Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΡΙΑ: Το Χαλέπι γιορτάζει τα Χριστούγεννα



Το Χαλέπι εορτάζει τα Χριστούγεννα απαλλαγμένο από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές του ΝΑΤΟ! Χάρη στον συριακό στρατό και τους συμμάχους του. Μόνο σε ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιοχές, οι χριστιανοί ζουν ελεύθεροι και μπορούν να γιορτάζουν όλες τις εορτές τους.




Μετά από έξι χρόνια που έχασε την αίγλη της λόγω του πολέμου, η δεύτερη πιο σημαντική πόλη στην Συρία επανακτά τη λαμπερή μαγεία των ημερών των Χριστουγέννων καθώς η κατάσταση στην χώρα βελτιώνεται συνεχώς.


Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Χαλέπι το μόνο που απασχολούσε τους ανθρώπους ήταν το πώς θα παραμείνουν ζωντανοί.

Οι επιθέσεις είχαν εντατικοποιηθεί κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τους ανθρώπους να μένουν στα σπίτια τους και να προσεύχονται για σωτηρία και προστασία από τον θανατηφόρο πόλεμο.

Αλλά μετά την απελευθέρωση της πόλης από τους αντάρτες πέρυσι, η κατάσταση έχει αλλάξει.

Φέτος, οι εορτασμοί και η αγάπη για την ζωή είναι τα κυριότερα θέματα στο Χαλέπι, του οποίου οι κάτοικοι έχουν από καιρό επιθυμήσει να γιορτάσουν, αντί να θάβουν τους αγαπημένους τους.

Στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου, δεκάδες Σύριοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, απολαμβάνοντας τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, μαζεμένοι κοντά σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και ένα διακοσμημένο σπήλαιο με το θείο Βρέφος, τον Ιωσήφ και την Παρθένο Μαρία.

Οι δρόμοι είναι διακοσμημένοι εορταστικά, το ίδιο και οι εκκλησίες, ενώ ένας δήμος που έχει μουσουλμάνο δήμαρχο έβαλε πανό και σύμβολα της χριστιανικής εορτής. Ο τοπικός επίσκοπος επιβεβαιώνει: «Η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια».

ΚΟ / από εδώ κι εδώ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντε, και στα δικά μας

Ahoy είπε...

Αμην.

Alexandrostal7@gmail.com είπε...

Τα ΜΜΕ βέβαια που να δείξουν τίποτα,ρε μάγκες σιγά σιγά πρέπει να γυρνούν πίσω οι μετανάστες

Ανώνυμος είπε...

Πώς να μην πίνουν νέρο στο όνομα του Άσσαντ οι χριστιανοί της Συρίας;

polycmike είπε...

Σωστός ο anonymous 12:20

ikonsgr είπε...

Αυτά βλέπω και αναρωτιέμαι, πόσοι από εμάς τους "καλούς Χριστιανούς" στην Ελλάδα κατάλαβαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Χριστούγεννα, πέρα από φωτάκια, ευχές και δώρα;
Για παράδειγμα, πόσοι από εμάς πήγαμε σε κάποια Χριστουγεννιάτικη λειτουργία ή (ακόμα καλύτερα) αγρυπνία;...

Η Γέννησίς σου, Χριστέ ο Θεός ημών, ανέτειλε τω κόσμω το φως το της γνώσεως· εν αυτή γαρ οι τοις άστροις λατρεύοντες, υπό αστέρος εδιδάσκοντο, σε προσκυνείν, τον Ήλιον της δικαιοσύνης, και σε γινώσκειν εξ ύψους ανατολήν, Κύριε δόξα Σοι.

Παρεπιπτόντως, βλέπετε πουθενά στο ανωτέρω Απολυτίκιο της εορτής της Γεννήσεως (ίσως το πλέον χαρακτηριστικό των Χριστουγέννων)να μιλάει πουθενά για.... αγάπη;
Ο Χριστός λοιπόν, ως ενσάρκωση-αποκάλυψη του Θείου λόγου στους ανθρώπους, έφερε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ... ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΑΔΙΑΚΡΙΤΗ ΑΓΑΠΗ!

"Food for thought" για όλους τους φανατικούς "αγαπησιάριδες" Χριστιανο-μαρξιστούλιδες...