Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

“Kim Never Called Me White Trash...”


ΚΟ: Το “Kim Never Called Me White Trash(«Ο Kim Ποτέ Δεν Με Έχει Αποκαλέσει Λευκό Σκουπίδι») είναι εμπνευσμένο από το “No Viet Cong Ever Called Me Nigger(«Κανένας Βιετκόνγκ Δεν Με Έχει Αποκαλέσει Αράπη»), την φράση που είπε ο Μοχάμεντ Άλι εκφράζοντας την απροθυμία πολλών Αφροαμερικάνων να πάνε να πολεμήσουν στο Βιετνάμ. 

Του Vincent Law (AltRight) / ΚΟ

Όλες οι ειδήσεις μιλάνε για την Κορέα, αλλά δεν παρακολουθώ πραγματικά την κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι είναι ενδιαφέρον από την πλευρά των πολεμικών παιχνιδιών. Η ιδέα η Βόρεια Κορέα να τοποθετήσει ένα πυρηνικό όπλο σε έναν ICBM (διηπειρωτικό βαλλιστικά πύραυλο) είναι κάτι που θα αλλάξει την δύναμη ισορροπίας στην Ανατολική Ασία και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αναμέτρηση επικών διαστάσεων.

Τούτου λεχθέντος, δεν είμαι σίγουρος ότι θα δεχθώ αμάσητη ολόκληρη την αφήγηση περί "κακής Βόρειας Κορέας". Το έχω ακούσει τόσες φορές ήδη από τους συνήθεις υπόπτους. Θυμάμαι να ακούω πώς ο Σαντάμ ήταν κακός και ήθελε να ανατινάξει τον κόσμο. Θυμάμαι ότι άκουσα για τον Καντάφι, για τον Άσαντ, για τον Πούτιν και για τον Donald Trump επίσης.

Γενικά, έχω αναπτύξει ένα σκεπτικισμό για όποιο πόλεμο οι ψευταράδες των μέσων ενημέρωσης προσπαθούν να μας πλασάρουν στο όνομα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ή της «παγκόσμιας ασφάλειας». Έχω αναπτύξει έναν χρυσό κανόνα που πάντα ακολουθώ.

Η κίνηση του Trump για την αντιμετώπιση της Κίνας τον οδήγησε να αντιμετωπίσει και τη Βόρεια Κορέα.

Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, οι δύο χώρες έχουν μια τεταμένη σχέση ως αποτέλεσμα του χτυπήματος του Κιμ στην φιλο-κινεζική ομάδα στην κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας. Η Κίνα έχει μεταρρυθμίσει και καταστρέψει τους παλιούς τρόπους, ενώ ο Κίμ έχει μειώσει τους «μεταρρυθμιστές» μέσα στην κυβέρνηση.

Καλό για αυτόν. Το να ξεπουλιέσαι στην Νέα Παγκόσμια Τάξη φαίνεται ελκυστικό, αλλά παρουσιάζει μεγάλο κόστος για την εθνική κυριαρχία, όπως έδειξε η περίπτωση της ΕΣΣΔ.

Από αυτά που καταλαβαίνω, η Βόρεια Κορέα έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα που συνδέονται κυρίως με το γεγονός ότι είναι διπλωματικά απομονωμένη. Η Βόρειος Κορέα είναι ως επί το πλείστον ορεινό έδαφος και δεν μπορεί να παράγει αρκετά τρόφιμα για να ταΐσει τους δικούς της. Έχουν ξεμείνει από άνθρακα και χωρίς την υποστήριξη της ΕΣΣΔ ή της Κίνας, έχουν βρεθεί στη γωνιά.

Έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στον στρατό τους, εις βάρος των αυξανόμενων ανέσεων για τους πολίτες τους. Έχουν γίνει μια σύγχρονη Σπάρτη που βρίσκεται στα βουνά και έχει θέα προς τα νότια σύνορά της, την Αθήνα.


