Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Οι σκέψεις μου για την «Μαύρη Δευτέρα»



Του Adi (Faith and Heritage) / ΚΟ

Ψάξτε («γκουγκλάρετε») “Black Monday” και “Νότια Αφρική” στα ελληνικά. Μιλάμε για μεγάλη «ενημέρωση»…. 
Την προηγούμενη Δευτέρα χιλιάδες λευκοί Νοτιοαφρικανοί συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες ενάντια στις «επιθέσεις εναντίον αγροτών» και «δολοφονιών αγροτών». Η συνεχιζόμενη γενοκτονία λευκών στη Νότια Αφρική, και ιδιαίτερα λευκών αγροτών, κλιμακώθηκε τους τελευταίους μήνες, με τους λευκούς να δέχονται επιθέσεις και να σφαγιάζονται βίαια σε καθημερινή βάση. Ακόμη και κατά τις διαμαρτυρίες του πρωινού της Δευτέρας, οι ειδήσεις ανέφεραν άλλη μια δολοφονία λευκού από μαύρους και μέσα σε 48 ώρες μετά τη διεξαγωγή των διαμαρτυριών, άλλοι τρεις λευκοί αγρότες έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις από μαύρους.

Οι διαμαρτυρίες ονομάστηκαν «Μαύρη Δευτέρα» ("Black Monday") και όλοι οι συμμετέχοντες φορούσαν μαύρα ρούχα ως ένδειξη πένθους για εκείνους που σκοτώθηκαν. Στη διαμαρτυρία που παρακολούθησα, η οποία δεν ήταν σε καμία περίπτωση η μεγαλύτερη, περίπου 3.000 οχήματα κινήθηκαν σε ένα κονβόι στον κεντρικό εθνικό δρόμο της χώρας για πέντε μίλια. Παρά την προσπάθεια των μέσων ενημέρωσης να αγνοήσουν τις διαμαρτυρίες, αυτές έγιναν διεθνή πρωτοσέλιδα.

Ακολουθούν μερικές σκέψεις σχετικά με τη σημασία των διαμαρτυριών στο σημερινό πλαίσιο της Νότιας Αφρικής. Πρώτον, τα θετικά:

- Οι λευκοί Αφρικάνερς αγρότες είναι σαφώς θυμωμένοι, δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι από την τρέχουσα κατάσταση και υπάρχει ένα αίσθημα επείγοντος. Όλοι συμφωνούν ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα έχει αποτύχει παταγωδώς.
- Οι λευκοί φαίνεται να ξύπνησαν αντιλαμβανόμενοι ότι η ιδανική πολυπολιτισμική ουτοπία που θα ήταν η Νότια Αφρική, όπως προβλήθηκε την δεκαετία του 1990, ήταν ένα παραμύθι που δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα.
- Όταν ένας ομιλητής στην εκδήλωση καταδίκασε τον πασιφισμό στηριζόμενος στην Βίβλο και ισχυρίστηκε ότι είναι καθήκον μας να υπερασπιστούμε τους συγγενείς μας και την περιουσία μας, έγινε δεκτός με δυνατά χειροκροτήματα.
- Κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών, η συμπαράσταση των λευκών και η αλληλεγγύη τους προς τους δικούς τους Afrikaners που υπέφεραν στα χέρια των μαύρων επιθέσεων ήταν εξέχουσα.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές αρνητικές πτυχές που πρέπει να επισημανθούν για να δοθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα των διαδηλώσεων:

