Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΣΕΡΒΙΑ: Σκέπασαν με σακούλα σκουπιδιών προτομή κομμουνιστή

Σέρβοι εθνικιστές ακτιβιστές της «Σερβικής Δράσης» (Србска Акција - δες εδώ) στα πλαίσια διατήρησης της μνήμης του σερβικού λαού για την κακή κομμουνιστική κληρονομιά, πραγματοποίησαν δράση στην πόλη Vrbas, μοιράζοντας φυλλάδια και κολλώντας αφίσες. 
Οι ακτιβιστές κάλυψαν επίσης με μαύρη σακούλα σκουπιδιών την προτομή του Βέλικο Βλάχοβιτς (Veljko Vlahović), δείχνοντας ότι δεν του αξίζει κανένα μνημείο, πόσο μάλλον ο τίτλος του «εθνικού ήρωα». 
Ο Βλάχοβιτς θεωρείται από τους εθνικιστές ένα τυπικό και τραγικό παράδειγμα εκφυλισμένου Σέρβου, καθώς ο πατέρας του και ο αδελφός ήταν ήρωες της Εξέγερσης της Toplica το 1917, [εξέγερση που έγινε από Σέρβους αντάρτες (Τσέτνικ) ενάντια στις δυνάμεις της βουλγαρικής κατοχής στην ανατολική πλευρά του Βασιλείου της Σερβίας, που είχε καταληφθεί τον Οκτώβριο του 1915], αλλά ο ίδιος εντάχθηκε στο αντισερβικό κομμουνιστικό κόμμα.  
Η Σερβική Δράση δεσμεύτηκε να συνεχίσει να αποκαλύπτει την σκοτεινή εποχή της κατάληψης της χώρας από τους εγκληματίες κομμουνιστές και να ενθαρρύνει τους λαό της Σερβίας να σκεφτεί το πραγματικό χαρακτήρα των ερυθρών ψευτο-απελευθερωτών.

Ο Βλάχοβιτς γεννήθηκε στην Ποντγκόριτσα, πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γιουγκοσλαβίας από το 1935. Πολέμησε στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο και δραστηριοποιήθηκε στην οργάνωση της Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας της Γιουγκοσλαβίας (SKOJ). Το 1944 έγινε αρχισυντάκτης της κομμουνιστικής εφημερίδας Borba. Υπηρέτησε, επίσης, ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ο Βλάχοβιτς είχε σημαντική προσφορά στην οργάνωση των εγγράφων για το πρόγραμμα της Ένωσης Κομμουνιστών της Γιουγκοσλαβίας, το οποίο έθεσε τις αρχές της τιτοϊσμού και στο 10ο Συνέδριο του Κόμματος, το 1958. Ως εκ τούτου είχε μεγάλη εξουσία δίπλα στον Τίτο ως ιδεολογικός εγκέφαλος.

ΚΟ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: