Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΣΕΡΒΙΑ: Σέρβοι εθνικιστές τίμησαν την μνήμη ιερομάρτυρα



Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2016 Σέρβοι ακτιβιστές του εθνικιστικού κινήματος «Σερβική Δράση» (Serbian Action / Србска Акција) τίμησαν την μνήμη του Αγίου διακόνου Αββακούμ (Avakuma), του Σέρβου μάρτυρα «και ιππότη της πίστης και της πατρίδας» που μαρτύρησε από του Τούρκους τον Ιανουάριο του 1815.
Ο ιερομάρτυρας εξυμνήθηκε ως ένα «γνήσιο παράδειγμα για την σερβική νεολαία», καθώς αν και ήταν νέος στην ηλικία, αποδείχθηκε πιστός Χριστιανός και φλογερός πατριώτης, προτιμώντας να θυσιαστεί παρά να ασπαστεί το ισλάμ. Οι Σέρβοι ακτιβιστές την ημέρα της κοίμησής του επισκέφθηκαν το μνημείο που υπάρχει στο πάρκο Kalemegdan στο Βελιγράδι, το οποίο είναι αφιερωμένο σε αυτόν, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγώνα του και να ζητήσουν τις προσευχές του προς τον Θεό υπέρ αυτών και υπέρ του σερβικού έθνους!

Ο ιερομάρτυρας Αββακούμ ο Διάκονος, γεννήθηκε στη Βοσνία το 1794, και ονομάστηκε Lepoje από τους γονείς του. Ο πατέρας του πέθανε όταν ήταν ακόμα μικρός κι έτσι η μητέρα του τον πήγε στο μοναστήρι Mostanica, όπου ο θείος του ήταν ο πνευματικός πατέρας του μοναστηριού. Μεγάλωσε στο μοναστήρι, και αργότερα έγινε μοναχός με το όνομα Αββακούμ. Όταν έγινε δεκαοχτώ ετών, χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Ιωσήφ (Sakabenta).
 
Το 1809, οι μοναχοί πήραν μέρος σε μια αποτυχημένη εξέγερση εναντίον των Τούρκων, και προκειμένου να σωθούν εγκαταστάθηκαν στο μοναστήρι του Ευαγγελισμού στην Trnava κοντά στο Cacak, όπου ηγούμενος ήταν ο Άγιος Παΐσιος.

Μετά την κατάρρευση της εξέγερσης του Καραγεώργη το 1813, οι Τούρκοι εγκαινίασαν ένα βασίλειο τρόμου εναντίον των Σέρβων και επειδή πολλοί που σφάζονταν από τους Τούρκους έμεναν άταφοι ξέσπασε επιδημία στην περιοχή. Οι άνθρωποι επιχείρησαν άλλη εξέγερση υπό τον Hadj-Prodan Gligorijevic, (φώτο) και σύντομα συντάχθηκαν μαζί τους οι μοναχοί της Trnava. Η εξέγερση έλαβε χώρα κατά την εορτή του Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου), αλλά καταπνίγηκε από τους Τούρκους. Πολλοί Σέρβοι συνελήφθησαν και κάποιοι εκτελέστηκαν επί τόπου ως προειδοποίηση για τους άλλους.

Μερικοί από τους κρατούμενους στάλθηκαν στον Σουλεϊμάν Πασά στο Βελιγράδι, μεταξύ των οποίων ήταν ο άγιος Παΐσιος και ο διάκονος Αββακούμ, ο οποίος έψελνε συνεχώς στο κελί της φυλακής του. Οι Τούρκοι προσφέρθηκαν να ελευθερώσουν οποιονδήποτε θα ασπαζόταν το Ισλάμ. Αν και μερικοί φυλακισμένοι συμφώνησαν, η πλειοψηφία δεν δέχθηκε να αρνηθεί τον Χριστό, και έτσι οδηγήθηκαν στον θάνατο.

Αν και ο πνευματικός του πατέρας, Γεννάδιος, αποδέχθηκε την προσφορά των Τούρκων και προέτρεπε τον Αββακούμ να μιμηθεί το παράδειγμά του εκείνος αρνήθηκε να το κάνει παρά τις πιέσεις των Τούρκων. Ο θαρραλέος διάκονος δήλωσε ότι ήταν ένας πολεμιστής του Χριστού, και ότι προτιμά να πεθάνει παρά να αρνηθεί τον Χριστό.

Ο άγιος καταδικάστηκε σε ανασκολοπισμό σε πάσσαλο, τον οποίον αναγκάστηκε να μεταφέρει ο ίδιος στον τόπο της εκτέλεσης. Ακόμη και η ίδια του η μητέρα τον προέτρεψε να ασπαστεί το Ισλάμ και μετά να ζητήσει συγγνώμη, αλλά εκείνος, αφού την ευχαρίστησε που τον έφερε στη ζωή, δεν δέχθηκε τις συμβουλές της.

Στον τόπο της εκτέλεσης, οι Τούρκοι του ζήτησαν για μια ακόμη φορά να σκεφτεί τα νιάτα του και να μην πεθάνει πριν την ώρα του. Ο Αββακούμ γέλασε και ρώτησε, «Μήπως και οι Τούρκοι τελικά δεν πεθαίνουν;»

Εκείνοι απάντησαν: «Φυσικά».

«Λοιπόν», είπε, «όσο πιο σύντομα πεθάνω, τόσο λιγότερες αμαρτίες θα έχω».

