Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

ΗΠΑ: Τα media στενοχωρήθηκαν με το βίντεο του βασανισμού του λευκού από συμμορία αφροαμερικάνων γιατί επιβεβαιώνει τον ρατσισμό κατά των λευκών

Γνωρίζετε την ιστορία με την συμμορία τεσσάρων Αφροαμερικανών οι οποίοι κακοποιούσαν επί ώρες έναν 18χρονο λευκό με ειδικές ανάγκες, τον οποίο είχαν απαγάγει, ενώ ανέβασαν το σχετικό βίντεο στα κοινωνικά μέσα πανηγυρίζοντας για τα «κατορθώματά» τους. Η ιστορία έχει γίνει γνωστή στις ΗΠΑ εδώ και δύο με τρεις ημέρες. Τα δικά μας «ενημερωτικά» τηλεοπτικά και ηλεκτρονικά μέσα άργησαν λίγο. Και τώρα μιλάνε για «φρίκη» και «σοκ». Το «σοκ» τους θα κρατήσει μία ημέρα και μετά θα ξεχαστεί. Ο λόγος, φυσικά, είναι το χρώμα του δέρματος του θύματος και των δραστών. Ναι, όλοι αυτοί οι «αντιρατιστές» είναι οι πρώτοι που ζυγίζουν την είδηση ανάλογα με τι «ράτσα» είναι οι «καλοί» και οι «κακοί» της ιστορίας.  

Τέτοιες ειδήσεις ρατσιστικής βίας κατά λευκών έχουν παρουσιαστεί εδώ και χρόνια στον ΚΟ, μακριά βέβαια από τις ευαίσθητες κεραίες των εγχώριων φορέων της «ενημέρωσης» των μαζών. Δεν χρειάζεται να επανερχόμαστε κάθε τρεις και λίγο και να λέμε τα ίδια και τα ίδια.  

Απλά στο πρόσφατο «σοκαριστικό» περιστατικό εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι συστημικά μέσα ξεστόμισαν για πρώτη φορά την φράση «ρατσιστικό κίνητρο», για θύμα που είναι λευκό. Γκρεμίστηκε κανένας φούρνος; Τους ξέφυγε; Είδαν το φως; Θα δείξει.
Το άλλο, ας πούμε, άξιο λόγου είναι η συνήθης αντίδραση όταν το θύμα δεν ανήκει στις - κατά αυτούς – «ευπαθείς ομάδες». Χαλάει το παραμύθι και τα χάνουν.

Ο αρθρογράφος π.χ. της Washington Post, Callum Borchers, πιστεύει ότι η «χειρότερη πτυχή» του βιντεοσκοπημένου βασανισμού του διανοητικά καθυστερημένου λευκού άνδρα από την συμμορία των μαύρων είναι ότι επιβεβαιώνει την «αφήγηση των υποστηρικτών του Τραμπ» ότι οι διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι λευκοί στην Αμερική είναι ανεξέλεγκτες.

Σε άρθρο του ο Borchers - με αρκετή δόση ειρωνείας και δημοσιογραφικού ελιτισμού – υποστηρίζει: «Αν πιστεύετε ότι οι διακρίσεις ενάντια στους λευκούς ανθρώπους είναι ανεξέλεγκτες, ότι οι υποστηρικτές του Donald Trump αντιμετωπίζουν διώξεις, ότι το Σικάγο είναι μια εμπόλεμη ζώνη, και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ανέντιμα, τότε ολόκληρη η κοσμοθεωρία σας είναι πιθανό να επιβεβαιωθεί από μία φοβερή ιστορία».

Ο αρθρογράφος στη συνέχεια εκφράζει την ανησυχία του για τον τίτλο που επέλεξε η γνωστή ιστοσελίδα Infowars για την ιστορία - «Λευκός άνδρας απήχθη, φιμώθηκε, ξυλοκοπήθηκε από συμμορία μαύρων αντι-Trump ρατσιστών» - αλλά και την αντίδραση του πρώην ομιλητή της Βουλής των Αντιπροσώπων Newt Gingrich, ο οποίος στο Fox News την Πέμπτη, είπε ότι η οργή των μέσων ενημέρωσης θα ήταν πολύ μεγαλύτερη", αν αυτό είχε γίνει σε έναν αφροαμερικάνο από τέσσερις λευκούς".


ΚΟ

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυο παρατηρησεις:
1) Δεν στενοχωρηθηκαν τα ΜΜΕ των ΗΠΑ αλλα και της Ελλαδος.
Ειδαμε (σκαϊ νομιζω;) να αναφερονται στο τραγικο γεγονος με τα μαυρα ζωα που κακοποιουσαν το αναπηρο παιδι και στα καπακια εδειξαν μια μαυρη αστυνομικο σε καποια πολη των ΗΠΑ η οποια ειχε ακινητοποιηση μια μαυρη στο πεζοδρομιο, δικαιολογωντας οι καφροι του "σκαϊ" την πραξη των προαναφερομενων ζωων οτι τα κανουν αυτα γιατι .......οι μαυροι δεχονται βια απο την αστυνομια.

2) Αυτο το απροσδιοριστου ρατσας ζωον στην πρωτη φωτο της αναρτησης (3ο απο αριστερα) εχει βαψει τα μαλλια της ξανθα; για να ξεξασπρισει;
και να επιβεβαιωσει στα μουτρα της το....... "γ@μιουνται οι λευκοι" ;

Andrew είπε...

