Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Οι «αριστεροί» - «αναρχικοί» οπαδοί της Μπεσίκτας και τα εγχώρια γιουσουφάκια



Το άρθρο Σταλινίσκοι κάνουν κουμάντο στα γήπεδα κατέληγε σε υστερόγραφο για τους φανατικούς οπαδούς της τουρκικής Μπεσίκτας, τους λεγόμενους “Carsi”, οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν υιοθετήσει ως λογότυπό τους το γνωστό Α (σε κύκλο) της αναρχίας και παρουσιάζονται ως "αριστεροί", "αντιρατσιστές", "αντιναζί" και τα τοιαύτα.

Όπου και να ψάξεις στο διαδίκτυο θα βρεις άρθρα αριστερής έμπνευσης που σε ενημερώνουν ότι οι «Çarşı αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί, πολλές φορές αναρχικοί, και σε κάθε περίπτωση αντιφασίστες» και - προσέξτε - ότι «πολεμούν το τέρας μέσα και έξω από τα γήπεδα, μαζικοποιώντας κοινωνικούς αγώνες και αιτήματα του λαού, των αδύναμων και των κατατρεγμένων». Τόσο δακρύβρεχτο κείμενο είναι αδύνατον να μην σε πιάσουν τα κλάματα! 

Ενώ πολεμούν το «τέρας» μέσα και έξω από τα γήπεδα όπως μας ενημερώνουν οι αριστερές γραφίδες, καλό είναι να το προσέξουν μέσα στο δικό τους γήπεδο γιατί, από ότι φαίνεται, κάνει πάρτι!

Στον πρόσφατο ποδοσφαιρικό αγώνα Μπεσίκτας – Ολυμπιακός λοιπόν, «έκπληκτοι» οι «έγκυροι» γνωστοί και άγνωστοι ΑΡΔημοσιογράφοι ενημέρωσαν το τουρκοσηριαλόπληκτο ελληνόφωνο κοινό ότι οι οπαδοί της μπεσίκτας τραγουδούσαν το εμβατήριο που υμνούσε τον Κεμάλ με την σφαγή της Σμύρνης και την Μικρασιατική καταστροφή: "Στης Σμύρνης τα βουνά ανθίζουν τα λουλούδια, από εκεί που ο ήλιος ανατέλλει… ο  εχθρός μας το βάζει στα ποδιά σαν αέρας. Ζήτω ο Μουσταφά Κεμαλ, εσύ που έριξες τον εχθρό στην θάλασσα…".

Αίσχος! Μα τι; Δεν μας αγαπάνε; Που είναι η «ελληνοτουρκική φιλία»; Και όλα αυτά μέσα στην έδρα των «αριστερών» - «αναρχικών»; Μα να ακούγεται από τα μεγάφωνα ο ύμνος του Κεμάλ, του ηγέτη του εθνικιστικού μιλιταριστικού κινήματος των νεότουρκων που έκοβαν κεφάλια σαν τους τζιχαντιστές;

Προκειμένου να μην δημιουργήσουν συναισθήματα αντιραγιαδισμού στο ελληνόφωνο κοινό δόθηκε η εξήγηση από τους σοφούς ειδήμονες: Οι οπαδοί της Μπεσίκτας έχουν λέει «βεντέτα» με τον Ερντογάν και για αυτό - λένε οι ειδήμονες - οι οπαδοί της Μπεσίκτας έχουν υιοθετήσει το εμβατήριο αυτό που υμνεί τον Κεμαλ για να προκαλούν κάθε φορά τον Ερντογάν!!!  

Καταλάβατε; Δεν στρεφόταν εναντίον των Ελλήνων το άσμα. Όχι. Για τον ερντογάν τα λέγανε. Και εμείς που τους παρεξηγήσαμε..

Η όλη ιστορία είναι άκρως διδακτική για όποιον θέλει να βλέπει τα πράγματα όπως είναι, πέρα από αριστερίστικα ύπουλα τερτίπια. Για μια ακόμη φορά είμαστε τα κορόιδα και διαθέτουμε ισχυρές αυτοκτονικές τάσεις.   

Και εξηγούμαι:

