Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

“Make Finland Great again”. Η Φιλανδή Laura Huhtasaari στα χνάρια του Τραμπ

Η 38χρονη Laura Huhtasaari (Λάουρα Χουχταασάρι) είναι Φινλανδή πολιτικός, μέλος του Κόμματος των Φινλανδών (ή Αληθινών Φινλανδών) και βουλευτής αυτού του ευρωσκεπτικιστικού αντιμεταναστευτικού συντηρητικού (για άλλους εθνικιστικού) κόμματος (2ο στην χώρα) από τον Απρίλιο του 2015. Είναι υποψήφια για τις φινλανδικές προεδρικές εκλογές του 2018 που θα γίνουν στις 28 Ιανουαρίου. 
Η Huhtasaari, απόφοιτος Παιδαγωγικής Σχολής, έχει εργαστεί ως καθηγήτρια θρησκευτικών και εκπαιδευτικός ειδικής εκπαίδευσης. Εκλέχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Πόρι το 2012 και το 2017. Το 2015 εξελέγη στο Κοινοβούλιο με 9,259 ψήφους. Στο Κοινοβούλιο, αυτή τη στιγμή είναι μέλος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων, της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού και της Φινλανδικής Αντιπροσωπείας στο Σκανδιναβικό Συμβούλιο.
Στις 4 Αυγούστου 2017, η Huhtasaari επελέγη ως προεδρικός υποψήφιος για το Κόμμα των Φινλανδών.

Η Huhtasaari πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να καταρρεύσει και η Φινλανδία θα πρέπει να την εγκαταλείψει. Επίσης επιθυμεί να αποσυρθεί η Φινλανδία από τη Συμφωνία της Οτάβα και τη Συμφωνία των Παρισίων. Αντιτάσσεται στη συμμετοχή της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ και υποστηρίζει τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.
Η Huhtasaari έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει στην θεωρία της εξέλιξης η οποία είναι μια «εντελώς αδύνατη θεωρία». Επίσης, έχει δηλώσει ότι ο γείτονάς μας για τον οποίον πρέπει να νοιαστούμε δεν είναι στην Αφρική, αλλά δίπλα μας. Αυτοί για τους οποίους πρέπει να φροντίσουμε πρώτα είναι οι Φινλανδοί πολίτες. Αντίθετα, μεγάλο μέρος των προσφύγων που ήρθαν στη Φινλανδία δεν χρειάζονταν καν βοήθεια. «Υπήρχαν μεταξύ τους κάποιοι πρόσφυγες, αλλά οι περισσότεροι ήρθαν εδώ μόνο με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή», λέει.

Η Huhtasaari, που έχει χαρακτηριστεί ως «η Marine Le Pen της Φινλανδίας», πιστεύει ότι έχει μια πραγματική ευκαιρία στις εκλογές, τονίζοντας ότι «η άνοδος στην Ευρώπη των κομμάτων που είναι κριτικά για την ΕΕ και τη μετανάστευση οφείλεται σε κακή, άδικη πολιτική. Ο ρόλος της Φινλανδίας στην ευρωζώνη είναι ο ρόλος του ηττημένου και του πληρωτή. Δεν θέλω να γίνει η Φινλανδία επαρχία της ΕΕ. Οι Φιλανδοί πρέπει να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Φινλανδίας».
«Εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες της δικής μας χώρας», λέει η Huhtasaari δηλώνοντας ότι η Φινλανδία θα μπορούσε να καταργήσει τις διεθνείς συμφωνίες για να αποτρέψει τους αιτούντες άσυλο να μεταναστεύσουν στη Φινλανδία

