Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΓΑΛΛΙΑ: (Νέος) πρωθυπουργός: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο κοντά σας νοιώθω ότι είμαι…»



Ο 53χρονος Μπερνάρ Καζνέβ (Bernard Cazeneuve), μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών, θα είναι ο αντικαταστάτης του Μανουέλ Βαλς στον πρωθυπουργικό θώκο της Γαλλίας.

«Νιώθω πιο κοντά σε εσάς από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε, κοντά σας. Επίσης, μέσα από την καρδιά μου, μέσα από δεσμούς στοργής και φιλίας και συναισθήματος, αλλά επίσης - και αυτό είναι σχεδόν πιο σημαντικό για μένα - μέσα από το πνεύμα», είχε δηλώσει ο Cazeneuve ως υπουργός εσωτερικών στις 19 Νοεμβρίου του 2014, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε γκαλά, που πραγματοποιήθηκε στο Marriott Hotel του Παρισιού και διοργανώθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό των γαλλοεβραίων “Radio J”. «Μέσα από ένα μεγάλο θαυμασμό», συνέχισε, όπως αναφέρουν σε άρθρο τους οι Times of Israel.

Ο Cazeneuve αναφέρθηκε στον Γαλλο-Εβραίο φιλόσοφο Vladimir Jankelevitch, λέγοντας: «Αυτός διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο σκέψης μου για τα μεγαλύτερα φιλοσοφικά ερωτήματα».

Το 2011, ο τότε πρωθυπουργός της Γαλλίας Manuel Valls είπε ότι ο γάμος του με την Εβραία βιολονίστρια Anne Gravoin τον συνέδεσε «με έναν αιώνια τρόπο» με το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό. Είπε επίσης ότι «ο αντι-Σιωνισμός είναι μια πρόσκληση στον αντισημιτισμό».

Στο γκαλά της Τετάρτης, ο Cazeneuve μοιράστηκε αναμνήσεις του από διαλέξεις σχετικά με τον Ιουδαϊσμό που παρακολούθησε στη συναγωγή στην οδό Rue Copernic στο Παρίσι, όπου το 1980 τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τρομοκρατική επίθεση.

Αγανακτώντας για τις αντισημιτικές επιθέσεις είπε ότι αυτές είναι «άλλο ένα θέμα που με συνδέει με σας», τονίζοντας τη σταθερή αύξηση των αντισημιτικών εγκλημάτων μίσους στη Γαλλία από το 2002, ταυτόχρονα με τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

«Κάθε φορά που αισθάνεστε τη βία που ασκείται εναντίον σας, όταν φοβάστε για τα παιδιά σας, όταν ανησυχείτε για αυτή την αυξανόμενη βία, να θυμάστε ότι σας προστατεύει η Δημοκρατία και ένας υπουργός Εσωτερικών που σας αγαπά και είναι φίλος σας», είπε ο Cazeneuve.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΓΚΟΗΜ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΚΟΗΜ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ;

Ανώνυμος είπε...

Μιας και θίγεται από το ιστολόγιο σας ξανά και ξανά το όλο αντιεβραϊκό πνεύμα και μιας και αναφέρατε τον ψυχαναλυτομαρξιστή Βίλχεμ Ράιχ σε προηγούμενη ανάρτησή σας, θα ήθελα να παραθέσω ένα απόσπασμα από το βιβλίο του "άκου ανθρωπάκο" ή κάπως έτσι τέλος πάντων... Το ποστάρω όχι επειδή ενστερνίζομαι τις απόψεις του περί σεξουαλικής απελευθέρωσης, ορογονίας κλπ αλλά για να δω τι θέση θα πάρουν και οι υπόλοιποι και να συζητήσουμε. Ακολουθεί το απόσπασμα:

«Θα σου πω γιατί γελούν μαζί σου, ανθρωπάκο: επειδή σε παίρνω στα σοβαρά, πολύ στα σοβαρά. To σκεπτικό σου πάντα χάνει την ουσία. Μου θυμίζεις δεινό σκοπευτή που σκόπιμα χάνει το κέντρο του στόχου, από καπρίτσιο.

