Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΗΠΑ: Μετά τα αγάλματα θέλουν να ρίξουν και τα δέντρα που θυμίζουν «ρατσισμό»



Μια παλιά βελανιδιά στο Charleston της Νότιας Καρολίνας, η ηλικία της οποίας εκτιμάται ότι είναι πάνω από 400 χρόνια, είναι μια «οδυνηρή υπενθύμιση του ρατσιστικού μας παρελθόντος στη Νότια Καρολίνα», σύμφωνα με την εκπρόσωπο της λεγόμενης “Racial Justice League”. Η κα Susan Adelstein είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι η βελανιδιά που είναι γνωστή ως Angel Oak του Τσάρλεστον, είναι μια «άσκοπη υπενθύμιση της δουλείας, της γενοκτονίας και της φυλετικής καταπίεσης που κάποτε ελάμβαναν χώρα γύρω από αυτήν». Παρακολουθείστε αυτά που έγραψε η Adelstein:

«Ακριβώς όπως οι σημαίες της Συνομοσπονδίας και τα ρατσιστικά αγάλματα των νεκρών Λευκών ανδρών, η Angel Oak είναι σύμβολο του Παλαιού Νότου. Ήταν ζωντανός εδώ και εκατοντάδες χρόνια ενώ η δουλεία ήταν διαδεδομένη σε όλη την περιοχή. Και είναι μια οδυνηρή υπενθύμιση στους Αφρο-Αμερικανούς, τους Ιθαγενείς Αμερικανούς, τους Εβραίους, τους LGBTQ και άλλες μειονοτικές ομάδες μιας καταπιεστικής περιόδου του παρελθόντος μας, όταν η πολυμορφία, η ανεκτικότητα και η ένταξη δεν είχαν αξία. Εάν ένα ευάλωτο άτομο βλέπει αυτό το δέντρο και πονάει μέσα του ή αισθάνεται αποκλεισμένο, δεν είναι αυτός ένας λόγος για μας να δράσουμε; Αν μπορούμε να σώσουμε ακόμη και ένα άτομο χρώματος από την ενοχλητική εμπειρία του να βλέπει αυτό το δέντρο τότε είναι ηθικό καθήκον μας να δράσουμε».

Η Adelstein, η οποία είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της “Low Country Transgender Pride Alliance”, ζήτησε από την τοπική και την πολιτειακή κυβέρνηση να κόψει την βελανιδιά και να χτιστεί στο σημείο εκείνο ένα μνημείο προς τιμήν του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ή των απελευθερωμένων μαύρων σκλάβων. "Δεν θα σιωπήσουμε ενώ αυτό το σύμβολο του μίσους και της καταπίεσης εξακολουθεί να στέκεται και να το βλέπουν οι απόγονοι των σκλάβων. Είναι καιρός να κόψουμε αυτό το δέντρο της Λευκής κυριαρχίας".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αριστεροί και οι SJWs έχουν πέσει σε τέτοιο επίπεδο γελοιότητας που ακόμα και να τους σατιρίσεις δυσκολεύεσαι πλέον.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ακριβώς όπως οι σημαίες της Συνομοσπονδίας και τα ρατσιστικά αγάλματα των νεκρών Λευκών ανδρών, η Angel Oak είναι σύμβολο του Παλαιού Νότου. Ήταν ζωντανός εδώ και εκατοντάδες χρόνια ενώ η δουλεία ήταν διαδεδομένη σε όλη την περιοχή. Και είναι μια οδυνηρή υπενθύμιση στους Αφρο-Αμερικανούς, τους Ιθαγενείς Αμερικανούς, τους Εβραίους, τους LGBTQ και άλλες μειονοτικές ομάδες ..."

Εντάξει με το ζήτημα των αφροαμερικανών(οι λευκοί άποικοι εξάλλου,πάντα αισθάνονταν υπεροχή απέναντι σε κάθε νέγρο ή ιθαγενή της Νοτίου Αμερικής,γι'αυτό και επικράτησαν),εντάξει και με τους εβραίους (οι πιστοί Χριστιανοί του Νότου άλλωστε, πάντα αισθάνονταν απέχθεια γι'αυτούς που σταύρωσαν τον Χριστό),αλλά οι LGBTQ της τότε εποχής;... Υπήρχαν και στον παλαιό Νότο,συγνώμη για την έκφραση,ανωμαλάρες;Δηλαδή,οι Νότιοι,άλλη δουλειά δεν είχαν, μόλις γύριζαν από την κυριακάτικη λειτουργεία και την επίβλεψη των φυτειών τους,έκαναν "μπούλινγκ" στα ανύπαρκτα LGBTG άτομα;;;Έλα Χριστέ και Παναγία...
Υ.Γ.Ο παλαιός Νότος πάντα θα είναι ζωντανός,όσο κι αν πονάει τους μοντέρνους προοδευτικούς.
Άντε Γειά, που λέει συχνά και γνωστή τηλεπερσόνα του οπαδισμού...

Ανώνυμος είπε...


Θρασος που το 'χουν μερικοι να ζητουν και τα ρεστα.....

ΠΟΙΟΙ κρυβονται ομως πισω απο ολη αυτη την σιχασια;
Να πουμε οτι η "κα" Adelstein ειναι εβραϊκης καταγωγης;


Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης


ΥΓ
Να δουμε την αντιδραση των ....περιβαντολογων τωρα.

Ανώνυμος είπε...

Οχι αλλο καρβουνο...ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.

Ανώνυμος είπε...

Χρήζουν ψυχολογικής βοήθειας και μείς χρειάζεται να κάνουμε προσευχή γι'αυτούς, αν μπορούμε

Lonewolf είπε...

Δεν είναι αστείο αλλά ούτε και περίεργο κάθε νέο καθεστώς το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να ξηλώσει τα σύμβολα του προηγούμενου έτσι έγινε και στην Ελλάδα η μεταπολίτευση ξήλωσε τα αγάλματα της χούντας, Επί Πασοκ είχαν ξηλώσει μία πλακέτα στον Έβρο φονευφεντες υπό των άνομων κουμουνιστοσυμοριτων έτσι πάει το πράγμα.