Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

‘Black History Month’ και Μύθοι



Κάθε Φεβρουάριο στις ΗΠΑ γιορτάζεται ο μήνας «Black History Month» (Μήνας Μαύρης Ιστορίας) ή «African-American History Month», όπως αλλιώς ονομάζεται.

Δηλαδή, μιλάμε για έναν ολόκληρο μήνα (!) - για αυτό και η γιορτή ήταν παλαιότερα γνωστή ως "Φεβρουάριος" - αφιερωμένο στα κατορθώματα μιας Φυλής. 

Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα ανακυκλώνονται ιστορίες για τους «μεγάλους μαύρους πολιτισμούς» του παρελθόντος και για «μαύρες εφευρέσεις». Ο εορταστικός μήνας, που αρχικά ήταν εβδομάδα, που είχε ονομαστεί μάλιστα «Negro History Week», από τον εμπνευστή της, τον Αφροαμερικάνο ιστορικό και συγγραφέα Carter Woodson, το 1926, είναι μια ευκαιρία για ψέματα και προπαγάνδα που ενισχύουν την Μαύρη Υπερηφάνεια μέσα από αμφισβητούμενα και ψευδή επιτεύγματα και την Λευκή Ενοχή μέσα από πλαστά εγκλήματα. Η γιορτή, που επισημοποιήθηκε στις ΗΠΑ το 1976, επί προεδρίας του τέκτονος 33ου βαθμού Gerald Rudolph Ford, έχει πλέον εξαχθεί στον Καναδά, την Μ. Βρετανία και την Γερμανία (μέχρι στιγμής).  

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια ενίσχυσης των δόσεων «αντιρατσισμού» αλλά και υποβόσκουσας «Λευκής Ενοχής», διοργανώνονται και στην πατρίδα μας «εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης» των ιθαγενών στο πλαίσιο του «εορτασμού της Ιστορίας των Αφροαμερικανών», στις οποίες εκδηλώσεις συμμετέχουν (τι άλλο;) τα εργαστήρια μαζικής παραγωγής υπηκόων της Νέας Τάξης, δηλαδή τα σχολεία.

Όσον αφορά τους «μεγάλους μαύρους πολιτισμούς του παρελθόντος», αυτός που προβάλλεται περισσότερο ευρέως, είναι εκείνος της αρχαίας Αιγύπτου, λόγω της ύπαρξης ενός αριθμού Μαύρων ή "Νούβιων" Φαραώ.

ΦΩΤΟ: Προτομή της βασίλισσας Νεφερτίτης, 1370-1330 π.Χ., συζύγου του Φαραώ Ακενατόν. Όλως περιέργως, κάποιοι υποστηρίζουν ότι ήταν μαύρη.

Τα γεγονότα της υπόθεσης έχουν ως εξής: η αρχαία Αίγυπτος ιδρύθηκε το 3300 π.Χ., και οι Νούβιοι κυβέρνησαν μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ 732 και 664 π.Χ..

Αυτό ήταν περισσότερο από δύο χιλιάδες χρόνια αφότου η αρχαία Αίγυπτος είχε ιδρυθεί - και, το πιο σημαντικό, η μαύρη κυριαρχία στο θρόνο σήμανε την κατάρρευση της Αιγύπτου, όχι την ίδρυσή της.
Στην πραγματικότητα, οι ιδρυτές της αρχαίας Αιγύπτου ήταν ευρωπαϊκής φυλετικής καταγωγής (βλέπε: “The Children of Ra: Artistic, Historical, and Genetic Evidence for Ancient White Egypt”).


Παρά το γεγονός ότι οι μαύροι και οι Σημίτες ήταν παρόντες σε μικρούς αριθμούς στα πρώτα στάδια της ιστορίας της αρχαίας Αιγύπτου, παρουσιάζονται μόνο ως εμπορικοί συνεταίροι, σκλάβοι ή μισθοφόροι στο στρατό.

Φώτο αριστερά: Ο Yuya, ένας Αιγύπτιος ευγενής από το 1400 π.Χ. Πατέρας της Tiy, της συζύγου του Φαραώ Αμενχοτέπ ΙΙΙ. Τα ξανθά μαλλιά του Yuya είναι καλά διατηρημένα με τη διαδικασία της ταρίχευσης. Το ίδιο και τα εξίσου ξανθιά μαλλιά της συζύγου του, Thuya, προγιαγιάς του Τουταγχαμών.

Φώτο: Έργο τέχνης που απεικονίζει τον Φαραώ Σέτι Ι, γύρω στο 1320 π.Χ. και η μούμια του.

Φώτο: Κοντινά πλάνα από τις πλευρές το "Hope Chest" του Τουταγχαμών δείχνει σημιτικούς και μαύρους εχθρούς τους οποίους νίκησε.
 

Φώτο: Νούβιοι φέρνουν αφιερώματα στον Φαραώ, Τάφος του Sobekhotep, δωδέκατης δυναστείας, γύρω στο 1850 π.Χ..

Φώτο: Αιγυπτιακή αγορά σκλάβων, με μαύρους σκλάβους να περιμένουν να πωληθούν. Μουσείο της Μπολόνια.