Διαφωνείς; Θα σου το αποδείξω. Αν η σκέψη σου επικεντρωνόταν στην ουσία, θα ‘χες γίνει κύριος της ζωής σου από καιρό.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα της σκέψης σου:

«Για όλα φταίνε οι Εβραίοι», λες.

«Τι είναι ο Εβραίος;» σε ρωτώ.

«Κάποιος που στις φλέβες του κυλάει εβραϊκό αίμα», απαντάς.

«Και πώς ξεχωρίζεις το εβραϊκό αίμα από το αίμα των άλλων;» Η ερώτηση σου προκαλεί σύγχυση. Μπερδεύεσαι, κομπιάζεις.

Ύστερα λες, «Εννοούσα ότι ανήκει στην εβραϊκή φυλή».

«Τι είναι η φυλή;» σε ρωτώ.

«Η φυλή; Αυτό είναι προφανές. Όπως υπάρχει γερμανική φυλή, έτσι υπάρχει κι εβραϊκή».

«Και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της εβραϊκής φυλής;»

«Ο Εβραίος έχει μαύρα μαλλιά, μακριά, γαμψή μύτη και δια-περαστικό βλέμμα. Οι Εβραίοι είναι άπληστοι και κεφαλαιοκράτες».

«Αν δεις ένα Γάλλο της Μεσογείου ή έναν Ιταλό δίπλα σ’ έναν Εβραίο, θα τον ξεχωρίσεις;»

«Ε, όχι, για να είμαι ειλικρινής…»

«Τότε, λοιπόν, τι είναι ο Εβραίος; To αίμα του δε διαφέρει από το αίμα των άλλων. Η εμφάνισή του δε διαφέρει από εκείνη ενός Γάλλου ή ενός Ιταλού. Και μια και το ‘φερε η συζήτηση, έχεις δει Γερμανοεβραίους;»

«Μοιάζουν με τους Γερμανούς».

«Τι είναι ο Γερμανός;»

«Ο Γερμανός ανήκει στη βόρεια φυλή των Αρίων».

«Οι Ινδοί είναι Άριοι;»

«Ναι».

«Είναι βόρειοι;»

«Όχι».

«Είναι ξανθοί;»

«Όχι».

«Βλέπεις; Δεν ξέρεις καν ποιος είναι ο Εβραίος και τι ο Γερμανός».

«Μα, υπάρχουν Εβραίοι!»

«Ασφαλώς και υπάρχουν. Όπως υπάρχουν Χριστιανοί και Μωαμεθανοί».

«Σωστά! Να, αυτό εννοούσα, την εβραϊκή θρησκεία».

«Ήταν Ολλανδός ο Ρούσβελτ;»

«Όχι».

«Και γιατί ονομάζεις τον Εβραίο απόγονο του Δαβίδ κι όχι τον Ρούσβελτ Ολλανδό;» «Με τον Εβραίο είναι διαφορετικό».

«Σε τι διαφέρει;»

«Δεν ξέρω».

Τέτοιες κουταμάρες λες, ανθρωπάκο.

Και με τέτοιες κουταμάρες, συγκροτείς ένοπλες συμμορίες που σκοτώνουν δέκα εκατομμύρια ανθρώπους επειδή είναι Εβραίοι κι ας μην ξέρεις να μου πεις τι είναι ο Εβραίος.

Να γιατί γελάνε μαζί σου. Να γιατί όποιος θέλει να κάνει κάτι σοβαρό σε αποφεύγει. Να γιατί είσαι χωμένος στο βούρκο μέχρι το λαιμό. Όταν αποκαλείς κάποιον «Εβραίο», αισθάνεσαι ανώτερος.