Στο παρακάτω βίντεο λέει ότι υπάρχει ένας υποψήφιος «που κατεβαίνει ως πρόεδρος της Φινλανδικής Δημοκρατίας. Όχι πρόεδρος της Αφρικής, ούτε πρόεδρος της ΕΕ, απλά πρόεδρος της φινλανδικής δημοκρατίας».
Και μετά αναφέρεται σε ένα πρόσφατο περιστατικό, όπου ένας Φιλανδός υπερασπίστηκε τη σύζυγό του, όταν ένας λαθρομετανάστης πήγε να της χτυπήσει ο κινητό από το χέρι της. Ο σύζυγος υπερασπίστηκε τη σύζυγό του, με ένα σπρέι ασφαλείας και τώρα βρίσκεται κατηγορούμενος. Αντί να του δώσουν μετάλλιο. «Αυτή είναι σήμερα η Φινλανδία...», λέει
ΚΟ / από εδώ, εδώ κι εδώ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Στα χνάρια του Τραμπ";;;
Είναι δηλαδή και αυτή φανατική σιωνίστρια και δηλώνει παντού ότι δεν είναι "ρατσίστρια" σαν τον Ντόναλντ;

Ανώνυμος είπε...

Είναι και 3 μέτρα κούκλα. Αυτό που λέγαμε στην παρακάτω ανάρτηση για τους πατριώτες.


Νένα Μακρή

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 11:29

Κοίτα, στην Αμερική κουμάντο κάνει το Σιωνιστικό λόμπι. Ο Τράμπ γρήγορα το πήρε χαμπάρι, και επειδή κάνανε τα αδύνατα δυνατά να τον ρίξουν, έκανε στροφή και άρχισε να λέει πράγματα για να τους χαϊδέψει τα αυτιά, για να τον αφήσουνε ήσυχο κλπ. Φυσικά οι σιωνιστές δεν του συγχωρέσανε 2 πράγματα, οπότε ότι και να κάνει τον μισούν.
1ον: Δεν είναι Εβραίος.
2ον: Τους κέρδισε στα ίσια σε εκλογική αναμέτρηση παρά την προπαγάνδα υπέρ της Χίλαρι, δείχνοντας το εβραϊκό λόμπι αδύναμο, καθώς άμα δεν μπορούν να εκλέγουν όποιον θέλουν στο κατεξοχήν προτεκτοράτο τους, τότε είναι αδύναμοι.
Στην Φινλανδία δεν υπάρχει τόσο ισχυρός εβραϊσμός, οπότε ένας οποιοσδήποτε υποψήφιος με τις παρόμοιες αρχικές επιδιώξεις όπως του Τράμπ, δύσκολα θα χειραγωγηθεί όπως ο Τράμπ... Νομίζω πως η διαφορά καταστάσεων είναι σημαντική. Αυτά και για να τελειώνουμε και με τους θαυμαστές του Τράμπ, και με τους επικριτές του. Το ζουμί είναι αλλού, καθώς ΟΠΟΙΟΣ και να έβγαινε, η μόνη διαφορά είναι το power image του Σιωνισμού. (το αν θα βγεί ο κανονισμένος ή όχι μόνο στο image επηρεάζει. Επί της ουσίας οι Σιωνιστές κάνουν κουμάντο στο USA.)

Ανώνυμος είπε...

@ 26 Ιανουαρίου 2018 - 12:19 μ.μ.
Σωστος-σωστωτατος φιλε μου.

