Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

ΑΥΣΤΡΙΑ: Η ολιγαρχία νίκησε, αλλά αυτό δεν είναι το τέλος

Του Alexander Markovics (Katehon) / ΚΟ

Νομίζω ότι η ήττα του Norbert Hofer είναι το αποτέλεσμα της συνολικής κινητοποίησης του αυστριακού κατεστημένου, του λεγόμενου "βάλτου" ("swamp").

Από τη μία πλευρά, ο υποψήφιος από το Κόμμα των Πρασίνων, Alexander Van der Bellen, υποστηρίχθηκε από την οικονομική ολιγαρχία και στην πραγματικότητα υποστηρίχτηκε από όλα τα αυστριακά πολιτικά κόμματα εκτός του Κόμματος της Ελευθερίας.

Ως εκ τούτου, ο Van der Bellen φερόταν ως ένας ακατανίκητος εχθρός, τον οποίον αντιμετωπίζαμε σε όλη την διάρκεια της εκστρατείας.

Ο υποψήφιος του Κόμματος της Ελευθερίας της Αυστρίας, Norbert Hofer, αποδυναμώθηκε από μια πολύ έξυπνη εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης εναντίον του. Τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης τον απεικόνιζαν συνεχώς ως «ναζί», παρά το γεγονός ότι είναι απλώς ένας συνηθισμένος πατριώτης.

Κατά τη γνώμη μου, εάν δούμε τα αποτελέσματα των εκλογών από μια αντικειμενική οπτική γωνία, τότε μπορούμε να πούμε ότι είμαστε μάρτυρες της τελευταίας εξέγερσης του αυστριακού κατεστημένου, του "βάλτου", ενάντια στις νέες δυνάμεις του πατριωτισμού και ενάντια στο λαό, ο οποίος πραγματικά επιθυμεί να μπει ένα τέλος στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης και ένα τέλος στην αμερικανική ηγεμονική κυριαρχία πάνω από τη χώρα μας.

Αυτός μπορεί να είναι ο τελευταίος θρίαμβός τους. Αυτός είναι ο τελευταίος θρίαμβος, γιατί τώρα αντιμετωπίζουν πολλά ίδιοι προβλήματα.

Ο Van der Bellen εξελέγη από ένα τόσο μεγάλο αριθμό Αυστριακών, όχι επειδή είναι ένας ιδανικός υποψήφιος ή επειδή η πλειοψηφία των Αυστριακών είναι υπέρ της παγκοσμιοποίησης. Ο Van der Bellen κέρδισε τις προεδρικές εκλογές επειδή ήταν ο υποψήφιος που θα σταματούσε τον Norbert Hofer από το να γίνει πρόεδρος.

Ο Hofer απεικονίστηκε σχεδόν σαν τον ίδιο τον διάβολο και υπήρχε μια ισχυρή προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου προκειμένου να αναγκαστούν οι Αυστριακοί να ψηφίσουν εναντίον του.

Για παράδειγμα, τα media χρησιμοποίησαν μία επιζήσασα του Ολοκαυτώματος εναντίον του Hofer. Την έβαλαν μπροστά από την κάμερα και την ανάγκασαν να πει ότι όταν βλέπει τον Norbert Hoffer, της θυμίζει τον Αδόλφο Χίτλερ. Έλεγαν, επίσης, ότι αν γίνει πρόεδρος ο Hoffer, τότε η οικονομία μας θα διαλυθεί και πολλά άλλα παρόμοια ψέματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον ο Norbert Hofer έχασε και το κατεστημένο κέρδισε αυτή τη στιγμή.

Αλλά δεν βλέπω αυτό το γεγονός δραματικά. Αυτή είναι μόνο η ποίηση της στιγμής στην αυστριακή πολιτική.

Κατά τη γνώμη μου, τα επόμενα χρόνια θα δείξoυν πραγματικά στον αυστριακό λαό ότι ο Van der Bellen είναι μόνο ένα μέρος του κατεστημένου. Το γεγονός ότι κέρδισε τις εκλογές θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη αναταραχή μεταξύ των απλών Αυστριακών.

ΥΓ. Βέβαια, υπήρχε και ο παράγοντας «γυναικεία ψήφος» που και πάλι στήριξε τον αριστερό (ή τουλάχιστον όχι «ακραίο») υποψήφιο. Δες σχετικό πίνακα (πράσινο οι γυναίκες, μπλε οι άνδρες. Δεξιά ο "πράσινος", αριστερά ο Hofer..
Κάτω ΦΩΤΟ: Οι… νικητές των εκλογών.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η "πηγή" του άρθρου τί είναι..;
Παράπλευρος, ημιεπίσημος ρωσικός "τόπος";
Πολλή "Μακεδονία" sic, sic, παίζει...

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτική η τελευταία εικόνα με τους ψηφοφόρους του Βαν ντερ Μπελεν. Ο υποψήφιος των Πρασίνων (τρομάρα τους, μόνο πράσινοι δεν είναι οι υποτακτικοί του Σόρος) γόνος "Ρωσο-Εσθονών" μεταναστών ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να νικήσει τον πατριώτη Χόφερ.
Η ουσία είναι ότι τα εθνικά θέματα καθορίζουν πλέον την πολιτική στην Αυστρία. Παρομοίως και στη Γαλλία με τον Φιγιόν που εξελέγη στους Ρεπουμπλικανούς για να αντιμετωπίσει την Λεπέν την Άνοιξη.

Ανώνυμος είπε...

Οι ξένοι, όλοι οι ξένοι, έχουν τη δική τους εξωτερική πολιτική που δεν συμπίπτει με αυτό που θέλουμε εμείς οι επαναστάτες του καναπέ.
Κανένας δεν πρόκειται να αγωνιστεί για τα δικά μας συμφέροντα.
Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στα Βαλκάνια από τα τελευταία 26 χρόνια ήταν πολιτική αιματηρών πολέμων και διάσπασης των χωρών-εθνών.
Η πολιτική αυτή δεν έχει αλλάξει.
Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς εκλέγουμε προδότες από το 1974 και μετά. Εντύπωση προκαλούν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που αποδεικνύουν ότι ο ψηφοφόρος έχει μνήμη με διάρκεια περίπου 2-3 έτη.

Ανώνυμος είπε...

Λένε οι πινακίδες που κρατούν οι τύποι αυτοί στην τελευταία εικόνα: «Meine stimme gegen Norbert Hoffer», δηλαδή, «Η ψήφος μου εναντίον του Νόρμπερτ Χόφερ».
Δεν λένε, π.χ., "Η ψήφος μου υπέρ του τάδε υποψηφίου.". Το ζητούμενο ήταν να χάσει ο Χόφερ...

Pan300 Pan450 είπε...

Ο Τραμπ κέρδισε αυτό μετράει!Νίκησε στο Λευκό Οίκο το πιο ισχυρο οχυρό στη Δύση! Για Αυστρία θα μιλάμε τώρα;