Αισθάνεσαι ανώτερος, επειδή νιώθεις κατώτερος. Νιώθεις κατώτερος, επειδή εκείνο που θέλεις να εξοντώσεις στους ανθρώπους που αποκαλείς Εβραίους, είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Και τούτο είναι απλά ένα δείγμα του τι είσαι στ’ αλήθεια, ανθρωπάκο. Όταν αποκαλείς κάποιον περιφρονητικά «Εβραίο», η αίσθηση της μηδαμινότητάς σου ξαλαφρώνει. Αυτό το ανακάλυψα μόλις πρόσφατα. Αποκαλείς Εβραίο όποιον σου εμπνέει είτε υπερβολικό, είτε ελάχιστο σεβασμό. Σαν να ‘σαι αντιπρόσωπος κάποιας ανώτερης δύναμης επί της γης, ανέλαβες να αποφασίζεις ποιος είναι και ποιος δεν είναι Εβραίος. Αμφισβητώ το δικαίωμά σου να το κρίνεις αυτό, είτε είσαι τιποτένιος Άριος, είτε τιποτένιος Εβραίος. Μόνο εγώ έχω το δικαίωμα να πω τι είμαι. Είμαι βιολογικός και πολιτισμικός μιγάς κι είμαι περήφανος γι’ αυτό, ούτε σωβινιστής όπως εσύ, ασήμαντε φασίστα, όποια κι αν είναι η εθνικότητά σου, η φυλή και η τάξη σου».

«Όταν ζεις για μακρύ διάστημα στο βάθος μιας σκοτεινής σπηλιάς θα σιχαθείς το φως του ήλιου. Και το πιθανότερο είναι ότι τελικά τα μάτια σου θα χάσουν τη δύναμη να αντέχουν. Να γιατί καταλήγουμε να μισούμε το φως του ήλιου».


Κ.ΟΡΟΓΟΝΟΣΔΥΝΑΜΗ

Stelios Hoshizora είπε...

@11:27 Ο Ραϊχ ήταν ψυχαναλυτής, όχι Ανθρωπολόγος ή Εξελικτικός βιολόγος. Οι απόψεις του περί φυλής ή έθνους έχουν την ίδια αξία με τις κουβέντες που ξεστομίζουν στον καφενέ πέντε γκατζίβλαχοι για το πως θα σωθεί η Ελλάδα.

Το μοναδικό -νομίζω- έθνος που έχει επίσημη ρατσιστική πολιτική είναι το Ισραήλ. Για να γίνεις πολίτης του Ισραήλ (Ισραηλίτης, Εβραίος, όπως και να το ονομάζεις) απαιτείται η εξέταση του αίματός σου ώστε να διαπιστωθεί απο το DNA σου το αν είσαι Εβραίος. Τα υπόλοιπα χαριτωμένα είναι για κατανάλωση απο τους νέους και νέες που αυτοπροσδιορίζονται ως ρομαντικές χιονονιφάδες.

Ανώνυμος είπε...

Οχι φιλε μου,αυτο που είπες μόλις τωρα για τον Ράιχ λέγεται ad hominem, ειναι το αντίθετο επικλησης στην αυθεντία, δλδ καταρρίπτεις τα επιχειρήματα του οχι με επιχειρήματα σου αλλα επειδή απαξιεις το πρόσωπο του.. Ειναι συνυθησμενη λογική πλανη τι να κάνουμε.

Κ.ΟΡΟΓΟΝΟΣΔΥΝΑΜΗ

Stelios Hoshizora είπε...

Καμία απαξίωση δεν ανέφερα για το πρόσωπό του. Απαξιώ όμως την αυθεντία του λόγω της επιστημονικής του ανεπάρκειας. Όσο για αντεπιχειρήματα... είναι χάσιμο χρόνου να συζητήσω τις μπαρούφες του Ραϊχ.

Ανώνυμος είπε...

Οι ιουδαίοι ανέκαθεν διώκονταν επειδή έκαναν μαγείες και τοκογλυφίες
αλλά μπορεί να κάνω και λάθος από παραπληροφόρηση , δεν ξέρω

Πάντως , το γεγονός ότι δεν εξετάζονται τα αίτια του αντισημιτισμού είναι ύποπτο

ακόμα και γι'αυτό το μπλογκ ...

Ανώνυμος είπε...

