Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Αυτό το άτομο υποστηρίζει την κτηνοβασία, την παιδοκτονία και την χρησιμοποίηση ατόμων με ειδικές ανάγκες ως πειραματόζωα: και είναι ο πιο διάσημος «ηθικός φιλόσοφος» της εποχής μας

Σε έναν κόσμο στον οποίο κάποιος που μπορεί να κάνει μια μη πολιτικά ορθή δήλωση μπορεί να καταστραφεί, ο Peter Singer θα έπρεπε λογικά, να αποτελεί ένα ανάθεμα, λόγω των πραγματικά απαίσιων πεποιθήσεών του.

Αντίθετα, παρουσιάζεται ως ένας σεβαστός ειδικός σε θέματα ηθικής (ethicist), για παράδειγμα, σε ένα άρθρο της Wall Street Journal σχετικά με το βιβλίο του που προτρέπει να δώσουμε το 1/3 των εισοδημάτων μας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αλλά ο αρθρογράφος εκεί παρέλειψε να πει για αυτά που κάνουν τις «υψηλές αξίες» του Singer τόσο σάπιες - και συχνά αντι-ανθρώπινες. Σκεφτείτε:

• Ο Singer υποστηρίζει τη θεωρία της «προσωπικότητας» (personhood) και την παιδοκτονία: Ισχυρίζεται ότι η έννοια της προσωπικότητας (personhood) πρέπει να αντικαταστήσει την έννοια της ανθρωπότητας (humanhood) ως το μέτρο της υψηλότερης αξίας. Από αυτή την άποψη, τα άτομα που δεν έχουν αυτοεπίγνωση δεν είναι "πρόσωπα" και επομένως έχουν χαμηλότερη αξία – κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να σκοτωθούν τα λεγόμενα ‘μη ανθρώπινα άτομα’. Από αυτή την άποψη, ο Singer έκανε μια ρητή ηθική ισοδυναμία μεταξύ κάποιων ανθρώπων και του σκουμπριού στο ‘Rethinking Life and Death(Επανεξετάζοντας την Ζωή και τον Θάνατο), γράφοντας "Καθώς ούτε ένα νεογέννητο βρέφος, ούτε ένα ψάρι είναι άνθρωπος, το λάθος της δολοφονίας τέτοιων όντων δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το λάθος της δολοφονίας ενός προσώπου".

• Ο Singer υποστηρίζει τη χρήση ατόμων με ειδικές ανάγκες σε ιατρικά πειράματα: Για παράδειγμα, όταν ερωτήθηκε από το Psychology Today σχετικά με τα οφέλη που πρόσφεραν οι χιμπατζήδες στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά της ηπατίτιδας, ο Singer δήλωσε ότι οι άνθρωποι με αναπηρία θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε παρόμοιες έρευνες.

• Ο Singer υποστηρίζει τις διακρίσεις για λόγους ιατρικής: γράφει στις 15 Ιουλίου 2009 στους New York Times, "Η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή ότι κάποια μορφή ορθολογισμού στον τομέα της υγείας είναι τόσο αναπόφευκτη όσο και επιθυμητή". Ο Singer προτιμά την προσέγγιση του "Quality Adjusted Life Year" (QALY), που έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και χρόνια από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Το QALY αποδίδει μεγαλύτερη αξία στις ζωές των αρτιμελών και νεαρών ατόμων από ό, τι των ατόμων με αναπηρίες και των ηλικιωμένων (τους οποίους «προσαρμόζουν» βασιζόμενοι στη χαμηλή «ποιότητα») όταν καθορίζουν εάν το κόστος μιας θεραπείας αξίζει την τιμή.

• Ο Singer έχει υπερασπιστεί την κτηνοβασία: αξιολόγησε θετικά ένα βιβλίο που εξυμνεί την ιστορία της κτηνοβασίας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η απαγόρευση του σεξ με ζώα ήταν απλώς ένα μεταδοτικό «ταμπού» από μια πιο καταπιεστική σεξουαλικά εποχή. Μάλιστα, εγκωμίασε μια γυναίκα που την άφηνε αδιάφορη η προοπτική μιας αναγκαστικής σεξουαλικής επαφής με έναν ουρακοτάγκο, με το σκεπτικό ότι «(εμείς οι άνθρωποι) είμαστε μεγάλοι πίθηκοι».

