Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Σουηδή πολιτικός που υποστήριζε την πολυπολιτισμικότητα και τα «ανοιχτά σύνορα» βρέθηκε αποκεφαλισμένη στο Κονγκό

Η Zaida Catalán (1980 - 2017) ήταν Σουηδή πολιτικός, μέλος του Κόμματος των Πρασίνων και ηγέτης των Νέων Πρασίνων της Σουηδίας μεταξύ 2001 και 2005. Ήταν γνωστή για το έργο της σε θέματα «δικαιωμάτων των ζώων» και «ισότητας».

Η Catalán (με πατέρα Χιλιανό) υποστήριζε με ενθουσιασμό τα «ανοικτά σύνορα» (ή «έναν κόσμο χωρίς σύνορα»). Ήθελε να δίνεται αυτόματα άδεια μόνιμης διαμονής εάν ένας αιτών άσυλο δεν είχε απελαθεί εντός 2 ετών, να διευκολύνεται η οικογενειακή επανένωση και τα άτομα που γεννήθηκαν και διέμεναν μόνιμα στη Σουηδία να αποκτούν αυτομάτως την  ιθαγένεια).

Η Zaida Catalán σκοτώθηκε ενώ πραγματοποιούσε αποστολή του ΟΗΕ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό τον Μάρτιο του 2017. Στις 12 Μαρτίου 2017, η Catalán και ένας άλλος υπάλληλος του ΟΗΕ απήχθησαν κατά τη διάρκεια αποστολής κοντά στο χωριό Ngombe στην επαρχία Kasai στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό . 

Και οι δύο βρέθηκαν νεκροί στις 27 Μαρτίου. Η Catalán είχε αποκεφαλισθεί και βρέθηκε σε έναν ρηχό τάφο.

ΚΟ / πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και μετά λέμε οτι δεν υπάρχει θεία δίκη.

Ανώνυμος είπε...

Επαλήθευση στο κλασσικό ρητό του πανσόφου λαού μας.

"Όπως πάς θα το φάς το κεφάλι σου"


Νένα Μακρή

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι κανίβαλοι που την αποκεφάλισαν δε συγκινήθηκαν από το έργο της σε θέματα περί δικαιωμάτων των ζώων και ισότητας.

Pious Atheist είπε...

"Some heads are gonna roll", JUDAS PRIEST 1984.
Aφιερωμένο εξαιρετικά...

Aufklarer είπε...

Βασιλης ,

Συγχαρητηρια για την κοπιωδη σου δουλεια , για τοσα πολα ετη φιλε μου!