Οι λευκοί Αιγύπτιοι άφησαν πολλές γραπτές αναφορές για τον μαύρο πληθυσμό στη Νουβία, και στη δική τους χώρα. Η πιο πλήρης καταγραφή και μετάφραση αυτών των αναφορών έγινε από τον καθηγητή James Henry Breasted, καθηγητή Αιγυπτιολογίας και Ανατολικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι εισέβαλαν στη Νουβία αρκετές φορές, και η τελική κατάκτηση της επιτεύχθηκε από τον Σέσωστρη ΙΙΙ το 1840 π.Χ.. Η επιγραφή που εξιστορεί την υποταγή της Νουβίας από τον Σέσωστρη III έχει ως εξής:

«Το νότιο όριο έγινε κατά το έτος 8, υπό την μεγαλειότητα του βασιλιά της Άνω και Κάτω Αιγύπτου, Σέσωστρη III. . . προκειμένου να αποτραπεί η περίπτωση μαύροι να το διασχίσουν, από το νερό ή από τη στεριά, με πλοίο, ή οποιαδήποτε ομάδα μαύρων, εκτός από όποιον μαύρο θέλει να έρθει να κάνει συναλλαγές στο Iken. Κάθε καλό πράγμα πρέπει να γίνει με αυτούς, αλλά χωρίς να επιτρέπεται ένα πλοίο με μαύρους να περάσει από το Heh, πηγαίνοντας προς τα κάτω, για πάντα».

Επειδή οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν μαύρους και Σημίτες ως σκλάβους, εργαζόμενους, ακόμη και κρατικούς λειτουργούς χαμηλού επιπέδου, η φυλετική ενσωμάτωση έγινε ευρέως διαδεδομένη και οι αριθμοί των μιγάδων τελικά αυξήθηκαν συντριπτικά.

Μέχρι την εικοστή τέταρτη δυναστεία, περίπου το 730 π.Χ., ο πληθυσμός της Αιγύπτου έμοιαζε με αυτόν του σήμερα: μια μάζα από μιγάδες, λευκής, μαύρης και σημιτικής καταγωγής.


Σε 727 π.Χ.,  ο Νούβιος βασιλιάς Piye εισέβαλε στην Αίγυπτο και ίδρυσε την εικοστή πέμπτη δυναστεία. Αυτή η εποχή ήταν η πρώτη πραγματικά με μαύρη κυριαρχία στην Αίγυπτο, και παρόλο που η εικοστή πέμπτη δυναστεία υπολογίζεται ως μέρος της ιστορικής γραμμής των ηγεμόνων της Αιγύπτου, ουδεμία σχέση είχε με τους πρώτους βασιλιάδες και ιδρυτές αυτού του πολιτισμού.

Αυτή η δυναστεία των Νούβιων ήρθε σε ένα απότομο τέλος, όταν η Αίγυπτος δέχθηκε εισβολή από τους Ασσύριους το 655 π.Χ., μόνο περίπου 72 χρόνια αργότερα.

Το να ισχυρίζονται οι αφροκεντριστές ότι μια χούφτα μαύρων Φαραώ από την εικοστή πέμπτη δυναστεία "αποδεικνύει" ότι η αρχαία Αίγυπτος ήταν αφρικανικής προέλευσης είναι σαν να λέμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ιδρύθηκαν από μαύρους επειδή είχαν έναν μισό-μαύρο πρόεδρο το 2011 -ή ότι το Ντιτρόιτ ιδρύθηκε από μαύρους επειδή αποτελούν την πλειοψηφία σήμερα.

Στην πραγματικότητα, η εμφάνιση των μαύρων ως "Φαραώ" σηματοδοτεί το τέλος της αρχαίας Αιγύπτου, όχι την ίδρυσή της.

Και δεν είναι μόνο στην αρχαία ιστορία, όπου πολλαπλασιάζονται αυτοί οι μύθοι της “black history”. Κάθε Φεβρουάριο, ακούμε για ένα σωρό «μαύρες εφευρέσεις», δηλαδή εφευρέσεις που έκαναν Μαύροι.

Οι πιο σημαντικές από αυτές αναλύονται εν συντομία παρακάτω:

Μύθος 1: Το νήμα πυράκτωσης για λάμπα.

Ο ισχυρισμός: Ο Lewis Latimer εφηύρε το νήμα άνθρακα το 1881 ή το 1882.
Η αλήθεια: ο Άγγλος χημικός / φυσικός Joseph Swan πειραματίστηκε με ένα λαμπτήρα πυρακτώσεως με νήμα άνθρακα το 1860, και από το 1878 είχε αναπτύξει ένα καλύτερο σχέδιο που είχε κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη Βρετανία. (Μάλιστα, το σπίτι του στο Gateshead της Αγγλίας ήταν το πρώτο πάνω στον πλανήτη που… φωτίστηκε με ηλεκτρισμό).

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Thomas Edison (ο οποίος υπήρξε κάτοχος του ρεκόρ… πατέντας, αφού όσο ζούσε είχε κατοχυρώσει… 1.093 από αυτές) ανέπτυξε μια επιτυχημένη λάμπα με νήμα άνθρακα, και έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αυτό (# 223898) τον Ιανουάριο του 1880. Από το 1880 και μετά, αμέτρητες πατέντες εκδόθηκαν για τις καινοτομίες στο σχεδιασμό του νήματος και την κατασκευή (Edison είχε πάνω 50 από αυτές).

Καμία από τις δύο πατέντες για το νήμα του Latimer το 1881 ή το 1882 δεν υπήρξε ανάμεσά τους, ούτε έκαναν τον λαμπτήρα να διαρκεί περισσότερο, ούτε υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι εκδόθηκαν εκτός της εταιρείας Hiram Maxim, όπου ο Latimer εργάζονταν εκείνο το χρονικό διάστημα.