Εν τω μεταξύ, οι ελιγμοί του Trump εναντίον της Βόρειας Κορέας τον βοηθούν να διατηρήσει μια σκληρή εικόνα στο πλήθος των «Αμερικάνων πατριωτών». Αυτοί οι πρώην ψηφοφόροι του Μπους εξακολουθούν να θυμούνται ότι εκτός από το Ιράν, η Βόρεια Κορέα βρίσκεται κάπου στη λίστα των "άξονων των κακών χωρών" τις οποίες οι ΗΠΑ ορκίζονται να καταστρέψουν. Επομένως, έχει νόημα γιατί ο Trump κοιτάει στο εξωτερικό για να βελτιώσει την δημοτικότητά του στο εσωτερικό.

Αλλά δεν με νοιάζει πραγματικά η Βόρεια Κορέα.

Δεκάρα δεν θα έδινα εάν η Βόρεια Κορέα εισέβαλε στη Νότια Κορέα. Νομίζω ότι πολλοί άντρες της Νότιας Κορέας θα μπορούσαν ακόμη να επωφεληθούν από τη βορειοκορεατική κυριαρχία. Βλέπετε, όταν ήμουν στο κολέγιο, είχα φίλο έναν φοιτητή από τη Νότια Κορέα που μου είπε για το πόσο γρήγορα ο φεμινισμός έχει καταλάβει τη νοτιοκορεάτικη κοινωνία. Αργότερα, έμαθα ότι μια παράξενη σέκτα μαγισσών (!) έχει εξαπλωθεί στη χώρα (την πρόεδρο της χώρας καθοδηγούσε ένας σαμάνος "κορεάτης Ρασπούτιν" & μετά τον θανατό του η κόρη του), γεγονός που επιβεβαίωσε στο μυαλό μου όλα όσα μου είπε. Οι περισσότεροι νοτιοκορεάτες που συνάντησα είναι αδύναμα μαλθακά αγόρια και αναμφισβήτητα η χώρα αντιμετωπίζει μια δημογραφική ύφεση.

Δεν θα ήταν καλύτερος ο κόσμος χωρίς το Kpop;
Αλλά είναι πλούσιοι. Το να έχεις τις ΗΠΑ να πληρώνουν για ένα μεγάλο κομμάτι των αμυντικών δαπανών τους είναι κάτι που βοηθά σίγουρα.

Αλλά ακόμα και χωρίς αυτό το γεγονός, τα πάνε καλά οικονομικά, υποθέτω. Ο καπιταλισμός και μια τεράστια αγορά στην Αμερική για τα φθηνότερα ηλεκτρονικά τους και τα αυτοκίνητά τους έχουν κάνει θαύματα στην οικονομία τους.

Οπότε, αυτό δεν είναι που έχει σημασία;

Αστειεύομαι.

Το μόνο πράγμα για το οποίο καταγγέλλω την Βόρεια Κορέα είναι ότι ο ηγέτης τους είναι χοντρός, παρόλο που οι απλοί άνθρωποι τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα. Αλλά αυτό μπορεί να είναι μόνο η φωνή της «ισότητας» μέσα μου που μιλάει. Ίσως στην κουλτούρα τους να θεωρείται καλή τύχη να είσαι χοντρός και η στρογγυλή κοιλιά του Κιμ να θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη και περιουσία για ένα ολόκληρο έτος ή κάτι τέτοιο.

Δεν είμαι σίγουρος.

