Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΝΑΔΑΣ: Κι όμως, ο πιο σφοδρός επικριτής της κατάργησης των όρων ‘πατέρας’ και ‘μητέρα’ χάριν «ισότητας» είναι ένας ομοφυλόφιλος



Ο πιο σφοδρός επικριτής του νόμου που επαναπροσδιορίζει την πατρότητα και την μητρότητα στο Οντάριο του Καναδά, είναι ένας ομοφυλόφιλος ακτιβιστής, συγγραφέας, blogger και σύμβουλος ιστοσελίδων, ο Joe Clark, ο οποίος ήταν ένας από τους λίγους που παρευρέθηκαν για να προβάλουν αντιρρήσεις ενώπιον της νομοθετικής επιτροπής του Οντάριο η οποία εξετάζει το νομοσχέδιο με την ονομασία Bill 28”, ο οποίος και είπε ευθέως στα μέλη της ότι ο νόμος αυτός είναι μία ανοησία. Με την κίνησή του αυτή, ανέδειξε και τις ρωγμές που υπάρχουν εντός του LGBT κινήματος.

Το νομοσχέδιο - με τον στομφώδη τίτλο “All Families Are Equal Act” - που ψηφίστηκε ομόφωνα τον περασμένο μήνα και προβλέπεται να ανακηρυχθεί τον Ιανουάριο, επιτρέπει σε ομοφυλόφιλους «γονείς» που έχουν από κοινού αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας ή άλλων αναπαραγωγικών τεχνολογιών, να αποκαλούν τους εαυτούς τους «γονείς». Με τον τρόπο αυτό, εξαλείφονται οι περισσότερες αναφορές σε «μητέρες» και «πατέρες», σε μια προφανή ένδειξη «σεβασμού» προς τα διαφυλικά άτομα που βρίσκουν τέτοιους όρους «καταπιεστικούς», ενώ ταυτόχρονα επιτρέπεται πλέον η ύπαρξη μέχρι και τεσσάρων «νομικών γονέων»!

Το νομοσχέδιο προωθήθηκε από την σοσιαλίστρια βουλευτή (προτεστάντισα, μάλιστα, θρησκευτική λειτουργό και κατά ομολογία της “bisexual”!) Cheri diNovo (φωτο), η οποία κατηγόρησε όσους αντιδρούν σε αυτό για «ομοφοβία και τρανσφοβία» και ότι «χρησιμοποιούν τη Βίβλο ως δικαιολογία για να χτυπήσουν τους ανθρώπους στο κεφάλι με αυτήν». Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η δήλωση αυτή, διότι η diNovo, στα νιάτα της χρησιμοποιούσε Βίβλους για να μεταφέρει μέσα σε αυτές ναρκωτικά (LSD) από τον Καναδά στην Καλιφόρνια! 

Μεταξύ των πολλών λογικών σχολίων που έκανε ο Clark στην επιτροπή που συνέταξε τον ‘Bill 28’ ήταν:

Ο αρχικός λόγος για τον οποίο υπάρχει αυτό το νομοσχέδιο είναι να καταστεί νομικά απλό για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να αναγνωριστούν ως γονείς των αντίστοιχων παιδιών τους. (Όχι "queer" ζευγάρια. Παρακαλώ σταματήστε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον όρο.) Αυτό είναι το μόνο που χρειαζόμαστε και όλα όσα χρειαζόμασταν να κάνει αυτό το νομοσχέδιο. Αλλά σε ένα κλασικό παράδειγμα του πόσο μπορεί το πεδίο εφαρμογής να ξεφύγει οδηγούμενο από μία πραγματικά ανατριχιαστική τρανσέξουαλ ατζέντα, βλέπουμε τώρα αυτό το νομοσχέδιο να επιχειρεί να ξαναγράψει την ανθρώπινη βιολογία.

Δεν είναι αλήθεια ότι ουσιαστικά, υπάρχουν δύο είδη ανδρών – εκείνοι που έχουν κόλπους και εκείνοι που δεν έχουν. Οι άνδρες δεν έχουν κόλπους ή γυναικεία ανατομία. Είναι εξίσου αναληθές ότι ουσιαστικά, υπάρχουν δύο είδη γυναικών – εκείνες που έχουν πέη και εκείνες που δεν έχουν. Οι γυναίκες δεν έχουν πέη ή αντρική ανατομία. Αυτά είναι βασικά βιολογικά δεδομένα. Υπάρχουν δύο φύλα. Δύο, όχι ένας άγνωστος αριθμός ή οποιοσδήποτε άλλος αριθμός. 

Αλλά αυτό που το νομοσχέδιο καταφέρνει να κάνει είναι να σβήσει την μητρότητα εντελώς. Δίνει επίσης μια καλή μαχαιριά στην πατρότητα, αλλά για κάποιο λόγο δεν φτάνει έως το τέλος.


 
Αν αυτός ο νόμος περάσει, οι μητέρες δεν θα γεννάνε. Οι μητέρες δεν θα υφίστανται την τραγωδία της θνησιγένειας. Κοινά ασώματα άφυλα «πρόσωπα» θα το κάνουν αυτό. Κοινά ασώματα άφυλα «πρόσωπα» δεν υφίστανται όμως στον κόσμο, πόσο μάλλον στο Οντάριο.