Λόγω του θάρρους και της σταθερότητας της πίστης του, οι Τούρκοι αποφάσισαν να μην τον ανασκολοπίσουν αλλά να τον φονεύσουν γρήγορα μαχαιρώνοντας τον στην καρδιά με ένα σπαθί. Αυτό έγινε στις 27 Ιανουαρίου του 1815.

Η μνήμη του αγίου Αββακούμ του διακόνου εορτάζεται την 17η του Δεκεμβρίου μαζί με αυτήν του Αγίου Παισίου.

Η δράση της «Σερβικής Δράσης» άρχισε να γίνεται γνωστή τα τελευταία χρόνια. Το αξιοσημείωτο στο εθνικιστικό αυτό κίνημα είναι η έντονη αναφορά του στην Ορθοδοξία, κάτι το οποίο, από ό,τι φαίνεται, είναι κοινό στους εθνικιστικούς κύκλους της Σερβίας, αλλά και γενικότερα στις βαλκανικές (και πρώην κομμουνιστικές) χώρες, ιδιαιτέρως μεταξύ των νέων σε ηλικία (βλ. εδώ). Το ίδιο το σύμβολο της κίνησης είναι το Χριστόγραμμα. Τα ιδανικά της Σερβικής Δράσης βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις διδασκαλίες του αγίου Νικόλαου Βελιμίροβιτς (βλ. εδώ)

Ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός θεωρείται, από την Σερβική Δράση, ως ένας από τους βασικούς πυλώνες της σερβικής κοινωνίας. Η κίνηση είναι έντονα κατά του κοσμικού κράτους και υποστηρίζει την αποκατάσταση της ορθόδοξης μοναρχίας. Θεωρεί την συνεργασία μεταξύ των ορθοδόξων χριστιανών λαών ως εναλλακτική λύση ενάντια στην τυραννία της ΕΕ. Οι εθνικιστές της Δράσης αντιτίθενται στην πολυπολιτισμικότητα, στην παγκοσμιοποίηση, στον κομμουνισμό, στον σιωνισμό, στην προώθηση της ατζέντας των ομοφυλοφιλικής κοινότητας, στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, στον υλισμό, έχουν ισχυρές αντιδημοκρατικές απόψεις και επιζητούν την βιολογική επιβίωση του σερβικού λαού και την αποκατάσταση της ορθόδοξης πίστης. Ο κάθε εθνικιστής ενθαρρύνεται να βελτιώσει τον εαυτό του πνευματικά και σωματικά, με τον σκοπό να γίνει ένας "πολιτικός στρατιώτης"
Χαρακτηριστικό εξώφυλλο του περιοδικού τους. Το φούτερ είναι "τα σπάει"!
Όπως δηλώνουν οι ίδιοι την ιστοσελίδα τους «η Σερβική Δράση είναι ένα Ορθόδοξο Χριστιανικό εθνικό-επαναστατικό κίνημα, του οποίου στόχος είναι η αφύπνιση του σερβικού λαού από τον παρόντα λήθαργο, την χαύνωση και την ψεύτικη ειρήνη του πνευματικού βάλτου της Νέας Εποχής».

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή ιδεολογική κλίμακα, όπως υποστηρίζουν, η Δράση δεν ανήκει στους "δεξιούς", ούτε στους "ακραίους". Ανήκει στις ομάδες της ‘Τρίτης Θέσης’, όπου ο εθνικισμός και ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη δεν διαχωρίζονται, και ως εκ τούτου αντιτίθεται στην κυριαρχούσα δημοκρατική παγκοσμιοποίηση (είτε με αριστερές, είτε με δεξιές, είτε με κεντρώες κυβερνήσεις).

Οι άλλοι τους λένε «φασίστες».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ, εδώ κι εδώ

18 σχόλια:

locoJIANNIS είπε...

το φουτερ απο εδω http://deathtotheworld.com/ πραγματικα τα σπαει.τις καλησπερες μου

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως αυτοι τουλαχιστον συμφωνουν ως προς τα θρησκευτικα πιστευω τους, οχι σαν καποιους εθνικιστες εδω που οι μισοι ειναι Χριστιανοι κι οι αλλοι μισοι θελουν την αποκατασταση της αρχαιας θρησκειας στην Ελλαδα και μισουν καθε τι το Χριστιανικο ή αποκαλουν τους Χριστιανους ''Εβραιους''. Τουλαχιστον εκει εχουν ομονοια σ'αυτο το θεμα και μπραβο τους. Αυτο ειναι οντως ενα πολυ καλα οργανωμενο κινημα με πολλες προοπτικες, ελπιζω να επιβιωσουν κιολας.

Ανώνυμος είπε...

