Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΚΥΠΡΟΣ: Την παρέμβαση του Γεν. Εισαγγελέα ζητά ομοφυλοφιλική οργάνωση που καταγγέλλει τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο για προώθηση «μίσους», επειδή χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία «αμαρτία»



Ο μη-κυβερνητικός οργανισμός “Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου” καταγγέλλει την «προώθηση ρατσιστικών μηνυμάτων και ρητορικής μίσους» από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, μέσω τηλεοπτικής εκπομπής και ζητά τη διερεύνηση του συμβάντος από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΛΟΑΤ «είναι καιρός η Εκκλησία της Κύπρου να ξεκινήσει να αγαπά τον πλησίον της, όποιος και αν είναι αυτός. Τέλος πια με το μίσος και τις διακρίσεις που προωθούνται με τόση ευκολία, χωρίς ερωτήσεις, χωρίς διερεύνηση, χωρίς επιπτώσεις…Καταγγέλλουμε το συμβάν στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ως παράβαση του Ποινικού Κώδικα που αφορά την προώθηση μίσους λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου, και θα προβούμε σε όλα τα σχετικά διαβήματα. Ταυτόχρονα θα ζητηθεί από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης να εξετάσει τη στάση του καναλιού MEGAONE που πρόβαλε και επέτρεψε την προώθηση ρατσιστικών μηνυμάτων και ρητορικής μίσους, και μάλιστα χωρίς αντίλογο».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε ότι η ομοφυλοφιλία «δεν είναι φυσιολογική», αλλά "παρά φύση", χαρακτηρίζοντάς την «αμαρτία» και «μια εκτροπή που μπορεί να καταπολεμηθεί μέσα από ένα ορθά δομημένο εκπαιδευτικό σύστημα», αναφέροντας στη συνέχεια, πως σχεδιάζει να δημιουργήσει σχολεία, τα οποία θα δίνουν κατευθύνσεις στα παιδιά για να βγαίνουν σωστοί άνθρωποι και ολοκληρωμένες προσωπικότητες, που θα βοηθήσουν τον τόπο και θα είναι παράδειγμα προς μίμηση.


 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που δεν μπορούν να κατανοήσουν οι πολλοί είναι η διάκριση μεταξύ αμαρτίας και αμαρτωλού. Καταδίκη της αμαρτίας δεν σημαίνει επ' ουδενί καταδίκη του αμαρτωλού. Παλαιότερα αυτό ήταν αυτονόητο, σήμερα όμως που το αυτονόητο χάθηκε βλέπουμε υστερικές συμπεριφορές σαν και αυτή που αναφέρεται στο άρθρο. Σε μια εποχή όπου ο καθείς απαιτεί όχι απλώς την αποδοχή της διαστροφής του, αλλά ακόμη και την "αγιοποίησή" της θα βλέπουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τους νόμους που έχουν ψηφιστεί ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να καταδικαστεί σε φυλάκιση και ενα τσουχτερό χρηματικό προστιμο για να συνετιστεί.
Επίσης το Ευαγγέλιο πρέπει να απαγορευτεί ως εγχειρίδιο μίσους και οι χριστιανοί να ενταχθούν υποχρεωτικά σε προγράματα αναμόρφωσης.
Προτείνω μάλιστα ο χριστιανισμός να κηρυχθεί εκτός νόμου ως μισαλλόδοξη θρησκεία και μόνο ο μουσουλμανισμός να επιτρέπεται επιδή είναι θρησκεία αγάπης και ανεκτικότητας.

Ανώνυμος είπε...

Ελληνισμός Χριστιανισμός = Ελληνοχριστιανικός πολιτσμός.
Αυτόν τον πολιτισμό ΜΙΣΟΥΝ οι οργανώσεις τύπου Loat και πρέπει να απαγορευτούν οι δράσεις τους στην Ελληνοχριστιανική Ελλάδα και Κύπρο, σύμφωνα με τους αντιρατσιστικούς νόμους περί καλλιέργειας ΜΙΣΟΥΣ!
Οι οργανώσεις και όχι οι ενάντια στην φύσιν (παρά φύσιν) άνθρωποι οι οποίοι μπορούν αν θέλουν να την βρίσκουν ...και με φίδια.
Οσο ανεχόμαστε τις κάθε είδους διαστροφικές οργανώσεις τόσο αυτές θα ξεσαλώνουν. Σήμερα οι "απλές" Loat αύριο οι φιδοLoat.
Ο καταλάγος @@@@@@@loat ατελείωτος.
Αρκετά πια με την κάθε είδους διαστροφή που μας πασάρουν ως φυσιολογική ΟΧΙ οι Ανθρωποι, ανεξάρτητα από σεξουαλικές προτιμήσεις, ΑΛΛΑ οι παρά φύσιν παγκόσμιοι κυβερνήτες.