Μύθος 2: Η μονάδα ελέγχου βηματοδότη τεχνητής καρδιάς.

Ο ισχυρισμός: Εφευρέθηκε από τον Otis Boykin.

Η αλήθεια: Ο Μπόικιν ανέπτυξε τη δική του μονάδα ελέγχου βηματοδότη για την τεχνητή καρδιά, αλλά δεν επρόκειτο για μια καινοτομία, αλλά απλώς για μια βελτίωση από τον ήδη υπάρχοντα βηματοδότη, που πρώτος είχε αναπτυχθεί το 1926, από τον Δρ. Mark C. Lidwill του Βασιλικού Νοσοκομείου του Πρίγκιπα Alfred του Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Χωρίς την προηγούμενη ανάπτυξη του βηματοδότη, η βελτιωμένη μονάδα ελέγχου του Μπόικιν ποτέ δεν θα υπήρχε.

Μύθος 3: Ο πυρίμαχος ασφαλής θάλαμος φύλαξης (χρηματοκιβώτιο).

Ο ισχυρισμός: Εφευρέθηκε από τον Henry Brown το 1886.

Η αλήθεια: θωρακισμένα χρηματοκιβώτια υπήρχαν τουλάχιστον από το 1835, όταν οι Άγγλοι εφευρέτες Charles Chubb και Ιερεμίας Chubb έβγαλαν ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα πυρίμαχο ασφαλές χρηματοκιβώτιο. Η «εφεύρεση» του Μπράουν αποτελούνταν από τη διαίρεση του εσωτερικού ενός χρηματοκιβωτίου σε διαμερίσματα για να κρατάει έγγραφα.

Μύθος 4: Ο πολλαπλός τηλέγραφος.

Ο ισχυρισμός: Εφευρέθηκε από τον Granville T. Woods.

Η αλήθεια: Τις πρώτες ευρεσιτεχνίες για τους τηλέγραφους τρένων τις βρίσκουμε πίσω τουλάχιστον στο 1873, όταν ο Lucius Phelps ήταν ο πρώτος εφευρέτης στον τομέα που προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον και τα τηλεγραφήματα που αντάλλαξε στο σιδηρόδρομο New Haven & Hartford της Νέας Υόρκης, τον Ιανουάριο του 1885 χαιρετίστηκε στο τεύχος της 21ης Φεβρουαρίου του 1885 από το ‘Scientific American’ ως «ίσως τα πρώτα τηλεγραφήματα που εστάλησαν ποτέ και ελήφθησαν από ένα κινούμενο τρένο».

Μύθος 5: Η σύγχρονη κονσόλα home-video παιχνιδιών.

Ο ισχυρισμός: Εφευρέθηκε από τον Gerald Α. Lawson το 1976.

Η αλήθεια: Ο Gerald Lawson εργάστηκε ως διευθυντής του τμήματος μηχανικού και marketing για το τμήμα βιντεοπαιχνιδιών της Fairchild Semiconductor, καθώς και επέβλεπε την παραγωγή της κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών Fairchild Channel F, η οποία ήταν ο κύριος ανταγωνιστής στο σύστημα Atari. Ωστόσο, η συμβολή του Lawson ήταν δυνατή από τον ίδιο μόνο με τη χρήση του 8-bit μικροεπεξεργαστή Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας (CPU), Fairchild F8, που αναπτύχθηκε από λευκούς μηχανικούς της εταιρίας Fairchild. Χωρίς να απαξιώνονται οι δυνατότητες σχεδιασμού του Lawson, μπορεί να υποστηριχθεί ότι χωρίς τη CPU F8, η μονάδα gaming ποτέ δεν θα είχε δημιουργηθεί.

Μύθος 6: Laser χειρουργική επέμβαση καταρράκτη με λέιζερ.

Ο ισχυρισμός: Η Patricia Bath «έφερε την επανάσταση στην χειρουργική επέμβαση ματιών» επινοώντας την πρώτη συσκευή λέιζερ για τη θεραπεία του καταρράκτη το 1988.

Η αλήθεια: Η χρήση λέιζερ για τη θεραπεία του καταρράκτη στο μάτι άρχισε να αναπτύσσεται στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Ο Μ.Μ. Krasnov από την Ρωσία ανέφερε την πρώτη τέτοια διαδικασία το 1975. Ένα από τα πρώτα διπλώματα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ για την αφαίρεση του καταρράκτη με λέιζερ (# 3982541) εκδόθηκε για τον Francis L'Esperance το 1976.

Στα νεότερα χρόνια, μια σειρά από πειραματιστές εργάστηκαν ανεξάρτητα επάνω σε συσκευές λέιζερ για την αφαίρεση του καταρράκτη, συμπεριλαμβανομένων των Daniel Eichenbaum, το έργο του οποίου έγινε η βάση της συσκευής Paradigm Photon ™ και Jack Dodick, του οποίου το Σύστημα Φωτόλυσης Dodick Laser τελικά έγινε η πρώτη μονάδα λέιζερ που κέρδισε την έγκριση του FDA για την αφαίρεση του καταρράκτη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μύθος 7: Η τεχνολογία γραφικών 3-D που χρησιμοποιείται στις ταινίες.

Ο ισχυρισμός: Εφευρέθηκε από τον Marc Hannah το 1982.