Αλλά ένα πράγμα που είμαι σίγουρος είναι ότι δεν σχεδιάζω να εμπλακώ συναισθηματικά στον πόλεμο προπαγάνδας για τη Βόρεια Κορέα. Ο Kim ποτέ δεν με αποκάλεσε "λευκό σκουπίδι". Ο Kim δεν γέμισε ποτέ στη χώρα μου με τριτοκοσμικούς μετανάστες για να αντικαταστήσει δημογραφικά εμένα και τους απογόνους μου. Ο Kim ποτέ δεν έκανε τις γυναίκες στην χώρα μου παρανοϊκές φεμινίστριες. Ο Kim ποτέ δεν απαίτησε να μισώ τον εαυτό μου επειδή είμαι Λευκός.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Κιμ είναι ένα καλό αγόρι που… "dindu nuffin(«δεν έκανε τίποτα», που λένε και οι έγχρωμοι…). Και αν θέλουν να φτιάξουν πυρηνικά για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα έχουν την τύχη του Ghaddafi, λέω “ο θεός μαζί τους”. Μόλις τοποθετήσουν εκείνο το πυρηνικό όπλο σε ένα ICBM τότε οι πιθανότητες να υπάρξει ένας καυτός πόλεμος στην περιοχή πέφτει κοντά στο 0%. Τα πυρηνικά είναι υπέροχα στο να διατηρούν την ειρήνη...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ότι να'ναι. Ήρθε η ώρα να πέσουν τα πρώτα πυρηνικά του 21ου αιώνα. Να δούμε και στην πράξη πόσο προχώρησε η Αμερικάνικη τεχνολογία από το 1945. Και να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Ανώνυμος είπε...

Ένα είναι σίγουρο για τα ελληνικά δεδομενα, η επί 100 χρόνια οζουσα πληγή και πηγή πολλών δεινών το κέντρο του κακού στην Ελλάδα είναι το ΚΚΕ και το μαρξιστικο δηλητήριο που αδιάκοπα παράγει και ξερνάει και μολύνει πρωτογενώς τα πάντα. Το ΚΚΕ αποκαλούσε και συκοφαντουσε ως κτήνη δολοφόνους ναζιστες τους Έλληνες εθελοντές που πάλεψαν και κάποιοι έδωσαν την ζωή τους για την σχετική έστω ελευθερία του κορεάτικου έθνους από το κόκκινο κτήνος. Ακόμα το καθεστώς του βορρά επιβλήθηκε άμεσα από τα σοβιετικά όπλα και το Στάλιν κατι που παραλίγο να συμβεί αυτούσιο το σενάριο φρίκης και τρόμου και σε μας. Δεν ξέρω τι γνώμη λοιπόν έχει το παγκόσμιο αντινεοταξικο ρεύμα για το θέμα, ως Έλληνες αντιαριστεροι δεν μπορεί κατά το ελάχιστο να υποστηρίζουυμε το σταλινογενες ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ καθεστώς της βορείου Κορέας.
Ακόμα η αντιδιαστολή υποτιθέμενου πατριωτικόυ σχεδόν εθνικιστικού καθεστώτος του βορρά ως προς το παηκμασμενο αντί εθνικιστικό του νότου είναι εμφανώς παραπλάνηση. Όλος ο ασιατικός πολιτισμός Κίνα Ιαπωνία, Βιετνάμ, Φιλιππίνες και η Ρωσία κλπ ακολουθεί εθνικιστική πολιτική, η δύση έχει εγκαταλείψει. Τα αίτια γνωστά, η κυρίαρχη ελίτ ανήκει σε μεγάλο βαθμό σε άλλη εθνοθρησκευτικη ομάδα από τους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς και άλλο μεγάλο τμήμα ανήκει σε αντιχριστιανικες οργανώσεις.