Nessie Dot
Υπάρχει ένας πολύ ξεκάθαρος λόγος για τον οποίο υπάρχουν Εθνικιστές που είναι υπέρ του δέοντος αρχαιολάτρες.Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα λοιπόν.Οι αρχέγονοι πυλώνες της Ευρώπης,ως γεωγραφική,φυλετική και πολιτιστική έννοια,σίγουρα είναι τρεις:Η ελληνική,η κελτική και η σκανδιναβική μυθολογία.Μυθολογίες πλούσιες,και ειδικά των Ελλήνων,και όπως μας δείχνουν τα γεγονότα και οι μελέτες,υπάρχουν τεράστιες ομοιότητες μεταξύ τους!Ο ίδιος ο Χριστιανισμός,αφότου ''αποιουδαιοποιήθηκε'','άντλησε στοιχεία από αυτές τις μυθολογίες(Άδης,Χριστουγεννιάτικο δέντρο κ.α),προκειμένου να γίνει ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή του Χριστιανισμού.Έτσι,παρά τις βλακείες κάποιων,ο Χριστιανισμός είναι πλήρως συνυφασμένος πλέον με την Ευρώπη,και σε επίπεδο πολιτιστικό!
Από την άλλη,η σλάβικη μυθολογία,είναι επιφανειακή.2-3 θεότητες,ο Σβάρογκ της φωτιάς,ο Περούν και ο Βελές.Η μυθολογία τους,καλώς ή κακώς,δεν είχε την επίδραση στην Ευρώπη,που είχαν οι προηγούμενες τρεις που ανέφερα.Είναι λοιπόν λογικό,ο Ευρωπαίος να συγκινείται ακόμα από αυτές τις ευρωπαϊκές μυθολογίες(Ελληνική,Κελτική,Σκανδιναβική),είναι σαν το ''αρχαίο μυστικό της Ευρώπης''.Και είναι αντίστοιχα λογικό,ο Σέρβος που έχει ''σλάβικη κουλτούρα'',να μη ''συγκινείται'' από τη μυθολογία των προγόνων του,και να στρέφεται με πάθος στο Χριστιανισμό.
Όσοι έχουν ελεύθερο πνεύμα,και δε δέχονται την οπτική άσπρο-μαύρο,μπορούν να είναι Χριστιανοί,και ταυτόχρονα να τιμούν τη θρησκεία των προγόνων τους,ως φόρο τιμής σε αυτούς.Χωρίς να είναι ''παγανιστές''.Φυσικά οι ''νεοπαγανιστές''που κατηγορούν τον Χριστιανισμό είναι για γέλια και για κλάματα.Ας αναρωτηθούμε όμως και για τους Χριστιανούς,που κάθονται και μας παραθέτουν εδάφια της ''Παλαιάς Διαθήκης'',αυτού του ''χριστιανικού'' βιβλίου.Αλήθεια,πόση σχέση έχει ο εθνικός θεός των Εβραίων,ο Γιαχβε,ο εκδικητικός,ο αδίστακτος,με τον Χριστό...Τι σχέση έχουν ο Χριστός με αυτά;Πότε θα σταματήσουν οι Χριστιανοί να ασχολούνται με την παλαιά διαθήκη,που είναι η ιστορία-μυθολογία των Εβραίων...Πάλι καλά που δεν έχουμε και το Ταλμούδ ως ιερό βιβλίο!
''Ζαχαριας κεφ Θ, εδαφιο 13-14: .. «και εξεγερω τα τεκνα σου Σιων επι τα τεκνα των Ελληνων... και Κυριος εσται επ’αυτους και εξεέυσεται ως αστραπη βολι... και καταναλωσουσιν αυτους και καταχωσουσιν αυτους εν λιθοις σφενδονης, και εκπιονται αυτους ως οινον''
Φυσικά ξέρουμε ποια είναι η Σιών και ποιοι είναι οι Έλληνες.Και όχι,οι Έλληνες εδώ δεν αναφέρονται ως ''ειδωλολάτρες'',αλλά ως έθνος,μιας και αναφέρονται και στην Κρήτη,στο ''θεόπνευστο'' βιβλίο της παλαιάς διαθήκης.Και ας μη με πείτε ''αιρετικό''...Ο ίδιος ο Χριστός,αιρετικός ήταν!
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο δεν διαφωνω μ'αυτο που λες, εγω ομως στεκομαι στο οτι σ'ενα κινημα αυτης της εποχης καλο ειναι να υπαρχει και ιδεολογικη ομονοια γενικα, οχι μονο στα πολιτικα/εθνικα θεματα. Γιατι δυστυχως οταν υπαρχει διχασμος ως προς το τι πρεπει να πιστευουμε απο θρησκευτικη αποψη, δημιουργειται μια μορφη ιδεολογικου εμφυλιου που κατανταει απο ασχημη μεχρι εντελως γελοια.

Δεν αντιλεγω οτι η αρχαια Ελλαδα ειχε πολυ εντονο στιγμα στον κοσμο σε ολα τα επιπεδα και ειναι πολυ ωραιο να μαθαινουμε και ιστορια και μυθολογια για να ξερουμε τι εστι και παλια και νεα Ελλαδα και να γνωριζουμε ολα τα μυστικα της χωρας και του πολιτισμου μας. Οσο για αυτα που ειπες για την Π. Διαθηκη, εισαι λαθος σε πολλα σημεια κι επειδη εχω μελετησει πολυ το θεμα της Π. Διαθηκης και μονη μου και απο εμπειρους ανθρωπους που γνωριζουν πολυ καλα το θεμα θα σου απαντησω σε οσα μπορω.

1.Η Π. Διαθηκη καθε αλλο παρα μυθολογια ειναι. Υπαρχει μια κατηγορια ερευνητων στο εξωτερικο που ονομαζεται ''Bible scholars'', ειναι μια απο τις πιο δυσκολες ειδικοτητες αυτες γιατι οπως εχει αποδειχθει εδω και χρονια, η Βιβλος αποτελει το πιο πολυπλοκο και ενδιαφερον βιβλιο ολων των αιωνων. Περα απο τις παρα πολλες προφητειες που διαθετει μεσα, οι περισσοτερες εκ των οποιων αφορουν γεγονοτα που εχουν γινει (βλ. διασπορα Εβραιων, καταστροφη του βασιλειου της Βαβυλωνας,κ.λπ), ειναι ενα βιβλιο που σε καθε κεφαλαιο του και σχεδον σε καθε 2 γραμμες υπαρχουν μεσα κωδικα μηνυματα και ενα σωρο συμβολισμοι που σιγουρα ουτε ενας χαρισματικος ''σοφος'' εκεινης της εποχης δε θα μπορουσε να εχει φανταστει να γραψει.