Ο «αντίφα» αναρχισμός και η εθνοπροδοσία ως μόδα ανθούν και αυξάνονται στην σημερινή Ελλάδα, αλλά στην τουρκία, όπως και σε όλα τα γειτονικά κράτη όλα αυτά είναι ανέκδοτα. Και δεν αναφέρομαι στο «κάτω το κράτος», «αλληλεγγύη τον Α ή τον Β» κλπ. Συνθήματα και δράσεις μιας άλλης εποχής. Γιατί στην χώρα μας οι λεγόμενοι αναρχικοί πλέον, καίνε ελληνικές σημαίες, βανδαλίζουν εκκλησίες, γράφουν υβριστικά συνθήματα κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων. Και όλα αυτά σε μία κατάσταση αδιαφορίας ή και ανοχής από κράτος και ελληνική κοινωνία. Θα είχε ενδιαφέρον μια έρευνα στο διαδίκτυο. “Γκουγκλάρετε”: «έλληνες αναρχικοί καίνε ελληνική σημαία» (στα αγγλικά) και μετά «τούρκοι αναρχικοί καίνε τουρκική σημαία» ή «αλβανοί αναρχικοί καίνε αλβανική σημαία». Ξέρετε τι θα βρείτε. Τολμάει τούρκος αναρχικός να κάψει δημόσια την σημαία του; Τολμάει αλβανός αναρχικός να κάψει δημόσια την σημαία του (άσε που ούτε το σκέφτεται, ούτε το θέλει). Τολμάνε οπαδοί τούρκικης ομάδας να ανεμίσουν την σημαία του ανεξάρτητου Κουρδιστάν για «σπάσιμο» στο κράτος, όπως έκαναν με την σημαία των Σκοπίων πριν μερικά χρόνια οπαδοί του Ηρακλή;
Αυτοί είμαστε.


Για να τελειώνει το παραμύθι. Η «αναρχία» ή η «αριστεροσύνη» των οπαδών της μπεσίκτας αναλώνεται σε συμβολισμούς, εξωτερικά γνωρίσματα και ανούσια πράγματα. Ένα Α σε κυκλάκι σε κάνει αναρχικό. Μπορεί να τα έχουν με τον Ερντογάν και να καταγγέλλουν την αστυνομική βία στην χώρα τους ή στην άλλη άκρη του πλανήτη (δεν χρειάζεται να είσαι αναρχικός για να κάνεις κάτι τέτοιο) αλλά μέχρι εκεί. Την ιστορία τους την τιμάνε την ιδέα του έθνους δεν την αρνούνται και την σημαία τους δεν την ξεφτιλίζουν. Αντίθετα στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα κερκίδες φανατικών που έχουν φτάσει σε σημείο να απαγορεύουν να κρεμαστεί ελληνική σημαία.. Αναφορά σε ιστορικά γεγονότα μέσω πανό είναι αστείο. Φανατικοί να άφηναν να ακουστούν τέτοια άσματα στο γήπεδό τους; Πλάκα κάνετε; 

Ιδού ορισμένα πλάνα από την κερκίδα των οπαδών της Μπεσίκτας.

Εδώ το πανό λέει: «Όλοι εμείς είμαστε Τούρκοι. Όλοι εμείς είμαστε στρατιώτες». Όχι και τόσο αριστερό..

Το πανό αυτό είναι των Γκρίζων Λύκων! Εύχονται καλή επιτυχία στην Μπεσίκτας. Κρέμεται έξω από την πιο γνωστή παμπ που συχνάζουν οι οπαδοί της Μπεσίκτας. Ουδείς «αναρχικός» τους ενόχλησε όταν το ανέβαζαν. Ουδείς «αναρχικός» διανοήθηκε να το κατεβάσει. Φανταστείτε ανάλογο πανό εθνικιστικής οργάνωσης ή εθνικιστικού κόμματος έξω από το μέρος που συχνάζουν οι φανατικοί οπαδοί της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ κλπ. 

Παραπάνω σημαία στην κερκίδα των οπαδών της Μπεσίκτας με το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων!... Η μπλέ. Είναι η ίδια με αυτήν:

Άλλα «αριστερά» - «αναρχικά» πανό: «Δώσαμε 250.000 μάρτυρες στο Τσανάκαλε για την ελευθερία μας, ξέρετε...» και «Ο καθένας μας είναι έτοιμος να δώσει την ζωή του για την ενότητα της πατρίδας μας, το ξέρετε αυτό;»

Και άλλο «αναρχικό» πανό : «Οι μάρτυρες δεν πέθαναν, η χώρα δεν θα διαλυθεί».

Όταν πέθανε ο Ντεκτάς αυτό ήταν το intro της επίσημης σελίδας των «αναρχικών» Carsi! Λέει : «RIP. Ο σκοπός σου είναι σκοπός μας».

Προσέξτε τα παρακάτω (μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ είναι "αδελφοποιημένοι" με τους CARSI):

Οπαδοί του ΠΑΟΚ (χωρίς Α αναρχικό) περιφρονούν την ιδέα του έθνους. Οπαδοί της Μπεσίκτας (με Α αναρχικό) την τιμούν...
Ευτυχώς κάποιοι δεν προσπέρασαν όσα έγιναν στο γήπεδο της μπεσίκτας και εξέφρασαν έντονα την δυσφορία τους. Κάποιοι μάλιστα τόλμησαν να πουν πράγματα σχεδόν απαγορευμένα.   