Η αλήθεια: Αν και ο Hannah είναι ειδικός στην ανάπτυξη του hardware του υπολογιστή το οποίο σκηνοθέτες και άλλοι χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν 3-D (τρισδιάστατα) γραφικά, η πραγματική εταιρεία για την οποία εργάζεται, η Silicon Graphics, Inc. (SGI), ιδρύθηκε το 1981 από τον Jim Clark, των οποίων οι ερευνητικές εργασίες σε γραφικά υπολογιστών οδήγησαν στην ανάπτυξη συστημάτων για την γρήγορη απόδοση των τρισδιάστατων εικόνων υπολογιστή.

Μύθος 8: Η μάσκα αερίου.

Ο ισχυρισμός: Εφευρέθηκε από τον Garrett Morgan το 1914.

Η αλήθεια: Η εφεύρεση της μάσκας αερίου προηγείται της αναπνευστικής συσκευής του Μόργκαν αρκετές δεκαετίες. Οι πρώτες εκδόσεις είχαν κατασκευαστεί από τον Σκωτσέζο χημικό John Stenhouse το 1854 και τον φυσικό John Tyndall στη δεκαετία του 1870, μεταξύ πολλών άλλων εφευρετών πριν από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο

Μύθος 9: Η πινακίδα κυκλοφορίας.

Ο ισχυρισμός: Εφευρέθηκε από τον Garrett Α. Morgan το 1923.

Η αλήθεια: Το πρώτο γνωστό σήμα κυκλοφορίας εμφανίστηκε στο Λονδίνο το 1868 κοντά στα κτίρια του Κοινοβουλίου. Σχεδιασμένο από τον J. Ρ Knight, χαρακτηρίζονταν από δύο σημαφόρα χέρια και δύο λάμπες αερίου. Τα πρώτα ηλεκτρικά φανάρια περιλαμβάνουν την έκδοση των δύο χρωμάτων του Lester Wire που δημιούργησε στο Salt Lake City γύρω στο 1912, το σύστημα του James Hoge (δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ # 1,251,666) που έγινε δεκτό στο Κλίβελαντ από την Αμερικανική Εταιρία Σημάτων Κυκλοφορίας το 1914, και το σύστημα των «4 φώτων κατευθύνσεων κόκκινο-πορτοκαλί-πράσινο» του William Potts που εισήχθη στο Ντιτρόιτ στις αρχές του 1920. Οι πύργοι κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη άρχισαν να αναβοσβήνουν τα σήματα των τριών χρωμάτων, επίσης το 1920.

Η σε σχήμα σταυρού σηματοφόρος του Garrett Morgan δεν ήταν μεταξύ των πρώτων 50 πατενταρισμένων σημάτων κυκλοφορίας, ούτε ήταν «αυτόματη», όπως μερικές φορές ακούγεται, ούτε έπαιξε κανένα ρόλο στην εξέλιξη του σύγχρονου φαναριού.

Μύθος 10: Το φυστικοβούτυρο.

Ο ισχυρισμός: Εφευρέθηκε από τον George Washington Carver το 1903.

Η αλήθεια: Τα φιστίκια, τα οποία είναι ενδημικά στις τροπικές περιοχές του Νέου Κόσμου, τα έλιωναν σε πάστα οι Αζτέκοι εκατοντάδες χρόνια πριν. Αποδεικτικά στοιχεία για το σύγχρονο φυστικοβούτυρο προέρχονται από το # 306727 δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ που εκδόθηκε για τον Marcellus Gilmore Edson από το Μόντρεαλ του Κεμπέκ το 1884, για μια διαδικασία άλεσης καβουρδισμένων φιστικιών μεταξύ θερμών επιφανειών μέχρι τα φιστίκια να περιέλθουν σε «μια ρευστή ή ημι-υγρή κατάσταση». Καθώς το προϊόν ψύχεται, γίνεται, όπως περιγράφει ο Edson, «μια μάζα σαν αυτή του βουτύρου, του λαρδιού ή της αλοιφής». 

Το 1890, ο George A. Bayle Jr., ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης τροφίμων στο Σεντ Λούις, ήδη κατασκεύαζε φυστικοβούτυρο και το πωλούσε από βαρέλια. Ο J.H. Kellogg, της φημισμένης εταιρίας δημητριακών, εξασφάλισε το # 580787 δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ το 1897 για την «Διαδικασία Προετοιμασίας Nutmeal», με το οποίο παρήγαγε μια «κολλητική ουσία σε μορφή πάστας» που ο Kellogg ονόμασε “nut-butter” ("καρυδο-βούτυρο").

Μύθος 11: Η τράπεζα αίματος.

Ο ισχυρισμός: Δημιουργήθηκε από τον Δρ. Charles Drew το 1940.

Η αλήθεια: Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Δρ. Oswald H. Robertson του αμερικανικού στρατού διατήρησε αίμα σε διάλυμα κιτρικού οξέος-γλυκόζης και το αποθήκευσε σε ψυχρά δοχεία για μετέπειτα μετάγγιση. Αυτή ήταν η πρώτη χρήση αίματος από "τράπεζα".