Ἀπσντώντας στὸν φἰλο καὶ ἀπολογητὴ τῶν ἐβραίων καὶ τοῦ Β. Ράϊχ καὶ σὲ σχέση μὲ τὴν ἀνάρτηση τοῦ Κόκκινου Οὐρανοῦ νομίζω ὅτι εἶναι πρέπον νὰ ἀποσυνδέσουμε τὸν ἀντισημιτισμὸ ἀπό τὸν ἀντισιωνισμὸ ἤ ἀκόμα νὰ μὴν συνδέσουμε τὴν προσπάθεια κυριαρχίας τοῦ ἐβραϊσμοῦ μὲ τοὺς ἀπλοὺς κατοίκους τοῦ Ἰσραὴλ ἤ τοὺς ἐβραίους ἄλλων χωρῶν . Νομίζω ὅτι ὁ Κόκκινος Οὐρανὸς ἐπισημαίνει κάτι πασιφανὲς : Παντοῦ σχεδὸν στὸν κόσμο στὴν ἐξουσία βρίσκονται ἄνθρωποι ποὺ εἶναι συνδεδεμένοι μὲ τὸν ἐβραϊσμὸ καὶ τὸν σιωνισμὸ. Δὲν ὑπάρχει μομφὴ , διαπίστωση εἶναι . Γιατὶ καὶ πὼς συμβαίνει αὐτὸ ;Εἶναι τόσο μεγάλος ὁ άριθμὸς τῶν ἐβραίων παγκοσμίως , ἔτσι ὥστε στατιστικῶς καὶ ἀναλογικῶς νὰ καταμερίζονται στὰ ἔδρανα τῆς ἐξουσίας ; Νομίζω δὲν συμβαίνει αὐτὸ . Συμβαίνει ὁμως κάτι ἄλλο : Μεταπολεμικῶς ὁ ἐβραϊσμὸς ἀπέκτησε τὸση αἴγλη , δύναμη , ἀπήχηση . ἀκτινοβολία καὶ ἐπιρροὴ ποὺ ἁπλῶς μένουμε ἀπορημένοι , ἡ έξήγηση ὅμως εἶναι πολυδιάστατη καὶ θὰ τὴν ἐπικεντρώσω στὸ ζήτημα τῆς προσπάθειας νὰ μὴν κρύβεται πιὰ ὅπως γινόταν ἐπί αἰῶνες ....Τώρα γιατὶ κρυβόταν ἴσως εἶναι μιὰ ἄλλη συζήτηση ....Πάντως , βλέποντας πὼς σήμερα ἀπελαύνουν ἀπό τὸ Ἰσραὴλ λαθρομετανάστες καὶ πὼς ἀρνοῦνται τὴν εἴσοδο σὲ πρόσφυγες καὶ πὼς αὐτὸ δὲν σημαίνει ξενοφοβία , ἐνῶ ἄν αὐτὸ συνέβαινε ἀπὸ ἐμᾶς θὰ χαρακτηριζόμασταν στυγνοὶ ῥατσιστὲς δείχνει πὼς ἐρμηνεύονται τὰ κοινωνικὰ φαινόμενα κατὰ τὸ δοκοῦν ....

Ανώνυμος είπε...