Έτσι στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» της 18ης Μαρτίου υπήρχε άρθρο με τον χαρακτηριστικό τίτλο Τα «γιουσουφάκια» χόρεψαν και συρτάκι!

Το άρθρο αναφέρεται στην κατάντια ορισμένων ελληνόφωνων οπαδών άλλων ομάδων που πανηγύρισαν την ήττα του Ολυμπιακού από την τούρκικη ομάδα, φορώντας μάλιστα μερικοί επιδεικτικά την φανέλα της που έχει την τούρκικη σημαία!    

Λέει το άρθρο:

Το ζήσαμε κι αυτό. Απόρροια της κατάπτωσης των ηθών και της σταδιακής απώλειας εθνικής συνείδησης, που παρατηρείται ολοένα και περισσότερο πλέον στην ελληνική κοινωνία. Προσοχή! Τα παρακάτω δεν είναι ούτε εθνικιστικές κορώνες, ούτε άλλα συναφή και πολιτικάντικα. Είναι η ίδια η ιστορία. Είναι η ανάγκη να μην ξεχαστούν τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών οικογενειών. Καταστροφές, σφαγές, λεηλασίες, διωγμοί, γενοκτονία. Όταν, λοιπόν, ένας Έλληνας δέχεται να συστρατευτεί με τους Τούρκους και δη με τους οπαδούς του Κεμάλ για να πανηγυρίσει μαζί τους επειδή ηττήθηκε ο Ολυμπιακός, τότε δίχως αμφιβολία καθυβρίζει όχι μόνο την ιστορία της πατρίδας του, αλλά την ίδια του την οικογένεια. Το παρελθόν του, τους προγόνους του. Όταν απόγονοι προσφύγων από τη Μικρά Ασία, από τον Πόντο, από την Πόλη τραγουδούν με τους οπαδούς της Μπεσίκτας τον ύμνο του Κεμάλ για να γιορτάσουν την ήττα του Ολυμπιακού τότε πραγματικά δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τούτο τον τόπο. Όπως, άλλωστε, ακριβώς το ίδιο ισχύει και με τους οπαδούς του ναζισμού. Καμία διαφορά!

Χιλιάδες Έλληνες, λοιπόν, φόρεσαν φέσι και εκδήλωσαν το αντιολυμπιακό τους μένος συντασσόμενοι με τις απίστευτες τουρκικές προκλήσεις! Οι νεόκοποι «φίλοι» της Μπεσίκτας στη χώρα μας δεν δίστασαν να πανηγυρίσουν έξαλλα τη νίκη της τουρκικής ομάδας και να γίνουν «ένα» με την κερκίδα των οπαδών του Κεμάλ Ατατούρκ! Με εκείνους, δηλαδή, που τραγούδησαν τον ύμνο της καταστροφής της Σμύρνης, που μνημόνευαν συνεχώς την άλωση της Πόλης και περιπαικτικά έβαζαν να παίζει... συρτάκι από τα μεγάφωνα του γηπέδου!

Από το στέγαστρο της ούτως ή άλλως επιβλητικής Vodafone Arena κρέμονται δυο τεράστια πανό με τη φωτογραφία του Κεμάλ και το μήνυμα: «Ένας μεγάλος οπαδός της Μπεσίκτας»! Το όνομα του Ατατούρκ, τόσο προχθές, όσο και πριν από τρεις εβδομάδες στην Άγκυρα, στην αναμέτρηση με την Οσμάνλισπορ, έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών. Όπως βέβαια και ο ύμνος που συνδέεται άμεσα με την μικρασιατική καταστροφή. Ακόμη και το... συρτάκι επιστράτευσαν οι Τούρκοι για να πικάρουν όχι τον Ολυμπιακό, αλλά την Ελλάδα συνολικά. Την Ελλάδα, άλλωστε, έβριζαν και στα δυο γήπεδα. Ακόμη και ο επίσημος λογαριασμός της Μπεσίκτας στα social media φιλοξένησε μήνυμα «για το πώς ξέρουν να νικούν οι Τούρκοι» και όχι η ίδια η ομάδα τους.

Σε τούτη την ανθελληνική προπαγάνδα, λοιπόν, οι «γείτονες» βρήκαν χιλιάδες Έλληνες συμπαραστάτες!... Το αντί-Ολυμπιακό μένος τούς ξεπέρασε τα όρια της αντεθνικής συμπεριφοράς. Και το χειρότερο είναι ότι το έναυσμα δόθηκε από πρόσωπα που έχουν δημόσιο -γραπτό και όχι μόνο- λόγο και επί της ουσίας διαμορφώνουν απόψεις...