• Ο Singer είναι ο συνιδρυτής του λεγόμενου ‘The Great Ape Project(Σχέδιο Μεγάλου Πιθήκου ή GAP): Το GAP είναι το πνευματικό τέκνο του Peter Singer και της Ιταλίδας φιλόσοφου Paola Cavalieri και επιδιώκει την «ισότητα πέρα από την ανθρωπότητα». Η συνειδητοποίηση ότι η απόκτηση ίσης ηθικής εκτίμησης για όλα τα ζώα θα είναι ένα πολυπαραγωγικό σχέδιο ο Singer και η Cavalieri αποφάσισαν να «σπάσουν το φράγμα των ειδών», αποκτώντας νομική αναγνώριση ότι όλοι οι μεγάλοι πίθηκοι - εμείς, οι γορίλες, οι χιμπατζήδες, οι ουρακοτάγκοι και οι μπαμπουίνοι - είναι μια «κοινότητα ίσων».

Ο κόσμος του Peter Singer είναι ένας βαθιά ανήθικος κόσμος. Ένας κόσμος που τα μωρά θα μπορούν να σκοτώνονται εάν δεν ταιριάζουν στα συμφέροντα των γονέων τους.

Ένας κόσμος όπου τα πιο ευάλωτα ανθρώπινα όντα – τα ζωντανά έμβρυα, τα ανεπιθύμητα βρέφη, τα άτομα με βαθιές γνωστικές δυσλειτουργίες - θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ιατρικά πειράματα ή και να υποστούν θάνατο για τη συγκομιδή των οργάνων τους.

Ένας κόσμος όπου τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα θα μπορούσαν να υπόκεινται σε ανάκληση βάσει της ποιότητας της ζωής μας.

Και όμως, αυτός ο άνθρωπος είναι ο πιο διάσημος βιο-ηθικός και ηθικός φιλόσοφος της εποχής μας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Singer. Η πραγματική πηγή της ηθικής κατάρρευσης οφείλεται στο γεγονός ότι πάρα πολλοί από εμάς δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και τη σημασία της ανθρώπινης ζωής.
ΚΟ: Ο Peter Albert David Singer, γεννήθηκε στην Μελβούρνη στις 6 Ιουλίου 1946 και είναι εβραϊκής καταγωγής. Κατά δήλωσή του είναι άθεος και αριστερός. Είναι καθηγητής βιοϊατρικής στο Πανεπιστήμιο του Princeton και καθηγητής στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας και Δημόσιας Δεοντολογίας του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης. Είναι γνωστός ιδιαίτερα για το βιβλίο του ‘Animal Liberation’ (Η Απελευθέρωση των Ζώων, 1975), το οποίο κυκλοφορήσει και στα ελληνικά και το οποίο θεωρείται το «ευαγγέλιο» των υπερασπιστών της χορτοφαγίας και των «δικαιωμάτων των ζώων» και το “A Darwinian Left” (Για μια Δαρβινική Αριστερά, 1999). Στις 22 Μαΐου 2015, ο Singer ήρθε στην Αθήνα και μίλησε στο αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής Σχολής, προσκεκλημένος της ‘Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας’. Οι εκδηλώσεις «προς τιμήν του» κράτησαν τέσσερις ημέρες και έγιναν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. «Είναι μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά αυτόν τον πολύ σημαντικό φιλόσοφο και διανοητή και να ακούσουμε τι έχει να μας πει για τα Δικαιώματα των Ζώων και τη στάση μιας σύγχρονης Αριστεράς απέναντι στο ζήτημα», έγραφε δημοσιογράφος της Αυγής.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν έτοιμος να κατηγορήσω τη σχολή της Φραγκφούρτης για την παρακμή του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά μόλις κατάλαβα ότι μια περιθωριακή κλίκα από καθηγητές δεν μπορεί να έχει τόση επίδραση και σε τόσες πολλές και μεγάλες χώρες από μόνη της.