Αλλα κοιταξε.
Αν θεωρησουμε την πολιτικη σαν τζογο (που κατα την γνωμη μου ειναι) παντα θα υπαρξει και το αουτσαϊντερ.
Ο Τραμπ ΝΥρκεζος γαρ, τους ξερει απ' εξω κι ανακατωτα τους εβραιους.
Σαν ιδιοκτητης πολλων ακινητων πιστευω οτι θα κανει και δουλειες μαζι τους.
Γνωριζουμε οτι ο Τραμπ ειναι φιλοδοξος και αυτο τον ωθησε να βαλει υποψηφιοτητα. Οχι το χρημα.
Αυτο που σκεπτομαι λοιπον ειναι οτι ΑΝ ο Τραμπ αποδειχτει Αμερικανος Πατριωτης, θα φερει βαρεως το οτι εδω και χρονια "ξενοι" κανουν κουμαντο στην πατριδα του και μαλιστα εναντιον των συμφεροντων της. Αυτο, σε συνδοιασμο με την φιλοδοξια του δεν αποκλειει περιπτωση στρατιωτικης κυβερνησης την δευτερη 4ετια του (αφου εχει βαλει τους στρατηγους του σε καιριες θεσεις) ωστε να μπορεσει να καθαρισει τους σταυλους του Αυγεια οριστικα-αμετακλητα και τελεσιδικα.
Παρακολουθωντας εκ του συνεγγης την πολιτικη ζωη στις ΗΠΑ απο το 2000 και ενθεν, ξερεις (αν τα πραγματα ησαν οχι 100% νορμαλ αλλα 50%)ποσοι απο τους πολιτικαντηδες θα πηγαιναν στην φυλακη για εσχατη προδοσια; Πρωτα απ' ολα ΟΛΟΙ οι ζωντες πρωην προεδροι.

Αυτο ηθελε να κανει και ο Ρος Περο αν θυμασαι πιο παλια, αλλα τοπαιξε λιγο ατσαλα καθ' οτι δεν ηταν πολιτικαντης, και τον προλαβαν οι εβραιοι στην στροφη απειλωντας τον; δεν ξερω, αλλα κατι ειχε παιξει και αποσυρθηκε αρχικα απο την προεκλογικη του εκστρατεια και οταν ξαναμπηκε ηταν πλεον αργα, με αποτελεσμα να βγει ο λουστρος των εβραιων και σφαγεας της Γιουγκοσλαβιας Κλιντον με τα σημερινα "καταλοιπα" και την ανθρωποσφαγη των Σερβων που αφησε στην γειτονια μας.


Νενα Μακρη

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα με ποιόν τρόπο σχετίζεται αυτή η Φινλανδή με τον Τραμπ.
Αυτό που κατάλαβα από το άρθρο είναι πως είναι μια φωνή που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ντόπιων της χώρας της(Φινλανδοί).
Θα φανεί στις εκλογές τους τι απήχηση έχουν τα όσα λέει.

Ανώνυμος είπε...

Καλα, αν ειναι στα 'χναρια' του Τραμπ σημαινει οτι ειναι μια ξεπουλημενη στον ρολο πατριωτισσας, χρηματιζουμενη απο το λομπυ του Ισραηλ. Ακομα να παρετε χαμπαρι καποια πραγματα εσεις, ακομα το εγκωμιο του Τραμπ πλεκετε. Εχω αρχισει να βαριεμαι τετοια δημοσιευματα σας. Πως γινεται μια τοσο ξυπνια κ ψαγμενη σελιδα να εχει φαει τετοιο κολλημα μ'ενα τοσο εμφανες πιονι του συστηματος? Μη χειροτερα. Απο ποτε οι πατριωτες και οι δεξιοι γιναμε τοσο αφελεις που χορταινουμε με οποιο ψιχουλακι ελπιδας μας πετανε? Βγαινει το καθε δηθεν πατριωτικο πιονι και ολοι ξαφνικα κανουν λες κ βγηκε ο Μεσσιας.

Ahoy είπε...

