Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

ΗΠΑ: Ο ζωγράφος που ζωγράφισε το «επίσημο πορτρέτο» του Ομπάμα ζωγράφιζε μαύρες να αποκεφαλίζουν λευκές

Εάν δεν το ξέρετε, ο Ομπάμα απέκτησε «επίσημο πορτρέτο», το οποίο παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στην Εθνική Πινακοθήκη Smithsonian.
Τα mainstream media με συγκίνηση αναφέρουν ότι ο Ομπάμα όχι μόνο έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος του οποίου το πορτρέτο κοσμεί την Εθνική Πινακοθήκη, αλλά ο ζωγράφος που το έφτιαξε, ο Kehinde Wiley έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός καλλιτέχνης που ζωγράφισε ένα επίσημο προεδρικό πορτρέτο.

Αυτό που σίγουρα δεν ξέρετε είναι ότι ο εν λόγω καλλιτέχνης έχει κάποια.. περίεργα καλλιτεχνικά γούστα. Το 2012 παρουσίασε δύο πίνακες που απεικόνιζαν δύο μαύρες γυναίκες να κρατάνε τα κεφάλια δύο λευκών γυναικών που μόλις είχαν αποκεφαλίσει. Όχι ότι έγινε κανένας θόρυβος ή ξεσηκώθηκε καμία "θύελλα αντιδράσεων" (φανταστείτε λέω εγώ, να ζωγράφιζε κάποιος λευκός ζωγράφος ή ακόμα περισσότερο ο ζωγράφος του πορτρέτου του Τραμπ, λευκές γυναίκες να αποκεφαλίζουν μαύρες…) αλλά ο «καλλιτέχνης» θέλοντας να δικαιολογήσει το θέμα των έργων του είπε ότι σε αυτά απεικονίζεται η Ιουδίθ που αποκεφάλισε τον Ασσύριο στρατηγό Ολοφέρνη!!! Η ιστορία της Ιουδίθ περιγράφεται στο Δευτεροκανονικό βιβλίο της Αγίας Γραφής, το βιβλίο της Ιουδίθ. 

Το ότι η Ιουδαία χήρα Ιουδίθ μετατράπηκε σε μαύρη ή μάλλον δύο μαύρες και ο Ασσύριος στρατηγός Ολοφέρνης σε δύο λευκές γυναίκες, προφανώς συγχωρείται στον «καλλιτέχνη», ο οποίος ένα θέμα με τους λευκούς πρέπει να το έχει (αλλά προς Θεού, δεν τον λες «ρατσιστή»). Έτσι σε άλλον πίνακά του μετέτρεψε τον Ναπολέοντα σε μαύρο (μάλλον) ράπερ (όχι τίποτα άλλο αλλά έχει γίνει χαμός στις ΗΠΑ με το λεγόμενο “cultural appropriation” και δεν μπορείς ούτε στο καρναβάλι να ντυθείς μαύρος ή μεξικάνος)…


Επίσης, όπως διαβάσαμε, ο Kehinde Wiley είναι "gay".  

ΚΟ / πηγή 

3 σχόλια:

mnk είπε...

1) Ωραία χεράκια-τριγωνάκια έχει ο μαυρούλης καλλιτέχνης.
2) Γιατί οι μαύρες, που ζωγραφίζει ο μαυρούλης,έχουν ίσια και σπαστά μαλλιά και όχι κατσαρά όπως αρμόζει στην φυλή τους;
2) Γιατί σε όλους τους πίνακες χρησιμοποιεί ως φόντο εγγλέζικες ταπετσαρίες κι όχι κάτι σε πιό africa-power;

Ανώνυμος είπε...

@ mnk
Ειχαν παει σε κομμωτηριο.Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα Αττικης

Ανώνυμος είπε...

Περίεργο, ΚΟ, το πορτραίτο του Ομπάμα το είδα στις εφημερίδες, όχι όμως και το πλούσιο (σε αισθήματα) έργο του καλλιτέχνη! Καλά, αυτοί οι δημοσιογράφοι έχουν φαίνεται πρόσβαση σε λιγότερες πληροφορίες απ' ό,τι εμείς, ο πτωχός μη δημοσιογραφικός λαός!
Και κάτι άλλο: όταν κάποιες οργανώσεις αποφασίζουν να ταϊσουν τους φτωχούς συμπατριώτες τους, αυτό είναι ρατσισμός. Όταν αποφασίζει κανείς να διαλέξει ομόθρησκο ή ομόφυλο (και όχι ομοφυλο-φιλο), για να προσλάβει στη δική του δουλειά, είναι ρατσισμός. Ο φίλος Ομπάμα βλέπω διάλεξε μαύρο να του κάνει το (κιτς) πορτραίτο ---παρότι αν διάλεγε άσπρο δεν θα μπορούσαμε να τον κατηγορήσουμε, γιατί είναι μισός-μισός κατά την καταγωγή!