Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΠΟΛΩΝΙΑ: Μεγαλειώδης πορεία εθνικιστών. Η μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια

Η είδηση: 

"Χιλιάδες εθνικιστές βάδισαν σήμερα μέσα από την Βαρσοβία, για τους εορτασμούς της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Η πορεία που διοργανώθηκε από ακροδεξιές ομάδες ήταν μια από τις πολλές πορείες που διοργανώθηκαν στην πολωνική πρωτεύουσα, η οποία γιορτάζει την αναγέννηση της Πολωνίας ως ανεξάρτητο έθνος 99 χρόνια πριν, αφού είχε εξαφανιστεί από τον χάρτη για 123 χρόνια.
Ο πρόεδρος Andrzej Duda και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Donald Tusk, ο ίδιος πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, προήδρευσαν μιας επίσημης κρατικής τελετής νωρίτερα σήμερα.
Ωστόσο, η σημερινή πορεία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας ήταν η μεγαλύτερη κατά τα τελευταία χρόνια, επισκιάζοντας άλλα κρατικά και πατριωτικά γεγονότα.

Η παρουσία ακροδεξιών στην εκδήλωση ήταν ορατή για όλους, με μερικούς να κρατούν ξενοφοβικά πανό και να ψάλλουν αμφίβολα συνθήματα. Ένα έμβλημα έλεγε «Λευκή Ευρώπη των αδελφικών εθνών».
Ένας διαδηλωτής σε συνέντευξη για το κρατικό κανάλι TVP δήλωσε ότι ήταν στην πορεία για να «αφαιρεθεί ο εβραϊσμός από την εξουσία».
Κάποιοι βάδισαν κάτω από ένα πανό το οποίο έγραφε «Θέλουμε τον Θεό», λέξεις από ένα παλιό πολωνικό τραγούδι που ανέφερε ο Donald Trump κατά την επίσκεψή του στη χώρα νωρίτερα φέτος. Άλλοι μίλησαν για αντίσταση στους λίμπεραλ και υπεράσπιση του Χριστιανισμού.
Μεγάλα τμήματα του πλήθους βάδιζαν με την κόκκινη και λευκή σημαία ενώ άλλοι άναβαν κόκκινες φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια της πορείας τους. Ένα πανό που απεικονίζει μια φάλαγγα, ένα ακροδεξιό σύμβολο που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930, ξεδιπλώθηκε από ένα τμήμα του πλήθους..."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

4 σχόλια:

Άγγελος Μάριος είπε...

Συγχαρητήρια στους Πολωνούς, που βλέπουν τον κίνδυνο και αντιδρούν.
Να σημειωθεί ότι η τελευταία διαδήλωση - πορεία που έγινε στην Πατρίδα μας και οργανώθηκε (με πρωτοβουλία ενός ιδιώτη) από ομάδες του εθνικιστικού και πατριωτικού χώρου ήταν στις 22/10/17 με θέμα την καταψήφιση του νομοσχεδίου περί αλλαγής φύλλου, δυστυχώς δεν αριθμούσε παρά μερικούς 10άδες (σίγουρα πάνω από 100) εθνικιστές.
Ευελπιστώ σε μια ακόμη μεγαλύτερη γιατί είναι κρίμα να κολλάμε στις μικρότητες μερικών από τον "χώρο" και να μην αντιδράμε.

Gkounte είπε...

Με μεγάλη λύπη θα πρέπει να πώ ότι ο εθνικισμός στο προτεκτοράτο που λέγεται ελλαδιστάν δυστυχώς δεν επρόκειτο να υπάρξει, τα δίχτυα του "περιπλανώμενου" έχουν διεισδύσει παντού. Ζούμε στην εποχή της διαλεκτικής και ότι αυτό συνεπάγεται και θα πρέπει να κατανοήσουμε πώς οι ιδέες μας έχουν ηττηθεί ιστορικά. Όσο θα κυριαρχεί ο ιστορικός υλισμός και η διαλεκτική ιδέες της πίστης και της τιμής δεν πρόκειται να κυριαρχησούν. Το μόνο που θα το αλλάξει αυτό είναι ένας μεγάλος πόλεμος διότι μέσα από εκεί θα ξυπνήσουν τέτοιες αξίες.

ikonsgr είπε...

Από την άλλη βέβαια, η κυβέρνηση που έχουν, είναι ποιο "αμερικανο"δουλη (= ροτσιλντ-οδουλη) και από τις δικές μας συριζοσαυρες του τσιπρουλίνου...

δημητρης είπε...

Προς ikonsgr.Η πολωνικη κυβερνηση μπορει να ειναι φιλοαμερικανικη αλλα ειναι με τους αμερικανους τους συντηρητικους .Θαυμαζουν ριγκαν για να καταλαβεις.Αντιθετα ο τσιπρουλινος ειναι με τους αμερικανους που ειναι αριστεροliberal σαν το σορος