Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Jewish Daily Forward: «Η αυθεντική “Antifa” ήταν μια εβραϊκή αντιναζιστική πολιτοφυλακή»


Η Jewish Daily Forward (ή σκέτο "Forward"), το «μηνιαίο περιοδικό της Νέας Υόρκης που απευθύνεται στο εβραιό-αμερικανικό ακροατήριο», προέβη προ ολίγων ημερών σε μία αξιοσημείωτη παραδοχή, γράφοντας σε άρθρο του ότι η αρχική Antifa «ήταν μια εβραϊκή αντιναζιστική πολιτοφυλακή».

 Η Antifa ήταν ουσιαστικά ένα τρομοκρατικό κύτταρο, υπό την έννοια ότι τα μέλη της ομάδας τρομοκρατούσαν τους αντιπάλους τους με πολυάριθμες απειλές. Ο Mark B. Williams της Jewish Daily Forward δηλώνει:

"Ο ρόλος της Antifa στον αγώνα με τους Ναζί στους δρόμους (εδώ ο αρθογράφος, εκτός του ότι "εξαγιάζει" την βία της σημερινής αντίφα, κατά την γνωστή τακτική, ονομάζει συλλήβδην «ναζί» όλους τους Αμερικάνους που μαζεύτηκαν στο Charlottesville για να διαμαρτυρηθούν για την απομάκρυνση του αγάλματος του στρατηγού Λη και εκείνους που συγκεντρώνονται σε παρόμοιες συγκεντρώσεις, κρατώντας κατά κύριο λόγο αμερικάνικες σημαίες και σημαίες του Νότου) μου θύμισε την ιστορία που έλεγε ο μπαμπάς μου για τον αγαπημένο του ξάδελφο Jake 'Cocky Jake' (και μερικές φορές 'Jack') Rothseid.

Cocky Jake ήταν το μαύρο πρόβατο της οικογένειας, ένας άντρας που συνδέθηκε με την εβραϊκή μαφία που δραστηριοποιείτο στο Newark τη δεκαετία του 1930 (το Newark είναι η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ). Δεν ήταν ότι ο Jake ήταν ένας εκτελεστής (hit man) που γυρνούσε σκοτώνοντας ανθρώπους. Δεν ήταν ακριβώς ο Bugsy Siegel, ο Meyer Lansky ή ο Dutch Schultz. Ήταν περισσότερο σαν τον “wise guy(όρος που σημαίνει περιφερειακό μέλος της μαφίας, όπως λέμε "good fella"), της γειτονιάς. Ήταν ο τύπος που ήξερε έναν τύπο ο οποίος ήξερε έναν άλλο τύπο που θα μπορούσε να "τακτοποιήσει το θέμα", όταν ο νόμιμος τρόπος δεν ήταν εφικτός.

"Ο πατέρας μου πάντα μου είπε ότι η μόνη φορά που η οικογένειά του ήταν πραγματικά υπερήφανη για τον Τζέικ, δεδομένης της δουλειάς του, ήταν όταν άκουσαν ότι είχε εμπλακεί στην διάλυση των φιλοναζιστικών συγκεντρώσεων στο Νιούαρκ που έλαβαν χώρα λίγο πριν στην είσοδο των ΗΠΑ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο".

Ο Williams λέει στη συνέχεια, ότι εκείνα τα "φιλοναζιστικά συλλαλητήρια" και τα κινήματα είχαν μια συγκεκριμένη ατζέντα τότε: να κρατήσουν τις ΗΠΑ μακριά από το να εισέλθει στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και ο Williams συνεχίζει, «οι περισσότεροι Αμερικανοί εκείνης της εποχής ήταν βαθιά απομονωμένοι. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν ήταν να στείλουν τα αγόρια τους να πολεμήσουν και να πεθάνουν σε έναν ακόμη ευρωπαϊκό πόλεμο».

