Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΚΟΥΒΑ: Αρνείται να φάει ο καλλιτέχνης που χτυπήθηκε και φυλακίστηκε επειδή έγραψε σύνθημα κατά του Κάστρο

Ο Κουβανός καλλιτέχνης El Sexto (Danilo Maldonado) συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα επειδή εόρτασε δημοσίως το θάνατο του δικτάτορα Φιντέλ Κάστρο. Φέρεται να αρνείται να φάει το φαγητό της φυλακής, ισχυριζόμενος ότι το κράτος του βάζει υπνωτικά χάπια στο φαγητό του για να τον αποτρέψει από το να φωνάζει «κάτω ο Κάστρο!», στο κελί του.

Ο Maldonado, κοινώς γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα «El Sexto», βρίσκεται στη φυλακή από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, όταν έγραψε με σπρέι σε έναν τοίχο την λέξη «έφυγε» (“hes gone”) - αναφερόμενος στον πρόσφατα θανόντα Φιντέλ Κάστρο - και γιόρταζε στους δρόμους της Αβάνα. Προσκάλεσε και άλλους να ενωθούν μαζί του σε ένα Live video στο Facebook

Κατηγορείται για «βεβήλωση δημόσιας περιουσίας», είπε η αστυνομία στην μητέρα του.

Η Machado δήλωσε στο Martí Noticias που έχει βάση το Μαϊάμι ότι μπόρεσε να δει τον γιο της δύο φορές. Κατά την πρώτη επίσκεψή της, είδε ότι είχε εμφανώς χτυπηθεί από τους φρουρούς στη φυλακή. Της είπε ότι είχε υποστεί ξυλοδαρμό τόσο σοβαρό ώστε να του προκαλέσει κρίση άσθματος. Όταν ζήτησε ιατρική φροντίδα για το άσθμα του, τον χτύπησαν ακόμα πιο πολύ.

Κατά τη δεύτερη επίσκεψή της, ο Maldonado είπε στη μητέρα του ότι αρνείται να φάει το φαγητό της φυλακής, επειδή υποψιάζεται ότι η αστυνομία ρίχνει ναρκωτικά μέσα στο φαγητό. Ο Maldonado φώναζε δυνατά «κάτω ο Φιντέλ» και «κάτω ο Raúl» από το κελί της φυλακής του, είπε η Machado στο Martí και τα ναρκωτικά προορίζονται για να τον καταστείλουν για να μην ξεσηκώσει τους συγκρατούμενούς του.

«Λέει ότι δεν θα φάει τίποτα που θα του δώσει η αστυνομία, επειδή στο αστυνομικό τμήμα Guanabacoa 14, βάζουν στον ύπνο ναρκωτικά στο φαγητό του, για να σταματήσει να ουρλιάζει “κάτω ο Φιντέλ” και “κάτω ο Ραούλ” δήλωσε ο Machado.

Ο Maldonado είχε προηγουμένως βρεθεί στη φυλακή για απόπειρα να βάλει έναν πίνακα  που έδειχνε γουρούνια με την ένδειξη "Φιντέλ" και "Raúl" – επηρεασμένο από το μυθιστόρημα «Η φάρμα των ζώων» - σε μια πλατεία στην Αβάνα.

Η σύλληψη αυτή μετά τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο σίγουρα δεν είναι η μόνη.

Ο Eduardo Cardet Concepción, εθνικός συντονιστής για το αντιφρονούν Χριστιανικό Απελευθερωτικό Κίνημα, παραμένει φυλακισμένος στο Χολγκουίν, αντιμέτωπος με κατηγορίες για «ασέβεια, δημόσια παράσταση και αντίσταση κατά της αρχής» αφότου κατήγγειλε δημοσίως την «αστυνομική και στρατιωτική παρουσία ... στην επιβολή πένθους» στον κουβανικό λαό μετά το θάνατο του Κάστρο. Επίσης, διαμαρτυρήθηκε, γράφει η ισπανική εφημερίδα Diario de Cuba, ότι οι Κουβανοί αναγκάστηκαν να υπογράψουν σε βιβλίο συλλυπητηρίων που δημιούργησε η κυβέρνηση για τους Κουβανούς προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τον Κάστρο, καθώς και να υπογράψουν έναν όρκο στην «σοσιαλιστική κοινωνία» στον απόηχο του θανάτου του Κάστρο.

Ο Cardet επίσης ενέφερε ότι υπέστη πολλαπλά χτυπήματα μετά τη σύλληψή του.

Η Rosa María Payá – Κουβανή αντιφρονούσα ακτιβίστρια και κόρη του Oswaldo Payá, ο οποίος ίδρυσε το Χριστιανικό Απελευθερωτικό Κίνημα (και πέθανε σε "μυστηριώδες" τροχαίο - βλέπε εδώ) - ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψει στα Ηνωμένα Έθνη για να καταγγείλει στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την κακοποίηση των Καρντέ και Maldonado από την κουβανική κυβέρνηση.

