Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

ΗΠΑ: Ευαγγελικός ιεροκήρυκας: "Οι Λευκοί Εθνικιστές είναι ο Αντίχριστος!"

Ο 45χρονος Russell Moore είναι Αμερικάνος ευαγγελικός θεολόγος και ιεροκήρυκας. Ανήκει στους Βαπτιστές. Ζει στο Tennessee, αλλά μισεί την ιστορία του Νότου, απεχθάνεται την ιστορική σημαία των Νοτίων, αποθεώνει την πολυπολιτισμικότητα, υποστηρίζει την μαζική μετανάστευση, παίρνει λεφτά από τον Soros, είναι υπέρ των «προσφύγων», υπέρ των τζαμιών, υπέρ των "open borders" και κατά του «ρατσισμού». Ένα τέτοιο μπουμπούκι δεν μπορούσε να μείνει ανεκμετάλλευτο και έτσι ο Moore βρήκε ανοιχτές τις αγκαλιές των New York Times, Wall Street Journal, Washington Post και άλλων αγνών και «χριστιανικών» προθέσεων εντύπων στα οποία αρθρογραφεί τακτικά, δίνοντας μαθήματα για το πως θα είσαι καλός νεοταξικός χριστιανός.

Ο Ράσελ Μουρ «θύμωσε» πολύ με το τους πρόσφατο συλλαλητήριο “Unite the Right” στο Charlottesville της Βιρτζίνια που το αποκάλεσε “white supremacist” συλλαλητήριο (δηλ. της «λευκής υπεροχής»). Και θέλοντας να δικαιολογήσει «θεολογικά» αυτόν τον θυμό του, έγραψε ένα άρθρο στην Washington Pots (!), για να γνωρίσουν όλοι ότι η "λευκή υπεροχή" είναι ένα από τα λίγα πράγματα που πραγματικά κάνει και τον Ιησού επίσης να θυμώσει! Ο Moore δηλώνει ότι ο Ιησούς παραμένει ως επί το πλείστον ήρεμος και πράος σε όλες τις αφηγήσεις του Ευαγγελίου, αλλά χάνει πραγματικά την ψυχραιμία του όταν αντιμετωπίζει «λευκούς υπερασπιστές» στο Ναό του Θεού!

Μάλιστα. Για τον ευαγγελικό πολιτικά ορθό ιεροκήρυκα, αυτό που κάνει τον πράο Ιησού να θυμώνει δεν είναι η τυπολατρία, ο φαρισαϊσμός, η εκμετάλλευση της πίστης ή η διαστρέβλωση της πίστης. Είναι "η λευκή υπεροχή".

Υποστηρίζει ο Moore: «Η Αγία Γραφή μας δείχνει δύο πράγματα που κάνουν τον Ιησού εμφανώς θυμωμένο: η θρησκευτική υποκρισία και η φυλετική εξτρεμιστική ιδεολογία». Εάν δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι ο Ιησούς ήταν θυμωμένος με την "φυλετική εξτρεμιστική ιδεολογία" όταν έβγαλε τους αργυραμοιβούς έξω από το Ναό του Σολομώντα, αφήστε τον Russell Moore να σας διδάξει. Ο Moore σημειώνει ότι ο Ιησούς παρέθεσε το χωρίο από τον προφήτη Ησαΐα 56: 7 όταν επέπληξε σκληρά τους αργυραμοιβούς (κολλυβιστές) του ιουδαϊκού ναού. Ο Ιησούς τους λέει ότι ο ναός πρέπει να είναι ένας τόπος προσευχής για όλους τους ανθρώπους, αλλά ότι τον έχουν καταστήσει «σπήλαιο ληστών». Ο Moore υποστηρίζει ότι το ευρύτερο πλαίσιο του Ησαΐα 56 προσφέρεται για την ερμηνεία του. Στον 3ο εδάφιο ο Ησαΐας λέει: «Ο δε υιός του αλλογενούς, ο προστεθειμένος εις τον Κύριον, ας μη είπη, λέγων, Ο Κύριος διόλου θέλει με χωρίσει από του λαού αυτού· μηδέ ο ευνούχος ας λέγη·, Ιδού, εγώ είμαι δένδρον ξηρόν». Ο Μουρ ισχυρίζεται, παντελώς αστήρικτα, ότι οι αργυραμοιβοί παρουσιάζονται να είναι κατά κάποιο τρόπο «ρατσιστές» (αποφεύγει όμως να αναφέρει την λέξη), καθώς «μπλόκαραν» τους αλλογενείς/ αλλοδαπούς που αναφέρει ο προφήτης Ησαΐας.

