Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΙΣΠΑΝΙΑ: Θέλουν να βάλουν φυλακή τον ιερέα που είπε ότι «η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία»

Η Εισαγγελία της Καταλονίας στην Ισπανία, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία που επιδιώκει την επιβολή ποινικών κυρώσεων κατά του π. Custodio Ballester, ο οποίος, στα πλαίσια του εορτασμού του λεγόμενου «Gay Pride» στη χώρα, είπε ότι η ομοφυλοφιλική πρακτική «είναι μια σοβαρή αμαρτία».

Σε μια ομιλία που πραγματοποιήθηκε στην ενορία του στις 24 Ιουνίου, ο καθολικός ιερέας εξέφρασε τη λύπη του ότι «έχουμε ξεχάσει ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια σοβαρή αμαρτία, επειδή είναι ενάντια στην φύση του ανθρώπου».

Επίσης ο π. Ballester επέκρινε τις εκδηλώσεις για το Gay Pride στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη ως «δημόσια ντροπή».

«Έχω ήδη πάρα πολλές αμαρτίες ώστε να προσθέσω και αυτή, του να μην λέω την αλήθεια», είπε ο ιερέας.

Πολλοί έσπευσαν να επικρίνουν τον π. Ballester, μεταξύ των οποίων και η δήμαρχος της L'Hospitalet de Llobregat της Βαρκελώνης, Núria Marin, του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Καταλονίας (ΕΠΑ), η οποία περιέγραψε στο Twitter την ομιλία του ως «απαράδεκτη» και ότι η συμπεριφορά αυτή του ιερέα «προάγει το μίσος».

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση της Καταλονίας ζητεί ο π. Ballester να κατηγορηθεί για «εγκλήματα μίσους» και η Εισαγγελέα να αξιολογήσει τις πιθανές ποινικές διώξεις, οι οποίες θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν στη φυλακή.

Υπάρχει ήδη μια εκστρατεία ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών υποστήριξης του ιερέα από την HazteOir.org η οποία σε μια μέρα συγκέντρωσε 20 χιλιάδες υπογραφές.

Για τον π. Ballester, η υπόθεση αυτή θα πρέπει να αφυπνίσει τους καθολικούς πιστούς. «Αν μπορούν να αποκαλέσουν εγκληματία έναν ιερέα, όχι για λόγους νομικής ή ηθικής φύσεως, επειδή αποκάλεσε μια ορισμένη συμπεριφορά ως αμαρτία, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια σταλινική δίωξη εναντίον της Εκκλησίας και μια προσπάθεια φίμωσής της», είπε.

«Θα συνεχίσω. Επειδή αυτή είναι μια αποφασιστική μάχη, για το κατά πόσο η εκκλησία μπορεί να κηρύξει το Ευαγγέλιο ή όχι», είπε ο π. Ballester.

«Αν είναι να πάω στο δικαστήριο, θα βάλω το ράσο μου και θα πάω να δικαστώ», είπε.

Ο ιερέας σημείωσε επίσης, ότι η ομοφυλοφιλική ατζέντα και η ιδεολογία του φύλου προωθείται από την ελίτ της χώρας, η οποία είναι διεφθαρμένη, ενώ ο λαός δεν είναι ακόμα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Μπαρτσελόνα έχει τη μεγαλύτερη Μουσουλμανική κοινότητα στην Ισπανία. Επίσης έχει τη μεγαλύτερη Εβραϊκή κοινότητα στην Ισπανία.

Ανώνυμος είπε...

H Εβραϊκή χούντα επιβάλει όπως κάθε δικτατορία ,λογοκρισία εξαναγκασμό και φυσικά κυνήγι Χριστιανών

Ανώνυμος είπε...

Oi κληρικοί της new generation επιθυμούν υπάκουα ρομπότ και όχι ορθοδόξους ελεύθερους ανθρώπους. Αυτοί οι κύριοι λοιπόν επιθυμούν να γεμίσουν οι Ορθόδοξοι ναοί, αλλά με χριστιανούς σύγχρονους, με αλλοιωμένο φρόνημα.

Στοχεύουν να μεταλλάξουν την Εκκλησία σε κάτι άλλο από αυτό που είναι στην ουσία της, σε έναν άνευρο οργανισμό, ο όποιος θα ενσωματωθεί πλήρως στο σύστημα και θα δουλεύει, για λογαριασμό του συστήματος, απορροφώντας τους κραδασμούς πού προκαλούν οι ενέργειες της κοσμικής εξουσίας σε εθνικό ή παγκόσμιο επίπεδο.
Η διδασκαλία του κληρικού της new generation έγκειται στην αγαπολογία… λες και οι άγιοι Ιεράρχες που έγραψαν τους κανόνες και οριοθέτησαν τις κόκκινες γραμμές για την προστασία των ψυχών μας, ξεχείλιζαν από μίσος, που λέει και ο αρχιδιάβολος Βαρθολομαίος.
Όσοι λοιπόν αρνούνται την διδασκαλία της αγαπολογίας, στιγματίζονται από το προοδευτικό ιερατείο ως ακραίοι, φανατικοί και ανόητοι.

