Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

ΓΑΛΛΙΑ: Ζαν Μαρί Λεπέν: «Πιο κοντά πλέον στις ιδέες μου είναι ο Σαρκοζί, παρά η κόρη μου!»,



"Αν θέλατε κάποια επιβεβαίωση του πόσο πολύ προς τα δεξιά έχει πάει ο Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να εκλεγεί, αυτή ήρθε με τα λόγια του Jean-Marie Le Pen, πρώην ηγέτη του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου", διαβάζουμε στην Local.

Και συνεχίζει:

Ο Jean-Marie Le Pen, πατέρας της σημερινής αρχηγού του κόμματος, Marine, επέκρινε την κόρη του ότι είναι πάρα πολύ «κεντρώα» και ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι ο πραγματικός κληρονόμος του είναι ο Νικολά Σαρκοζί.

Ο Σαρκοζί, ο οποίος νίκησε τον Jean-Marie Le Pen στις προεδρικές εκλογές του 2007, αγωνίζεται να κερδίσει τις προκριματικές εκλογές του κεντροδεξιού κόμματος το Νοέμβριο, για να έχει ισχυρή πιθανότητα να επανεκλεγεί αρχηγός του κράτους τον επόμενο Μάιο.

Ως μέρος της εκστρατείας του για να νικήσει τον αντίπαλό του Ζιπέ, ο Σαρκοζί έχει καταλάβει το χώρο που παραδοσιακά κατείχε το Εθνικό Μέτωπο του Λεπέν.

Έχει μιλήσει επανειλημμένα για την ανάγκη η Γαλλία να θέσει τέρμα στη μετανάστευση, να κλείσει τα σύνορά της, να φυλακίσει τους υπόπτους που έχουν συμπάθειες στην τζιχάντ και για το πώς οι μουσουλμάνοι πρέπει να αφομοιωθούν στο γαλλικό πολιτισμό.

Ο Le Pen ο πρεσβύτερος λέει:

«Αυτός καταλαμβάνει τον χώρο που η Marine Le Pen έχει εγκαταλείψει για να πάει στο κέντρο. Ο Σαρκοζί από την άλλη πλευρά έχει εγκαταλείψει τον κεντρώο χώρο για να κατευθυνθεί προς την εθνικιστική και λαϊκιστική δεξιά, που κερδίζει την κοινή γνώμη λόγω της πίεσης των πρόσφατων γεγονότων».

«Δεν είμαι εγώ που έχω γίνει περισσότερο σαν τον Σαρκοζί, είναι αυτός που έχει γίνει περισσότερο σαν τον Jean-Marie Le Pen», δήλωσε ο πρώην αρχηγός του FN.

Στη συνέχεια ο Le Pen επέκρινε την κόρη του για την πρόσφατη αποκήρυξη του logo του Εθνικού Μετώπου με την φλόγα και τα αρχικά FN. «Είναι αυτοκτονία», είπε.

Σε μια πρόσφατη προεκλογική συγκέντρωση της Marine Le Pen κάθε μνεία του Εθνικού Μετώπου, ακόμη και του ονόματος «Le Pen» εξαφανίστηκε από τις αφίσες, καθώς η ίδια προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τα πιο ακραία στοιχεία μέσα στο κόμμα και να κάνει τον εαυτό της πιο εκλόγιμο.

«Δεν ξέρω ποιον θα ψηφίσω. Κατά τη διάρκεια των επόμενων επτά μηνών οτιδήποτε μπορεί να συμβεί», είπε ο Jean-Marie Le Pen.

Σε ένα άλλο άρθρο, του πατριωτικού - καθολικού ‘Le Salon Beige’, επικριτικό στην μεταβολή της πολιτικής σκέψης της Μαρίν Λεπέν, σχετικά με το Ισλάμ, διαβάζουμε:

Η Marine Le Pen, το 2009 θεωρούσε ότι το Ισλάμ ήταν απολύτως ασυμβίβαστο με το laïcité (κοσμικό χαρακτήρα του κράτους):

"Νομίζω ότι η Γαλλία μπορεί να είναι κοσμική γιατί είναι χριστιανική από τον πολιτισμό, και μπορούμε να δούμε ότι οι μουσουλμανικές χώρες έχουν τη μεγαλύτερη δυσκολία στο να γίνουν κοσμικές. Οι μουσουλμανικές χώρες που είναι εκκοσμικευμένες γενικά έχουν αναγκαστεί να γίνουν εκκοσμικευμένες (...) η laïcité είναι απολύτως ασυμβίβαστη με το Ισλάμ, διότι το Ισλάμ συγχωνεύει το πνευματικό με το τωρινό".

Όμως το 2016, η Le Pen δήλωσε στο TF1, ότι το «εκκοσμικευμένο» Ισλάμ είναι συμβατό με τη Δημοκρατία:

"Για περισσότερο από έναν αιώνα, στη Γαλλία, ζήσαμε σε απόλυτη ηρεμία στο πλαίσιο ενός συστήματος laïcité. Δεν ήταν μέρος των δημόσιων συζητήσεων, επειδή κανείς δεν αρνήθηκε ότι η Γαλλία είχε χριστιανικές ρίζες και εκκοσμικεύτηκε από τον Διαφωτισμό. Πρέπει οι μουσουλμάνοι να απαντήσουν σε αυτήν την ερώτηση. Από την πλευρά μου, νομίζω ότι η απάντηση είναι ναι. Ένα Ισλάμ, όπως το γνωρίζουμε, εκκοσμικευμένο από τον Διαφωτισμό, όπως και οι άλλες θρησκείες".

Σημείωση: Δεν περίμενε τον «Διαφωτισμό» ο Χριστιανισμός για να αναγνωρίσει τον διαχωρισμό Εκκλησίας / κράτους. Ο Διαφωτισμός επιχείρησε να εξολοθρεύσει τον Χριστιανισμό με αίμα. Ο νόμος του 1905 προσπάθησε να διαιρέσει τη Γαλλία στα δύο: η κοσμική και η Καθολική, αλλά ένα έθνος που χωρίζεται σε δύο ξεχωριστά κομμάτια δεν μπορεί να επιβιώσει. Η σχέση του γαλλικού κράτους με τους Γάλλους Καθολικούς, με την πάροδο του χρόνου επιδεινώθηκε καθώς το κράτος έγινε όλο και πιο σοσιαλιστικό και καθώς οι άνθρωποι έχασαν το ενδιαφέρον τους για τη θρησκεία. Είναι πλέον αδιανόητο ότι μια ρήξη όπως ο νόμος του 1905, θα μπορούσε να επαναληφθεί με μια ολοκληρωτική, άκαμπτη και κατακτητική ιδεολογία, όπως είναι το Ισλάμ.

Είτε αστειεύεται, είτε προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των δημοσιογράφων, ισλάμ «εκκοσμικευμένο» δεν υπάρχει, εκτός από το μυαλό του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος δημιούργησε την έννοια του «Ισλάμ της Γαλλίας». Για χρόνια ο Σαρκοζί ήταν ο στόχος των επικρίσεων της Marine Le Pen και τώρα αυτή κάνει ακριβώς ό, τι έκανε εκείνος! Λέει ότι το Ισλάμ μπορεί να «τροποποιηθεί» για να προσαρμοστεί στη Δημοκρατία!