Ήδη στα μέσα της δεκαετίας του 1930 οι Ρώσοι είχαν δημιουργήσει ένα εθνικό δίκτυο εγκαταστάσεων για συλλογή, αρχειοθέτηση και αποθήκευση αίματος. Ο Bernard Fantus, επηρεασμένος από το ρωσικό πρόγραμμα, ίδρυσε την πρώτη τράπεζα αίματος στο νοσοκομείο Cook County Hospital στο Σικάγο των ΗΠΑ το 1937. Ήταν ο Fantus που επινόησε τον όρο "τράπεζα αίματος."

Μύθος 12: Το σχέδιο πόλης της Washington DC.

Ο ισχυρισμός: Η πόλη σχεδιάστηκε από τον Benjamin Banneker.

Η αλήθεια: Ο Γάλλος Pierre-Charles L'Enfant δημιούργησε τη διάταξη της Ουάσιγκτον DC. Ο Banneker βοήθησε τον τοπογράφο Andrew Ellicott στην έρευνα της ομοσπονδιακής επικράτειας, αλλά δεν έπαιξε κανένα άμεσο ρόλο στον πραγματικό σχεδιασμό της πρωτεύουσας των ΗΠΑ.

Μύθος 13: Το φρένο αέρα / αυτόματο φρένο αέρα.

Ο ισχυρισμός: Εφευρέθηκε από τον Granville Woods το 1904.

Η αλήθεια: Το 1869, ο 22χρονος George Westinghouse έλαβε το # 88929 δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ για μια συσκευή πέδησης που λειτουργούσε με πεπιεσμένο αέρα, και την ίδια χρονιά διοργάνωσε τη Westinghouse Air Brake Company.

Μύθος 14: Το κλιματιστικό.

Ο ισχυρισμός: Εφευρέθηκε από τον Frederick Jones το 1949.

Η αλήθεια: Ο Δρ Willis Carrier κατασκεύασε την πρώτη μηχανή για να ελέγχει τόσο τη θερμοκρασία όσο και την υγρασία του αέρα στους εσωτερικούς χώρους. Έλαβε το πρώτο από τα πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας το 1906 (US Patent # 808897, για την «συσκευή για την επεξεργασία του αέρα»). Το 1911 δημοσίευσε τις φόρμουλες που έγιναν η επιστημονική βάση για το σχεδιασμό των κλιματιστικών και τέσσερα χρόνια αργότερα δημιούργησε την Carrier Engineering Corporation για την ανάπτυξη και την κατασκευή συστημάτων εναλλασσόμενου ρεύματος.

Υπάρχουν πολλά άλλα τέτοια παραδείγματα, αλλά το θέμα θα καταντήσει κουραστικό.

Επιπλέον, είναι απίθανο στην Αφρική να έχουν παραχθεί τυχόν εφευρέσεις ή δείγματα προόδου, δεδομένου ότι ο μέσος όρος IQ του κατοίκου της υποσαχάριας Αφρικής κυμαίνεται μεταξύ 60 και 80. Σύμφωνα με τη διεθνώς αποδεκτή κλίμακα νοημοσύνης Sanford Binet, ένα IQ των 80-89 θεωρείται ως «αμβλύ».

Τέλος, όπως επισημαίνεται στο βιβλίο “Race” («Φυλή») του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Τζον Μπέικερ, ο τροχός ήταν άγνωστος στην υποσαχάρια Αφρική, ακόμη και στα μέσα της δεκαετίας του 1800. Ο Baker αναφέρει τον εξερευνητή Δρ Ντέιβιντ Λίβινγκστον, ο οποίος στα ημερολόγιά του, περιγράφει τους Αφρικανούς στο χωριό Linyanti, στη σημερινή Ναμίμπια, ότι έτρεχαν κατά χιλιάδες για να δουν «οχήματα σε κίνηση και, επομένως, για πρώτη φορά, παρατηρούσαν την περιστροφή ενός τροχού» (Κεφάλαιο 19:. The Negrids II. Foreign influences on culture, Race, Prof. John Baker).

Πως να πιστέψουμε ότι ένας λαός που, μόλις πριν από 170 χρόνια, δεν είχε τον τροχό, θα μπορούσε να παράγει αρχαίους πολιτισμούς και να εφεύρει σύγχρονα μηχανήματα;

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Αίγυπτος επί της ουσίας δίνει το νόημα των συνεχών επιμειξιών. Έτσι στήθηκε εξάλλου. Η θρησκεία της στη βάση ήταν η επιμειξεία και η αιμομεικτική ενδογαμία που δεν συναντώνταν κατ΄αυτόν τον τρόπο σε Λευκούς.

Στην Αίγυπτο ήταν ασταθή τα πάντα όσον αφορά το φυλετικό και τις χρονολογίες, τις ηλικίες των μνημείων και σε ότι διαδραματίστηκε από τους ιδρυτές των πρώτων δυναστειών εως την πτώση. Δεν είναι τόσο απλά. Υπήρχαν και "κόκκινοι" Ινδιάνοι άποικοι, και διαφαινόμενοι Ασιάτες, περίεργοι "ασιάτες" που δεν συναντώνται πλέον.

https://www.omna.org/wp-content/uploads/2015/08/hathor-237877_1280.jpg

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQsH2IWNdBunvm7IcjKauWmNIR9qbj2xSmV2ofBvW2GjIC_r5lb

Σίγουρα σε κάποιες περιόδους είχαν οι Λευκοί την εξουσία που μπορούν να ανιχνευτούν στους ποιμένες Χικσώς μεταξύ και σιμιτών σε προσχωρήσεις διαφορετικών χρόνων.