Όσοι έτυχε να ζήσουν από κοντά τους αγώνες του Ολυμπιακού στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, βίωσαν το εθνικιστικό... περιτύλιγμα που έβαλαν οι Τούρκοι και στο ποδόσφαιρο. Μετρ της προπαγάνδας οι γείτονες, έσπευσαν να δώσουν χαρακτήρα ελληνο-τουρκικής μάχης στις αναμετρήσεις του θρύλου με την Οσμάνλισπορ και την Μπεσίκτας. Χιλιάδες τουρκικές σημαίες μοιράστηκαν στα δυο γήπεδα, πολεμικά εμβατήρια έπαιζαν στη δια πασών από τα μεγάφωνα και οι ιαχές για τον Κεμάλ και την άλωση της Πόλης ακούστηκαν περισσότερες φορές ακόμη και από το ίδιο το όνομα των ομάδων.

Σε σελίδα οπαδών του Ολυμπιακού στο facebook αποκαλύπτεται από Έλληνες οπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο, ότι πέρα από τις προκλήσεις με κασκόλ κυρίως του ΠΑΟΚ και τις βρισιές, τα κέρματα και τους αναπτήρες που εκτοξεύονταν, στο τέλος μόλις οι οπαδοί του Ολυμπιακού έβγαλαν μία ελληνική σημαία έγινε χαμός. Οι Τούρκοι έπεσαν να τους φάνε..

Οπαδός αναφέρεται και σε εμφάνιση σημαίας των Γκρίζων Λύκων. Συνεχώς φώναζαν «ιστανμπούλ», «κεμάλ» και «τουρκία». Οι αστυνομικοί απλά κοιτούσαν.

Κάποιοι αρχίζουν και πιάνουν το νόημα: «Αυτοί είναι οι ''αντιεξουσιαστές' 'και αναρχικοί παντού πλέον...Λένε κάτω τα έθνη αλλά εννοούν συγκεκριμένα έθνη, λένε κάτω οι θρησκείες αλλά κλείνουν το μάτι στο ισλάμ...Εντελώς αναμενόμενα λοιπόν τα εθνικιστικά συνθήματα των αναρχικών της carsi και να είστε σίγουροι ότι συμφωνούν και οι Έλληνες σύντροφοί τους...»

Και ένας άλλος: «Όλοι επιτρέπεται να είναι πατριώτες εκτός από εμάς...άμα βάλουμε την γαλανόλευκη στο μπαλκόνι κατευθείαν μας χαρακτηρίζουν φασίστες..»

Και κάποιος πιο προχωρημένος: «Παπ..ιές περί αριστερών…. Στην τουρκία δεν υπάρχουν αριστεροί κι αν υπάρχουν κρύβονται. Τον τούρκο φίλο δεν τον πιάνεις ποτέ».

Υπάρχουν και άλλα περί μογγόλων και λοιπά που δεν τα αναφέρουμε γιατί μπορεί να μας τιμωρήσει η ουέφα.

Το συμπέρασμα είναι το εξής: είμαστε πρώτοι (κράτος και λαός) να βγάζουμε τα μάτια μας και να απαρνιόμαστε ό,τι μας κράτησε όρθιους τόσα χρόνια, την ώρα που οι γείτονες (όλοι ανεξαιρέτως) τροφοδοτούν με κάθε τρόπο τον εθνικισμό τους και τις επεκτατικές τους βλέψεις.

Οι φωτογραφίες είναι από το Ultras tifo forum

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Τούρκοι κάνουν αυτό που πρέπει για να είναι δυνατό το ανύπαρκτο υβριδικό έθνος τους. Αυτό που πρέπει να αναρωτηθούμε όσοι ζωντανοί με ελληνικό αίμα έχουν απομείνει, είναι κατά πόσο έλληνες(και Ευρωπαϊκής καταγωγής) φυλετικά είναι όλοι αυτοί οι αντιφα, που έχουν καταλάβει κάτω από την χρηματοδότηση της νέας τάξης ΜΜΕ, γραπτό τύπο, σινεμά, αθλητισμό-γήπεδα, κ.λ.π. Η φυλή που έχει επιβάλει την νέα τάξη, δεν θέλει να υπάρχουν λευκοί στον πλανήτη και κατά συνέπεια θα πολεμήσει όλους τους λευκούς εθνικιστές του πλανήτη, και θα ενισχύσει όλους τους μη λευκούς. Οπότε οι αντιφασίστες είναι φυσικό να υπακούν στο αίμα τους και να συμμαχούν με τα φυλετικά τους αδέλφια ενεργώντας υπέρ αυτού του σκοπού.

Son of Zeus

Ανώνυμος είπε...

Στις ταξεις των οπαδων των προσφυγικων ομαδων (Παοκ,Αεκ) εχουν παρεισφυσει πολλοι αναρχικοι.Ντε και καλα οι προσφυγες να ειναι αναρχικοι.Εχουν καπελωσει ολους τους οπαδους αυτων των ομαδων.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ, το άρθρο ξεμπερδεύει πολλά και μας δείχνει άλλη μια φορά, από διαφορετική πλευρά, γιατί φτάσαμε εδώ που βρισκόμαστε δυστυχώς.