Η Marine ακολουθεί ένα δρόμο συνεχούς οπισθοδρόμησης τους τελευταίους μήνες, καθώς προσπαθεί να επινοήσει μια κομματική πλατφόρμα που ελπίζει ότι θα την οδηγήσει αλάνθαστα σε νίκη το 2017. Αυτός είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί παραδοσιακοί καθολικοί - μέλη του Εθνικού Μετώπου και άλλων δεξιών κομμάτων προσπαθούν να σχηματίσουν νέες ομάδες και ενώσεις για να ενισχύσουν την εικόνα του κόμματος στο μυαλό των αυθεντικών συντηρητικών ψηφοφόρων. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γαλλική δεξιά δεν σταματούν ποτέ - διχόνοια, καυγάδες και αδυναμία να είναι πατριωτική χωρίς ενοχές. Η Marine θέλοντας να είναι μοντέρνα, και στο πνεύμα της εποχής, για άλλη μια φορά, όπως έκανε το 2007, προσανατολίζεται σε αντι-παραδοσιακό έδαφος, σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί το κόμμα από το λεκέ του «παλιού παρελθόντος».

Πρέπει να προστεθεί ότι η Marine, όπως και τόσοι λίμπεραλ Γάλλοι, έχουν την τάση να εξιδανικεύουν τον Διαφωτισμό και έχουν λίγο ενδιαφέρον για τα καθολικά χριστιανικά δόγματα και τελετουργικά, και πολύ λιγότερο για τη μοναρχία.

Το άρθρο πάντως του Salon, στρέφει τα βέλη του και κατά του Jean-Marie Le Pen, ο οποίος το 1989, θεωρούσε το Ισλάμ ασυμβίβαστο με την Ευρώπη:

"Πιστεύω βαθιά ότι για πολύ σοβαρούς λόγους το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό ... αυτό δεν εξαρτάται από εμάς, είναι η Σαρία, είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος στο Ισλάμ να διαχωρίσει το κοσμικό από το ιερό, την θρησκεία από την πολιτική ... και για αυτό είμαι αντίθετος με την μεταναστευτική πολιτική, ιδίως μουσουλμάνων υπηκόων στη χώρα μας".

Το 2009, ωστόσο, ο Jean-Marie Le Pen, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει το "ασυμβίβαστο" των πέντε πυλώνων του Ισλάμ με τον γαλλικό τρόπο ζωής, απάντησε αρνητικά, επιχειρώντας να βάλει στην ίδια ζυγαριά Ισλάμ και Χριστιανισμό. Είπε:

"Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει. Θεωρητικά, και οι χριστιανικές θρησκείες ήταν θρησκείες της ειρήνης, της αδελφοσύνης και της αγάπης. Αυτό δεν εμπόδισε τους Καθολικούς και τους Προτεστάντες να κόβουν ο ένας τον λαιμό του άλλου για αιώνες, όπως γίνεται στην Ιρλανδία, ακόμη και σήμερα".

Σημείωση: Αφελής (;) και άστοχη περιγραφή του Χριστιανισμού ως κάτι που αφορά την «ειρήνη, την αδελφοσύνη και την αγάπη». Οι δε συγκρούσεις σε χριστιανικές χώρες είχαν πολιτικό και όχι θρησκευτικό υπόβαθρο.

Το άρθρο προχωρά σε σχόλια του πατριώτη πολιτικού Jacques Bompard (δημάρχου & πρώην μέλους του FN), το 2009, σε απάντησή του προς τον διορισθέντα από τον Σαρκοζί, Eric Besson, ο οποίος είχε δηλώσει ότι το Ισλάμ είναι συμβατό με τη Δημοκρατία:

«Αυτή η θρησκεία δεν είναι συμβατή με τη δημοκρατία ή με τον λαϊκό χαρακτήρα του κράτους, διότι είναι ταυτόχρονα μια πολιτική, οικονομική και ακόμα και πολιτισμική θεωρία. Ως εκ τούτου, είναι απόλυτη, όχι μόνο θρησκευτικά, αλλά και παγκόσμια, καθώς δείχνει και η εξέλιξη της μουσουλμανικής κοινότητας στην Γαλλία, με την μαντίλα, το Haik (παραδοσιακό αλγερινό ένδυμα που φοριέται σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της γαλλικής αποικιοκρατίας), τις σημαίες κατά τη διάρκεια γάμων, τα πρώτα ονόματα που δίνονται στα παιδιά τους: Οσάμα ή Τζιχάντ…».