Κάτι άλλο συμβαίνει και νομίζω ότι εντοπίζοντας τις ομοιότητες σε κάθε μια περίπτωση παρακμής, αναδύονται συγκεκριμένα πρότυπα για τα οποία δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις λόγο, εξαιτίας των νόμον περί ρητορικής μίσους, αντισημιτισμού, κλπ. Εν τούτοις, τα πρότυπα αυτά είναι ξεκάθαρα και το αν επιτρέπεται να εκφραστούν δεν έχει σημασία, αν γίνουν κατανοητά από τον λαό.

Ανώνυμος είπε...

Tο Πρίνστον η φωλιά του ΝΕΟΜΑΡΞΙΣΜΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΎ!η συνέχεια της σχολής της Φραγκφούρτης.Ν ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ της τωρινης ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Του Αγίου Πνεύματος σήμερα, βοήθεια μας , θα την χρειαστούμε για να αντιμετωπίσουμε ολον αυτόν τον παραλογισμό. Οσο θα προχωρά η παγκοσμιοποίηση , ο παγκόσμιος κομμουνισμός , η ζωή μας θα μετατρέπεται σε εφιάλτη.
Το βλέπουμε το νοιώθουμε στο πετσί μας αλλά ακόμα δεν είμαστε σίγουροι για το τι φταίει.
Οι ηλίθιοι λαϊκιστές το αποδίδουν στην οικονομία. Εάν η οικονομία , οι μεταρυθμίσεις ...

Ολοι αυτοί οι υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης νομίζουν πως οι Ανθρωποι Του Τριαδικού Θεού μας αντιδρούμε διότι είμαστε εργάτες που ο μισθός μας μειώνεται εξαιτίας του ανταγωνισμού από τους λαθρομετανάστες που τους λένε πρόσφυγες ..πολέμου.
Εξαιτίας του ότι πρωτιμούμε "καλλίτερα πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στην πόλη".
Αδυνατούν να αντιληφθούν που οδηγείται η ανθρωπότητα και κατηγορούν όσους διαθέτουν δύο γραμμάρια περισσότερο μυαλό από αυτούς ως ...αγράμματους. Ανήθικα πλάσματα που πουλάνε τα πάντα ΟΛΑ προκειμένου να κρατηθούν στην επιφάνεια του βούρκου.

Δεν μου κάνει καμία εντύπωση η κομμουνιστική ηθική του/ τους.
Αντίχριστη και ως εκ τούτου όλα αυτά που ξέρουμε εμείς οι Ανθρωποι Του Τριαδικού Θεού μας - - ως ηθικά, οι Ανθρωποι που ασπαζόμαστε τον Ελληνοχριστιανικό τρόπο ζωής , για αυτούς όλα αυτά είναι αστικά κατάλοιπα ,ξεπερασμένα...

Η παγκοσμιοποίηση, ο παγκόσμιος κομμουνισμός θα προχωρήσει με οποιοδήποτε τίμημα. Μαζί με αυτόν και η αντίχριστη κομμουνιστική ηθική!
Αντίχριστος ο κομμουνσιμός , αντίχριστη και η κομμουνιστική ηθική. Ανθελληνική και αντιχριστιανική ,Αντιορθόδοξη!
Για αυτό και μας τρομάζει ολους εμάς τους Ανθρώπους Του Τριαδικού Θεού μας.

Γνωρίζουν άριστα πως οι ΟΛΟΙ οι Ανθρωποι αντιδρούν αλλά αυτό δεν τους απασχολεί. Εβαλαν από τώρα τους παπαγάλους τους, που το παίζουν και αντι κομμουνιστές φιλελέ , να μας προειδοποιούν. Εάν δεν την αποδεχτείται ΠΟΛΕΜΟΣ.
Ακριβώς όπως μας απειλούν και οι κομμουνιστές.

Ο ΑΝΗΘΙΚΟΣ πόλεμος έχει ξεκινήσει για τους Ελληνες πολύ ενωρίτερα από ότι σήμερα βλέπουμε με τα τρομοκρατικά "ισλαμικά" = κομμουνιστικά "ατυχήματα".