Το ανεξάρτητο κουβανικό δημοσιογραφικό project “14 y Medio” δημοσιοποίησε κάποια άλλα παρόμοια περιστατικά: ο δημοσιογράφος Francisco Blanco ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη. Μία άλλη δημοσιογράφος, η Sol García Basulto (φωτο) τέθηκε σε κατ 'οίκον περιορισμό για μέρες χωρίς καμία κατηγορία και η Laritza Diversent μέλος της ομάδας "Ladies in White” έχει εξαφανιστεί εδώ και δύο εβδομάδες.

«Η καταστολή θα συνεχιστεί, θα επιδεινωθεί, θα γίνει πιο ωμή, γιατί ο Φιντέλ ήταν δεκανίκι του Ραούλ Κάστρο», είπε η Berta Soler, επικεφαλής της ομάδας, στους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

Γιάννης είπε...

Τόσοι πολλοί αντιφρονούντες κυκλοφορούσαν ελεύθεροι στην "κακιά" Κούβα; Απίστευτο....

Τάσος είπε...

Και διώκονται όλοι!
Επίσης απίστευτο,συμφωνείς

Γιάννης είπε...

Έχω πέσει απ' τα σύννεφα. Πως είναι δυνατόν να κυκλοφορούσαν "αντιφρονούντες" στην Κούβα τόσον καιρό; Ψέματα μας έλεγαν;

Ανώνυμος είπε...

Sunday, November 27, 2016
Ο ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ(ΦΩΤΟ)

H μοναδική νέα κατασκευή του Κάστρο όταν ανέλαβε την εξουσία..300 απο αυτά τα στρατόπεδα συγκέντωσης βρίσκονται διασκορπισμένα στην Κούβα.

http://antipliroforisi.blogspot.gr/2016/11/blog-post_33.html

Το κομμουνιστικό κατεστημένο στην Ελλάδα γιατί δεν δημοσιεύει την νομοθεσία του ινδάλματος του;

ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ.
http://www.parakato.gr/2016/11/blog-post_629.html

Ανώνυμος είπε...

Κούβα

Η ακραία φτώχεια της Κούβας αποδίδεται από πολλούς αριστερούς στο αμερικανικό εμπάργκο. Πράγματι, η έλλειψη εμπορικών σχέσεων με μια κοντινή μεγάλη οικονομία δεν βοηθάει μια χώρα. Από την άλλη πλευρά όμως, η Κούβα έχει εμπορικές σχέσεις με όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου και θα έπρεπε, μετά τόσα χρόνια, να είχε καταφέρει να υποκαταστήσει εμπορικά την Αμερική. Εξάλλου, οι γειτονικές μας χώρες Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία, που στα χρόνια του κομμουνισμού βίωσαν ανάλογη φτώχεια, δεν είχαν κανένα εμπάργκο.

Οι θαυμαστές του καθεστώτος των αδελφών Κάστρο με το να αποδίδουν τη φτώχεια στο εμπάργκο στην ουσία παραδέχονται ότι μετά από μισό αιώνα επανάστασης και σοσιαλισμού, η ευημερία της χώρας εξαρτάται από τις διαθέσεις μιας άλλης χώρας. Επομένως, υποστηρίζουν ότι ο σοσιαλισμός για να πετύχει, έχει ανάγκη τους εχθρούς του.

Στη χώρα μας υπάρχουν υποστηρικτές της εκδοχής ότι η Κούβα πληρώνει με τη φτώχεια το κόστος της αντιπαλότητας με την Αμερική, οι οποίοι μιλούσαν για μονομερή διαγραφή του ελληνικού χρέους. Υποστήριζαν ότι θα μπορούσε η Ελλάδα να φεσώσει τους ευρωπαίους εταίρους και όλες τις χώρες του κόσμου που συγκροτούν το ΔΝΤ, χωρίς αυτό να έχει αρνητικές συνέπειες. Σαν να ήταν εφικτό να δράσει η Ελλάδα σαν κράτος πειρατής και οι άλλοι να συνεχίζουν να συναλλάσσονται μαζί της σαν να μην έχει συμβεί τίποτε.

Οι Έλληνες υποστηρικτές των αδελφών Κάστρο, τους αναγνωρίζουν το δικαίωμα να κυβερνούν τη χώρα τους για περισσότερα από 50 χρόνια χωρίς εκλογές, αντιπολίτευση και ελευθερία του τύπου. Με πολιτικούς κρατούμενους και εκτελέσεις. Για να το μεταφέρουμε στα ελληνικά δεδομένα είναι σαν να είχαμε την ίδια κυβέρνηση από το 1960 μέχρι σήμερα, χωρίς να μπορεί να ακουστεί μια διαφορετική φωνή. Αυτό που θεωρείται αδιανόητο για μας, θεωρείται φυσιολογικό για τους Κουβανούς….

http://www.athensvoice.gr/politiki/koyva