Αλλά το προχωράει ακόμα πιο πολύ. Όχι μόνο οι “white supremacists” είναι ίδιοι με τους αργυραμοιβούς στο ναό, αλλά είναι επίσης το ίδιο το θηρίο της Αποκάλυψης!

Γράφει ο Moore (φώτο),

«Ο εθνοτικός εθνικισμός του αίματος και του εδάφους (το Blood and Soilακούστηκε από κάποιους στο συλλαλητήριο) δεν είναι απλώς ένα αποκλίνον κοινωνικό κίνημα. Είναι η ίδια παλιά ειδωλολατρεία της σάρκας, ο άνθρωπος που επιδιώκει να θεοποιήσει τη δική του σάρκα και αίμα ως Θεό. Η Αγία Γραφή ορίζει αυτή την απόπειρα της ανθρώπινης αυτό-ύψωσης με έναν αριθμό: 666. Η λευκή υπεροχή δεν επιτίθεται απλώς στην κοινωνία μας (αν και συμβαίνει) και στα ιδανικά του έθνους μας (αν και συμβαίνει). Η λευκή υπεροχή επιτίθεται στην εικόνα του ίδιου του Ιησού Χριστού. Η λευκή υπεροχή εκθειάζει το πλάσμα πάνω από τον Δημιουργό και η οργή του Θεού αποκαλύπτεται από τον ουρανό εναντίον του».

Και για να το κάνει ακόμα πιο σαφές, μπας και δεν το εμπέδωσε κάποιος, ο Moore κλείνει το άρθρο του λέγοντας ότι η «λευκή υπεροχή» είναι «τρομοκρατία» και ακόμα χειρότερα «σατανισμός» του οποίου οι υποστηρικτές «λατρεύουν τον διάβολο»!

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο δεν είναι ότι ο ευαγγελικός ιεροκήρυκας παρουσιάζει διαστρεβλωμένες ερμηνείες αγιογραφικών χωρίων. Αυτό είναι κάτι σύνηθες σε αποστατημένους χριστιανούς. Αλλά το αξιοσημείωτο είναι ότι τις χρησιμοποιεί για να εκφράσει το μίσος του για τους λευκούς Αμερικάνους που υπερασπίζονται την ταυτότητά τους. Η παραδοσιακή χριστιανική ερμηνεία αυτού του χωρίου είναι ότι ο Ιησούς καταδικάζει αυτούς τους ανθρώπους για την απληστία τους και την ασέβειά τους. Δεν υπάρχει η παραμικρή υπόδειξη σε αυτό το απόσπασμα ότι οι αρχιερείς ασκούσαν μια «φυλετική εξτρεμιστική ιδεολογία» όπως προτείνει ο Moore.