Το άρθρο κλείνει με απόσπασμα από τον Eric Zemmour, ο οποίος διαφωνεί με την Marine Le Pen σχετικά με το ζήτημα του Ισλάμ:

«Το Ισλάμ δεν είναι μια θρησκεία, είναι ένας νόμος, ένα έθνος (...) Μετριοπαθής μουσουλμάνος δεν υπάρχει. Υπάρχουν απλώς άνθρωποι που εφαρμόζουν το Κοράνι κυριολεκτικά και άλλοι που δεν το εφαρμόζουν κατά γράμμα και που ξέρουν ότι δεν είναι καλοί μουσουλμάνοι. Αν είναι Γάλλοι, πρέπει οι ίδιοι να αποκολληθούν από ό, τι είναι η θρησκεία τους».

Προφανώς το 94% των ψηφοφόρων του Εθνικού Μετώπου δεν συγχρονίζεται με τα λεγόμενα της Marine, δεδομένου ότι αυτό είναι το ποσοστό που πιστεύει ότι το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με τη Δημοκρατία σύμφωνα με την παραπάνω ψηφοφορία, ψηφοφόρων όλων των κομμάτων (FG και PS είναι αριστεροί, MoDem κεντρώοι, UMP κεντροδεξιοί και FN οι του Εθνικού Μετώπου):

Στο σύνολό τους, το 74% των Γάλλων αισθάνονται ότι το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με τη Δημοκρατία.

ΥΓ: Στο κεντροδεξιό κόμμα, ο Αλέν Ζιπέ προηγείται με 26%-34%. Ο Νικολά Σαρκοζί αποσπά ποσοστό 18%-23%. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Μαρίν Λεπέν με 25%-28% θα συμμετάσχει στον δεύτερο γύρο.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Από εδώ κι εδώ

14 σχόλια:

Ρωμανός είπε...

To λάθος της Μαρίν είναι που προσπαθεί να "στρογγυλέψει" τις γωνίες της γιατί γνωρίζει πως με την καθαρή ιδεολογική πλατφόρμα του πατέρα της δεν θα αφεθεί ποτέ από τα μήντια και το πολιτικό σύστημα να κυβερνήσει.

Το σωστό κατά τη γνώμη μου (και αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλα τα εθνικιστικά κόμματα, σαν στρατηγική προπαγάνδας) είναι να παρουσιάσουν τις ιδέες τους, ακριβώς αυτές και όχι κάτι άλλο, με ένα θελκτικό περιτύλιγμα (όπως έχει καταφέρει εδώ και δεκαετίες η εγκληματική αριστερά) ώστε να βρούν μεγαλύτερη απήχηση στις μη σκεπτόμενες μάζες.

Τώρα βέβαια για το αν η Λε Πεν εφαρμόσει όντως μια εθνική ατζέντα και απλώς τώρα υποκρίνεται για να καταφέρει να ανέλθει στην εξουσία, ή όχι, αυτό μπορούμε να το δούμε μόνο στην πράξη, αν δηλαδή εκλεγεί.

Ανώνυμος είπε...

ολοι υποπτοι είναι για κρυφοσιωνιστες,εγω κανεναν δεν εμπιστεύομαι,οι κωλοτουμπες στην σημερινη εποχη των καλοπερασάκηδων απανταχου είναι συνηθες φαινομενο,και το ψευδος και η υποκρισια είναι τα μονα οπλα που εχουν λογω ανικανότητας.

Polyc Mike είπε...

Αγαπητέ μου,

αν δεν απευθυνθείς στις "μάζες", πώς θα ανέλθεις (εν μέσω ντημοκρατικού καθεστώτος) στην εξουσία?

Περιμένω εναγωνίως την απάντηση σου!!

Polyc Mike είπε...

Το θέμα είναι,

αν θα βρεθεί στην Ελλάδα μία ETA ή ΙRA?
... οι δε Γαλλία και Γερμανία, ουδόλως με ενδιαφέρει!!