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο!
Μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου ότι η Β.Κορέα "είναι κακοί κομμουνιστές"...!
Στην πραγματικότητα είναι ένα "εθνικομπολσεβικικό" καθεστώς, του οποίου η ιδεολογία (τσού τσέ), είναι αυτή της αυτάρκειας, της μη πολυτέλειας και του μη εξωτερικού δανεισμού από τις "αγορές".
Βεβαίως καταπιέζεται ο λαός, βεβαίως παρέχει-"ενοικιάζει" φθηνό εργατικό δυναμικό στη Ρωσία, βεβαίως καταστρατηγούνται τα "ατομικά δικαιώματα", αλλά πιστεύει κανείς ειλικρινά, ότι αν γίνει πόλεμος , θα γίνει γι' αυτούς τους λόγους;
Είναι σαν να μου λέει κάποιος ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν έγινε για να μην φοράνε οι γυναίκες μπούργκα και στο Ιράκ και τη Λιβύη για τη "δημοκρατία"...!
Μήπως να εξετάζαμε λίγο ποιες είναι οι χώρες που ανήκουν στον -κατά Μπους- "άξονα του κακού";;;
Μήπως είναι αυτές που έχουν το θράσος να κινούνται εκτός "αγορών";;;
Ακόμα και σε ό,τι αφορά την πατρίδα μας, όσο παίζαμε με την "έξοδο", είμασταν οι "τεμπέληδες" Έλληνες... Μόλις όμως δηλώσαμε υποταγή, γίναμε "φιλότιμοι", "φιλόξενοι" κλπ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΟ μπορείς σε παρακαλώ να ανεβάσεις ένα άρθρο για την απομάκρυνση των ελληνοαμερικανων συμβούλων και στελεχών από τον τραμπ;ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Η Βόρεια Κορέα έχει δύο χαρακτηριστικά που απο μόνα τους είναι πολύ επικίνδυνα και όταν συνδυάζονται αυτά τα δύο είναι θανατηφόρα. Πρώτον οι τράπεζες της δεν είναι διασυνδεδεμένες με την τράπεζα διεθνών διακανονισμών (B.I.S.) όπως ήταν η Λιβύη του "κακού" Καντάφη η σαν την Συρία του επίσης "κακού" Άσσαντ, η οποία όμως Συρία ακόμα δεν έπεσε στα νύχια τους οπότε ήρθε η σειρά της Βόρειας Κορέας να δεχτεί τις επιθέσεις των "αργυραμοιβών"...


Δευτερον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ. Υπάρχει μονο η Κίνα. Όταν έγινε ο πόλεμος της Κορέας η χερσόνησος μοιράστηκε σε ζώνες επιρροής με τους δυτικούς να ελέγχουν την Νότια και τους Κινέζους να παίρνουν την Βόρεια. Έκτοτε η κινέζοι έχουν βάλει τους δικτάτορες και εξοπλίσανε την χώρα με πυρηνικά τα οποία όμως ελέγχουν οι κινέζοι. Δεν είναι ανόητοι οι κινέζοι να δώσουν τον έλεγχο των πυρηνικών σε βορειοκορεάτες και να ρισκάρουν μια μέρα να τα πάρουν ξένοι δίπλα στα συνορα τους. Αυτό συμβαίνει άλλωστε και με το Πακιστάν, όταν οι Άγγλοι έφυγαν απο την Ινδία την χώρισαν και δημιουργησαν το Πακιστάν του έδωσαν και πυρηνικά για να είναι "αγκάθι" στα πλευρά της Ινδίας και φυσικά τα πυρηνικά του πακιστάν τα ελέγχουν οι δυτικοί όπως και της Βόρειας Κορέας οι κινέζοι.


Όταν θέλει όμως η Κίνα να δείξει την δύναμη της η κάποιος απειλεί ζωτικά συμφέροντα για αυτήν τότε βάζει το "pit bull" τον Κίμ να "γαυγίσει" γιατι αυτό είναι η Βόρεια Κορέα το "κατοικίδιο" της Κίνας που όταν απειλούνται τα συμφέροντα της απειλεί να τον "αμολύσει" και να "δαγκώσει" όποιον βρεί μπροστά του. Οι κινέζοι τους χρησιμοποιούν ως "πληρεξούσιους" και μετά κάνουν τα κορό'ι'δα, όπως οι δυτικοί χρησιμοποιούν τον ISIS εναντίον του Άσσαντ και μετά "σφυρίζουν κλέφτικα"...