Ο Moore - που σπεύδει να καταδικάσει και τον «αντισημιτισμό» στο άρθρο - δεν έχει να πει τίποτα για την θρησκεία του ρατσιστικού ραβινικού ταλμουδικού ιουδαϊσμού, που αποδεδειγμένα ανά τους αιώνες οι ηγέτες του προωθούν την «ιουδαϊκή υπεροχή» λέγοντας ότι ακόμα και ένας Εβραίος ομοφυλόφιλος έχει «ανώτερη ψυχή» από έναν ετεροφυλόφιλο γκοίμ! Τα δε γκοίμ (εθνικοί) είναι ζώα.. Δεν τον ενοχλεί όταν η ιδεολογία και η συνθηματολογία του Blood and Soil" υιοθετούνται από τους σιωνιστές. Ο Νετανιάχου επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι «το Ισραήλ ορίζεται ως η εθνική πατρίδα για τον εβραϊκό λαό...» (“….the national homeland for the Jewish people…”). Ο σιωνιστής Max Nordau (γεννημένος ως Simon Sudfeld) στο δεύτερο Σιωνιστικό Κογκρέσο θυμήθηκε τους πολεμιστές της Παλαιάς Διαθήκης και οραματίστηκε μια αδίστακτη εθνική φυλή, μία αναβίωση του «αρχαίου αίματος», και την ανάγκη να έχουν οι Εβραίοι έδαφος το οποίο μόνο ο Σιωνισμός θα μπορούσε να τους το δώσει. Ο Vladimir  (Zeev) Jabotinsky, ο ηγέτης του σιωνιστικού ρεβιζιονισμού, ανέφερε ότι «οι Εβραίοι έχουν ένα ξεχωριστό αίμα που τους ξεχωρίζει από άλλους ανθρώπους»Ξεχνάει επίσης ο Moore ότι ο Ιησούς καταδίκασε τους Ιουδαίους ηγέτες ως γιους του Σατανά (Ιωάννης 8:44) και προανήγγειλε την κρίση που θα ερχόταν (μέσω των ρωμαϊκών στρατευμάτων) επάνω στην ιερή τους πόλη (Ιερουσαλήμ) επειδή τον απέρριψαν (Ματθαίος 22: 7).

Δεν λέει φυσικά τίποτα για τις ορδές των αριστερών / “antifa”, που με κάθε ευκαιρία εκδηλώνουν το μίσος τους σε κάθε τι χριστιανικό, γκρεμίζοντας σταυρούς, βανδαλίζοντας εκκλησίες, απειλώντας και χτυπώντας χριστιανούς και υβρίζοντας τον Χριστό, την Παναγία και οτιδήποτε ιερό και όσιο της χριστιανικής πίστης, (αφήνοντας όμως ανέγγιχτα ή και υποστηρίζοντας ακόμα – τα ιερά και τα όσια ιουδαίων και μωαμεθανών). Δεν βλέπει πουθενά «μίσος» και «εξτρεμισμό» στους βίαιους “antifa” και τους μαύρους του “Black Lives Matters”, που δημόσια ζητούν τον θάνατο των λευκών (όχι απλά των «ρατσιστών»), με πινακίδες και μπλούζες που αναγράφουν “kill whitey”, ενώ υποστηρίζουν την ανάγκη για διατήρηση της φυλής τους και συχνά την δική τους φυλετική υπεροχή! Αυτοί έχουν το δικαίωμα, οι λευκοί  όχι! 
Για τον Moore, το πρόβλημα δεν είναι τελικά, ο «εξτρεμισμός» ή η «υπεροχή» ή ο «φυλετικός ρατσισμός»... είναι ο λευκός άνθρωπος! Τον Moore τον ενοχλεί και τον κάνει να «θυμώνει» που υπάρχουν κάποιοι λευκοί που πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν να υπάρχουν και να διατηρήσουν την ταυτότητά τους και όχι να χαθούν σαν σταγόνες μέσα σε ένα μεταμοντέρνο νεοταξικό ωκεανό που τους μισεί.

