιβλίο,το ''πατριωτισμός και αριστερά''.Δε σημαίνει κάτι αυτό.Δηλαδή δεν ανήκει η αγάπη για την Πατρίδα στους αριστερούς,όπως βέβαια ούτε στους δεξιούς.Και ο Βελουχιώτης είχε βγάλει πατριωτικό λόγο στη Λαμία,αλλά άλλα έλεγε,άλλα πίστευε,άλλα έκανε.Οι δεξιοί ανήκουν στους ''εθνικόφρονες'' ,καμία σχέση με τους εθνικιστές.Απλά εμφανίζουν πίστη στις παραδόσεις όπως τις βρήκαν από τους πρόγονους τους,τίποτα περισσότερο,τίποτα λιγότερο.Οι εθνικιστές προτίθενται να δώσουν μάχη για το Έθνος,είναι για αυτούς το ύψιστο ιδανικό και όχι μια απλή αναγνώριση του Έθνους όπως των δεξιών.Τέλος πάντων παίζουμε με τις λέξεις,απλά μου φαίνεται περίεργο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της Πατρίδας και του Έθνος,αντί να αυξάνεται το εθνικιστικό κίνημα,να μένουμε στάσιμοι με τη δεξιά και τη ...ριζοσπαστική δεξιά και δε συμμαζεύεται.
Τέλος αυτό που θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι η ''ρώσικη ορθόδοξη αυτοκρατορία'' μόνο φίλη των Ελλήνων δεν υπήρξε,παρά μόνο κατά όνομα.Αρκεί να αναφερθώ στα Ορλοφικά.Το ότι είναι και αυτοί Ορθόδοξοι(οι Ρώσοι) μπορεί να λέει πολλά ,μπορεί και τίποτα.Στην προκειμένη περίπτωση δε λέει κάτι. Φερ' ειπείν,με τους Ιρλανδούς εθνικιστές του πάλαι ποτέ IRA μεγαλύτερη ταύτιση μπορεί να έχει ένας Έλλην εθνικιστής κι ας μην είναι ορθόδοξοι,παρά με τους πανσλαβιστές.Και εξάλλου για να γυρίσουμε στο θέμα,όπως αναφέρει και το άρθρο,το πρόβλημα τους είναι ο εθνικισμός και καμία δεξιά,όπου ως ''ιδεολογία'' άγεται και φέρεται μεταξύ κεντροδεξιάς και ...ριζοσπαστικής δεξιάς.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Ο "Νότιος" τα λέει πολύ σωστά!
Από εμένα τα συγχαρητήριά μου!
Οι όροι "δεξιά" και "αριστερά" είναι γεννήματα της Γαλλικής επανάστασης και του Διαφωτισμού. Χρησιμεύει στο "διαίρει και βασίλευε"!
Η διαχωριστική γραμμή εν έτει 2016, είναι διεθνισμός (καπιταλιστικός ή προλεταριακός δεν έχει σημασία) απέναντι στον Εθνικισμό. Και αυτό είναι ολοφάνερο πλέον και στα κέντρα αποφάσεων παγκοσμίως.
Η παγίδα έγκειται στην επίκληση του "εθνικισμού" από ανθρώπους που είναι "αντί" γενικώς και αορίστως, χωρίς να προτείνουν κάτι για το αύριο του Λαού τους στην καλύτερη, ή -στην χειρότερη- που έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν και αποδείχτηκαν πιο γραφικοί και από την Αστυπάλαια...

Ανώνυμος είπε...

Κατηγορείσαι ότι την έκλεψες την είδηση από το μπλογκ του Σπ. Χατζάρα και ότι όφειλες να τον αναφέρεις σαν πηγή γιατί αυτός... την είδε πρώτος!

Για την ακρίβεια, την αντέγραψε πρώτος! Από που την αντέγραψε δεν μας λέει (φυσικά όχι από το Foreign Policy, σιγά μην είναι και τακτικός αναγνώστης του αμερικάνικου περιοδικού Foreign Office), αλλά έχει την απαίτηση εμείς να λέμε από που τις βρήκαμε τις ειδήσεις αλλιώς έχουμε έχθρα!