Και συνεχίζει ο Williams, για το πώς η εβραϊκή κοινότητα προσπάθησε να σταματήσει τους Αμερικάνους "ναζί" από την άσκηση του δικαιώματός τους στην ελευθερία του λόγου. Γράφει:
"Τα κορυφαία φώτα της εβραϊκής κοινότητας ζήτησαν από την τοπική αστυνομία και τα γραφεία του Σερίφη να σταματήσουν αυτές τις συγκεντρώσεις, αλλά όταν είδαν ότι δεν έγινε τίποτα, αποφάσισαν να θέσουν το ζήτημα σε κάποια ‘ανώτερη αρχή’. Απηύθυναν έκκληση για προστασία στον Εβραίο αρχιμαφιόζο του Newark, Abner "Longie" Zwillman. Ο Zwillman (φώτο) συμφώνησε να βοηθήσει. Ανέθεσε  στον επικεφαλής επιθεωρητή του, τον πρώην βραβευμένο πυγμάχο Sidney Nathan Abramowitz (γνωστότερο ως "Nat Arno", το όνομα με το οποίο αποθανατίζεται στο Boxing Hall of Fame του Νιου Τζέρσεϋ) να οργανώσει μια "ομάδα υπεράσπισης πολιτικών δικαιωμάτων", την οποία ονόμασαν "Minutemen".
"Ο ξάδερφος μου Cocky Jake ήταν μέλος της Minutemen και η φωτογραφία του εμφανίζεται σε εφημερίδες της εποχής. Η Minutemen ήταν ουσιαστικά μια ένοπλη ομάδα εβραίων μαφιόζων, κακοποιών και wise guys όπως ο Τζέικ. Όταν ο Nat Arno (φώτο) έδινε την πληροφορία ότι οι Ναζί κάπου συγκεντρώνονται, αυτοί οι θαμώνες των saloons, των αιθουσών μπιλιάρδου και άλλων τέτοιων καταγώγιων στο Βόρειο Τζέρσεϊ, εγκατέλειπαν τις φωλιές του και ξεκινούσαν για τα ναζιστικά συλλαλητήρια. Όπως η σημερινή Antifa, τα προτιμώμενα εργαλεία πειθούς της Minutemen δεν ήταν η λογική και ο λόγος, αλλά τα ρόπαλα του μπέιζμπολ, οι σιδερογροθιές, οι σωλήνες με επικάλυψη από καουτσούκ και οι περιστασιακές βόμβες βρώμας».

«Η Minutemen ήταν σε μεγάλο βαθμό επιτυχημένη. Τα περισσότερα από αυτά τα φιλοναζιστικά συλλαλητήρια διαλύονταν πριν ξεκινήσουν. Και οι Ναζί κατάφεραν να ξεφύγουν με λίγα σπασμένα κόκαλα και μώλωπες, καθώς ο Longie είχε δηλώσει ότι κανείς δεν έπρεπε να σκοτωθεί κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων».

Στη συνέχεια ο Ουίλιαμς εκθέτει τη νέα Antifa ως ουσιαστικά μια εβραϊκή δραστηριότητα:

"Ο πατέρας μου έχει πεθάνει εδώ και πολύ καιρό, όπως και ο Cocky Jake και οι φίλοι του στο Minutemen, ο Longie Zwillman, και οι υπόλοιποι τύποι που διεύθυναν την εβραϊκή μαφία στο Newark τότε. Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι Ναζί είναι ακόμα εδώ γύρω, αλλά όμως το ίδιο και οι άνθρωποι που αντιστέκονται στους δρόμους. Αναρωτιέμαι αν τα μέλη της σημερινής Antifa θα εκπλαγούν να μάθουν ότι αναπαράγουν μια υπερήφανη γενιά εβραίων γκάνγκστερ, οι οποίοι, πριν από χρόνια, έκαναν μια σύντομη παύση από τις δραστηριότητές τους στα μπιλιαρδιάδικα για να κάνουν κάτι ένα καλό για αλλαγή.

"Δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει Παράδεισος για τους wise guys. Ακόμα κι αν υπάρχει, εικάζεται ότι θα έπρεπε να ελέγξουν πρώτα τα μπαστούνια του μπέιζμπολ και τις σιδερογροθιές στην είσοδο. Αλλά μου αρέσει να πιστεύω ότι κάπου, ο Cocky Jake κοιτάζει κάτω από όλα αυτά και σκέφτεται: "Δώστε τους μία και από μένα, παιδιά"...

ΚΟ / από εδώ

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, από κάτω θα τους βρεις...