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

Οι αρρωστεροί, κόκκινοι, ροζ θολοκουλτουριάρηδες, αντίχριστοι, εθνομηδενιστές παρδαλοπροδότες έχουν γίνει οι πιο χρήσιμοι ηλίθιοι και φερέφωνα για την επικράτηση των νεοταξιτών με το γκρέμισμα εθνών και θεσμών. Έκπληξη προκαλεί να κυριαρχούν στις κερκίδες, καθώς ο αθλητισμός κυριαρχείται από πατριώτες διαχρονικά. Όμως όλα έχουν την εξήγησή τους αν προσέξετε το ποιον των ανδρείκελων που κορδώνονται για ιδιοκτήτες κα των χλαπατσοκοιλιάδων φίφηδων κουνιστών της φηφοέφα. Αυτοί απαιτούν να κατεβεί κάθετί εθνικό από τις κερκίδες και προωθουν κάθετι εθνομηδενιστικό. Γενικά η αριστερή αγκύλωση έχει κυριαρχήσει σε όλους τους τομείς και δεν είναι να απορεί κανείς καθώς εκφυλισμός, παρακμή και σαπίλα είναι πολύ πρόσφορες συνθήκες για την επικράτηση σκουληκιών.

konion είπε...

Ὁ τοῦρκος εἶναι πρῶτα τοῦρκος καὶ μετὰ ὅλα τ' ἄλλα.

Unknown είπε...

Να πω πάντως ότι επίσημη αδελφοποίηση οπαδών Πάοκ(εκτός από μερικούς καμένους κλασσικά αναρχικούς) με την Μπεσίκτας δεν υφίσταται. Η μόνη αδελφοποίηση είναι με τους εθνικιστές της Παρτιζάν Βελιγραδίου ακριβώς όπως του Ολυμπιακού έχουν με τον Ερυθρό Αστέρα!

Ανώνυμος είπε...

Ευγε. Εισαι εξ ολιγων που κατανοουν εις βαθος το κυριο σχεδιο των εχθρων.
Λευκη Γενοκτονια.

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι αναρχικοι ρε στην ελλαδα δεν υπαρχουν ελληνες αναρχικοι ολοι ειναι ξενοι και μερικοι απο αυτους μιλανε σπαστα ελληνικα για αλλους λογους συντηρουν την '''αναρχια''' στην ελλαδα
Για να μην οργανωνεσε βλεπε το 2011 πως χρησιμοποιηθηκαν αναρχικοι αριστεροι ΠΑΜΕ και κτλ που φυλαγαν την βουλη

Ισκιομακελάρης είπε...

Προφανώς, το "αντίφα" βγαίνει από το αντιφάσκω και όχι από το αντιφασίστας. Οι τύποι είναι ψευτοϊδεολόγοι και απίστευτα γελοίοι. Από τη μία λένε "γ@μώ την Ελλάδα και την Ορθοδοξία" - διότι υποτίθεται πως είναι κατά της θρησκείας- και από την άλλη λένε " Αλληλεγγύη στους μουσουλμάνους αδελφούς". Επίσης, θα τους δείτε συχνά να βανδαλίζουν εκκκλησίες, αλλά δε θα τους δείτε ΠΟΤΕ να κάνουν κάτι αντίστοιχο σε ένα τζαμί. Είναι οι ίδιοι σιχαμένοι τύποι που είναι υπέρ της ισότητας των δύο φύλων, ενώ τη μπούργκα, που είναι το κατεξοχήν σύμβολο της γυναικείας καταπίεσης, τη θεωρούν ως σύμβολο απελευθέρωσης της γυναίκας. Είναι νομίζω ξεκάθαρο ότι τα άτομα που στηρίζουν τέτοια μορφώματα έχουν μειωμένη αντίληψη, για να μην πω ότι είναι εγκεφαλικώς νεκρά, και έχουν υποστεί πλήση εγκεφάλου. Ακόμα και 1000 φορές να τους εξηγήσεις με την πιο απλή γλώσσα, ότι με αυτά που κάνουν και πράττουν, αυτοαναιρούνται και πέφτουν σε αντιφάσεις, αυτοί θα περιοριστούν στο να σε αποκαλέσουν φασίστα, νεοναζί, φιλοχιτλερικό, μισάνθρωπο, ρατσιστή κλπ. Βέβαια, αυτοί που τους δίνουν εντολές τα γνωρίζουν πολύ καλά όλα αυτά και απλά τους χρησιμοποιούν ως "χρήσιμους ηλίθιους", στηριζόμενοι στην αμάθεια και την αφέλειά τους. Πολεμάνε τα "αφεντικά", ενώ με την πολιτική που προασπίζονται, σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια Ελλάδα-δουλοπαροικία με φτηνά εργατικά χέρια, όπου τα ίδια "αφεντικά" θα πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους. Αθελά τους ή μη, είναι τα καλύτερα "σκυλιά" των "αφεντικών". Δυστυχώς, οι άπλυτοι των Εξαρχείων έχουν απαλλοτροιώσει και οικειοποιηθεί την έννοια της " Αναρχίας" κι έτσι καθορίζουν αυτοί ποιός είναι αναρχικός και ποιός όχι. Διατείνονται πως τα Εξάρχεια είναι η μοναδική και η πιο "απελευθερομένη" περιοχή, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, καθώς "απελευθέρωσαν" τα Εξάρχεια από την "κρατική εξουσία" μόνο και μόνο για να τα υποδουλώσουν σε πρεζέμπορες, φονιάδες, βιαστές, μαχαιτοβγάλτες και πρεζάκια που λυμαίνονται τους γύρω δρόμους. Μετά λύπης μου έχω συνειδητοποιήσει ότι η περιοχή που σήμερα αποτελεί σύμβολο των κοινωνικών αγώνων και της επανάστασης, είναι η κατεξοχήν "κατεχόμενη " περιοχή της Ελλάδος