2) Δεν αποτελει μυθολογια των αρχαιων Εβραιων γιατι αν αυτο ισχυε αφενος δε θα υπηρχε καμια αναφορα για τα χαρακτηριστικα και τη ζωη του Χριστου απο τη στιγμη που οι αρχαιοι Εβραιοι δεν ειχαν τη παραμικρη ιδεα για τον ερχομο του Χριστου και για το πως Αυτος θα ζουσε και ως τι θα πεθαινε και αφετερου δεν θα υπηρχαν τοσοι συμβολισμοι και τοσα προφητικα λογια σε απολυτο συγχρονισμο με αυτα της Κ. Διαθηκης. Επειδη το συγκεκριμενο θεμα ειναι μεγαλο και δε μπορω να στο αναλυσω εδω ψαξε για τις ομοιοτητες Π. Διαθηκης και Κ.Διαθηκης κατα προτιμηση στα αγγλικα και θα καταλαβεις.

3) Ο εκδικητικος Θεος οπως λες της Π. Διαθηκης δεν ειναι παρα η οψη της οργης του Θεου της Κ. Διαθηκης. Δεν ειναι διαφορετικοι Θεοι..αυτο ειναι σα να ακυρωνουμε τις προειδοποιησεις της Κ. Διαθηκης σχετικα με την οργη του Θεου και τη Κριση Του και να λεμε οτι ο Θεος ειναι απλα ενας αγκαλιτσας που ποτε δε θυμωνει και δεν ειναι καθολου ικανος να τιμωρησει κανεναν παρα μονο να του κανει απλες ''παρατηρησεις'' σαν δασκαλα Αμερικανικου νηπιαγωγειου της Ν. εποχης. Φυσικα και ειναι ο ιδιος Θεος. Ολες οι υποσχεσεις που εχει δωσει στην εποχη της Π. Διαθηκης ισχυουν μεχρι και σημερα. Ο ιδιος Θεος, η ιδια Δημιουργια..τα μονα που αλλαζουν ειναι οι παραληπτες των υποσχεσεων και η καταργηση του ''νομου αιματος'' που ισχυε στην Π. Διαθηκη, δηλαδη του νομου της ''θυσιας''.

Της ζωοθυσιας εννοω και φυσικα οι παλιοι αρχαικοι νομοι της Τορα. Και ο λογος ειναι οτι οι ζωοθυσιες που ειχαν επιβληθει στους αρχαιους Εβραιους τοτε ηταν αφενος για να καταλαβουν ποσο σοβαρες ειναι οι αμαρτιες τους και οι οποιες παραβασεις εντολων του Θεου (οι συνεπειες των οποιων συνδεθηκαν με το αιμα των ζωων που θα θυσιαζοντο), και αφετερου συμβολικες, δειχνοντας το πως ο Μεσσιας θα θυσιαζοταν σαν αμνος για ΟΛΕΣ τις αμαρτιες τοσο των Εβραιων οσο και για ολον τον υπολοιπο κοσμο. Γι'αυτο μετα τον ερχομο και τη θυσια του Χριστου ο νομος της ''θυσιας αιματος'' ή αλλιως ο νομος της Τορα, καταργειται και περιλαμβανεται πλεον στην λεγομενη ΠΑΛΑΙΑ Διαθηκη..δηλαδη τη Διαθηκη που εκανε ο Θεος ΠΡΙΝ τον Μεσσια.

Η θυσια του Χριστου ολοκληρωνει και τελειωνει καθε αλλη θυσια αιματος εκ μερους των πιστων του Θεου. Πλεον οι θυσιες των πιστων δεν θα ειναι υλικες αλλα πνευματικες κυριως αφου καλουνται να ξεχασουν τον υλικο κοσμο και να θυσιασουν τα παθη και τους εγωισμους τους για χαρη της Πιστης.

Ανώνυμος είπε...

Αυτα που ισχυουν ακομα απο την Π. Διαθηκη ειναι αφενος οι βασικοι νομοι του Θεου περι σχεσεων μεταξυ ανθρωπων (απαγορευονται δηλαδη η ομοφυλοφιλια, κτηνοβασια, παιδοφιλια,αιμομιξια,βιασμος κ.λπ)και οι νομοι περι γενικης ηθικης (π.χ να μη πηγαινουμε εναντιον της επισημης εξουσιας και να σεβομαστε τους νομους ), οι 10 εντολες οι οποιες ειναι διαχρονικες επισης και διδαχθηκαν και απο τον Χριστο, οι υποσχεσεις του Θεου προς τον λαο του (που πλεον οταν λεμε λαος δεν εννοουμε μονο μια φυλη αλλα ολοκληρο τον κοσμο, ως μια καθολικη εννοια, εξαλλου για ολο το κοσμο θυσιαστηκε ο Χριστος), οι προφητειες που δοθηκαν στην Π. Διαθηκη και αφορουν ολα τα χρονια απο τοτε μεχρι και το τελος του κοσμου μαζι με την Αποκαλυψη απο την Κ. Διαθηκη και φυσικα κατι ακομα που ισχυει και ειναι απολυτα χρησιμο και σημερα ειναι η εγκυροτητα και η αποτελεσματικοτητα των ψαλμων του Δαυιδ που ακομα και σημερα θεωρουνται παραδειγμα ψαλμωδιας ΚΑΙ προσευχης.

