Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΙΤΑΛΙΑ: Ο "Τσε Γκεπάπα" στο καρναβάλι του Βιαρέτζιο!



Στο Καρναβάλι του Βιαρέτζιο, την πιο διάσημη παρέλαση καρναβαλιστών της Ιταλίας, για την οποία περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν αυτή την πόλη της Τοσκάνης φέτος, παρέλασε και ένα άρμα αφιερωμένο στον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας απεικονίζονταν με ένα χαρωπό πρόσωπο, φορώντας το μπερέ του Τσε Γκεβάρα με το κόκκινο αστέρι. Η ποιμαντορική ράβδος που κρατούσε δεν ήταν διακοσμημένη με τον σταυρό, αλλά με το σφυροδρέπανο.

Προφανώς ήταν ένας "φόρος τιμής" προς το σφυροδρέπανο - σταυρό, που ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες είχε δώσει στον Πάπα το 2015.  
Ο Πάπας είχε δηλώσει τότε, ότι «δεν προσβλήθηκε» από τον σταυρό – σφυροδρέπανο, το οποίο ήταν έργο μαρξιστή ιησουίτη ιερέα.

Ο Φραγκίσκος παρουσιάστηκε ως "Papa Comunista", "Κομμουνιστής Πάπας". Μία άλλη πινακίδα έγραφε Che Gepapa.

Με το αριστερό του χέρι ο ‘Τσε Γκεπάπα’ σχημάτιζε την γροθιά, τον χαιρετισμό που χρησιμοποιούν οι κουμουνιστές και γενικά οι προερχόμενοι από την αριστερά.

Ο Πάπας, που βρισκόταν μέσα σε σύννεφα, ήταν περιτριγυρισμένος από "θεότητες" από χρυσό (στο στυλ του θεού έρωτα) στις οποίες αναγνωρίζονται ο Μαρξ, ο Λένιν, ο Μάο και ο Φιντέλ Κάστρο.

Δεν είναι σίγουρο ότι το άρμα ήθελε να παρουσιάσει αρνητικά τον ποντίφικα.

Σε μία δήλωσή του το Νοέμβριο του 2016, ο Φραγκίσκος είχε εξισώσει τους χριστιανούς με τους κομμουνιστές, λέγοντας ότι «είναι οι κομμουνιστές που σκέφτονται σαν τους χριστιανούς». Η δήλωσή του είχε δημιουργήσει αντιδράσεις σε πολλούς καθολικούς.

Η παρέλαση του Carnivale di Viareggio ιδρύθηκε το 1873, όταν κάποιοι πλούσιοι πολίτες μεταμφιέστηκαν για να διαμαρτυρηθούν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, για τους υπερβολικούς φόρους. Από τότε, συχνά το καρναβάλι γίνεται αφορμή να εκφραστεί η δυσαρέσκεια για τις τρέχουσες συνθήκες.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς το άρμα ήθελε να παρουσιάσει αρνητικά τους κομμουνιστές, όχι τον Πάπα.