Αντε διότι στο τέλος θα μας πούνε και μ@λ@ΚΚΕς
και θα έχουν ολο το δίκιο με το μέρος τους

Ο Δίας και η Ντροπή


Ο Δίας πλάθοντας τους ανθρώπους, έβαλε μέσα τους διάφορες ψυχικές αρετές και μόνο την ντροπή λησμόνησε να βάλει. Γι' αυτό μην έχοντας άλλο δρόμο να την τοποθετήσει, την πρόσταξε να μπει από τον πισινό των ανθρώπων. Εκείνη αρχικά αρνήθηκε και διαμαρτυρήθηκε για την προσβολή. Επειδή, όμως, ο Δίας τη ζόρισε πολύ, είπε: "Ας είναι, θα μπω, με τον όρο ότι από εκεί δε θα μπεί ο έρωτας. Γιατί, αν τύχει και μπεί, εγώ θα βγώ αμέσως"!

...

Η ομοφυλοφιλία στην Αθήνα
Οι «Νόμοι» του Σόλωνα (βιβλίο 5, κεφάλαιο 5, άρθρο 332), είναι αρκετά σαφείς για τις συνέπειες που έχει κάποιος Αθηναίος αν συνάψει σχέση με άντρα:


Αν τις Αθηναίος εταιρήση, με έξεστω αυτω των εννέα αρχόντων γενέσθαι, μηδέ ιερωσύνην ιερώσασθαι, μηδέ συνδικήσαι τω δήμω, μηδέ αρχήν αρχέτω μηδεμιάν, μήτε ενδημον, μήτε υπερόριον, μήτε κληρωτήν, μήτε χειροτονητήν, μηδέ επικυρήκειαν αποστελλέσθω, μηδέ γνώμην λεγέτω, μηδέ εις τα δημοτελή ιερά εισίτω, μηδέ εν ταις κοιναίς σταφονοφορίες σταφανούσθω, μηδέ εντός των της αγοράς περιρραντηριων πορευέσθω.
Εάν δε ταύτα τις ποιή,καταγνωσθέντως αυτού εταιρείν, θανάτω ζημιούσθω.

Δηλαδή, αν κάποιος Αθηναίος συνάψει (ομοφυλοφιλική) σχέση με κάποιον άλλο:
• Δεν του επιτρέπεται να γίνει μέλος των 9 αρχόντων.
• Δεν του επιτρέπεται να εκλεγεί ιερέας.
• Δεν του επιτρέπεται να είναι συνήγορος του λαού.
• Δεν του επιτρέπεται να ασκήσει κάποια εξουσία, εντός η εκτός της χώρας, κληρωτή ή χειροτονητή.
• Δεν του επιτρέπεται να σταλεί ως κήρυκας πολέμου.
• Δεν του επιτρέπεται να εκθέσει τη γνώμη του.
• Δεν του επιτρέπεται να μπει στους δημόσιους ναούς.
• Δεν του επιτρέπεται να στεφανωθεί στις δημόσιες στεφανοφορίες.
• Δεν του επιτρέπεται να παίρνει μέρος στους περιπάτους που γίνονται στην αγορά.
•Όποιος λοιπόν (πολίτης) έχει καταδικαστεί ως ερωτικός σύντροφος, αλλά ενεργήσει αντίθετα με τις διατάξεις του νόμου, να τιμωρείται με θάνατο.

Ο Αισχίνης αναφέρει επίσης με σαφήνεια το νομοθετικό (απαγορευτικό) πλαίσιο για την ομοφυλοφιλία.

Aισχίνου, Nόμος Aττικού Δικαίου - Kατά Tιμάρχου 12.