Ότι διαδραματίστηκε, ή τείνει να γίνει στην Αίγυπτο, είναι η αλχημεία γι΄αυτό που συμβαίνει τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Τι να την κάνεις την Νεφερτίτη εαν σου βγει Χιλαρυ...

Ι.Π. είπε...

Δεν θα αργήσουμε να το δούμε και στα μέρη μας! Μην παραξενευτούμε αν ,εκτός των "έμφυλων σχέσεων" και της αισχρής, υπέρ της ανωμαλίας, προπαγάνδας, υπάρξει και ειδική αναφορά σε θέματα δήθεν "ρατσισμού" και "μαύρης ιστορίας" στην προοδευτική ελεύθερη εβδομάδα που θεσμοθετείται στα σχολεία.

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή τους Νούβιους και επειδή οι Έλληνες ειναι παντού,οριστε μια μαλλον άγνωστη ιστορική πτυχη της ιστορίας μας:

http://diasporic.org/mnimes/archives/sudan-ancient-nubia

Ανώνυμος είπε...

Παιδοα συμφωνω με πολλα απο αυτα που γραψατε για τους μυθους αλλα μισο λεπτο. Το γεγονος οτι καποιες μουμιες βρεθηκαν με ξανθα μαλλια δεν αναιρει το γεγονος οτι η Αιγυπτος ηταν πολιτισμος της Αφρικης οπου ο κυριοαρχος πληθυσμος ηταν και ειναι οι Μαυροι, ουτε το οτι οι περισσοτερες μουμιες Αιγυπτιων εχουν τα χαρακτηριστικα ομοια με των τωρινων Αφρικανων..για μισο λεπτο γτ εδω αδικουμε ολοκληρη φυλη και μου φαινεται οτι εχουμε παρα-παει με το μερος των Λευκων λιγο. Οι Μαυροι ηταν ανεκαθεν η κυριαρχη φυλη της Αφρικης..γιατι ειναι τοσο δυσκολο σε καποιους να δεχτουν οτι η Αιγυπτος ηταν πολιτισμος που δημιουργηθηκε και στηριχτηκε ΚΥΡΙΩΣ στους μαυρους? 1-2 μουμιες με μη-μαυρα χαρακτηριστικα παιδια δεν αναιρουν τα χιλλιαδες ευρηματα, αγαλματα, προτομες που δειχνουν τα χαρακτηριστικα Αφρικανων..ελεος δλδ. Ακομα και η διασημη προτομη της Νεφερτιτης εχει ξεκαθαρα χαρακτηριστικα Αφρικανης γυναικας. Ειναι καλο να υπερασπιζομαστε τη φυλη και την ιστορια μας αλλα οχι εις βαρος της ιστοριας αλλων φυλων. Και οι λευκοι εχουν κανει απειρες προσπαθειες αιωνες τωρα να υποβιβασουν την ιστορια της Αφρικης...το οτι στην Αιγυπτο εγιναν μιξεις με φυλες κυριως της Μ. Ανατολης και πολλες φορες ΚΑΙ της Ελλαδας, δεν αναιρει την κυριαρχη φυλη της Αιγυπτου και της Αφρικης, ουτε κατα διανοια..Μαυρη ηταν η Αιγυπτος..ΟΧΙ λευκη. Ποτε δε θα μπορουσα να πιστεψω μια τετοια μπουρδα, αφενος γιατι γνωριζω ολη τη συστηματικη προσπαθεια των Σιωνιστων να κρυψουν την ιστορια πολλων φυλων, μεταξυ των οποιων και των Αφρικανων..κι αφετερου γτ η συντριπτικη πλειοψηφια των στοιχειων μαρτυρουν ακριβως ποσο κυριαρχη ηταν η Αφρικανικη φυλη στην δημιουργια του Αιγυπτιακου πολιτισμου οπως και ΟΛΩΝ των Αφρικανανικων κοινωνιων και πολιτισμων εκεινης της εποχης. Απλα πραγματα.

Ανώνυμος είπε...

Επισης να προσθεσω και κατι με αφορμη το παραπανω σχολιο μου. Επειδη δε ζουμε στην Αμερικη κ επομενως δεν γνωριζουμε απο πρωτο χερι την κατασταση των μαυρων εκει και κατα ποσο ισχυει ή οχι ο λεγομενος ρατσισμος εναντιον τους, καλο θα ηταν να λαμβανετε και υποψη τις μαρτυριες γνωστων, μορφωμενων αλλα και απλων μαυρων πολιτων της Αμερικης, πριν παρετε ως δεδομενο οτι ο ρατσισμος εναντιον μαυρων δεν ισχυει πια. Στο youtube μονο υπαρχουν διαλεξεις και βιντεο απο διαφορους μορφωμενους και λογιους μαυρους, ψυχολογους, καθηγητες ιστοριας, οικονομολογους, κ.λπ που μιλανε για την μεθοδικη προσπαθεια των κυβερνησεων να κρατησουν τους μαυρους πληθυσμους σε 'καταστολη', και δεν εννοω μονο τις εκτρωσεις. Επειδη ειναι πολλα τα στοιχεια και δε γινεται να τα αναφερω ΟΛΑ εδω, ενα δυο παραδειγματα θα πω μονο.