Ανώνυμος είπε...

ποτε δεν είχαν ελληνική καταγωγή έτσι και αλλιώς(γενιές τώρα πριν το 2011), συνήθως είναι από συγκεκριμενο έθνος από την μέση ανατολή που κάνει και πορείες η αντιφα με την σημαία του.

Ανώνυμος είπε...

Έλα τώρα, παραδέξου το. Σε πόνεσαν πολύ τα τέσσερα.

Ανώνυμος είπε...

Και τελικά μόνο η Ελληνική ομάδα τιμωρήθηκε και μάλιστα 2η φορά.
Από ρουφιανιά "συνελλήνων" φυσικά...
Είναι γνωστό πως ο συντονιστής στην Ελλάδα του δικτύου των Μ.Κ.Ο. "F.A.R.E.": Football Against Racism in Europe που ΚΑΡΦΩΣΕ δις τον Ολυμπιακό στην ουεφα είναι άνθρωπος του πρώην προέδρου ανταγωνιστικής ομάδας και αδελφός διαιτητή που "καρατομήθηκε" λόγω ακριβώς των ευνοηκών διαιτησιών υπέρ της συγκεκριμένης αυτής ομάδας...

Ανώνυμος είπε...

Ο Παναθηναϊκός(πανγεφυραικος θα ήταν πιο σωστό) μπορεί να παίζει στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ στο τουρκικό, θα συμφωνούσαν και οι αντιφασίστες οπαδοί τους, που είναι πλειονότητα σε αυτές τις ομάδες.

Ανώνυμος είπε...

Διότι ως γνωστόν,όταν ο Παναθηναϊκός έπαιζε με τούρκικες ομάδες,οι γαύροι τον υποστήριζαν...Αλλά υπάρχει η μεγαλομανής ψευδαίσθηση ότι ο ολυμπιακός εκπροσωπεί το...ελληνικό Έθνος...Ξεκαβαλικέψτε εκπρόσωποι του Έθνους... Η ίδια η εθνική σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ δεν εκπροσωπεί το έθνος με τις ελληνοποιήσεις "έγχρωμων" που γίνονται...Τελικά έχει δίκιο ο παραπάνω σχολιαστής,πόνεσαν πολύ τα τέσσερα,από μία τουρκική ομάδα που έπαιζε για πολύ ώρα με 10 παίκτες... Περαστικά..

Γιάννης είπε...

Ναι, μόνο που στην Τουρκία οι αριστεροί είναι στις φυλακές, όχι σε οργανώσεις χουλιγκάνων στα γήπεδα!

Ανώνυμος είπε...

*ευνοϊκών

ξεχάσαμε κι αυτά που ξέραμε...

Ανώνυμος είπε...

Η Νεοταξιτες της ΟΥΕΦΑ δεν ακουσαν και δεν ειδαν τιποτα στο γηπεδο της μπεσικτας για να τιμωρησουν τους τουρκους οπως εκαναν στο καραισκακη με την υποδειξη καποιου ελληνοφωνου εφιαλτη?

Ανώνυμος είπε...

