Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΚΑΝΑΔΑΣ: Φεμινίστριες ζήτησαν να αλλαχθεί ο εθνικός ύμνος της χώρας γιατί περιέχει την λέξη “sons”Οι Καναδέζες φεμινίστριες δεν άντεχαν να τραγουδούν (σιγά μην το τραγουδούσαν) το O Canada!”, τον εθνικό ύμνο του Καναδά, όπου υπάρχει η λέξηsons και θέλησαν να τoν αλλάξουν με την πιο «περιεκτική» και πολιτικά ορθή λέξη us, επ’ ευκαιρίας της 150ης επετείου της χώρας την 1η Ιουλίου, αλλά ένα νομοσχέδιο που ψήφισε το Κοινοβούλιο τους έκοψε τα όνειρα.

Πριν από ένα χρόνο, η Βουλή των Κοινοτήτων πέρασε ένα νομοσχέδιο ιδιωτών μελών (C-21) που ζητούσε να αντικατασταθεί η φράση "in all thy sons command" στον ύμνο, στο "in all of us command". Στο γκρουπ που πίεζε να αλλάξει ο νόμος ώστε να γίνει gender-neutral, ήταν η μυθιστοριογράφος Margaret Atwood (του “The Handmaids Tale”) και η πρώην πρωθυπουργός Kim Campbell.
Αλλά το νομοσχέδιο σταμάτησε στη Γερουσία καθώς οι γερουσιαστές ψήφισαν εναντίον της αλλαγής. Στη συνέχεια, αρκετοί συντηρητικοί γερουσιαστές κατάφεραν πρόσφατα να περαστεί η ψηφοφορία στο νομοσχέδιο.

Η λέξη “sons” ("γιοι") στον εθνικό ύμνο τιμά τους περίπου 60.000 Καναδούς, σχεδόν όλοι τους άνδρες, που πέθαναν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αν και η φράση δεν ήταν στην πρώτη αγγλική έκδοση που μεταφράστηκε από την αρχική γαλλική από τον Robert Stanley Weir, η φράση προστέθηκε από τον Weir σε μια μεταγενέστερη έκδοση λίγο πριν ξεκινήσει ο πόλεμος. Το “O Canada!” στην έκδοση του Weir, έγινε ο επίσημος ύμνος της χώρας με πράξη του Κοινοβουλίου το 1980.

«Προσπαθώ να προστατέψω την παράδοση και όχι να την νερώσουμε με μια πολιτικά ορθή εκδοχή που είναι ιστορικά ανακριβής», είπε ο συντηρητικός γερουσιαστής David Wells στο CBC News.

«Δεν μου αρέσει αυτό το νομοσχέδιο και θα κάνω ό, τι μπορώ για να διασφαλίσω ότι δεν θα περάσει», πρόσθεσε.

Οι επικριτές λένε ότι μόλις αλλοιωθεί ο εθνικός ύμνος για να ταιριάξει με την επικρατούσα ιδεολογία της εποχής, δεν θα σταματήσουν οι αλλαγές. Λένε ότι οι μετά θα έρθουν οι αθεϊστές και θα θελήσουν να διαγραφεί το God keep our Land ("Θεέ φύλαξε την γη μας") και μετά οι αυτόχθονες που θα θέλουν να τροποποιηθεί το “home and native land”.

Ο Wells είπε στο CBC ότι τα εθνικά σύμβολα δεν πρέπει να τροποποιηθούν για να ταιριάξουν με τις ορέξεις της εποχής. Πρόσθεσε ότι αν χρειάζονται αλλαγές στον ύμνο, αυτό θα πρέπει να το αποφασίσουν οι πολίτες, όχι κάποιοι ιδεολόγοι στην Οτάβα.

Ο Wells είπε ότι η αλλαγή του ύμνου για να ικανοποιηθεί η φεμινιστική ιδεολογία θα αποτελούσε ένα «βδέλυγμα», το ίδιο με το να προσπαθούσαμε να προσθέσουμε γυναίκες σε πολεμικές εικόνες ανδρών σε μάχες που σήμερα κρέμονται στους τοίχους της Γερουσίας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

“Λένε ότι οι μετά θα έρθουν οι αθεϊστές και θα θελήσουν να διαγραφεί το “God keep our Land” ("Θεέ φύλαξε την γη μας")...
Ο Wells είπε ότι η αλλαγή του ύμνου για να ικανοποιηθεί η φεμινιστική ιδεολογία θα αποτελούσε ένα
«βδέλυγμα»,
το ίδιο με το να προσπαθούσαμε να προσθέσουμε γυναίκες σε πολεμικές εικόνες ανδρών σε μάχες που σήμερα κρέμονται στους τοίχους της Γερουσίας.”

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!

Χειρότερα από ότι αποκοιμίζουν εμάς.
Άντε τώρα να τρέξουν τα πρόβατα να συγχαρούν τον Ουελλς και τους ομοίους του ψευτοπροστάτες του Καναδά , όπως κάνουν τα εδώ αντίστοιχα τρέχοντας να συγχαρούν τους καμενονεοδουλους…πολέμιους των μαρξιστών!

Εάν είναι βδελύγμα η αλλαγή του son , το παρακάτω τι είναι;

Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017
ΚΑΝΑΔΑΣ: Νόμος δίνει την δυνατότητα στο κράτος να αφαιρέσει τα παιδιά από τους γονείς που δεν πιστεύουν στην θεωρία που λέει ότι το αγόρι τους μπορεί τελικά να είναι κορίτσι και το κορίτσι τους μπορεί τελικά να είναι αγόρι...
http://redskywarning.blogspot.gr/2017/06/blog-post_8.html

Ανώνυμος είπε...

Καναδάς: Η χώρα που γεννήθηκε παιδί χωρίς να του ορίσουν φύλο.
Καναδάς: Η χώρα του φεμινισμού, της πολιτικής ορθότητας, της λαθρομετανάστευσης και της ανωμαλίας.
Καναδάς: Η νέα Σουηδία.

Ανώνυμος είπε...

Ξεσαλώνουν παντού οι ΕΓΕς!

asre είπε...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154893231372725&set=a.10151457671657725.1073741826.686872724&type=3 Ειναι ασχετο αλλα δεν ηξερα που να σου το στειλω. Δεν ξερω αν θα βγαλεις νοημα απ τη φωτο. Κανανε μηνυση σε μια δημοσιογραφο την Λωρη Κεζα για ισλαμοφοβια επειδη ειχε γραψει ενα αρθρο πριν εναμιση χρονο. Αν θες ψαξτο