Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Η Ευρώπη που κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα κλείνει τα μάτια μπροστά στην ωμή καταπάτησή τους στη Νότια Αφρική, καταγγέλλουν σε Συνέδριο ευρωβουλευτές της ομάδας του ENF



Το Κίνημα για την Ευρώπη των Εθνών και την Ελευθερία (MENF) που ανήκει στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας» (Europe of Nations and Freedom - ENF) διοργάνωσε χθες ένα συνέδριο στις Βρυξέλες με τίτλο «Η Πολιτική Κατάσταση στη Νότια Αφρική: Ορισμένα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν μεγαλύτερη σημασία από άλλα για την ΕΕ».
Όπως γράφει το δελτίο τύπου της Ομάδας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κλείνει τα μάτια μπροστά στο πρόβλημα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νότιο Αφρική.


Συντονίστρια του συνεδρίου ήταν η Βρετανίδα βουλευτής Janice Atkinson, (ανήκε στο UKIP αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε) η οποία αναφέρει: "Η Νότια Αφρική βρίσκεται μπροστά σε ένα γκρεμό. Το 2019 θα διεξάγουν εθνικές εκλογές που θα μπορούσαν να δουν την διάσπαση του ANC και τους βίαιους  μαρξιστές των λεγόμενων Αγωνιστών της Οικονομικής Ελευθερίας (Economic Freedom Fighters) του Julius Malema να έχουν την ισορροπία των δυνάμεων. Εάν συμβεί αυτό, η Νότια Αφρική έχει τελειώσει".
Οι δολοφονίες και οι βιασμοί σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται σε ένα πρωτοφανές επίπεδο. Πενήντα δύο άνθρωποι δολοφονούνται καθημερινά. Κάθε χρόνο εκατοντάδες (λευκοί) αγρότες δέχονται βίαιες επιθέσεις και πολλοί δολοφονούνται: τους πρώτους εννέα μήνες του 2017 μόνο 68 άνθρωποι δολοφονήθηκαν, σε σύνολο 357 επιθέσεων.

Αναφέρει η ευρωβουλευτής Janice Atkinson: "Εάν δεν πρόκειται για κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τότε δεν ξέρω τι είναι. Η Νότια Αφρική είναι μια χώρα που αγαπώ. Επιστρέφοντας από ένα ταξίδι εκεί τον Νοέμβριο του 2017, και κατά τη διάρκεια της Μαύρης Δευτέρας ζήτησα να γίνει μια συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Φυσικά, αρνήθηκαν, καθώς πρόκειται για ένα κοινοβούλιο που ευνοεί ορισμένα ανθρώπινα δικαιώματα σε σχέση με άλλα. Ωστόσο, η πολιτική κατάσταση στη Νότιο Αφρική πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως και γι’ αυτό αποφάσισα να οργανώσω αυτή τη διάσκεψη μαζί με τους συναδέλφους μου».

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ. Corné Mulder, πρόεδρος της Συνταγματικής Επιτροπής στη Νότια Αφρική Freedom Front Plus, ο οποίος και εξήγησε πως είναι η κατάσταση εκεί. Εκτός από τη Janice Atkinson, αντιπρόεδρο της ENF, η οποία υπενθύμισε την υποκρισία της ΕΕ για το θέμα αυτό, άλλοι ομιλητές ήταν ο Nicolas Bay, ευρωβουλευτής του γαλλικού Front National και συμπρόεδρος της ENF, η Mylène Troszczynski, ευρωβουλευτής και αυτή του Front National, που μίλησε για τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Ευρώπης και Νότιας Αφρικής και ο Gerolf Annemans, βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το βελγικό Vlaams Belang και πρόεδρος του MENF, ο οποίος εξήγησε την πολιτική κατάσταση στη Νότιο Αφρική, υπενθυμίζοντας ότι το καθεστώς της χώρας εξακολουθεί να εμπνέεται από τον μαρξισμό.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου από τις 17:00 έως τις 19:00 στο δωμάτιο PHS 7C 050 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. 

ΚΟ / πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη αλλά η Ευρώπη κόπτεται ΜΟΝΟΝ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων του Ισραήλ.

Ανώνυμος είπε...

Η Νότια Αφρική είναι μια οικονομικά φιλελεύθερη, πολυπολιτισμική και πολυφυλετική κοινωνία με τεράστιους δείκτες εγκληματικότητας.
Είναι πρωταθλήτρια σε δολοφονίες και βιασμούς παγκοσμίως (γεγονός που σχετίζεται και με το πολιτιστικό υπόβαθρο και τα ήθη και έθιμα των διαφόρων αφρικανικών φυλών) και επίσης στη χώρα κυριαρχεί το κοινωνικό χάος.
Το πλήρως αποτυχημένο μοντέλο που έχει υιοθετηθεί κάνει τη χώρα αυτή τρανταχτό παράδειγμα προς αποφυγή.