- Υπήρχαν αρκετοί "cucks" που έφεραν μαζί τους μαύρους φίλους τους - μια κίνηση προκειμένου να δείξουν πόσο «αντιρατσιστές» είναι. Πολλοί βλέπουν ακόμα ότι το πρόβλημα είναι ο «ρατσισμός». Ένα κοινό επιχείρημα είναι ότι οι Νοτιοαφρικανοί πρέπει να κατασκευάσουν «γέφυρες» ανάμεσα στις δύο φυλές για να ξεπεραστεί το «μίσος». Αυτoί που έχουν ένα τέτοιο σκεπτικό δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι η ανόητη, πολυπολιτισμική κοινωνία στην οποία βρισκόμαστε είναι από την φύση της καταστροφική. Πολλοί δυστυχώς εξακολουθούν να είναι είτε αρνητικοί στην ιδέα της εθνοτικής αυτοδιάθεσης είτε θεωρούν ότι αυτή δεν είναι πρακτική. Ωστόσο, η απόσχιση και η αυτοδιάθεση παραμένουν το μοναδικό μέσο για αποχώρηση από ένα κράτος στο οποίο οι λευκοί καταλαμβάνουν λιγότερο από το 8% του συνολικού πληθυσμού.
- Πολλοί ακόμα αρνούνται να μετανοήσουν και να απευθυνθούν στον Χριστό για απελευθέρωση. Είναι ο αληθινός μας ηγέτης και βασιλιάς, και η απιστία στις εντολές Του σημαίνει ότι όλες οι προσπάθειές μας τελικά καταλήγουν σε αποτυχία. Κανένας στρατός δεν μπορεί να λειτουργήσει και να περιμένει τη νίκη αν αγνοηθούν οι εντολές του μεγάλου στρατηγού.
- Πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν στην αφήγηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι το πρόβλημα είναι το «έγκλημα εν γένει» παρά μια ενορχηστρωμένη γενοκτονία ή οποιοδήποτε εσκεμμένη εκδήλωση κακίας εναντίον των λευκών από τους μαύρους. Τα λίμπεραλ μέσα ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι περισσότεροι μαύροι παρά λευκοί δολοφονούνται στη Νότια Αφρική συμβάλλουν στην παρανόηση αυτή.

Ενόψει αυτής της παρερμηνείας, καταρχάς, πρέπει να θεωρηθεί ότι είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι οι μαύρες χώρες και περιοχές, ανεξάρτητα από τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες ή τη θρησκευτική σύνθεση, είναι πάντα πιο βίαιες από τις λευκές κοινωνίες. Μαύροι σκοτώνουν μαύρους. Μαύροι σκοτώνουν λευκούς. Αλλά λευκοί δεν σκοτώνουν μαύρους. Έτσι, ο αριθμός των μαύρων που σκοτώθηκαν στη Νότια Αφρική δεν έχει σχέση με τον ισχυρισμό ότι οι λευκοί υφίστανται γενοκτονία. Εάν η κακία των μαύρων δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό τους, ακόμη και εναντίον του δικού τους λαού, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι αυτή είναι σαφώς κατευθυνόμενη, συνήθως με μεγαλύτερη ένταση, εναντίον λευκών.

Δεύτερον, η βίαιη φύση των επιθέσεων, μαζί με τη συχνή απουσία περιουσιακών ζημιών ή κλοπών κατά τη διάρκεια αυτών των εγκλημάτων, δείχνουν τη σκόπιμη και ενορχηστρωμένη φύση αυτής της γενοκτονίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι λευκοί προορίζονται ειδικά για το σκοπό της εξολόθρευσης.

Οι λευκοί είναι πολύ θυμωμένοι και απογοητευμένοι. Πολλοί, ωστόσο, εξακολουθούν να είναι συγκεχυμένοι σχετικά με το ποια είναι η σωστή πορεία δράσης. Η προσευχή μου είναι η φωτιά που καίει μέσα στον λαό μου, με τη χάρη και την καθοδήγηση του Θεού, να οδηγήσει σε πραγματική, παραγωγική δράση στον συνεχή αγώνα μας για ελευθερία.

Ο Adi είναι Boer / Afrikaner, ολλανδικής, γερμανικής και γαλλικής καταγωγής, Καλβινιστής στο θρήσκευμα και στο δρόμο για διδακτορικό στην θεολογία.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

PLAASMOORDE...

http://www.radiofreesouthafrica.com/wp-content/uploads/2016/03/crosses-on-a-hill-768x433.jpg

http://www.frontpagemag.com/sites/default/files/uploads/2013/03/KillBoer.jpg