Καλα πιστευαν οι μαυρουκοι οτι θα μεταδίδανε ζωντανα το σκηνικο και θα την γλυτωνανε κιολας;;;

Ανώνυμος είπε...

Η αστυνομία και οι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να πουν ότι οι μαύροι τον βασάνισαν γιατί ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες. Όμως στο ημίωρο βίντεο αναφέρονται πάνω από είκοσι φορές ρατσιστικές βρισιές εναντίον των λευκών και καμία φορά εναντίον των ΑΜΕΑ.
Γενικά δηλαδή η αστυνομία και τα ΜΜΕ έλεγαν και ξανάλεγαν ότι πρόκειται για μια νεανική ανοησία, κλπ, κλπ. και με τίποτα δεν ήθελαν να το ονομάσουν ρατσιστικό το έγκλημα αυτό.

Γιάννης είπε...

Μια απάνθρωπη εγκληματική ενέργεια μιας συμμορίας είναι απόδειξη ... διακρίσεων μαύρων εναντίον λευκών; Μάλλον χάνουν οι λέξεις το νόημά τους...

SkyWatcher είπε...

Μία ε; Και γράφεις αλλού (ειρωνικά) για εκείνους που "δεν παρακολουθούν και πολύ καιρό το site".

Γιάννης είπε...

Πολλές; Δεν είμαι σίγουρος ότι "αλλού" εγώ είμαι αυτός που ειρωνεύεται και όχι οι άλλοι με αυτά που γράφουν.

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη (χρόνια σου πολλά κιόλας),τώρα κατάλαβα γιατί τα έχεις τα καλάσνικοφ στο προφίλ σου.Είσαι πυροβολημένος!Ή απλά είσαι ένας φυλετικός αυτομαζοχιστής,ή απλά...μας τρολάρεις που λέει και η νεολαία μας!
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Όπως και με την ίδια λογική κάθε εγκληματική ενέργεια κάποιου λευκού κατά κάποιου νέγρου από τα ΜΜΕ κατανομαζεται ρατσιστική. Ωστόσο στο βίντεο του βασανισμού ακούγονται βρισιές και ρατσιστικά σχόλια κατά των λευκών που προφανώς δεν διαβάσες από την βιασύνη σου να υπερασπιστείς τους μαύρους φίλους σου.

Γιάννης είπε...

Δεν ξέρω σε ποιον απευθύνεται ο Ανώνυμος 12:16 αλλά, αν πρόκειται μένα, μάλλον αυτός βιάζεται να κατηγορήσει συλλήβδην ΟΛΟΥΣ τους μαύρους και δεν προσέχει τη διαβάζει. Γιατί εγώ δε μίλησα για το αν και πόσο "ρατσιστική" ήταν η ενέργεια αλλά γενικώς για διακρίσεις "εναντίον λευκών" που αναφέρει το άρθρο με αφορμή το συμβάν.

polycmike είπε...

Νομίζω πως η χρήση του ορισμού "λευκοφοβία", δεν θα μπορούσε να είναι υπερβολή!!

Ανώνυμος είπε...

Στις 8 Ιανουαρίου ήταν επέτειος της φριχτής δολοφονίας ενός λευκού ζευγαριού από 5 μαύρους στο Νόξβιλ των ΗΠΑ.
Δείτε εδώ
http://redskywarning.blogspot.gr/2011/04/media.html
και λεπτομέρειες εδώ: http://www.vdare.com/articles/ten-years-after-knoxville-horror-a-tale-of-black-atrocity-msm-lies-justice-system-failure-and-parental-agony

Κανένα ΜΜΕ στις ΗΠΑ δεν τους μνημόνευσε αυτούς τους νεκρούς, κανένα δεν φώναξε με αποτροπιασμό για το διπλό ρατσιστικό έγκλημα.
Μη μου λέτε τίποτα. Μόνον ένας ρατσισμός υπάρχει και αυτός είναι εναντίον της ευρωπαϊκής φυλής.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τα ΜΜΕ αποκαλούνται και πρόστυχα ΜΜΕ; Δείτε γιατί:

Το κανάλι CBS παρουσιάζει το έγκλημα σαν να ήταν μαύρος το θύμα και οι εγκληματίες λευκοί!

Λέει λοιπόν στο ρεπορτάζ, ο εκφωνητής Ντιν Ρέϊνολντς: "Στο βίντεο είναι σοκαρισμένος και του λένε επανειλημμένα τη λέξη Ν (n-word, δηλαδή, νέγρος). Τα ρούχα του σχίζονται και τον τρομοκρατούν με ένα μαχαίρι. Οι φερόμενοι ως αυτοί που τον αιχμαλώτησαν ανέφεραν επανειλημμένα τον Ντόναλτ Τραμπ."

Διαβάστε σχετικά:
http://www.thenewamerican.com/culture/item/25085-media-evil-cbs-portrays-white-chicago-torture-victim-as-black-teen-assaulted-by-whites

Γιάννης είπε...

Γιώργο Νότιε, ευχαριστώ και αντεύχομαι. Κοντά έπεσες, τα καλάσνικωφ τα έχω γιατί στα σχόλια ασχολούνται μαζί μου πολλοί πυροβολημένοι. Δεν ξέρω τι σημαίνει "αυτομαζοχιστής" (υπάρχει και "ετερομαζοχιστής;") αλλά εγώ "απλά" εκφράζω την άποψή μου περί φυλετικών διακρίσεων και πότε μπορούμε να μιλάμε για τέτοιες διακρίσεις.