Βλέποντας οι Κινέζοι τους δυτικούς να αφήνουν (προσωρινά πάντα) την Συρία και το Ιράν στην ησυχία τους και θέλοντας να προλάβουν καταστάσεις βάζουν τον Κιμ να "γαυγίσει" με πυρηνικές δοκιμές για να δείξουν ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν θα είναι ευκολος στόχος για τους δυτικούς. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν θα γίνει τίποτα η δυτικοί δεν θα τολμήσουν το παραμικρό εναντίον της Βόρειας Κορέας τουλάχιστον προς το παρόν, το "γαυγισμα" του Κίμ φαίνεται να είχε αποτέλεσμα. Αλλα τα παραμύθια των ΜΜΕ ότι μια χώρα όπως αυτή με πολυετή εμπάργκο κάποιοι πεινασμένοι αναπτύξανε απο μόνοι τους πυρηνικά, βαλιστικούς πυραυλους και υδρογονοβόμβες και υπάρχει κάποιος δικτάτορας μπούλης ψυχασθενής που γελάει σατανικά και απειλεί να ανατινάξει τον κόσμο μόνο γέλιο προκαλούν...

Ανώνυμος είπε...

@ Ανωνυμος 6 Σεπτεμβριου 2017 - 4:24 π.μ.
Σωστος.

Το πλησιασες αρκετα το θεμα και απ' την λογικη πλευρα του.
Υπαρχει ομως και μια ΑΛΛΗ λεπτομερεια που παρελειψες. Αυτο που καιει τους ...."δυτικους" οπως τους αποκαλεις, ειναι οι υπονοιες και φαντασιωσεις που εχουν (μπορει να ειναι ΚΑΙ μερικως πραγματικοτης) οτι οι Βορειο-Κορεατες παρεχουν σημαντικη βοηθεια και επιστημονικο προσωπικο στο Ιραν για την αποκτηση της βομβας.
Τωρα βεβαια ο γνησιος Αμερικανος χεστηκε αν το Ιραν αποκτησει την βομβα η οχι, η αν ο Κιμ κανει πειραματα με βομβες υδρογονου. Εδω δεν ξερει που πεφτει γεωγραφικα η Ελλαδα και θα νοιαστει για την Απω Ανατολη;
Ειναι ομως βλεπεις, οι ...."δυτικοι" που τους πιανει κρυος ιδρωτας σκεπτομενοι οτι το Ιραν μπορει να αποκτησει την βομβα.
Γνωριζοντας πια οτι το "Αραν" οπως το αποκαλουν, εχει βασεις ΜΕΣΑ στην Συρια του Ασσαντ, τους πιανει τεταρταιος για την "μονη δημοκρατια τους" της Μεσης Ανατολης.
Διοτι ξερουν οι "δυτικοι" οτι με το Ιραν ναχει στα χερια του την βομβα οι ημερες του τρομοκρατους τους ειναι μετρημενες. Γι αυτο λυσσανε εδω και χρονια και προσπαθουν μεσω των ΜΜΕ να αποδομησουν στα ματια του κοσμου την Βορεια Κορεα σαν ενα χωραφι με κοπαδια απο αγρια και επικινδυνα ζωα που αν τους ολοκαυτωσουμε δεν τρεχει και τιποτα. Οπως ακριβως κανανε με τον Σανταμ (νεος Χιτλερ) και τον Κανταφι (ακομα νεωτερος Χιτλερ) και επιχειρουν το ιδιο με τον Ασσαντ(νεωτερος-νεωτατος Χιτλερ).

ΕΚΕΙ βρισκεται φιλε μου ολο το ζουμι.
Οτι αλλο λενε στα μαστο-τσοντοκαναλα οι Σιτσες, οι Μιτσες, οι Μπαμπηδες, οι Ποπες κλπ, ειναι ραπανακια για την ορεξη....

BLOGGER GR είπε...

Χωρίς να υποστηρίζω κανένα κουμουνιστικό καθεστώς, όλα όσα ξέρουμε για τον Κιμ μας τα εχουν πει οι ίδιοι αμόρφωτοι ψεύτες δημοσιογράφοι που ζουν στα βοθροκάναλα

Unknown είπε...

Το κλειδί για την κατανόηση των όσων γίνονται στον πλανήτη βρισκεται στον "χρυσό κανόνα" που αναφέρει ο αρθρογράφος στην αρχή του κειμένο: "Allways do opposite of what Jews say"

GyoR είπε...

Σε γενικές γραμμές το άρθρο είναι σωστό