Oι διδάσκαλοι να μην ανοίγουν τα σχολεία πρίν ανατείλει ο ήλιος και να τα κλείνουν πριν από την δύση του. Nα μην επιτρέπεται σε όσους έχουν μεγαλύτερη ηλικία από τα παιδιά να εισέρχονται στα σχολεία, όταν υπάρχουν μέσα παιδιά, εκτός αν πρόκειται για τον υιό, τον αδελφό 'ή τον γαμπρό του διδασκάλου. Eάν κάποιος παραβεί αυτή την απαγόρευση και εισέλθει στο σχολείο, θα τιμωρείται με την ποινή του θανάτου. Eπίσης οι επί κεφαλής της παλαίστρας να μην επιτρέπουν, επ' ουδενί λόγο, σε κανέναν ενήλικο να κάθεται μαζί με τα παιδιά στις Eορτές του Eρμή. Eάν κάτι τέτοιο συμβεί ο επί κεφαλής της παλαίστρας είναι ένοχος παραβάσεως του νόμου περί διαφθοράς των ελευθέρων παίδων.

Και συνεχίζει ο Αισχίνης:

...

Διαβάστε περισσότερα: Η ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα - Ο μύθος και οι υπερβολές | Πάρε-Δώσε http://www.pare-dose.net/1609#ixzz4PAkvWIJe

Andrew είπε...

Οι αναφορές της γραφής κατά της ομοφυλοφιλίας ειναι πολλές και σαφείς. Ο κάθε ιερέας η απλός Χριστιανός κινείται εντος των πλαισίων της γραφής. Δε θα αλλάξουμε την θρησκεία μας για χάρη κανενός.
• Εάν ένας άνδρας κοιμηθεί με έναν άντρα όπως με μια γυναίκα, και οι δύο έχουν διαπράξει βδέλυγμα … (Λευιτικό κ΄ 13)

• ΠΟΡΝΗ δεν θα υπάρχει από τις θυγατέρες του Ισραήλ ούτε κίναιδος θα υπάρχει από τους γιους τού Ισραήλ. (Δευτερονόμιο 23:17)
• Γι’ αυτό το λόγο (δηλ. για την άρνησή τους να αναγνωρίσουν, να ευχαριστήσουν και να δοξάσουν το Θεό) ο Θεός τους παρέδωσε σε επαίσχυντα πάθη. Οι γυναίκες τους αντάλλαξαν τις φυσικές σχέσεις με τις παρα φύση, και παρομοίως οι άνδρες άφησαν τις φυσικές σχέσεις με τις γυναίκες και κάηκαν με φλόγα ακράτητης επιθυμίας μεταξύ τους, διαπράττοντας άνδρας με άνδρα επαίσχυντες πράξεις και λαμβάνοντας έτσι από τον ίδιο τους τον εαυτό το μισθό που τους άξιζε για την πλάνη τους (Ρωμ. α΄ 26-27).
• Μην πλανάσθε! Ούτε οι πόρνοι, ούτε οι ειδωλολάτρες, ούτε οι μοιχοί, ούτε οι εκθηλυμένοι, ούτε οι αρσενοκοίτες, ούτε οι πλεονέκτες, ούτε οι κλέφτες, ούτε οι μέθυσοι, ούτε οι υβριστές, ούτε οι άρπαγες δεν πρόκειται να κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού. Και τέτοιοι ήσασταν κάποιοι από σας. Αλλά πλυθήκατε, αλλά αγιασθήκατε, αλλά δικαιωθήκατε με την επίκληση του ονόματος του Κυρίου Ιησού Χριστού και με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος (Α΄ Κορ. στ΄ 9-11).

• 9 γνωρίζοντας τούτο, ότι ο νόμος δεν τέθηκε για τον δίκαιο, αλλά για τους άνομους και ανυπότακτους, τους ασεβείς και τους αμαρτωλούς, τους ανόσιους και βέβηλους, τους πατροκτόνους και μητροκτόνους, τους φονιάδες, 10 πόρνους, αρσενοκοίτες, δουλέμπορους, ψεύτες, επίορκους, και οτιδήποτε άλλο αντιβαίνει στην υγιαίνουσα διδασκαλία, (Α Τιμόθεος 1:10 )

• Και αποκρινόμενος αυτός είπε: Δεν διαβάσατε ότι εκείνος που τους έπλασε απαρχής, αρσενικό και θηλυκό τούς έπλασε; Και είπε: «Εξαιτίας αυτού, ο άνθρωπος θα αφήσει τον πατέρα και τη μητέρα, και θα προσκολληθεί στη γυναίκα του, και θα είναι οι δύο σε μία σάρκα»; (Ματθαίος 19, 4-5)