Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Η εξάπλωση της «οφοβοφοβίας»

Τα αμερικανικά πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε έναν ιερό χώρο για τη διάδοση των «ορθών δογμάτων» μιας νέας κοσμικής θρησκείας:

Γράφει η Barri Weiss της «The Wall Street Journal» (!) :

«Όταν ένας όχλος στο Middlebury College του Βερμόντ διέκοψε την ομιλία του κοινωνικού επιστήμονα Charles Murray πριν από λίγες εβδομάδες, οι περισσότεροι από εμάς το είδαν ως ένα άλλο παράδειγμα επίδειξης λιμπεραλισμού (αριστερισμού) σε πανεπιστημιούπολη. Ο Jonathan Haidt είδε κάτι παραπάνω. Ένα τελετουργικό που πραγματοποιήθηκε από τους οπαδούς αυτού που αποκαλεί μια «νέα θρησκεία,» μια αυτόματη auto-da-fé (πράξη πίστης) εναντίον ενός «αιρετικού», ενός «βλάσφημου» που παραβίασε την «ορθή πίστη».

«Η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών θέλει να μάθει. Είναι απόλυτα λογικοί και νιώθουν  άβολα με πολλά που συμβαίνουν», μου λέει ο Haidt, ψυχολόγος και καθηγητής ηθικής ηγεσίας στο Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψης στο γραφείο του. «Αλλά σε κάθε πανεπιστημιούπολη υπάρχουν μερικοί αληθινοί “πιστοί” οι οποίοι έχουν αναπροσανατολίσει τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στο “κακό”» ...

Οι φοιτητές και οι καθηγητές γνωρίζουν, προσθέτει, ότι «αν βγουν έξω από γραμμή, θα ονομαστούν ρατσιστές, σεξιστές ή ομοφοβικοί. Στην πραγματικότητα, έχουν γίνει τόσο άσχημα τα πράγματα ώστε υπάρχει ένας νέος όρος, “ophobophobia” (οφοβοφοβία) που σημαίνει τον φόβο να ονομάζεσαι X-οβικός ...»

Οι νέες αμαρτίες εναντίον της πολιτικής ορθότητας είναι ο «ρατσισμός», ο «σεξισμός», ο «αντισημιτισμός» η «ξενοφοβία», η «τρανσφοβία», η «ομοφοβία», η «ισλαμοφοβία», ο «γηγενισμός» (“nativism”), ο «μισογυνισμός» και το «white privilege» (λευκό προνόμιο).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Επειδή η γλώσσα με τις λέξεις και τις έννοιες που τις αποδίδονται αποτελούν κυριολεκτικά την "γλώσσα προγραμματισμού" του εγκεφάλου μας, έχουν βάλει την λέξη "φοβία" σαν συνθετικό επειδή η χρήση της λέξης "φοβία" υποδουλώνει ψυχολογικό πρόβλημα.

Για παράδειγμα ο όρος "ισλαμο-φοβία" σημαίνει ότι αυτός που φοβάται το ισλάμ έχει ένα είδος φοβίας δηλαδή κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα! Το ίδιο και με άλλες λέξεις όπως "ομο-φοβία" "ξενο-φοβία" κτλπ...
Μας προγραμματίζουν δηλαδή να δεχτούμε ότι όποιος δεν θέλει το ισλάμ, τους λαθρομετανάστες η την προπαγάνδα υπέρ των ομοφυλόφιλων και γενικά όποιος αντιστέκεται στα νεοταξίτικα σχέδια περί καταστροφής της κοινωνίας, του Έθνους και της φυλής γενικότερα έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα! Θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι επειδή αντιστεκόμαστε στον ίδιο μας τον θάνατο είμαστε τρελοί !!!!

Ο πόλεμος εναντίον της ανθρωπότητας είναι κυρίως πόλεμος προπαγάνδας και είναι σε όλα τα επίπεδα και παντού (Κοινωνία, Πολιτισμός, Νοημοσύνη) σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο. Κάνοντας χρήση των κατάλληλων λέξεων μας προγραμματίζουν να δεχτούμε τον ίδιο μας τον θάνατο γιατί εαν αντιστεκόμαστε σημαίνει πως έχουμε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Για αυτό μπορούμε να πούμε ότι ο όρος "οφοβοφοβία" που αναφέρει το άρθρο εντάσεται σε μια "γλώσσα προγραμματισμού" του ανθρώπινου εγκεφάλου προκειμένου αυτός να δεχτεί τον θανατό του...

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

Ευστοχότατο σχόλιο. Άλλη προπαγάνδα υποσυνείδητη: Παρακολουθήστε προσεκτικά τη μουσική υπόκρουση στα ντοκυμαντέρ της μπολσεβικοερττ και γενικά των βοθροκαναγων. Τις στιγμές που αναφέρονται σε αυτούς που αντιστάθηκαν στην κομμουνιστική εξαθλίωση της Ελλάδος "ντύνουν" την εικόνα με κάτι κακόηχες σκόπιμα παράφωνες και τρομακτικές νότες. μετά στο ίδιο ντοκιμαντέρ όταν παρουσιαστούν τίποτα εγχώριοι ομοϊδεάτες και συνάδελφοι των ανθρώπινων τεράτων τσαουσέσκου στάλιν κτλ. η μουσική μεταλλάσεται αίφνης σε τραγουδάκια ευχάριστα στ' αυτιά, τα γνωστα που εξυμνούν συμμορίτες κτλ. Από τότε που οι νεοταξίτες σκέφτηκαν ότι τα πιο χρήσιμα πιόνια τους οι πιο χρήσιμοι ηλίθιοι για τη διάλυση των πάντων θα είναι τα αριστερά, επιστράτευσαν ακόμη και την έβδομη τέχνη για πάρτη τους

mnk είπε...

Aυτή η νέα θρησκεία είναι πολύυυυ παλιά και το αληθινό της όνομα είναι ΕΩΣΦΟΡΙΣΜΟΣ. Μόνο που -ακόμα- εμφανίζεται με διάφορες πρόσκαιρες μουτσούνες, δια να "πλανήση την οικουμένη".