1. Απο τοτε που απελευθερωθηκαν οι σκλαβοι, η κυβερνηση δινει την ψευδαισθηση της ΄δικαιωσης' στους μαυρους αλλα ταυτοχρονα, οι μαυροι δεν εχουν ουτε τις μισες δυνατοτητες αναπτυξης στην Αμερικη οσο εχουν οι λευκοι ή ακομα και οι μεταναστες απο την Ασια, γτ πολυ απλα το συστημα της Αμερικης κραταει τους Μαυρους παντα σε ενα συγκεκριμενο 'επιπεδο' οικονομικο και μορφωτικο. Αποδειξεις γι'αυτο θα βρειτε με λιγο ψαξιμο και απο τη μερια των μαυρων.

2. Ο κεντρικος σκοπος του ρατσισμου των Σιωνιστων και λευκων ρατσιστων αλλα και του κινηματος της Ευγονιας (Eugenics), εναντιον των μαυρων, δεν ειναι οτι τους αντιπαθουν γενικα και αοριστα ως φυλη..ειναι οτι τους φοβουνται διοτι γνωριζουν ποσο μεγαλη γενετικη απειλη αποτελουν..γιατι?

Γιατι φιλοι μου ο μαυρος αντρας ειναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που μπορει να αναπαραγει τη φυλη του και τον εαυτο του, ασχετως με τη φυλη της γυναικας που γονιμοποιει...δηλαδη..ενας μαυρος αντρας μπορει να δημιουργησει μαυρα παιδια και απο λευκη και απο Ασιατισσα..ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τους λευκους και Ασιατες αντρες, οι οποιοι οταν αναμειγνυονται γενετικα με αλλοφυλες γυναικες, τα παιδια μοιαζουν περισσοτερο με την φυλη της μητερας και οχι με την δικη τους...ενω το παιδι του μαυρου ειναι περισσοτερο μαυρο γενετικα και οχι λευκο ή Ασιατης φυλετικα..

Αυτο εκτος του οτι ειναι ενα γεγονος και οχι μυθος, ειμαι σιγουρη οτι το εχετε δει και σε απειρα παραδειγματα στην καθημερινοτητα. Εχω δει λευκες τουριστριες με μαυρους συζυγους, τα παιδια των οποιων ειναι μαυρα ή σχεδον μαυρα και οχι λευκα. Εχω δει επισης λευκους αντρες με Ασιατισσες γυναικες, τα παιδια των οποιων ειναι περισσοτερα Ασιατες παρα λευκα..και πολλα αλλα παραδειγματα σαν αυτο..

Τους φοβουνται τους μαυρους γιατι φυλετικα και γενετικα αποτελουν ΚΙΝΔΥΝΟ..και γι'αυτο στην Ευγονια υπαρχει ολοκληρο ΚΕΦΑΛΑΙΟ εναντιον των μαυρων και ως προς το ΠΩΣ πρεπει να επιτευχθει ο ελεγχος του πληθυσμου τους..οι Σιωνιστες θεωρουν ολες τις φυλες κατωτερες απλα εχουν και μια ιδιαιτερη φοβια με τους ''Νεγρους'', διοτι ξερουν τι μπορει να γινει αν οι Μαυροι αυξηθουν πληθυσμιακα και αποφασισουν να επαναστατησουν..

Κι οσο για τη λεγομενη προπαγανδα των μιντια υπερ των Μαυρων..ας πουμε οτι κι αυτο ειναι μια ακομα μεθοδος της Αμερικης για να κραταει τους Μαυρους σε καταστολη, κανοντας τους να νομιζουν οτι τους αγαπανε και τους στηριζουν..τσεκαρετε τα βιντεακια του ψυχολογου και καθηγητη Umar Johnson στο youtube που εξηγει ακριβως ποσο ''Λευκη'' ειναι αυτη η ''Μαυρη ιστορια'' που προπαγανδιζουν.

Κ φυσικα εννοειται δεν στηριζω κινηματα τυπου Black lives matter, γτ κι αυτο παιδια..ΛΕΥΚΟ κινημα ειναι που υποκινει τα χειροτερα στοιχεια των ghetto μαυρων για να προκαλεσουν την αναταραχη που θελουν αυτοι..

Ανώνυμος είπε...

Αυτο για τους μαυρους ηταν απλα μια συμβολη στη συζητηση. Μη στεκομαστε ομως στον πολεμο μαυρων-λευκων γτ οπως ειπα κ πριν δεν ειμαστε μεσα επομενως οι αποψεις μας δεν εχουν και πολλη σημασια..

Να σταθουμε σε κατι αλλο που βλεπω σε διαφορα εθνικιστικα blogs και με προβληματιζει.

Για ποιο λογο υπαρχουν τοσοι Ελληνες εθνικιστες οι οποιοι προσκολλουνται σαν το βρακι στα οπισθια (συγνωμη κιολας), στην φυλη και την κουλτουρα των λευκων?????? Απο ποτε οι Ελληνες ειναι λευκοι? Και πριν παρεξηγηθω να το ξεκαθαρισω λιγο.

Οι Ελληνες, οπως και οι Ισπανοι και οι Ιταλοι και οι Πορτογαλοι, ειμαστε ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ λαοι και πολιτισμοι. Δεν ειμαστε ουτε ημασταν ποτε ΚΑΥΚΑΣΙΟΙ και Λευκοι..ειμαστε και θα ειμαστε παντα ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ. Και το ξεχωριζω αυτο απο την Λευκη φυλη για εναν κυριο λογο.

Δεν εχουμε ουτε ομοια γενετικα στοιχεια με τους Λευκους, ουτε το ιδιο χρωμα δερματος, ουτε ΚΑΝ την ιδια νοοτροποια και κουλτουρα. Ειμαστε τελειως διαφορετικοι απο τους Καυκασιους και γι'αυτο οι Καυκασιοι δεν μπορουσαν ουτε μπορουν ποτε να μας καταλαβουν..γι'αυτο δε ταιριαξαμε ποτε με λαους τυπου Γερμανια, Ολλανδια, Αγγλια, Σουηδια ή τους Σλαβικους λαους.

Το οτι ειμαστε στην ιδια Ηπειρο και το οτι οι Λευκοι εχουν ΠΑΡΕΙ ΚΙ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ τον αρχαιο πολιτισμο της Ελλαδας και της Αιγυπτου (να τα λεμε κι αυτα, δεν ημασταν μονο εμεις στην αρχαιοτητα παιδια), και το οτι ολη τους η γνωση προερχεται απο τον πολιτισμο μας, ΔΕΝ σημαινει οτι ειναι ιδιοι με μας ή εμεις με αυτους..

Ειναι τραγελαφικο να βλεπεις μεσογειακους λαους να παριστανουν τους Λευκους και 'Αρειους' και να μπλεκονται στα προβληματα των Λευκων. Και το χειροτερο ειναι οτι βλεπω πολλους Ελληνες και στο youtube αλλα και στην πραγματικοτητα που προσπαθουν να παρουσιαζουν την Ελλαδα σαν μια λευκη χωρα, για να εντυπωσιαζουν τους ΞΕΝΟΥΣ.

Τι ξενολατρεια και δουλοπρεπεια ειναι αυτη? Σταματησαμε να προσκυναμε τους Τουρκους και τωρα προσκυναμε τους Λευκους? Οι Ελληνες ανεκαθεν ειμαστε μεσογειακοι, ΣΤΑΡΕΝΙΟΙ, Μαυρισμενοι απο τον Ηλιο μας και με σκουρα μαλλια και ματια..απο την ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, πριν ελαχιστων εξαιρεσεων.

Το κυριο χαρακτηριστικο των Ελληνων και των Ελληνιδων ειναι το σταρενιο δερμα και τα σκουρα χαρακτηριστικα..φυσικα υπαρχουν και ξανθοι, αλλα συνηθως ακομα και οι ξανθοι Ελληνες/Ελληνιδες, ειναι σταρενιοι...

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτο δεν αρεσει, τοτε παιδια οσοι θεωρειτε οτι ειστε Αρειοι, προφανως δεν αισθανεστε καλα με την Ελληνικη φυλετικη σας ταυτοτητα..δεν εξηγειται αλλιως.

Δεν μπορει να αγαπαμε την Ελλαδα απο τη μια, και να παριστανουμε τους Σουηδους απο την αλλη..

Που αμα μια γυναικα δεν ειναι ξανθια με γαλανα ματια..δεν θα τη προβαλλουμε καν ως Ελληνιδα στους ξενους..που πρεπει ολοι μας να μοιαζουμε με λευκους..απο που κι ως που?

Εγω χαιρομαι που ειμαστε Μεσογειακοι...και θα θελα μια φορα στη ζωη μου να δω κι ενα κινημα στην Ελλαδα, εθνικιστικο, που να ειναι πραγματικα περηφανο για την Ελλαδα ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ η ταυτοτητα και η κουλτουρα της, και ΟΧΙ οπως ΘΕΛΟΥΝ να τη παρουσιαζουν στους ξενους.

Χαιρομαι που δεν ειμαστε λευκοι. Οι λευκοι αλλωστε ειναι αυτοι που εχουν κανει τα παντα για να κλεψουν και να καταστρεψουν τον πολιτισμο μας. Οι Λευκοι Χαζαροι/Καυκασιοι Καμπαλιστες (γτ εννοειται δεν ειναι καν Εβραιοι φυλετικα), οι Λευκοι Ευρωπαιοι που ανεκαθεν μας εσκαβαν λακκους, οι Λευκοι Αμερικανοι που κοιτανε μονο το συμφερον τους και φυσικα οι Λευκοι Σλαβοι που παντα μας ζηλευαν και μας αντιπαθουσαν πριν ελαχιστων εξαιρεσεων.

Ουτε Λευκοι ειμαστε, ουτε Μαυροι, ουτε Ασιατες..ειμαστε γνησιοι Μεσογειακοι Ελληνες και θα πρεπε να ειμαστε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ γι'αυτο.

Τωρα ολοι οσοι δεν ειναι, ας πανε να ζησουν στην Σουηδια.

Εγω, οπως δεν θελω τον Πακιστανο μεταναστη ή τον Αλβανο ή τον Τουρκο παιδια, αλλο τοσο δεν θελω και την 'κουλτουρα' και σαπιλα του Λευκου Σουηδου, Αμερικανου και Σλαβου στην Ελλαδα..γτ πολυ απλα, ακομα κι αν μοιραζομαστε μια κοινη φαινομενικα θρησκεια, η νοοτροπια των Αγγλων, Σουηδων, Ολλανδων, κ.λπ..δεν εχει καμια σχεση με την Ελλαδα..μην θεωρειτε οτι απειλη ειναι μονο οι Μουσουλμανοι..αλλιως να ειστε σιγουροι οτι τα gay parades των Λευκων, θα ειναι ΜΟΝΟ η αρχη της..συμβολης της 'κουλτουρας' τους στην Ελλαδα.