Ανώνυμος είπε...

Όμως φίλε μου πρέπει και να υπάρχει ένα όριο στον ευτελισμό των ιδεών που υπηρετείς. Άλλο να εκλαικεύεις λίγο τον πολιτικό σου λόγο, άλλο να στρέφεις την προσοχή και να εστιάζεις στα ζητήματα ή στις πτυχές αυτων που αφορούν τις λαικές μάζες, και άλλο να αποκηρύττεις τις ιδέες σου και να γίνεσαι αυτό που πολεμάς.

Ανώνυμος είπε...

Το να βγεί κανείς στην εξουσία, το μόνο που χρειάζεται είναι να προσκυνήσεις.
Εαν το κάνεις (βλέπε ανάξιοι πολιτικοί ελλάδος), οταν θα σε χριαστούν, θα σε προωθήσουν. Και τα περί εκλογών, είναι απλά ένα καλοστημένο θέατρο με ιδιωτικές εταιρίες συλογής αποτελεσμάτων που για πολύ παράξενο λόγο, απαγορεύεται παντός είδους έλεγχος δια νόμου. Δεν γνωρίζω πως είναι το εκλογικό σύστημα στην γαλλία, αλλά εδώ τουλάχιστον, δεν υπάρχει κάποιο νομικό γρανάζι για να κοιτάξει κάποιος εαν οι γονείς η οι συγγενείς του που έχουν αποδημήσει είς κύριον, έχουν περάσει και απο το εκλογικό κέντρο.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αλλά αυτός εδώ ο Σαρκοζύ
https://www.youtube.com/watch?v=bDaKFE_J_ug
θεωρείται πλησιέστερος ιδεολογικά στον Ζαν Μαρι Λεπεν, από την κόρη του?

Πάντα με σεβασμό και θαυμασμό προς το διαχειριστή της παρούσας σελίδας.

Polyc Mike είπε...

Πρέπει να στρογυλέψει τις γωνίες, αλλά όχι πολύ .... οκ αγαπητέ, δεν το συνεχίζω άλλο

Ανώνυμος είπε...

“Ο Νικολά Σαρκοζί αποσπά ποσοστό 18%-23%.”

Από ότι όλα δείχνουν δεν είναι μόνο οι Έλληνες πρόβατα…
Μην πυροβολείτε άλλο τους Έλληνες ούτε τους λαθρομετανάστες!
Tο φαινόμενο είναι πανευρωπαϊκό, παγκόσμιο στις “ανεπτυγμένες” αντί Χριστιανικές, αντί δεξιές “προοδευτικές” αριστερές κοινωνίες!

Ο διεθνισμός, η καταστροφή των Ευρωπαϊκών εθνών , λέει ο “δεξιός” Σαρκοζι , θα επιβληθεί έστω και δια της βίας!
Τα ξέχασαν αυτά οι Γάλλοι και του δίνουν και ψήφο!

Εμάς τους Ευρωπαίους μας γράφουν κανονικά!
Τους λαθρομετανάστες που “υπεραγαπούν” και προστατεύουν από τους ναζί , τους ρώτησαν εάν θέλουν να γίνουν κάτι άλλο από αυτό που είναι;

Διεθνισμός δια της βίας λέει ο “δεξιός - όπως παντού αλλού όπου επικράτησε η αριστερά - ” και …
τρέχουν οι φιλελεύθεροι να αντιμετωπίσουν τους αριστερούς!

Ἡ νέα φυλὴ ποὺ μᾶς ἑτοιμάζουν!
2 Μαΐου 2013

Ὁ Νικολᾶ Σαρκοζὶ ὁμολόγησε δημοσίως πὼς πράγματι, στοχεύουν σὲ ἕνα νέο φυλετικὸ εἶδος, διάφορον αὐτῶν ποὺ γνωρίζουμε καὶ ταὐτόσημο γιὰ ὅλον τὸν πλανήτη.