Σκληρό το γήρας, αρχίζει και το χάνει ο φουκαράς.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σπύρος Χατζάρας γκρινιαζει γιατι δεν ανεφερες οτι και καλα αυτος πρωτος ανηρτησε το εν λογω αρθρο απο το Foreign Policy.

http://deltio11.blogspot.gr/2016/07/blog-post_40.html

SkyWatcher είπε...

Μάλιστα.
Την είδηση την είδα στο Occidental Dissent εδώ, ένα site το οποίο επισκέπτομαι σχεδόν καθημερινά. Από εκεί και το screenshot της ανάρτησης. Επειδή ήθελα να διαβάσω όλο το άρθρο πήγα στο πρωτότυπο του Foreign Policy.
(Και να φανταστείς ότι πρόσφατα πήρα βιβλίο του κ. Χατζάρα)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Skywatcher,μην ''σπάζεσαι'' για τον κ.Χατζάρα.Όχι ότι έχω κάτι με τον άνθρωπο,αλλά κάθε μήνα που αγοράζω τον ελεύθερο κόσμο,το μόνο άρθρο που δε διαβάζω είναι του κ.Χατζάρα.Όχι επειδή έχω κάποια εμπάθεια απέναντι του,απλά δυσκολεύομαι να βγάλω άκρη με την ασυνάρτητη γραφή του.Τα άρθρα του περιλαμβάνουν θέματα της επικαιρότητας,της Ιστορίας που προσπαθεί να τα συνδέσει με αυτά της επικαιρότητας,ειρωνείες και όλα αυτά μαζί σε ένα περιτύλιγμα του ''χιούμορ'' του ,που το κάνει όλο και πιο δυσνόητο.Ήθελα να καταλήξω λοιπόν,απορώ αν θα καταφέρεις να βγάλεις άκρη με το βιβλίο που αγόρασες,του κ.Χατζάρα!
Αυτό που ήθελα να σε πληροφορήσω από τη μεριά μου,είναι ευχάριστο,δηλαδή το νέο τεύχος του περιοδικού Patria,χρησιμοποιεί ως πηγή ένα από τα άρθρα σου,(συγκεκριμένα ένα άρθρο όπου αναφέρεσαι στον ''ρατσισμό'' των Άγγλων που όμως στην ουσία ψηφίζουν το εργατικό κόμμα που έφερε αλλόφυλους στη Βρετανία).Ομολογώ πως χάρηκα πολύ όταν το είδα στις πηγές του άρθρου μιας και μου φάνηκε γνώριμη η όλη κατάσταση με το ιστολόγιο σου.Τέλος πάντων,σκέφτηκα να σε πληροφορήσω.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Έχει και συνέχεια το παραλήρημα. Εδώ μας τα εξηγεί όλα:

https://deltio11.blogspot.gr/2016/07/blog-post_75.html

Ανώνυμος είπε...

1)
«Αριστεροί και δεξιοί να συμμαχήσουν ενάντια στον εθνικισμό για να σωθεί η παγκοσμιοποίηση»

Αυτός ήταν ο τίτλος του άρθου και αυτόν σχολίασα και νομίζω πως είμαι ΕΝΤΟΣ του θέματος!
Εάν ερμηνεύω σωστά τα κόκκινα γράμματα , νομίζω πως και εσύ Κ.Ο. πιστεύεις πως τα παλιά κοσμοείδωλα δεξιά αριστερά έχουν γκρεμίσει.
Δεν θα συνέχιζα να σχολιάζω εάν δεν ήμουν πεπεισμένος πως αυτή η λογική μας οδηγεί εκεί που θέλουν οι νεοταξιτες!
Στον ΕΜΦΥΛΙΟ. Εάν καταφέρουμε αυτήν την φορά να τον αποφύγουμε θα έχουμε κερδίσει τα πάντα ένα όχι ΧΑΜΕΝΟΙ και πάλι!
Συγγνώμη για το σεντόνι, εάν το βρίσκεις ανούσιο και ανώφελο , ξέρεις ….η μαρμάγκα