Nενα Μακρη και 12.19μ.μ.
Πολυ εμπεριστατομενες αναλυσεις. Η ραδιουργια, το υπουλο , η παγιδα, ακριβως τα οπλα του εχθρου, τον καθιστουν για πρωτη φορα επικινδυνο για τους Σιωνιστες. Ικανοτητα που απεκτησε στη ζουγκλα της Νεας Υορκης. Οι στρατηγοι μπορει να δρασουν και σ* αυτη την τετρατια. Οι Σιωνιστες εκαναν ευθεια επιθεση στους στρατηγους με τον διωγμο του Φλυν απο το Λευκο Οικο και εφαγαν τα μουτρα τους. Παρ* ολες τις κατηγοριες, ο τρελος Ιρλανδος συνεχιζει να πηγαινει σπιτι του, να καπνιζει το πουρο του κι* απ* εδω πανε οι αλλοι. Δεν προκειται λοιπον για μοναχικο καβαλαρη. Επισεις το εχει χοντρηνει πολυ ο Σωρος με το να στελνει κουκουλοφορους με μολοτωφ στο Μπερκλευ και να βλεπει ολη η Αμερικη εικοσαρικα παιδια με σπασμενη τη μεση στα νοσοκομεια του Λ.Α. Ενα αλλο ειναι η ταχυτητα και η λαμψη που προσεδωσε στην αναγνωριση της Ιερουσαλημ. Μοιαζει πολυ με δωρο που σου κανει ο Νεουρκεζος και ανακαλυπτεις το αλλο πρωι οτι μαχαιρωθηκες απο το αιμα στα σεντονια.

Ανώνυμος είπε...

Το ακουσα δια στοματος Nancy Pelosi.(η αμερικανα Τασια Χριστοδουλοπουλου)
Το αποφθεγμα του Τραμπ δεν ειναι "Make Ameica Grate Αgain" αλλα......
Make America White again.


Ahoy είπε...

Νενα Μακρη
Μπορει οι στρατηγοι να κανουν το βημα κι* αυτη τη τετραετια. Δες τι γινεται στο νοτο και μεσοδυτικη Αμερικη. Πολλοι Αμερικανοι δεν αντεχουν φωτιες και κουκουλοφορους στο Μπερκλη.

Ανώνυμος είπε...

Ahoy
Αγαλι-αγαλι γινεται η αγγουριδα μελι.
Αυτη την στιγμη ο Τραμπ αφηνει τους εντος ΗΠΑ εχθρους του να αλληλοσφαγουν.
Ολο και καποιοι δημοκρατικης πλευσης και μεγαλοδωρητες μεγαλοκαρχαριες παραιτουνται απο τα αξιωματα τους με κατηγοριες σεξουαλικης παρενοχλησης. Τωρα βλεπω οτι τεχνιεντως ο Τραμπ ξεβρακωνει (στον αμερικανικο λαο) αφ ενος μεν το FBI της Κλιντον (R. Muller) αφ εταιρου δε τους ....δημοκρατικους εβραιους Σουμερ, Πελοσι, κλπ, οι οποιοι υποστηριζουν την παρανομη διαμονη λαθρομεξικανων (DACΑ) στις ΗΠΑ, εναντιον των συμφεροντων των αμερικανων φορολογουμενων.
Γι αυτο λεω οτι ο χρονος για τους στρατηγους ΤΟΥ δεν εχει ακομα ωριμασει.
Ευνοητο ειναι οτι ενα παρακρατος στημενο εδω κι εναν αιωνα δεν μπορεις να το γκρεμισεις μονομιας.
Οι αμερικανοι πολιτες παρακολουθουν απο κοντα και βλεπουν τωρα πιο καθαρα τα "πτερυγια της φαλαινας" που εχουν εμφανιστει στην επιφανεια της θαλασσας.
NBC CBS CNN και λοιπα τηλεοπτικα βοθροκαναλα δεν μπορουν να κρυψουν την αληθεια ακομα κι απ τους πιο χαζους αμερικανους.
Ευελπιστω οτι μεσα σ' εναν αεναο πολεμο μεταξυ σκοτους και φωτος, το δευτερο θα νικησει και θα λυσει τα χερια των ηγεμονων ωστε να οδηγησουν την ανθρωπωτητα στην ειρηνη και ευημερια.



Νενα Μακρη

Ahoy είπε...

Νενα Μακρη
Αυτο για μια Αμερικη που καποτε ειχαμε
https://www.youtube.com/watch?v=k9IfHDi-2EA
Το σχολιο ενος ακρoατη με συγκινησε. Καποτε ειχαμε Cash, Steve Jobs and Hope. Now we have no Cash, no Jobs and no Hope.