«(…) Ο στόχος είναι να ανταποκριθούμε στην πρόκληση της “επιμειξίας” (“métissage”) – της πρόκλησης της “επιμειξίας” που αντιμετωπίζουμε τον 21ο αιώνα. Με την πρόκληση της “επιμειξίας”, η Γαλλία ήταν πάντα εξοικειωμένη και αντιμετωπίζοντας την πρόκληση της “επιμειξίας” η Γαλλία παραμένει πιστή στην ιστορία της. Επιπλέον, είναι η συγγένεια αίματος που έχει προκαλέσει πάντα το τέλος των πολιτισμών και των κοινωνιών».

Προσέξτε ότι στην παραπάνω πρόταση μιλά για φυλετική ανάμειξη του ΑΙΜΑΤΟΣ των συμπατριωτών του με αλλοδαπούς (και ξέρουμε ότι μιλώντας για αλλοδαπούς, αυτοί δεν είναι οι Σουηδοί ή οι Ιταλοί…).

Επίσης, μιλώντας για την ιστορία της Γαλλίας ότι ήταν πάντα “métissée”, παραποιεί την ιστορία, καθώς προσπαθεί να εξισώσει την ανάμειξη των Φράγκων, Λατίνων και Κελτών με την ανάμειξη των λευκών με τους μαύρους ή των Ευρωπαίων με τους Βορειο-Αφρικανούς μουσουλμάνους.

(Κάτι ανάλογο συμβαίνει στην πατρίδα μας, που κάποιοι εξισώσουν τους Έλληνες πρόσφυγεςτης Μ. Ασίας και του Πόντου με τους τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες, για να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό και να τον ενοχοποιήσουν που διαμαρτύρεται για την επιβαλλόμενη «πολυπολιτισμική» βαβυλωνία).

Το ανατριχιαστικό είναι ό τι ο Σαρκοζί απειλεί τους Γάλλους:«Κυρίες και κύριοι, αυτό είναι το τελευταίο πράγμα: Αν η δύναμη της δημοκρατικής θέλησης δεν λειτουργήσει, θα χρειαστεί η Δημοκρατία να καταφύγει σε ακόμα πιο βίαιες μεθόδους».


http://filonoi.gr/2013/05/02/f-h-nea-fylh-poy-mas-etoimazoyn/

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ακριβώς έλεγε το βίντεο που ανέβασα για τον Σαρκοζύ στις 8 Οκτωβρίου αλλά ούτε ένας το είδε/σχολίασε... τυφλοί οδηγοί τυφλών, αμφότεροι εις λάκκον πέσωσιν... αυτή είναι η μοίρα όλων μας.

Polyc Mike είπε...

Αγαπητέ anonymous ατύχησες,

μπορεί κάποιοι να μην το είδαν, αλλά κι εγώ που το είδα, είδα ένα βίντεο που το ανέβασε κάποιος ανώνυμος (εσείς δλδ.), το οποίο εν το μεταξύ είχε μπόλικο μοντάζ. Αν νιώθεις απογοήτευση που δεν το σχολίασε κανείς, την επόμενη φορά να γράφετε τα σχόλιά σας με κάποιο όνομα, διαφορετικά είναι πολλοί που αποφευγουν τους ανώνυμους -λόγω πικρής εμπειρίας- και καλώς πράττουν!!

Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Η Λεπέν χρηματοδοτείται από τον Σόρος... ΞΥΠΝΆΤΕ!!!

Polyc Mike είπε...

Θεέ μου ... που ζούμε?

Πώ ρε μεγάλε!! Φοβερή η σκέψη σου!! Πώς και δεν το κατάλαβε κανείς μας? ....ειδικά η λογική πάνω στην οποία οικοδομείς την επιχειρηματολογία σου είναι εκπληκτική!!


... κι εκεί που λες "δεν γίνεται, δεν πάει πιο κάτω"...

Pan300 Pan450 είπε...

Γιατί οι Γάλλοι έχασαν το ε διαφέρουν τους για την θρησκεία;