Από την “ΕΠΙΣΗΜΗ” βικπαιδεια οι ορισμοί:
“Ο όρος Δεξιά στην πολιτική, σήμερα, αναφέρεται στις πολιτικές που προωθούν την ιδέα της συντήρησης. Η ιδεολογία της δεξιάς ασπάζεται την προάσπιση των θρησκειών και των εθνικών παραδόσεων, γιατί αποτελούν, κατ' αυτή, αναπόσπαστο στοιχείο κάθε κοινωνίας, απαραίτητο για την μετεξέλιξη και τη διαρκή πρόοδό της.
Ο όρος αναφέρεται κυρίως σε αντιλήψεις και θέσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν ως συντηρητικές, με την πολιτική έννοια του όρου, που αφορούν δηλαδή τη διαφύλαξη της ιστορικής εθνικής κληρονομιάς και της θρησκείας, σφυρηλατώντας την αυθόρμητη τάξη κάθε κοινωνίας.”
«Αριστεροί και δεξιοί να συμμαχήσουν ενάντια στον εθνικισμό για να σωθεί η παγκοσμιοποίηση»


Αυτά που οι νεοταξίτες ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ως ΔΕΞΙΑ κόμματα για να τους θέσουν σε ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ με τους εθνικιστές και να τους ωθήσουν σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τους αριστερούς , τι σχέση έχουν με τα παραπάνω;

Καμία!

Έχουν άμεση σχέση όμως με αυτούς τους “δεξιούς”!

“Ανάλογα με την εποχή και τα συμφραζόμενα ωστόσο ο όρος υπόκειται σε διαφορετικές ερμηνείες:
ως δεξιοί χαρακτηρίζονται στη σύγχρονη εποχή του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, οι οπαδοί της ελεύθερης αγοράς στην οικονομία.”

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!!!!!!!!!

"παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού",
ΑΡΑ ΔΕΞΙΟΙ , ετσι δεν εχει επικρατήσει ;
Αρα ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!
Δεν τους αναφέρει αλλά θέλει προσοχή το γιατί, το λέει Εντός του άρθρου αλλά όχι στον τίτλο!

Η άποψη μου είναι πως ίσως και να πλησιάζει η διάλυση της Ευρώπης ΑΛΛΑ τα αφεντικά εγχώρια και παγκόσμια πρέπει να την βγάλουν καθαρή, όπως την έβγαλαν καθαρή και οι δοσίλογοι επί ναζιστικής κατοχής…η να ΜΗΝ διαλυθεί καθόλου συνεχίζοντας προς τον παγκόσμιο κομμουνισμό!

Θέλετε να συνεχίζουμε όλους αυτούς τους πραγματικά δεξιούς, που πιστεύουν σε όλα όσα αρχικά αναφέρονται στον όρο ΔΕΞΙΑ να τους βάζουμε ΑΠΕΝΑΝΤΙ στους εθνικιστές;
Θέλετε να τους χαρίσετε στους αριστερούς φιλελεύθερους, εφόσον οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι , οι ΔΕΞΙΟΙ ψηφοφόροι αυτών των φιλελεύθερων κομμάτων πιστεύουν πως ΨΗΦΙΖΟΥΝ και υποστηρίζουν την ΔΕΞΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ;
Κακώς κάνουν και υποστηρίζουν μια τέτοια δεξιά που όμως ΔΕΝ υπάρχει στο Ελληνικό κοινοβούλιο – φαίνεται από τα έργα τους – πλην όμως πιστεύουν πως υπάρχει αλλά “δεν τους αφήνουν” οι αριστεροί – είτε εντός είτε εκτός κοινοβουλίου με τις πορείες απεργίες τους - να κάνουν πράξη την δεξιά ιδεολογία τους ;