Γι'αυτο οπως καταλαβαινεις οι Χριστιανοι σημερα εχουν πολλους λογους να αναφερονται ΚΑΙ στην Π. Διαθηκη. Μπορει καποια σημεια της να μην ισχυουν αλλα ειναι πολλα αλλα που ισχυουν οσο και αυτα της Κ. Διαθηκης. Και οι δυο Διαθηκες αποτελουν της Αγια Γραφη και καμια απο τις δυο δεν πρεπει να θεωρειται λιγοτερο σημαντικη.

Οσο για το Ταλμουδ, αυτο δεν ειναι παρα το αποκρυφιστικο βιβλιο της αρχαιας Βαβυλωνιακης θρησκειας που αντεγραψαν οι ''ιερεις'' των Εβραιων οταν ηταν για πολλα χρονια αιχμαλωτοι. Ειναι οι απογονοι εκεινων των ''ιερεων'' που προδωσαν τους νομους της Π. Διαθηκης και εβαλαν την Καμπαλα και τους αηδιαστικους νομους της Βαβυλωνας, τον λεγομενο ''προφορικο νομο'' και τον συνεδεσαν με την Ιουδαικη θρησκεια και ειναι οι ιδιοι αυτοι ιερεις που εκδιωξαν και σκοτωσαν τον Χριστο κι αργοτερα εκδιωξαν και τους πρωτους Χριστιανους και διδαξαν και στους αλλους ''Εβραιους'' να κανουν το ιδιο.

Και φυσικα οι συγχρονοι Εβραιοι (το 90% των οποιων δεν ειναι Εβραιοι φυλετικα αλλα μονο ιδεολογικα/θρησκευτικα), ακολουθουν το Ταλμουδ και οχι την Τορα παρα μονο εκει που τους συμφερει. Το Ταλμουδ ειναι η κυρια θρησκεια των Rothschild και των Rockfellers και πολλων αλλων δηθεν ''γνησιων'' Εβραιων..αυτη ειναι η λεγομενη συναγωγη του σατανα για την οποια μιλαει ο Χριστος στην Κ. Διαθηκη.

Οσο γι'αυτο που λες περι Χριστουγεννων. Λοιπον γι'αυτες τις κοσμικες και δυτικοποιημενες και πρων (και νυν για καποιους), παγανιστικες γιορτες τον μονο που εχεις να κατηγορησεις ειναι την κοσμικη και καθετα αιρετικη Καθολικη Εκκλησια. Και εννοειται πως οχι απλα ειναι αιρετικη αλλα ειναι και η γενετειρα καθε αιρεσης που υπαρχει σημερα. Η Καθολικη Εκκλησια απο την δημιουργια της το μονο που εκανε ηταν να διαστρεβλωνει την Πιστη και τον Λογο του Θεου αναλογα με τα δικα της συμφεροντα, δεν εχει καμια σχεση ουτε με το προτυπο της ''Εκκλησιας'' που αφησαν πισω τους οι Αποστολοι, ουτε φυσικα με τις πρωτες και γνησιες Χριστιανικες εκκλησιες των πρωτων Χριστιανικων χρονων.

Εδω εχουν εκδοσει ακομα και δικη τους Βιβλο αναλογη με τα ''διδαγματα'' του Παπα..τι λεμε τωρα. Και εννοειται οτι αποφασισαν να αντιγραψουν και να αντικαταστησουν τις παλιες παγανιστικες γιορτες και να τις ''προσαρμοσουν'' στο εορτολογιο των Χριστιανων για να καταφερουν ετσι να ειναι πιο ''προσιτοι'' και προς τους μεχρι τοτε παγανιστες. Ετσι προσαρμοστηκε με τα χρονια και η Ορθοδοξη Εκκλησια ημερολογιακα και αποφασισε οτι αφου γιορταζονται που γιορταζονται τα Χριστουγεννα κοσμικα τουλαχιστον να γιορταστουν και πνευματικα.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Nessie Dot είπε...
Συγχαρητήρια φίλε μου.
Το σχόλιο σου είναι άξιο θαυμασμού αλλά και προβληματισμού…

Ανώνυμος είπε...

Νότιε αν διαβάσεις την Καινή διαθήκη θα δεις ότι πολλές φορές ο Χριστός λέει :

... γέγραπται ... αναφερόμενος στην Παλαιά διαθήκη

όπου έλληνας σημαίνει εθνικός , επίσης αν διαβάσεις την παλαιά διαθήκη θα δεις
τους προφήτες να αναφέρονται πολλές φορές κατά του παλαιού Ισραήλ.
Ο Ισραήλ δλδ ο λαός του Θεού τώρα είναι οι χριστιανοί
και η Σιών που λέει η ορθόδοξη εκκλησία , δεν είναι η Σιών των σιωνιστών αλλά

η ερχόμενη Νέα Ιερουσαλήμ που αναφέρει ο Ιωάννης στην αποκάλυψη

επίσης χριστιανοί είναι οι ορθόδοξοι χριστιανοί και όχι οι αιρετικοί που παραπλανητικά τους παρουσιάζει ως χριστιανούς το άρθρο.



Ανώνυμος είπε...

Aυτοί οι εθνικιστές του Μαύρου Κρίνου γιατί τα βάζουν με το Χριστιανισμό; Τι τους έφταιξε; Έχετε ακούσει εθνικιστές που υπερασπίζονται το... indymedia και καλούν σε συμπαράσταση στον προφυλακισμένο για ποινικές πράξεις αναρχικό και αντιφασίστα Νίκο Ρωμανό; Τι περίεργα πράγματα για "εθνικιστές".