Και επειδή η λέξη «αίμα» μερικούς τους... τρομάζει και πάει το μυαλό τους κατευθείαν στο… κακό, ας θυμηθούμε τι είχε γράψει ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς:

«Ας μην είμαστε, όπως εκείνοι, που ονομάζονται διεθνιστές και είναι έτοιμοι να κάνουν το καλό σ’ εκείνους που είναι πιο μακριά, ενώ τα αδέρφια μας, τα πλησιέστερα στο αίμα και την πίστη, τα αφήνουν αβοήθητα, να ταλαιπωρούνται και να πεθαίνουν».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / με στοιχεία από εδώ

9 σχόλια:

Π.Π. είπε...

Εφ΄ οσον η ελλειψη λογικης εχει καταλαβει τον λευκο ανθρωπο, επομενο ειναι η εμπαθεια, η ψυχασθενεια, ο παραλογισμος, ορισμενων βαλτών, παρανο'ι'κων, εμπαθων, να βρισκουν ευφορο εδαφος στις χωρες της Δυσεως, χωρες οπου γεννηθηκε η Λογικη, αλλά , δυστυχως, τα τελευταια χρονια, εχει αποβιωσει.
Π.Π.

Γιάννης είπε...

Εχμ, μήπως κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει τον "κύριο" μουρ ότι οι φαρισαίοι με τους οποίους θύμωσε ο ίδιος ο Χριστός ΔΕΝ ήταν λευκοί, αλλά ολίγον "μελαμψοί-μπλαβοί" αφού ήσαν ιουδαίοι, νομαδικών φυλών της Μ.ανατολής, "ξαδέρφια" αγαρηνών αράβων και ινδόγυφτων...

mnk είπε...

Russell, ε;
Πολύ "χριστιανικό" όνομα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που μιλάνε αόριστα για αντίχριστους και 666 που ξεκίνησε από κήρυκες στις ΗΠΑ καλό είναι να δούνε ότι εαν τελικά οι ερμηνείες της αποκάλυψης απευθύνονται τελικά απλώς σε "άχρωμο" πολιτικά ακροατηρίο και τα κηρύγματα επισημαίνουν σκοπίμως απλώς και μόνο για συστημικό και ήδη υπάρχων διεφθαρμένο πολιτικό και θρησκευτικό παγκόσμιο έλεγχο κάποιον ακαθόριστο επερχόμενο παγκόσμιο φασισμό προπαγανδιστικά για να κοντρολάρουν το ποίμνιο πολιτικά. Επινοητές είναι το ίδιο το δυτικό καθεστώς και μαζί με τους προσαρτημένους κήρυκες του. Τόσο η εμμονική προβολή ενός αριθμού ως απόλυτης εκπροσώπησης του κακού με αδιεξοδικές ερμηνείες όσο η συστημική διαφήμιση του ή προβολή του με προκλητικό εμμονικό τρόπο - όπως μέσα από το κίνημα του κοσμικού σατανισμού και εικονογραφήσεις χωρίς νόημα, ή κάποια εμβόλιμη σύνδεση ενός αριθμού με ηλεκτρονικά μέσα ελέγχου όπως τσιπάκια και barecodes- μπορεί να προέρχεται και να διαμοιράζεται αντιστραμμένα από τα ίδια κέντρα εξουσίας.

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΥΠΤΟΕΒΡΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ!!!!!
ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ RUSSELL KAI TO MOORE ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