Κ.ΟΡΟΓΟΝΟΣΔΥΝΑΜΗ
Τι να καταρρίψουμε ρε άνθρωπε;Και μόνο που ο Βίλχεμ Ράιχ αναφέρεται σε γερμανική και εβραική φυλή,καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι δεν ξέρει τι του γίνεται από φυλετική ανθρωπολογία.Δεν υπάρχει γερμανική φυλή,υπάρχει γερμανικό έθνος.Στο ζήτημα των Εβραίων τώρα,είναι πολύπλοκο,διότι οι ίδιοι δεν έχουν αποφασίσει τι είναι.Άλλες φορές αυτοπροσδιορίζονται ως έθνος,και άλλες φορές ως θρησκευτική ομάδα(αυτό τους βοήθησε να παρασιτήσουν στην Ευρώπη επί αιώνες).Οι αρχαίοι Εβραίοι ήταν ένα σύνολο από κάποιους ανατολίτικους φυλετικούς τύπους(δε θα μπω σε λεπτομέρειες,εκτός αν το θελήσεις) και κάποιους Ευρωπιδικούς,αλλά όχι λευκούς.Οι σύγχρονοι Εβραίοι,έχουν ισχυρή ευρωπιδική συνιστώσα,αλλά έχουν και κάποιους λευκούς.Για παράδειγμα,η Σκάρλετ Γιόχανσον,είναι εβραία.Εσένα σου κάνει για ανατολίτισα;Όχι.Στο ζήτημα των Αρίων,η λέξη λέγεται ότι ετυμολογείται από τα αρχαία ελληνικά.''Αριάδνη'',σημαίνει λευκό άνθος.Επίσης υπάρχει η αρχαιοελληνικά ρίζα αρ.Όμως επειδή επικρατεί ότι '''Αριοι'' ήταν οι Ινδοί,οι αρχαίοι Ινδοί δεν ήταν μόνο οι σημερινοί.Στην αρχαία Ινδία υπήρχαν λευκοί.Πιθανότατα ο Γκωμπινώ και η Σάβιτρι Ντεβί,σε αυτούς αναφέρονται και όχι στους σημερινούς βραχίδες και παλαιομογγόλους της Ινδίας.Επιπλέον,''Άριος'' δεν είναι μόνο ο ξανθός γαλανομάτης.Είναι ολόκληρη ιστορία που δε γίνεται να την εξηγήσω σε λίγες γραμμές.
Συμπερασματικά:Ναι,ένας εβραίος ξεχωρίζει από έναν Γερμανό,εκτός από κάποιες αποκλίνουσες περιπτώσεις,όπως της Γιόχανσον,που δηλώνει θρησκεία και όχι εθνικότητα.Για κάποιο παράξενο λόγο,υπάρχουν λίγοι λευκοί που θεωρούνται Εβραίοι.Όμως οι Εβραίοι έχουν κάποιες αντιπροσωπευτικές φυλές,και οι λευκοί δεν είναι μέσα σε αυτές.
Υ.Γ.1.Το κείμενο του Ράιχ που μας παρέθεσες είναι γεμάτο ασυναρτησίες.Χωρίς ''ad hominem'',το κατέρριψα.
Υ.Γ.2.Φιλικά στο λέω,άλλο Φυλή,άλλο Έθνος.Μην τα συγχέεις.Αν είχες μάθει να τα ξεχωρίζεις,δε θα μας είχες παραθέσει αυτό το γεμάτο ασυναρτησίες κείμενο σε στυλ''αντιμετωπίστε το αν μπορείτε''.Το κάναμε όμως.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή όταν κάποιος μου λέει "άκου ανθρωπάκο" τι να υποθέσω; Ότι είναι συγκαταβατικός και συζητήσιμος; Ή αλαζόνας και μισαλλόδοξος;
Άσε μας στον πόνο μας, αγαπητέ. Το έθνος μας (το Ελληνικό Έθνος) χάνεται. Όσο για την αλαζονία, οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν πεί ότι η νομοτελειακή σειρά είναι ὓβρις → ἂτη → νέμεσις → τίσις. Ας αναρωτηθούμε όλοι σε ποιό στάδιο βρισκόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Θα πω την αλήθεια: Έγραψα ένα εκτενές κείμενο στο κινητό για να απαντήσω στους φίλους απο πανω, οχι φυσικα λεπτομερως αλλα πολυ επιγραμματικά μιας και Αποτι είδα δεν υπήρχε πρόσφορο έδαφος και διαθεση για διάλογο,αναθεωρηση απόψεων κλπ αλλα μονο διαθεση του στυλ "ας του απαντήσω για να του την πω να τελειώνουμε με αυτόν τον βλαχο". Anyway ήθελα ομως κατι να γράψω αλλα έγινε πατατα και διαγραφηκαν τα πάντα. Υγεια.. Θελω να πω μονο μια νουθετηση φιλικά προς τον Γιώργο νοτιο:

Μαν, κουλαρε λιγο, οκ μπορει να θεωρείς οτι έχεις τις πιο τζαματες απόψεις απο τους άλλους αλλα πρέπει να διακρίνεις τα όρια του "υποστηρίζω με σθενος τις απόψεις μου" και του "θυμώνω και ειρωνεύομαι οποιον εχει αντίθετη γνώμη απο μένα"..

Ουγκα ουγκα..

Φιλάκια

Κ.ΟΡΟΓΟΝΟΣΔΥΝΑΜΗ :)