Στυλιανός είπε...

Η Παλαιά Διαθήκη είναι μαι συλλογή απο πολλά βιβλία (δεν θυμάμαι ακριβώς το νούμερο) τα όποια υπάγονται σε διάφορες κατηγορίες, όπως ιστορικά, ποιητικά κτλ.
Αν όντως κάποιος διαβάσει πραγματικά υπάρχει πλούτος σοφίας εκει μέσα, και εκτός απο αυτό το κυριότερο δίνει στοιχεία για το ποιος θα είναι ο Μεσσίας. Επίσης παρουσιάζει όλα τα γεγονότα χωρίς να τα ωραιοποιεί για να είναι πολιτικός ορθά, και να είναι αρεστά στους ανθρώπους του 21 αιώνα.
Αρεστά όμως είναι στους πνευματικούς ανθρώπους που κάνουν πνευματικό αγώνα κατά τις αμαρτίας και βλέπουν τα κείμενα με πνευματικά μάτια όπως και τον κόσμο. Μέσα απο την παλαιά διαθήκη βλέπουμε κείμενα που αναδεικνύουν την ΜΕΤΑΝΟΙΑ που είναι απο τα κυριότερα στοιχεία του Χριστιανισμού.
Σαφώς έχει μάχες, σφαγές άλλα΄σαν ιστορικό βιβλίο θα σου πεί αυτό που έγινε, αλλά το κυριότερο ακόμα και μέσα από εκεί πάντα υπάρχει πνευματικό στοιχείο να αποκομίσει ο αναγνώστης.
Ο προφήτης Δαβίδ για παράδειγμα και πόρνεψε, και φόνο έκανε μα δεν τα εξυμνεί αλλά επικεντρώνετε στην μετάνοια του.
Όπως και αναφέρει τους Εβραίους οταν έπεφταν στην αμαρτία και κυρίως στην ειδωλολατρία , μετά απο πολλές προειδοποιήσεις απο τους προφήτες να επιστρέψουν στον πραγματικό Θεό και δεν άκουγαν, επέτρεπε ο Θεός να κυριευτούν από αλλόφυλους και να παρθούν σκλάβοι, και να σφαγιαστούν.
Αλλά οι κακοπροαίρετοι και άνθρωποι βλέπουν τον φόνο και όπως ο διάβολος διαβάλουν και αυτοί και γίνονται μικροί διάβολοι.
Επίσης η παλαιά διαθήκη είναι η σκιά του Νόμου. Και σαν σκια δεν ήταν τέλειος νόμος είχε πολλά λάθη αλλά και πολλές αλήθειες. Ο πραγματικός νόμος είναι η Καινή (Νέα) Διαθήκη που ο ενσαρκωμένος θεός Λόγος, μας δίδαξε και πλέον αυτόν τηρούμε.

polycmike είπε...

Αγαπητέ anonymous 10:16,

πολύ σωστός σας βρίσκω!!! Αλλά όχι και "αναρχικός" ο Νικολάκης!!! Εκεί που "πολεμούσε το σύστημα", ξαφνικά γράφτηκε σε "συστημικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα", άσε τώρα μην πούμε τίποτα και για τα .... ιδιωτικά μαθήματα πιάνου, σκί στο Σαλέ!! Έλεος με τον γουρουνοκεφτέ!!

Ανώνυμος είπε...

Όχι και ίσης αξίας η Αποκάλυψη του Θεανθρώπου Χριστού μας , Ο Λόγος Του με την παλαιά διαθήκη. Ο Θεός επέλεξε ένα έθνος για να σώσει; Εάν ηταν έτσι …θα ηταν πολύ ρατσιστής Ο Θεός. Και ο Τριαδικός Θεός μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!! Τι είχε Αναφέρει ο Χριστός μας για τους Εβραίους ; Εσείς μεν …και τα έργα αυτού ποιείται. Ναι η όχι;

Το συγχαρητήριο μήνυμα μου προς εσένα είχε να κάνει με το πρώτο σχόλιο σου. Συμφωνώ με τον Γιώργο τον Νότιο. Καμία σχέση δεν έχει ο Λόγος του Θεανθρώπου Χριστού μας με την Παλαιά διαθήκη των Εβραίων… που μόνο αυτούς προστατεύει και μόνο μέσω αυτών προωθεί το έργο του. Μην φτάσουμε στο σημείο που θέλουν σήμερα οι δικοί μας Ιεράρχες. Χωρίς την παλαιά διαθήκη δεν υπάρχει Καινή. Δηλαδή ο Θεάνθρωπος Χριστός μας γεννήθηκε και Αναστήθηκε μόνο εάν πιστεύουμε στην παλαιά διαθήκη; Εάν όχι τι; Δεν Γεννήθηκε δεν Αναστήθηκε;

Γιώργο,
Απαραίτητη διευκρίνιση σύμφωνα με τα όσα επικαλείται ΣΗΜΕΡΑ η ιεραρχία της Χριστιανικής ορθόδοξης εκκλησίας της Ελλάδος μας.
Ως Ελληνες στην παλαιά διαθήκη δεν νοούνται οι Ελληνες στο γένος, ως έθνος δηλαδή, αλλα στην γενικότερη πολιτιστική τους παιδεία. Μάλιστα τους θεωρούν ως ειδολολάτρες! Οι Ελληνες έλεγαν “πας μη Ελλην βάρβαρος” και οι Ιουδαίοι “Πας μη Ιουδαίος , Ελλην”

Θα παρακαλούσα για όποιον δεν το έχει ήδη κάνει να διαβάσει το παρακάτω κείμενο – ένα από τα πάρα πολλά που υπάρχουν στο διαδίκτυο – και εάν θέλει καταθέτει την άποψη του για το τι ήταν οι Ελληνες, ιδεολάτρες η ειδωλολάτρες; Οπως ξαναγράφω διατείνεται η Βίβλος.

ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΙ! "Η ΘΕΟΣΕΒΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"!

Ο χριστιανός πΧ. ζήσας
(Σωκράτης 470 - 399πΧ.))
Το πόσον με τη θυσία του συνέβαλε στην κυοφορία πίστεως του λαού προς τη θεότητα τούτο καταδεικνύεται όταν ειδικά ζει ο Σωκράτης.Ο φιλόσοφος Σωκράτης είναι ένα όνομα που σε κάθε μορφωμένο, σε κάθε πνευματικό άνθρωπο, έχει ιδιαίτερη επίδραση, όπως και των αναφερομένων φιλοσόφων για την πραγματική προπαρασκευή που συντέλεσαν.Με την κατηγορία πως διαφθείρει τους νέους και καινά δαιμόνια εισάγει, τον έφεραν στο δικαστήριο.
Μέσα στο δικαστήριο ατάραχος ακούει τις κατηγορίες. Δεν καταβάλλει καμμιά προσπάθεια για να υπερασπίσει τον εαυτόν του. Οι δικαστές τον καλούν να απολογηθεί και εκείνος ατάραχος τους απαντά.
*Αλλά γαρ κύριοι δικασταί. η ώρα απιέναι. Εμοί με γαρ αποθανουμένω, υμίν δε βιωσαμένοις οπότεροι γαρ έρχονται επί άμεινον πράγμα άδηλον παντί πλήνη τω Θεώ». Δηλαδή: Κύριοι Δικαστές! Η ώρα περνά. Εγώ ας αποθάνω και εσείς να ζήσετε. Κάνετε ότι νομίζετε για μένα. Ποιοί όμως από εμάς θα πάνε στον παράδεισο, είναι άγνωστο. Μόνο ο Θεός το γνωρίζει.
Ο Σωκράτης μ’ αυτά τα λόγια εξόργισε τους δικαστές. Οι δικαστές εξεπλάγησαν από τα θετικά λόγια του Σωκράτη και τον απείλησαν για το «θράσος» του. Μα ο Σωκράτης τους απαντά: «Φωνή γαρ Θεού σημαίνουσα ότι χρή ποιείν». Αυτά που σας λέγω, φαίνεται πως μου τα υπαγορεύει φωνή Θεού.

Δικαίως ο Σωκράτης ονομάσθη «Χριστιανός προ Χριστού ζήσας».

http://indobserver.blogspot.gr/2017/01/blog-post_492.html

Οσο για όσους πιστεύουν πως ο Χριστιανισμός ευθύνεται για την καταστροφή της μετά Χριστόν Ελλάδος μας ας ψάξουν να δούν την κατάληξη της μετά την αυτοκρατορία του Μ. Αλεξάνδρου. Ποίοι την λεηλάτησαν και πώς !

Για όσους Αρχαιολάτρες αντίχριστους πιστεύουν πως το δεύτερο δάκτυλο του δεξιού ποδιού είναι δηλωτικό των Ελλήνων , ας ρίξουν μια ματιά στην Αγιογραφία του Αποστόλου Παύλου. Ισως εκπλαγούν!Ισως αρχίσουν να ψάχνονται γιατί στόχος της νέας τάξης είναι ο Ελληνοχριστιανισμός!
Αναφέρω τον Απόστολο Παύλο διότι Αυτόν χρησιμοποιεί ο βιογράφος των ροτσιλντ – ποιος άλλος; - για να αποδείξει πως οι ίδιοι οι Ιουδαίοι… Τον χρησιμοποίησαν Αυτόν και τον Χριστιανισμό για να κατακτήσουν τον Ελληνισμό!!!

Το ελληνικό πόδι είναι διαφορετικό από όλες τις άλλες φυλές

Read more: http://www.newsbomb.gr/bombplus/blogs/story/220821/to-elliniko-podi--einai-diaforetiko-apo-oles-tis-alles-fyles#ixzz4WhykzyFB

Ανώνυμος είπε...

S o d o m - Σόδομα (με Ελληνικούς υπότιτλους)

H Euxh.gr σας παρουσιάζει με ελληνικούς υπότιτλους το Ρώσικο ντοκυμαντερ S O D O M - Σόδομα σχετικά με την προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας στις μέρες μας.


http://euxh.gr/index.php/πολυμέσα/βιντεοθήκη/256-s-o-d-o-m-σόδομα-με-ελληνικούς-υπότιτλους.html

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
''Όχι και ίσης αξίας η Αποκάλυψη του Θεανθρώπου Χριστού μας , Ο Λόγος Του με την παλαιά διαθήκη. Ο Θεός επέλεξε ένα έθνος για να σώσει; Εάν ηταν έτσι …θα ηταν πολύ ρατσιστής Ο Θεός. Και ο Τριαδικός Θεός μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!! Τι είχε Αναφέρει ο Χριστός μας για τους Εβραίους ; Εσείς μεν …και τα έργα αυτού ποιείται. Ναι η όχι;''

Παιδια εχετε μπερδεψει καποια πραγματα..διαλεγετε τι σας αρεσει και αποφασιζετε απο μονοι σας τι ισχυει και τι οχι. Εχει κατσει καποιος απο σας να διαβασει τη Βιβλο ΟΛΗ? Αν ναι, σε ολα τα σημεια (ολα τα πολυπλοκα τα οποια ειναι και πολλα), εχετε συμβουλευτει αλλους εμπειρους γνωστες της Βιβλου (π.χ κανεναν παππα ας πουμε), για την εννοια τους ή βασιστηκατε στην δικη σας κοσμικη ''λογικη'' ερμηνεια?