Αφού υπενθύμισε ότι το νομοσχέδιο αλλάζει τον ορισμό της γέννησης από το «πλήρης αποχωρισμός ή εξαγωγή ενός εμβρύου από την μητέρα του» στο «πλήρης αποχωρισμός ή εξαγωγή ενός εμβρύου από ένα άτομο», συνέχισε λέγοντας, «Θα ήθελα να ρωτήσω τους άνδρες που βρίσκονται σε αυτή την επιτροπή - είναι αρκετά προφανές ότι είστε άνδρες. Δεν χρειάζεται να ρωτήσω με ποια αντωνυμία προτιμάτε να ονομάζεστε, όχι ότι θα το έκανα ποτέ – αλλά να σας ρωτήσω αν ως “πρόσωπα” έχετε ποτέ αποβάλλει ένα έμβρυο ή αν ένα έμβρυο έχει ποτέ εξαχθεί από εσάς».

Και συνέχισε: 

Ο νόμος σας κάνει επίσης πολλές αναφορές σε birth parent, «γονέα της γέννησης». Υπάρχει μόνο ένα είδος γονέα που φέρνει την «γέννηση» και αυτός είναι η μητέρα. Και αυτή είναι «εκείνη», μια γυναίκα, ένα κορίτσι, ένα θηλυκό. Δεν υπάρχουν δύο τρόποι για αυτό, κυριολεκτικά ή μεταφορικά.

Εδώ η θεραπεία είναι χειρότερη από την ασθένεια. Θυμηθείτε: Είχατε μία δουλειά να κάνετε – να ξεκαθαρίσετε τα γονικά δικαιώματα για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Ωστόσο, διεκδικείτε το δικαίωμα επαναπροσδιορισμού της μητρότητας και της πατρότητας και της άρνησης του βιολογικού φύλου. Αλήθεια, πώς τολμάτε;
Τα μέλη της επιτροπής που προέρχονταν από τους ‘Νέους Δημοκράτες’ (New Democrats) και τους ‘Φιλελευθέρους’ (Liberals) προσπάθησαν στη συνέχεια με ερωτήσεις να τον εκθέσουν ως... ανεπίδεκτο μαθήσεως. Η προερχόμενη από τους ‘Προοδευτικούς Συντηρητικούς’ εβραϊκής καταγωγής βουλευτής Gila Martow (φώτο) προσπάθησε να τον πείσει ότι θα πρέπει να αποδεχτεί τις προσπάθειες των διαφυλικών για την εξάλειψη των δύο φύλων (!) όπως ακριβώς αποδέχθηκαν οι ετεροφυλόφιλοι τις προσπάθειες των ομοφυλόφιλων για την εξάλειψη των διακρίσεων με βάση τις σεξουαλικές προτιμήσεις. «Το ερώτημα είναι», τον ρώτησε, «μπορείς να σκεφτείς ότι επιτρέποντας ίσως να μετακινηθεί η μπάρα πιο πέρα, κάνεις καλύτερη την ζωή άλλων ανθρώπων;»

Ο Clark απάντησε, «Στην πραγματικότητα, η αναλογία που μου κάνατε δεν ισχύει εδώ. Εσείς παλινδρομείτε την μπάρα. Εσείς, ως νομοθέτες, παράγετε κάτι που ανήκει στον χώρο της φαντασίας».

Η κατάθεση του Κλαρκ, μαζί με το blog του το Fawny.org, αποκαλύπτει μια διάσπαση μεταξύ των ομοφυλοφίλων για το αν πράγματι έχουν έναν κοινό σκοπό με τους τρανσέξουαλ ή εκείνους που δεν θέλουν απλά να «αλλάξουν» το φύλο τους, αλλά να εξαλείψουν εντελώς το φύλο.

Η ιστοσελίδα Gender Identity Watch επικεντρώνεται στις αντιρρήσεις ομοφυλοφίλων στις προσπάθειες των τρανσέξουαλ ακτιβιστών να αποσιωπηθούν οι πραγματικές βιολογικές διαφορές, ιδίως σε σχέση με τη χρήση τουαλέτας και αποδυτηρίων με βάση το θεωρούμενο φύλο τους και όχι το βιολογικό τους φύλο.

«Οι γυναίκες χρειάζονται ξεχωριστές με βάση το φύλο τους τουαλέτες και αποδυτήρια για μια σειρά από λόγους», υποστηρίζουν οι Cathy Brennan και Elizabeth Hungerford σε ένα άρθρο στο προαναφερόμενο δικτυακό τόπο. «Ο σημαντικότερος από αυτούς είναι η τεκμηριωμένη συχνότητα ανδρικής σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών και οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες που προκύπτουν από αυτή τη σχετικά κοινή μορφή βίας».

Με άλλα λόγια, ανεξάρτητα από το φύλο που προσποιούνται ότι έχουν, τα άτομα με αντρικά γεννητικά όργανα (κοινώς "άνδρες", όπως τους γνωρίζει ο Joe Clark και το 99% της ανθρωπότητας) βιάζουν τις γυναίκες και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις ίδιες τουαλέτες ή τα ίδια αποδυτήρια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

polycmike είπε...

Πολύ ωραίο άρθρο ΚΟ,

μέχρι και οι ομοφυλόφιλοι έχουν καταλάβει σε τι φαύλο σκεπτικό περιπλέκονται τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός ευχήθηκε και στα δικά μας; Δείτε την επιγουσα εγκύκλιο του υπ παιδειας για υποχρεωτικη θεματική εβδομάδα με κυρια αναφορά στην εμφυλη ταυτότητα