Εάν πάλι πιστεύεται πως θα τους πείσετε να ψηφίσουν Χ.Α. , είτε απλά να συμπαραταχτούν στους αγώνες με την Χ.Α , τότε πραγματικά η συζήτηση αυτή δεν έχει κανένα νόημα, τουλάχιστον για έμενα ΑΛΛΑ από ότι φαίνεται και για πάρα πολλούς Έλληνες!
Λυπάμαι εάν απογοητεύω κάποιους αλλά ...
Εξάλλου προσωπικά ποτέ δεν μου άρεσαν και δεν μου αρέσουν οι …“έτοιμες σερβιρισμένες λύσεις”!
Συνεχιζεται...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4 Ιουλίου 2016 - 9:20 μ.μ.
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!Χαίρομαι που υπάρχει ταύτιση απόψεων περί του εθνικισμού που πρεσβεύουμε.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

2)
Δεν πρέπει κάποτε να αποκαλυφθεί η αλήθεια;
Αυτή δεν πρέπει να είναι ο ζητούμενο όλων μας;
H λύση θα λάμψει αυτόματα , χωρίς κανέναν διχασμό!

Τα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα από την εποχή του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ Βενιζέλου και μετά - απόγονοι του οποίου κυβερνούν , εύχομαι να τα γνωρίζεις αυτά καθώς και οι λοιποί σχολιαστές - ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΕΞΙΑ!
Εθνικόφρονες ήταν οι Βασιλικοί,.
Για όσο λίγο δε έκαναν την εμφάνιση τους ως κυβερνώσα παράταξη τότε πραγματικά ξεσπούσε ΕΜΦΥΛΙΟΣ μέσα στην Ελλάδα από τους αριστερούς και ας διέγραφαν χρέος και ας χάριζαν και δάνεια. Μεταξάς - Παπαδόπουλος !
Πλην όμως δολοφόνους τους ανεβάζουν δολοφόνους και φασίστες τους κατεβάζουν, όλα τα κόμματα του συντ. τόξου και ηρωοποιούν τους κομμουνιστές!
Ποιο πραγματικά δεξιό κόμμα θα το έκανε αυτό;
Κανένα , άρα δεν υπάρχει στο κοινοβούλιο!

Δεν πρέπει να γίνει κατανοητό πως η Ν.Δ. πασοκ ποταμι λεβεντες και λοιπά ΔΕΝ είναι δεξιά κόμματα ΑΛΛΑ αριστερά;
Δεν πρέπει να αποκαλυφθεί πως όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου έχουν ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ υπόβαθρο έτσι που να μην εμφανίζονται όλο και νέα ονόματα ΜΑΡΞΙΣΤΩΝ σωτήρων που δεν κυβέρνησαν…

Εύλογο ερώτημα!
Τι θα κερδίσουμε οι Έλληνες , εάν αυτό καταφέρουμε και αποκαλυφθεί;
Θα πέσει στα κεφάλια τους όλη η εκατοντάχρονη προπαγάνδα τους πως για ΟΛΑ τα κακά και άσχημα ευθύνεται η δεξιά ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ – τα πρόσωπα μου είναι αδιάφορα ΟΛΑ τα πρόσωπα - και εφόσον η δεξιά ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ευθύνεται ποιος απομένει;
Η αριστερή ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ που κυβέρνησε όλα αυτά τα 100 χρόνια ΚΑΙ συνεχίζει να κυβερνά!
Αυτόματα άλλαξαν ΟΛΑ , αυτό δεν το δέχεσαι;
Αυτόματα αποφεύγεται ο εκκολαπτόμενος και από πολλούς προωθούμενος ΕΜΦΥΛΙΟΣ!

Δεν το δέχεσαι ΠΑΜΕ στην δική σου λογική!

Ωραία λοιπόν τους βάζουμε ΟΛΟΥΣ δεξιούς και αριστερούς απέναντι στον εθνικισμό!
Δεν αποσαφηνίζουμε τις ιδεολογίες τους έτσι που να γίνει αντιληπτό το τι πραγματικά πρεσβεύουν αυτοί που κυβερνούν και όσοι αριστεροί “δεν κυβέρνησαν”.