Είναι απαράδεκτο φίλαθλοι ελληνικής ομάδας να ξεχνούν σφαγές κλπ. τόσο σύντομα και να συντάσσονται έστω και για να πικάρουν, στην προκειμένη περίπτωση τον Ολυμπιακό, με τους απέναντι. Οι οποίοι απέναντι μάλιστα αν και μόνιμοι θύτες σε όλη την διάρκεια της ιστορίας δεν έχουν δείξει καμιά μεταμέλεια και ο επεκτατικός και θρασύς χαρακτήρας τους ως έθνος αυξάνεται διαρκώς.
Από την άλλη αυτή η νοσηρή νοοτροπία που βγάζουν οπαδοί άλλων ελληνικών ομάδων είναι ξεκάθαρο ότι πηγάζει από την αδικία που βίωναν οιομάδες τους από την ομάδα που πήρε πρωταθλήματα με προέδρους Κοσκωτά,Σαλιαρέλη που κάθισαν φυλακή (γιατί άραγε;)άρα και μόνο αυτό είναι τεκμήριο ότι δεν υπήρξε δικαιοσύνη κατά την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Δεν επεκτεινόμαστε σε μεταγενέστερους προέδρους διότι αν και βοούν κάποια θέματα δεν υπάρχει καταδίκη.
Δεν βάζουμε τα πράγματα στο ίδιο τσουβάλι απλά γίνεται αναζήτηση των αιτιών των συμπεριφορών.
Γ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ἐπειδὴ τυγχάνει ὢν ὀπαδὸς τοῦ Π.Α.Ο.Κ, ποὺ γνωρίζει ἀρκετὰ ἀπὸ τὰ ὀπαδικὰ τῆς ὁμάδος, νὰ σοῦ ἀναφέρω ὅτι δὲν ὑπάρχει διευρυμένη καὶ εὐρύτερα ἀποδεκτὴ φιλία τῶν ὁπαδῶν μας μὲ ἐκείνη τῆς Beşiktaş. Μία μικρή, ἀπελπιστικὰ μικρὴ μειοψηφία κυρίως ἀπὸ μέλη τοῦ πάλαι ποτὲ κραταιοῦ καὶ νῦν σφόδρα ἁλωμένου ἐξ ἀντιφάδων Συνδέσμου "Θύρα 4" (δὲν ἀναφέρομαι στὴν θύρα 4, ἀλλὰ στὸν σύνδεσμο) ἔχει ἐκφράσει μία συμπάθεια καὶ ἔντονη συμπαράσταση πρὸς τὴν συγκεκριμένη ὁμάδα, κάποιοι δὲ ἐκ τῶν ὁπαδῶν μας, ἀνεξαρτήτως τοῦ ἂν εἶναι μέλη ἢ ὄχι σὲ σύνδεσμο, ἐκφράζονται ὡς φίλα προσκείμενοι πρὸς τὴν Beşiktaş ἀναφερόμενοι στὴν ὁπαδικὴ τους ταυτότητα στὴν Τουρκία εἴτε λόγῳ κοινῶν χρωμάτων, εἴτε λόγῳ ἀντιπαθείας πρὸς τὸ κατεστημένο δίπολο Fenerbahҫe καὶ Galatasaray, ποὺ ὁμοιάζει μὲ μία ἀντιπαράθεση πρὸς τὸ ἐγχώριο κατεστημένο δίπολο ΟΣΦΠ καὶ ΠΑΟ.
Δὲν εἶναι ἐκτεταμένο τὸ φαινόμενο, ὅπως ἐπὶ παραδειγματι σὲ μικρότερες ὁμάδες ὅπου τὰ μέλη τῶν ὑποτιθεμένων ἀντιφάδων ἔχουν ἐπικρατήσει ἐπὶ τῶν ὑπολοίπων τῆς ὁμάδας τους στὸν χῶρο τῆς κερκίδας.
Μὲ τὴν καρτα διαρκείας φίλου ἑνὸς φίλου, ὁπαδοῦ τοῦ ΟΣΦΠ, πῆγα νὰ δῶ - στὸ τζάμπα ποὺ λέμε - τὸ πρῶτο παιχνίδι μὲ τὴν Beşiktaş στὸν Πειραιᾶ. Νὰ ὁμολογήσω ὅτι πέραν ἀπὸ κάποιες Ἑλληνικὲς σημαῖες στὴν Θ.7 (ἂν δὲν ἀπατῶμαι) καὶ ἀπέναντι ἀκριβῶς πίσω ἀπὸ τὸ ἄλλο τέρμα δὲν εἶδα τρομερὸ πατριωτικὸ ἐνθουσιασμὸ καὶ οὔτε κατὰ διάνοια θὰ συνέκρινα τὴν ἀτμόσφαιρα μὲ ἐκείνην στὴν Τούμπα στὶς 19-8-2010 ἐναντίον τῆς Fenerbahҫe καὶ εἰδικὰ στὴν ἐπανάληψη στὶς 26-8-2010 στὸ Şükrü Saracoğlu, ὅπου τοὺς πήραμε στὸ κυνήγι καὶ ἔτρεχαν νὰ κρυφτοῦν. Θὰ τὸ δικαιολογοῦσα ὡς προσταςία μετὰ ἀπὸ τὴν τιμωρία τῆς ὁμάδας ἀπὸ τὴν uefa.
Φαινόμενα διείσδυσης τῆς ἀποδόμησης εἶναι παντοῦ πασιφανῆ ἀκόμη καὶ στὶς ὁμάδες, οἱ ὁπαδοὶ τῶν ὁποίων διατηροῦν πιστεύω, ἀκόμη καὶ τώρα, ἀρκετὲς ἀντιστάσεις, δυστυχῶς πολιτικὰ μὴ ἐκφρασμένες. Πρὸς ἐπίῤῥωσιν δὲ τούτου καὶ εἰδικὰ ἀναφερόμενος στὶς κομματικὲς προτιμήσεις τῶν ὁπαδῶν τοῦ Π.Α.Ο.Κ. νὰ σοῦ ἀναφέρω, ἐρυθρόλευκε οὐρανέ, ὅτι κατὰ δημοσίευση δημοσκόπησης (ὄχι πὼς τὶς ἐμπιστεύομαι, ἀλλὰ δείχνουν, παρὰ τὰ μαγειρέματα, μία τάση) ἐφημερίδας μετὰ τὶς ἐκλογὲς τοῦ Μάη τοῦ 2012 (http://www.paratiritis-news.com/?p=16937) ἡ Χ.Α. ἔλαβε τὸ μεγαλύτερο ποσοστὸ της μεταξὺ τῶν ὁπαδῶν τοῦ ΠΑΟΚ, ἐνὧ τὸ χαμηλότερο της μεταξὺ ἐκείνων τῆς ΑΕΚ, ὄχι πὼς ἡ προτίμηση στὸ ἐν λόγῳ κόμμα τοὺς κάνει τοὺς μὲν ναζιστὲς καὶ τοὺς ἄλλους περισσότερο δημοκράτες, οὔτε ὅμως πὼς ἡ προτίμηση σὲ ἄλλα κόμματα τοὺς κάνει ἄεθνους καὶ προδότες. Δείχνει ὅμως μία τάση ἐθνοκεντρική, ποὺ ὑπάρχει μέσα στὴν ἀγκαλιὰ μεγάλης μερίδας τοῦ ΠΑΟΚ ποὺ βλέπει τὴν προσφυγιά, ὄχι μόνο ὡς κοινωνικὸ φαινόμενο, ἀλλὰ καὶ ὡς ἐθνικὸ ποὺ τοὺς συνδέει μὲ ἕνα συγκεκριμένο γεωγραφικὸ καὶ ἱστορικὸ χῶρο.