Μενω Αμερικη και θελω να προσθεσω δυο λογια επι του θεματος.
Οι εβραιοι εχουν διεισδυσει σε ΟΛΟΥΣ τους τομεις της δημοσιας αλλα και ιδιωτικης ζωης στην Αμερικη. Επομενο ειναι να εχουν χωθει και στην θρησκευτικη ζωη...των αλλων.
Ο εν λογω "κυριος" Ρασελ Μουρ το μονο προσον που πρεπει να εχει ειναι η ρητορικη. Τιποτ' αλλο. Εκμεταλλευομενος λοιπον το προσον του αυτο προσπαθει να πλουτισει, αν δεν εχει ηδη πλουτισει.
Και πως επιτυγχανεται αυτο; Μα υμνωντας το Ισραηλ.
Κανοντας τουτο σχετικα γρηγορα ερχεται η ευρεια δημοσιοτης/διαφημησις της εν λογω "εκκλησιας" και του εν λογω "παστορα". Φυσικα μαζι με το κοπαδι που εισερχεται στην "εκκλησια" του Μουρ, εισερχονται και τα πορτοφολια τους.
Η συνταγη της οικονομκης επιτυχιας ειναι απλουστατη.
Για τους "παστορες" αυτου του ειδους δεν υπαρχει τιποτε θρησκευτικο, ασχετο αν οι πιστοι τους δεν το πολυ-καταλαβαινουν. Υπαρχει μονο το χρημα.
Ενα παραλληλο παραδειγμα του Μουρ ειναι ο "παστωρ" Τζον Χαγκι. Αυτος κι αν ειναι επιτυχημενος. Μεχρι και ιδιωτικο αεροπλανο του ειχε χαρισει το Ισραηλ. Ειναι ο δημιουργος αιρεσης; "Χριστιανοι Ενωμενοι Υπερ του Ισραηλ". Και δωστου εμφανισεις σε τηλεορασεις, προγραμματα, αρθρα σε φυλλαδες, εμφανισεις σε μεγαλες πολιτικες εκδηλωσεις, ιδιωτικες κουβεντουλες με τους εκαστοτε προεδρους της Αμερικης, δωρεες απο εβραιους και "χριστιανους υπερ του Ισραηλ" στην εκκλησια του, κλπ, κλπ.
Ο Χαγκι "αθωωνει" τους εβραιους για την Σταυρωση Του Ιησου φορτωνοντας την στους.....Ρωμαιους.
Υπαρχουν και αρκετοι αλλοι "παστορες" που κανουν, η προσπαθουν να κανουν το ιδιο αλλα με λιγοτερη επιτυχια. Στην γειτονια που μενω υπαρχει μια νεοκτιστη "εκκλησια" περιπου στο μεγεθος του γηπεδου του Παναθηναϊκου η οποια ονομαζεται Country Side Christian Center. Χθες Κυριακη που περνουσα απ εξω υπηρχαν τουλαχιστον 500-600 αυτοκινητα στο τεραστιο παρκινγκ του κτιριου. Με μεσο ορο δυο ατομα το αυτοκινητο μιλαμε για 1000-1200 ατομα.

Επικαιρα οσο ποτε λοιπον τα λογια Εκεινου¨: "Ουαι κι αλλοιμονο υμεις οι γραμματεις και οι φαρισαιοι", που ο Μουρ ξεχνα.

Ανώνυμος είπε...

Ο χριστιανισμος δεν κάνει διακρίσεις σε λευκούς, μαύρους και κίτρινους. Η πλειοψηφία των χριστιανών του κόσμου είναι μαύροι. Η μαύρη ήπειρος η Αφρική έχει γίνει το κεντρο του χριστιανισμού και η λευκή ήπειρος η Ευρώπη έχασε την χριστιανικη πίστη της είτε μας αρέσει είτε όχι.

Ανώνυμος είπε...

@ 30 Αυγούστου 2017 - 1:47 μ.μ.

Καποια χειροπιαστη αποδειξη επι των γραφομενων σου;

Κυμέρως είπε...

Έλεος ρε παιδιά, αυτός είναι πιο Εβραίος από όλους τους Εβραίους. Όποιος δηλώσει Χριστιανός έστω κι αιρετικος, δεν σημαίνει ότι είναι ότι δηλώσει. Είναι συνήθης προβοκάτορας από αυτούς τους πληρωμενους ανθρωπακους και κάνει την δουλειά για την οποία πληρώνεται. Δεν είναι ανάγκη να αναπαράγεται ή να γίνεται πιστευτη κάθε ανοησία που διοχετευουν. Απλά να ανοίγει τα μάτια να κρίνουμε σωστά και να μας πεισμωνει πρέπει.