Ο Μέγας Βασίλειος Δεν μασούσε τα λόγια του. Λέγει κατάμουτρα στον έπαρχο Μόδεστο ότι η αίρεση είναι απεχθής στον Θεό και οδηγεί στην απώλεια. Δεν νοιάζεται αν θα τον αποκαλέσουν ακραίο ή φονταμενταλιστή ή οπισθοδρομικό. Μιλά την γλώσσα της αλήθειας γνωρίζοντας πολύ καλά ποιόν έχει απέναντι. Δεν είπε στους Ιερείς του, νερώστε το κρασί σας επειδή μπορεί να μη σας επιτρέψουν να συνεχίσετε να λειτουργείτε στον Μέγα Αντώνιο, ή στον Προφήτη Ηλία.

Σήμερα προβάλλεται από κληρικούς, όλων των βαθμίδων της Ιεροσύνης έτερος Χριστός:
Ένας Χριστός Ασταύρωτος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των ανθρώπων.
Γίναμε χριστιανοί αγνώριστοι σε σημείο να μη διαφέρουμε από απίστους και άθεους και σε πολλά σημεία να τους ξεπερνούμε. Αλλά πώς έγινε αυτό; πώς φθάσαμε σ’ αυτό το κατάντημα;
Οι κληρικοί να ντρέπονται και να φοβούνται να ομολογήσουν τον Χριστόν που υποσχέθηκαν να υπηρετήσουν, και από ποιους παρακαλώ;
Όχι από τους Μπολσεβίκους και τους Ναζί, αλλά από τους φερόμενους ως Ορθοδόξους επισκόπους, και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης.
Ο θεός άλλα θα ζητήσει από τον έναν και άλλα από τον άλλον. Υπάρχει όμως κάτι το οποίο θα το ζητήσει από όλους, και αυτό είναι η ορθόδοξη ομολογία.

Σήμερα η ορθοδοξία είθισται να ταυτίζεται μόνον με την αποδοχή του Χριστού. Δηλαδή επειδή δεχόμεθα τον Χριστόν και επειδή πηγαίνουμε στην Εκκλησία και ανάβουμε κανένα κεράκι, και επειδή πηγαίνομε σε καμιά θρησκευτική εκδήλωση, υποτίθεται ότι κλείσαμε θέση στον παράδεισο.

θέλουμε να μιλάμε για την αλλαγή της θρησκευτικής νοοτροπίας του ανθρώπου, αλλά χωρίς να γνωρίζει ο άνθρωπος τις βασικές αλήθειες [ δόγματα ] της Ορθοδόξου πίστεως, αντικαθιστώντας έτσι στην ψυχή του, την παλαιά δεισιδαιμονία με την καινούργια.

Εάν δεν αλλάξουμε την παραπάνω εφησυχαστική νοοτροπία τότε σε τι διαφέρουμε από τους αιρετικούς; Στο Δόγμα;
Και τι να το κάνουμε το Ορθόδοξο Δόγμα όταν δεν το χρησιμοποιούμε για την θεραπεία των ψυχών;
Το Δόγμα έτσι δεν ωφελεί σε τίποτα και κανέναν.

Η Ορθοδοξία αδελφοί και Πατέρες έχει κόστος.
Ο αγώνας έχει κόστος.
Τι σου στοίχησε η Ορθοδοξία; Τι σού στοίχησε ο αγώνας;
Ποιό είναι το κόστος;

Σχόλιο από
http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/07/4_6.html#more

ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ1912 είπε...

Οι Χριστιανικοί λαοί αποκτηνώθηκαν από τα ισχυρά ποτά, η νεολαία τους αποβλακώθηκε από τις κλασσικές σπουδές και από την πρόωρη ακολασία, στην οποία την έχουν σπρώξει οι πράκτορές μας – οικοδιδάσκαλοι, υπηρέτες, γυναίκες παιδαγωγοί στα σπίτια των πλουσίων – οι υπάλληλοί μας αλλού, οι γυναίκες μας στους τόπους διασκεδάσεως των Χριστιανών. Στον αριθμό των τελευταίων αυτών πρέπει να προσθέσουμε και τις ονομαζόμενες «γυναίκες του κόσμου» που μιμούνται με τη θέλησή τους τις ακολασίες τους και τις ηδυπάθειές τους.

Το σύνθημά μας είναι: Η ισχύς και η υποκρισία

Εμείς είμαστε εκείνοι οι οποίοι πρώτοι έχουμε ρίξει στο λαό τις λέξεις: «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα», λέξεις που επαναλαμβάνονται ύστερα από ανόητους παπαγάλους, οι οποίοι προσελκύονται από παντού μ’ αυτό το δόλωμα και δεν χρησιμοποιούνται για τίποτε άλλο παρά για να καταστρέψουν την ευημερία του κόσμου, την αληθινή ατομική ελευθερία, που άλλοτε προφυλασσόταν τόσο καλά εναντίον του εξαναγκασμού του συρφετού.