Γιατι αν εχετε διαβασει ΟΛΗ τη Βιβλο, δεν μπορει να εχετε καταλαβει απο την Π. Διαθηκη αυτο που λες μονο..αυτο που αναφερεις ειναι σαν να εχεις παρει πληροφοριες απο την Π. Διαθηκη μεσω ''google search'' για το τι λεει και να εχεις βγαλει ενα παρα πολυ προχειρο και ρηχο συμπερασμα χωρις καν να εχεις καταλαβει τιποτα σε βαθος..μη το γελοιοποιουμε το θεμα. Και επαναλαμβανω οτι η Π. Διαθηκη και η Κ. Διαθηκη αποτελουν την Αγια Γραφη..γιατι νομιζεις οτι ονομαστηκαν ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ βιβλια ετσι? Τυχαια?

Και με το να ακυρωνεις τη ταυτοτητα του Θεου στην Π. Διαθηκη ειναι σαν να ''επιβαλλεις'' με το ετσι θελω εσυ το πως πρεπει να ειναι ο Θεος αναλογα με τα δικα σου γουστα. Αυτο που κανεις ειναι προσβολη..δεν μπορεις να αμφισβητεις τον Θεο επειδη ΕΣΥ δεν εχεις καταλαβει ή αποδεχτει την Π. Διαθηκη..καλο ειναι να κατσεις να τη διαβασεις προσεχτικα και ο,τι δε ξερεις αντι να κανεις υποθεσεις μονος σου, να ΡΩΤΗΣΕΙΣ.

Κανενας απο μας δεν ειναι ουτε σοφος ουτε γεννηθηκε με τη δυνατοτητα να αποκωδικοποιει ολα τα μηνυματα ενος βιβλιου σαν τη Βιβλο..δε μιλαμε για κανενα περιοδικο με συμβουλες για yoga.

Και ξαναλεω οτι ο Θεος ο Τριαδικος ειναι ο ΙΔΙΟΣ με τον Θεο της Π. Διαθηκης..απλα σε διαφορετικες οψεις. Και το οτι ακυρωνεις ετσι την Π. Διαθηκη μου αποδεικνυει ξεκαθαρα το οτι δεν την εχεις καν διαβασει..η Π. Διαθηκη εχει ΑΠΕΙΡΕΣ αναφορες για την φυση του Θεου, τον ερχομο, την θυσια και την Θεωση του Θεανθρωπου Χριστου.

Αν εσεις λοιπον δεν καταλαβαινετε/δεν ξερετε απο Π. Διαθηκη, αυτο δε σημαινει οτι η Π. Διαθηκη ειναι ασημαντη ή ασχετη απο την Πιστη μας..αν ειναι δυνατον δηλαδη..

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσουμε πανω σε ολα αυτα οτι ο ίδιος ο Χριστος ειχε πει οτι δεν εχω έρθει για να καταλυσω το νομο αλλα για ν τον συμπληρώσω..

Ερώτηση: Μήπως οι πιο πανω φίλοι ας δεν έχουν διαβάσει ούτε καν την Καινή Διαθήκη με την οποια συμφωνούν;

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μου εκανε εντυπωση αν καποιος/οι δεν εχουν διαβασει ουτε καν την Κ.Δ. Κανενας ανθρωπος που εχει διαβασει εστω και τη Κ.Δ μονο, δεν θα μπορουσε να πει κατι τετοιο για την Π.Δ(Παλαια).

Αυτο θα σημαινε ή οτι τη διαβασε σα να ξεφυλλιζε περιοδικο ή οτι τη διαβασε υποχρεωτικα επειδη του ειπαν οτι πρεπει, δεν καταλαβε τιποτα παρα μονο τις λεζαντες και ανακυκλωνει ο,τι ξερει γενικα απο τη παραδοση σχετικα με την Πιστη χωρις να πηγαινει παρα περα.

Και δυστυχως το 90% των Ελληνων Ορθοδοξων, δεν ασχολειται ΚΑΝ με τα βαθυτερα νοηματα της Πιστης τους..απλα τη παραδοση ακολουθουν. Αυτο. Ας πουμε τωρα, αντε να καταλαβουν οι περισσοτεροι ολο αυτο που γινεται με την Οικουμενικη Συνοδο της Κρητης και τους αιρετικους καινουργιους νομους..

Αντε να τους πεις για τη προδοσια που γινεται μπροστα τους. Και πες οτι τους το λες..ποιοι θα νοιαστουν? Οι περισσοτεροι θα το γραψουν στα παλια τους τα παπουτσια..γι'αυτο εχουμε φτασει εδω που ειμαστε.

Στυλιανός είπε...

Αγαπητή η αγαπητέ Nessie Dot τα λές παρα πολύ καλά, αλλά έκανες ενα λαθάκι. Η σύνοδος στην Κρήτης δεν ήτανε Οικουμενική αλλά οικουμενιστική. Άλλο Χαλκιδική και άλλο Χαλκίδα.
Με αγάπη.

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δικιο συγνωμη. Λαθος γρηγορης πληκτρολογησης, τα κανουμε κι αυτα :p Και μη σου πω ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ κιολας.

Στυλιανός είπε...

Σε παραδέχομαι!