Η υποχρεωτική παράδοση του Εθνους μας στην κομμουνιστική παγκοσμιοποίηση ξεκίνησε ΜΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΡΙΝ ΤΟ - ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ-
ΑΝΗΘΙΚΟ ...ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...
ΑΝΗΘΙΚΟ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ ..."ΗΘΙΚΟ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ
ΑΝΗΘΙΚΗ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΕΘΝΚΙΣΤΩΝ ......"ΗΘΙΚΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΣΟΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΠΟΔΑ...

Για μια Δεξιά Κοσμοθεώρη
Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΠΡΩΤΟ “ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ” ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
http://theodotus.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html

Stratos είπε...

Περιούσιος ε?? σοκάρομαι..
Καμμιά φιλοζωική, "φεμινιστικη" κλπ κλπ κλπ ομάδα δε θα διαμαρτυρηθεί
ε?

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς δεν είναι το άτομο το πρόβλημα αλλά η αριστερή ιδεολογία του .
Όσο για την κομμουνιστική ηθική …
Και μόνο που την επικαλείται ο αρθογράφος μετά από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας …

ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ!

Τουλάχιστον ας ξέρουν πως γνωρίζουμε και ...ας λένε ότι θέλουν, ούτως η άλλως ότι και να λένε
ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ
ΑΝΑΠΟΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ!
ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ
ΝΕΑ (= ΠΑΛΑΙΑ) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΓΚΣΟΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΤΗΣ



ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ “ΗΘΙΚΗ”

“Πρέπει να μάθουμε να συνάπτουμε συμμαχίες με ακόμη και με ανθρώπους που θα εξοντώσουμε”
Β.Ι. Λένιν.

Οι κομμουνισταί έχουν μια αποκλειστικά δική τους κοσμοθεωρία. Και έχουν επίσης μια ιδιαίτερη καθαρά δική τους βιοθεωρία.

Ο σκοπός αγιάζει.
Ξεκινώντας από αυτήν την “ηθική” που ο ίδιος εφεύρε , ο Λένιν δίδαξε τους οπαδούς του ότι τους επιτρέπονται τα πάντα. Αλλά με έναν όρο. Ότι θα χρησιμοποιηθούν για να προωθήσουν τις επιδιώξεις του Κ.Κ.
Είπε:

“Εμείς οι κομουνισταί , πρέπει να μάθουμε να ελισσόμεθα. ΝΑ κρύβουμε την αλήθεια. Να λέμε ψέμματα , να δίνουμε υποσχέσεις που δεν σκοπεύουμε να τηρήσουμε. Πρέπει να δίνουμε αφειδώς υποσχέσεις. Χωρίς αυτές δεν εξαπολύονται οι επαναστάσεις.

Αλλά καμμιά εξουσία δεν είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τις υποσχέσεις που είχε δώσει σαν αντιπολίτευσις.
Να υπογράφουμε συμφωνίες που θα παραβιάσουμε.
Να συνάπτουμε συμμαχίες με ανθρώπους που θα εξοντώσουμε…Οι συμφωνίες γίνονται για να παραβιασθούν. Οι συνθήκες είναι σαν τις κρούστες στις πίτες. Γίνονται μόνο για να τις σπάσουμε…”

Β.Ι. Λένιν : “ Στιγμές της Ρωσικής επαναστάσεως”




http://www.mediafire.com/file/i1ximbsx58lwmw2/%CE%A0%CE%AC%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%B7+%CE%93+-+%CE%A4%CE%B1+%CE%95%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%B1+%CE%9C%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%B1.pdf



* ( σε όποιον δεν θυμίζει τις κυβερνήσεις της μεταπολιτευτικής Ελλάδος μας , δεν θα είναι Έλληνας. Οι νέοι ας θυμηθούν το … λεφτά υπάρχουν, θα σκίσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο , τα εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά κλπ.κλπ.
Ως εκ τούτου συνεχώς θα είναι "αριστερά" και ποτέ ...αριστερά = ψέμματα... με ουρά!