ΠΑΜΕ απλά ως ΕΛΛΗΝΕΣ εθνικιστές Χριστιανοί ορθόδοξοι πατριώτες – για εμένα αυτοί είναι οι ΓΝΗΣΙΟΙ εθνικιστές οτιδήποτε άλλο ως π.χ. ναζιστές φασίστες δεν με αγγίζει και είμαι ΑΠΕΝΑΝΤΙ - ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, στην Ευρώπη και στο ευρώ και μάντεψε ποιους θα έχεις “συμπαραστάτες” σου!
Τους ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ που “δεν κυβέρνησαν” και λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα!
Έξω από την Ευρώπη των μονοπωλίων , έξω από το ευρώ , όχι στην παγκοσμιοποίηση ΚΑΙ … άντε να ΠΑΜΕ σε νέο εμφύλιο “να ησυχάσουμε” χωρίς να ξέρουμε για ποιο λόγο διχαζόμαστε, εφόσον αρνούμαστε να βγάλουμε τις μάσκες των κομμάτων τσουβαλιάζοντας τους όλους μαζί …ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ!

Εθνικιστές που θα παλεύουν πραγματικά για μια ελεύθερη Ελλάδα στηριγμένη στις πατροπαράδοτες αξίες της δεξιάς μεταξύ αυτών και η ατομική και ΕΘΝΙΚΗ ιδιοκτησία , η ελευθερία ατομική και συλλογική , που ασπάζεται και η τεράστια πλειοψηφία των αριστερών απλών ψηφοφόρων – ΟΧΙ ΟΜΩΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ , αυτό βλέπω δεν το λαμβάνεις υπόψη σου και μου γράφεις για πατριωτική αριστερά και βελουχιωτηδες, φίλε Γιώργο - και θα έχουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ τους και ΠΑΛΙ τους κομμουνιστές που δεν κυβέρνησαν!

Και η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεξιών και αριστερών;
Θεατές!
Άσε να βγάλουν τα μάτια τους … ΤΑ ΑΚΡΑ!!!!!!!
Αμφιβάλλει κανείς;
Εάν γνώριζαν θα ήταν καλλίτερα , ναι η όχι;

Τα κατασκεύασαν ήδη …ΤΑ ΑΚΡΑ , φίλοι του Κ.Ο. δεν είναι μόνο οι εθνικιστές , ποτέ δεν θα άφηναν την παγκσομιοποιήση ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ!
Πρέπει να υπάρχουν ΔΥΟ που θα παλεύουν ενάντια της ,να αλληλοεξοντώνονται και να εμφανίζονται οι “ δεξιοί” και οι αριστεροί ως θεματοφύλακες της τάξης και της ασφάλειας!
Εάν παρεκτραπούν που ΘΑ παρεκτραπούν – έστω και άθελα τους – ο παγκόσμιος η τοπικός σε περίπτωση διάλυσης της παγκοσμιοποίησης “ΕλιτοΣταλιν” θα εμφανιστεί να επιβάλει την τάξη. Ήδη το γυροφέρνουν και το ομολογούν!

“Δηλαδή, τα διάφορα κομμάτια των κομμάτων από την αριστερά και δεξιά θα μπορούσαν να συγκλίνουν … ενάντια στις ιδεολογικές δυνάμεις που συγκεντρώνονται στα άκρα των δύο πλευρών”

Ανώνυμος είπε...

ελα βρε παιδια μην τον κατηγορειτε τον Χατζαρα δεν ειναι κακοπροαιρετος,καλος ειναι, αλλα βιαζεται και ειναι λιγο παρορμητικος,ας μην χωριζομαστε μεταξυ μας,ολοι ψαχνουμε ενα φως στο σκοταδι,και λαθη θα κανουμε και μαλακιες μπορει να πουμε,αλλα πρεπει μα ειμαστε πανω απο ολα ενωμενοι και αγαπημενοι.