SkyWatcher είπε...

Ανώνυμε οπαδέ του ΠΑΟΚ. Για αυτό έγραψα για «μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ». Καλό πάντως και κατατοπιστικό το σχόλιό σου. Περιμένω και άλλα. Ως άτομο που έζησα για χρόνια από μέσα τον κόσμο των φανατικών οπαδών, θεωρώ χρήσιμες τις όποιες πληροφορίες για το τι γίνεται σήμερα. Ίσως κάποια στιγμή παρουσιαστεί κάποιο άρθρο για την μόδα «αντίφα» που σαρώνει τις κερκίδες των φανατικών στην χώρα μας. (Στις χώρες που βίωσαν την κομμουνιστική λαίλαπα γίνεται ακριβώς το αντίθετο). Διαπίστωσα ότι στο διαδίκτυο είναι απίστευτος ο αριθμός των άρθρων που αφορούν τις κερκίδες των φανατικών που έχουν γραφτεί από αριστερούς. Δεν βρήκα ούτε ένα άρθρο από την «άλλη» πλευρά. Οι αριστεροί «παίζουν μπάλα» μόνοι τους (και) στο διαδίκτυο.

Προφανώς, σχόλια που ταΐζουν τις οπαδικές αντιπαλότητες προέρχονται από άτομα που δεν κατάλαβαν (και αυτό) το άρθρο.

Ανώνυμος είπε...

Στις κερκίδες Αεκ , Παοκ μέχρι τουρκικές σημαίες έχουν υψώσει οι οπαδοί τους.

Χριστόδουλος Μολύβας είπε...

ως Παοκτσης σας λεω οτι δεν ειναι πλειοψηφια οι αναρχικοι στον ΠΑΟΚ.Κατα τα αλλα συμφωνω απολυτα με το αρθρο.Ηταν εμετικη η εικονα του δημοσιογραφισκου με την συγκεκριμενη φανελα.Τελος περιμενω απο εσας την ιδια ευαισθησια οταν κερκιδα συγκεκριμενου γηπεδου στον Πειραια σειεται απο την ιαχη Βουλγαροι οταν αγωνιζονται εκει ομαδες της Θεσσαλονικης ενω οι υβρεις προς την Μακεδονια πανε κι ερχονται

Ανώνυμος είπε...

http://www.iefimerida.gr/news/368122/midenistike-i-pae-pontion-epeidi-foresan-fanela-gia-tin-genoktonia-eikones